QUOTE(Czarny @ Apr 2 2006, 00:47:58) [snapback]59996[/snapback]
Na swoim forum poprosiłem graczy aby mogli w jakiś sposób odwdzięczyć się za organizacje turnieju i mój czas na to poświęcony poprzez reklame na kaillerze. Dla leniwych postanowiłem zrobić servery gotowe (aż 12 ściągnięć! to Cie tak zabolało?).
Co do 12 ściągnięć to nie wiem ile ich było bo nie sprawdzałem, widziałem tylko że bardzo próbujesz na siłę namówić wszystkich aby to pobrali. A reklame na serwerach kaillery masz przecież poprzez swoją instalke. Ale to nie wystarczy prawda? Trzeba było usunąć pierwszy człon quit message, tylko po co?
Także nadal trzymam się zdania że wystarczy wymienić autorów patcha, spytać wcześniej o pozwolenie na cokolwiek i odpowiedź powinna być jedna. Niestety pomyliłem się co do Ciebie (bo korzen nie miałby żadnego problemu- czego jestem pewny) i miałem nie małe problemy przez to.
Na forum IO oczywiście odpowiedź brzmi tak, na innym forum stanowczo NIE! Korzeń tego co mi mówił też się wkurwił na Ciebie, hmm nawet w tym temacie napisał że odwalasz.
Nie wystarczyło Tobie że wymieniam autorów patcha w tytule torrenta, w opisie, w nazwie pliku i w moim tutorialu. To było mało! Podejrzewałeś mnie że chcę przywłaszczyć Twojego patcha co uważam że po tym co zrobiłem na IO i jak długo tu jestem- jest delikatnie mówiąc CHORE. Teraz mam już przetłumaczony Tutorial na język angielski, zrobił to StraY któremu z tego miejsca bardzo za to dziękuję. Planuje wzbogacić w to swoją instalkę. Ponadto zamiast pliku kaillera.ini i instrukcji że trzeba go kopiować tu i tam, planuje dać gotowe servery, ale nie martw się nie dałbym ani nie dałem tylko swojego opisu przy wyjściu z kaillery. Ja ZAWSZE dotrzymuje umów i terminów. Ci co wiedzą o tym to wiedzą. Już Ci setny raz powtarzam że nigdy nie podpisywałem się pod Twoim i korzenia patchem. NIGDY kurwa!
Nie wymagałem od Ciebie tego abyś na każdym kroku wymieniał autorów patcha... korzeń jednynie zarządał aby w nazwie było polevo&IO.
Nigdzie Ci nie napisałem że chcesz przywłaszczyć sobie ten patch. Więc ocb?
Skoro tak
DUŻO zrobiłeś dla IO to czemu tak bardzo chciałeś promować swoją stronę, a nie IO? :>
Nigdzie nie napisałem że podpisujesz się pod tym patchem, przecież napisałem wyżej o co mi chodzi więc po co piszesz takie brednie.
że chodzi mi o promocje, reklame mojej strony, ale także podparłem się argumentem że nowi gracze wychodzący z Twojej instalki często są mocno ograniczeni... Przykład taki że prosze typka na kaillerze np. o zmiane memki na drugi slot bo zaszła akurat taka potrzeba, a on nie wie ocb, nie wie jak i gdzie ma sie za to zabrać, trzeba mu to tłumaczyć co mija się z celem. Jestem pewny że po moim tutorialu zajmuje mu to minutę.
Reklame strony mogłeś również bardzo dobrze wypromować dając na torrent Instalke z IO, na co od razu wyraziłem zgodę. Zmiana memorki na jakiś inny slot? ... :huh: A po co?
Kolejna i najważniejsza sprawa to to, że ta gra NIE jest komercyjna. Ja nie mam żadnych korzyści z tego że robie instalkę, organizuje turniej na 100 osób czy prowadze skromną stronę. Wszystko robie na free serverach, tylko i wyłącznie dla własnej satysfakcji i dla innych. Kocham tę grę i chcę żeby było wszystko fajnie. Chcę coś wnieść od siebie, a nie dawać na swojej stronie linków do IO czy coś w tym stylu. Uważam że każdy trzeźwo myślący człowiek (ja w tej chwili nie zaliczam się do tych :) ) kontynuując- człowiek wie że nie ma szans konkurować z IO i ja nawet tego nie zamierzam (narazie :P ).
Dokładnie! Podam Ci taki przykład. Wiesz że jeszcze kilkadziesiąt lat temu na mecze Widzewa chodzili kibice ŁKSu i to oni dopingowali ich piłkarzy, to była normalna rzecz, nikt nie myślał nawet że Widzew będzie kiedyś ich największym wrogiem. Teraz opowiadając te sytuacje jeden z kibiców ŁKSu który właśnie jeździł dopingować piłkarzy Widzewa, mówi że wtedy powinien mu ktoś ręce upierdolić... Myślisz że gdyby oni przewidzieli i zobaczyli jaka jest teraz sytuacja w m. Łodzi to by tam jeździli?
Swoją drogą zauważyłem że na IO coś ruszyło po tym jak zorganizowałem wielki turniej ;)
A nie uważasz że "to coś" drgnęło już wcześniej? Kompilacja
toma21... moja instalka, nasz turniej dla początkujących? Zauważasz to dopiero po turnieju na swojej stronie? Nie mam pytań.
snake nigdy nie myślałem że między nami będzie taka popelina... Swego czasu bardzo dobrze się z Tobą dogadywało i robiło pewne rzeczy.
Dokładnie ja też nie. Jednak moim skromnym zdaniem jesteś za bardzo natrętny i za wiele oczekujesz od niektórych osób. Przykład: to jak się zachowywałeś przy ukończeniu patcha. Chciałeś żeby korzeń tracił kolejne godziny na przyciemnienie strojów wyjazdowych ZL. Trułeś mi o tych numerach Zawodników ZL, to ja siedze przy patch tyle czasu a Ty mi piszesz żebym sam zobaczył bo nie po to Ty siedziałeś pół soboty żeby teraz mi pisać na GG zawodników którzy mają zeł numery. Paranoja!
Myślę że Ty za wszelką cenę chcesz żeby Twoje rzeczy, Twoje prace były najlepsze. Rozumiem to, ja też tego chcę ale wszystko w swoim stopniu, nie za wszelką cenę. Obaj wiemy że masz przewagę nade mną, choćby dlatego że masz moda na forum i możesz srać mi procentami, często gęsto za nic i ze złośliwości. Uważam że pare razy zachowałeś sie nie fair w stosunku do mnie i co jest bardzo widoczne wynosisz się ponad innych. Uważasz że ja Cie skrzywdziłem tym że zgapiłem od Ciebie servery. A czym się inspirowałeś robiąc swoja pierwszą instalkę? jak wpadłeś na pomysł umieszczenia jej na torrencie? snake nie bądźmy dziećmi. Obaj wiemy że to najbardziej na nowo rozkręciło scenę WE2002. Siedzimy w tym samym po uszy. Każdy chce żeby było dobrze. Czy nie można jakoś tego pogodzić? Ja wiem że mam ciężki charakter i jak czegoś chcę to postawie na tym, lecz nie za wszelką cenę. Rozmawiałem dziś z korzeniem (nic do niego nie mam) bo wiem że to Ty głównie jesteś prowodyrem tego wszystkiego. Jestem bardzo zły że to akurat Ty zrobiłeś tego patcha ponieważ wiem że Gutted czy Timak nigdy by nie robili takich problemów. Opisujesz swoje krzywdy, robisz problemy jakbym sprzedawał tego patcha na allegro za jakieś wielkie pieniądze. Powoli kończe to wypracowanie...
Czym się inspirowałem robiąc swoją instalkę? Na pewno Twoją "instalką" choć jeśli miałbym wykonać coś podobnego do tego co zrobiłeś z we2005, to bym sobie odpuścił bo to by było zwykłe skopiowanie Twojego pomysłu, zrobiłem moim skromnym zdaniem coś lepszego, bez potrzeby konfiguracji, porpostu gotowy produkt który wystarczy zainstalować i grać, tak jak obecne gry na PC. Gutted i Timak nie robili takich problemów, ja też ich nie robiłem jak była patch we2005 i nie było instalki IO....
Chciałbym podziękować sienxowi za obiektywną ocenę sytuacji. Poprosiłem go o newsa o moim turnieju, zrobił to bez większych przeszkód, już widze jak Ciebie o to prosze... i jaka jest Twoja reakcja na to. Kończe bo już głowa boli a browar wyparowuje :) Leo
Co do siana to nie będę się wypowiadał, jednak wiem jak jest Ci się trudno "oprzeć" jak trujesz ciągle na GG komuś o coś...
Mam nadzieje że wszystko sobie wyjaśniliśmy jeśli chcesz coś mi powiedzieć to zapraszam na GG. Chyba że napisałem wyżej coś nieprawdziwego to oczywiście popraw mnie. Peace.