Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomocy- Kompilacje!
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null
Rand
Po pierwsze musze powiedzieć ze jestem pod wrażeniem niektórych kompilacji zwłszaszcza lucasronaldo i ostatnio spodobała mi sie kompilacja C.Tsubsy. Dlatego tez natchnęło mnie by samemu cos stworzyć ale jak?? Ściągnęłem program windows movie maker 2.0, do obróbki ale powiedzcie jak pierw zgrac swoje bramki na komputer zeby móc je poddac obróbce??? Może polecicie jakis program, jesli macie tez lepszy do obróbki tez bym prosił. Najlepiej taki gdzie można również dodac muzyke.

Z góry dzieki!!!

Szukałem na forum czegoś o podstawach robienia kompilacji i jesli to ominąłem to przepraszam i prosze o odesłanie do tematu biggrin.gif
thx anyway!
Pelas
jezeli chodzi o porgram do obrobki to windows movie maker spokojnie wystarczy ale zeby zgrac gole z pes 5 potzebny ci jest program FRAPS
•volvo
Najpierw ściągnij sobie Frapsa smile.gif Nim spokojnie ponagrywasz każdą bramkę do formatu avi. Nie powinno Ci to sprawić problemów smile.gif
Jak już masz wiele brameczek to musisz mieć programik, który je połączy w całość. Jak chcesz po prostu je połączyć to bierzesz Virtual Dub i potem renderujesz filmik w tym programie (najlepiej chyba kodekiem Xvid). Jak chcesz dodać jakieś fajne efekty i zrobić bardziej zaawansowany filmik bierzesz jakiś Adobe Premiere (łatwy w obsłudze, fajne gotowe efekty) albo np Adobe After Effects (trudniejszy bo bez gotowych efektów) lub Ulead Visual Studio (czy jakoś tak - nie pamiętam bo nie używałem). Jak już połączysz wszystko w całość i dodasz muzyke renderujesz filmik w programie w którym go zrobiłeś (naogół te programy mają wbudowane narzędzia do kompresji z wieloma opcjami do wyboru, także można osiągnąć zamierzony efekt).

Musisz włożyć w filmik spoooro pracy, jeżeli ma sie podobać. Nie licząc czasu poświęconego na strzelenie bramek, robiąc mój filmik straciłem na to mnóstwo godzin a i tak montaż jest słaby :/ Grunt to mieć fajny pomysł na filmik (tego mam teraz mnóstwo - ale nie mam jak zrealizować tongue.gif), dobry materiał i sporo czasu oraz chęci do mozolnego montowania smile.gif
Rand
dzieki wam za odpowiedz, jak bede miał czas to napewno coś skręce. Bramek mam sporo zapisanych, wiec wystarczy odtworzyć i nagrac. Pomysłów to mam, ale bramki mam średnie, raczej zapisuje nietypowe, bo z daleka żadko próbuje. No i nie gram na 6 gwiazdce tongue.gif Ale chyba najważniejsze to pomysł, bo swietnie zgrana bramka moze lepiej wygladać niż ładnie strzelona bramka ale źle zmontowana biggrin.gif
dzieki jeszcze raz, pozdrawiam!!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.