Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nie Dla Gadugadu?
board.issonline.pl > Inne > W przerwie meczu ;-)
lazy_bum
Ostatnio zauważyłem, że kilka osób ma taką pocieszną ikonkę w sygnaturce:
IPB Image
Jako osobnik ciekawski kliknąłem na link, który pod sobą ukrywała i zobaczyłem stronę pełną bzdur. (-:

1.
Wprawdzie nikt nie jest w stanie wysłać 100 wiadomości w minutę do swoich znajomych, jednak sprawa komplikuje się, gdy w użycie wchodzą wtyczki wykrywające osoby ukryte na naszej liście (jak np. Kadu Spy czy Inwigilator z PowerGG). Mając przykładowo 40 kontaktów i przy sprawdzaniu ukrycia co 2-3 sekundy, wtyczka wyśle dużo ponad 100 wiadomości do kontaktów z listy.

Korzystanie z serwisu Gadu-Gadu jest dozwolone wyłącznie za pomocą programu Gadu-Gadu. Korzystanie z serwisu Gadu-Gadu za pomocą innych aplikacji, jak również za pomocą zmodyfikowanego programu Gadu-Gadu będzie traktowane jako naruszenie regulaminu.

źródło: Regulamin GG

2.
Kolejna bariera to 50 wiadomości do osób spoza listy kontaktów. Również niemożliwe? To spróbujcie poprowadzić konferencję z 5 osobami spoza listy kontaktów: wysyłając powyżej 12 wiadomości ryzykujemy zablokowaniem nas. Czy taki system antyspamowy jest sprawiedliwy?

Powiedzmy sobie szczerze: Ile osób prowadzi konferencje z tyloma osobami, do tego spoza listy kontaktów?!

3.
Kolejną ważną rzeczą jest to, że administratorzy zapowiadają w najbliższej przyszłości zablokowanie możliwości łączenia się z siecią Gadu-Gadu poprzez inne klienty, niż oficjalny Gadu-Gadu 7.0. Dlatego ucierpieć mogą tysiące użytkowników Konnekta, Kadu, PSI, Tlenu, itp. Ci zaś, którzy będą chcieli korzystać z klienta dostarczanego przez właścicieli serwerów GG, są narażeni na prostą inwigilację (GG 7.0 mimo zapewnień autorów nie używa do komunikacji SSL) w sieciach lokalnych. Dodatkowo - zasypywani będziemy dziesiątkami reklam, na których zarabia producent protokołu. Czy tego chcemy?

Kolejna bzdura, nikt nikogo do używaniu GjeGje nie zmusza. Od czasów GjeGje 4.0 (czy innego) powstała dobra setka nowych komunikatorów. Często stabilniejszych i mających więcej ciekawych opcji, ale przecież "każdy ma GęGę". (;

Więc jednoosobowym chórem mówię GęGę WYPIERDALAJ! i polecam zrobić to samo. <;
snake
Sieć GG jest bardzo popularna w naszym kraju, nie wiedzieć czemu, jabber czy jego inne odmiany np. tlen są o wiele lepsze.
Oryginalny klient GG jest do bani i ten kto go uzywa jest ograniczony po prostu, chyba że nikt nie oczekuje niczego więcej od IM, tlen, konnekt, miranda te komunikatory oferują o wiele więcej i to bez zbędnych reklam, są bardzo rozwojowe, powstają co rusz to nowe wtyczki, wygląd tez mają bardzo ładny.
Ja osobiście sieci jak i komunikatorowi GG mówię stanowcze NIE!

Niestety musze używać tej sieci bo 95% userów jej używa sad.gif

Przykładowe screeny wyglądu listy kontaktów Mirandy IM.
IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image
IPB ImageIPB Image
To tylko 1/10 tego co jest.

Przykłady wyglądu okna rozmowy:

IPB Image IPB Image
IPB Image IPB Image

Oczywiście dostępnych jest o wiele więcej "wzorów"

Polecam wink.gif
lazy_bum
Ej, tego się nie da oglądać w 800x600. /-:
snake
Teraz już lepiej smile.gif
lookass
Mi osobiscie gg tak bardzo nie przeszkadza, ponieważ nie potrzebuję zbyt wiele bajerów wystarczy zwykłe wysyłanie tekstu i ewentualnie rozmowy przez mikrofon jednak napewno zmieniłbym klienta gdyby właśnie nie to że 95% ludzi czy nawet więcej używa gg :/
snake
Piszesz o kliencie, a mówisz o tym że 95% osób używa sieci GG smile.gif
Inne komunikatory też "używają" protokołu GG.
My tu rozmawiamy o Gadu Gadu ale o sieci, choć ja napisałem też trochę o kliencie.

Sieć GG jest lipna do bulu, często padają serwery, co na jabberze nie ma miejsca, przesyłanie plików jest takie że nawet nie będę o nim pisał. No i te bzdurne punkty w regulaminie, co oni sobie myślą? Gdzie indziej takie rzeczy nie występują.
Crawler
Snake, ja tam ściągnąłem tą twoją Mirande, wszystko ustawiłem ale mam jakiś błąd. Ale i tak nie przypadła mi do gustu. Może jestem ograniczony ale wolę Gadu-Gadu. TAK Gadu-Gadu !!!
szyma
Nawet fajna ta Miranda ale pozostane przy moim konnekcie ktory sprawdza sie w 100% i nigdy nie zamienil bym go na gg :/
dr_idea
QUOTE(szyma2 @ May 20 2006, 22:52:14) [snapback]68447[/snapback]

Nawet fajna ta Miranda ale pozostane przy moim konnekcie ktory sprawdza sie w 100% i nigdy nie zamienil bym go na gg :/

Tak jak ja nigdy nie porzucę mojego kochanego Tlena biggrin.gif
korzen
Polecam wam komunikator Interii ' Stefan '. Przyjemny wyglad, fajne dzwieki, w ogole sie nie zawiesza tongue.gif Pzdr
Crawler
Korzen, Stefan nawet jest fajny ale jakoś nie mogę się oderwać od Gadusa. Po prostu spędziłem przy gg troszkę czasu. GG mam od numerka 4 czy 5 nie pamętam.
rav
Właśnie sobie zainstalowałem Stefana, ale zaraz go odinstaluję. Dlaczego? Ano dlatego, że nie mogę się przyzwyczaić do tego, że musiałbym pocztę sprawdzać wchodząc na o2.pl bla bla (jestem uzależniony od Tlena - najlepszy komunikator, przydałoby się jeszcze odbieranie IMG od ludzi z GG i odbieranie/wysyłanie plików do nich) ...
Matiii
Co wy chcecie od Gg??Bardzo dobry komunikator.
lazy_bum
QUOTE(Matiii @ Jun 11 2006, 18:37:04) [snapback]72131[/snapback]

Co wy chcecie od Gg??Bardzo dobry komunikator.

Tak! Nigdy sieć nie pada, z wersji na wersję coraz mniej reklam... same plusy!
Henry14
Tlen Najlepszy:)!!!
Rivaldinho
Od dawna przerzuciłem się na Mirande IM z configiem snake`a i jestem bardzo zadowolony z tej zamiany,na maxa mnie denerwowało gdy gg się rozłączało -na Mirandzie tego czegoś nie ma.Więc też się podpisuję pod tym że gg to shit smile.gif
snake
Nie do końca tego nie ma, jak padną wszystkie serwery to wiadomo że nawet na mirandzie nie pogadamy przez GG, najlepiej założyć sobie konto na jabberze. I gadamy zawsze smile.gif
whan
Ja narzekałem do wersji 7.5, bo było pare irytujących błedów. mad.gif
Teraz jest już lepiej i można sobie nawet radia posłuchać tongue.gif A reklamy od razu wywalam banner killerem. Co do ciągłego wieszania sie serwerów gg to fakt, należy im sie za to potężny kop w dupsko... mad.gif
justyn
Ja zamieniłem GG na mirynde , i nie narzekam...
Węgluś
ja mam konnekta. jestem z niego zadowolony bo jest zmodyfikowany żeby gadać ze swojego nr. GG smile.gif
snake
łał

biggrin.gif
Węgluś
QUOTE(snake @ Jun 13 2006, 08:54:24) [snapback]72338[/snapback]

łał

biggrin.gif

raczej wow chyba, że to znak rozpoznawczy wink.gif
lazy_bum
QUOTE(whan @ Jun 11 2006, 20:26:26) [snapback]72155[/snapback]

Ja narzekałem do wersji 7.5, bo było pare irytujących błedów. mad.gif
Teraz jest już lepiej i można sobie nawet radia posłuchać tongue.gif A reklamy od razu wywalam banner killerem. Co do ciągłego wieszania sie serwerów gg to fakt, należy im sie za to potężny kop w dupsko... mad.gif

Bannerkiller jest nielegalny. <-:[
BartekRym
Popieram akcję NIE DLA GADU-GADU. Zainstalowałem Mirandę i jest dużo lepsza
sheva7
A ja uzywam AQQ i tez jest bardzo fajny !!! Nie wiesza sie i wogule !! polecam tongue.gif tongue.gif
snake
http://di.com.pl/news/15502,1.html
kamilao17
Jak mozna sobie ustawic pod swoim loginem jakies zdjecie??
Przemo
ja mam AQQ ale wciaz uzywam gg 6.1 bo poprostu żre mniej ram.. Polecicie cos malo chlonacego ??
Ofsajd
QUOTE(sheva7 @ Jun 13 2006, 22:10:15) [snapback]72511[/snapback]

A ja uzywam AQQ i tez jest bardzo fajny !!! Nie wiesza sie i wogule !! polecam tongue.gif tongue.gif

Tez używam AQQ, działa bez żadnych problemów, servery nie padaja i coraz wiecej moich znajomych używa go i w ogóle jest super biggrin.gif
Hayalet
jak nie padają jak padaja, gadu-gadu w czarnym miesiacu co chwile nie ma >_>

jakby AQQ miało odbieranie obrazków od gadu-gadujacych to by było si, i jeszcze esek nie wysyła, nosz kur.va.
whan
nosz, dalej siejecie tą marną propagandę? tongue.gif
ja tam nie narzekam... mam najnowsze gg i śmiga sobie, zwiech co raz mniej więc po co zmieniać.
white_wolv
Konnekt - jedyny sluszny komunikator. Zero zwisow a jak wiadomosc nie dojdzie do odbiorcy wyswietla sie komunikat.
snake
QUOTE(Przemo @ Dec 29 2006, 10:54:31) [snapback]108259[/snapback]

ja mam AQQ ale wciaz uzywam gg 6.1 bo poprostu żre mniej ram.. Polecicie cos malo chlonacego ??

Miranda oczywiście smile.gif
Pogadaj z kemocikiem on swego czasu miał mirande która żarła bardzo mało ramu smile.gif
tV2
Open Source, wiec Jabber. Z zamknietych swego czasu ICQ mi sie podobal.
kemocik
QUOTE(snake @ Dec 29 2006, 13:23:16) [snapback]108313[/snapback]

Miranda oczywiście smile.gif
Pogadaj z kemocikiem on swego czasu miał mirande która żarła bardzo mało ramu smile.gif

Mam wersję podstawową (tzn którąś z tych na www.miranda.kom.pl )
Odpalone GG, Tlen i IRC w tej chwili żro 6 mega ramu biggrin.gif (z nikim na gg ani Tlenie nie gadam, więc przy otwartych okienkach pewnie więcej)
Hayalet
z moich osobistych pomiarów AQQ bierze o 50% mniej ramu od Gadu-Gadu (bez rozmów, z romowami 70% mniej) a od tlena o 30%. Mirandy nie miałem, bo trza instalowac od ch** pluginów zeby to sensownie działało.
snake
QUOTE(Kaori @ Dec 29 2006, 15:39:46) [snapback]108339[/snapback]

Mirandy nie miałem, bo trza instalowac od ch** pluginów zeby to sensownie działało.

Chyba że ... http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=5991
QUOTE(white_wolv @ Dec 29 2006, 13:14:16) [snapback]108310[/snapback]

Konnekt - jedyny sluszny komunikator. Zero zwisow a jak wiadomosc nie dojdzie do odbiorcy wyswietla sie komunikat.

Oto prawidłowa odpowiedź. Tylko Konnekt! wink.gif
Dżamper
GG|Stefan|AQQ
dry.gif|smile.gif|biggrin.gif

Tak określę biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.