Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: We2006pl Instalka Z Tutorialem By Czarny
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null
Czarny
Witam wink.gif zrobiłem wczoraj w nocy instalke do Patcha WE2006PL z moim tutorialem.
Tutorial jest w formacie pdf i składa się z textu i screenów smile.gif Myślę że teraz wszyscy co nie korzystają z gotowca snake'a, a chcą zagłębić się w config gry i poznać co do czego żeby potem nie mieć kłopotów np. ze zmianą głupiej memki na slot 2 jak ktoś ich poprosi na kaillerze użyją tej instalki wink.gif Tutorial jest napisany niczym Instrukcja Do Gry Online smile.gif Myśle że każdy sobie z nim poradzi smile.gif W szacie vizualnej pomógł mi tom21 i dodał do tuto ciekawostki od siebie np. info o pluginie do nagrywania bramek. dziękuje mu za to z tego miejsca smile.gif

Link do Instalki z tutorialem---> http://rapidshare.de/files/15914012/WE2006_PL.exe.html

Link do samego tutorialu---> http://rapidshare.de/files/15923005/Tutori...Czarny.rar.html

Mam nadzieję że się Wam przyda smile.gif
Zapraszam do lektury.
Pozdrowienia dla Wszystkich graczy WE2002 wink.gif

Leo
vego21
Dzięki tutorialowi Czarnemu do patcha 2005 nauczyłem się wszystkiego o konfiguracji ePSXa. Później nie miałem najmniejszych problemów ze zmianą na patcha 2006. Ten jest jeszcze lepszy i myśle że pomoże niejednemu graczowi.
POZDRO
>Kornel<
jak sciagnac ta instalke z tutorialem ? chyba ni umim biggrin.gif dzieki za odp...pzdr biggrin.gif
Czarny
Limit się wyczerpał na sendspace tongue.gif
Już upinam na rapidshare smile.gif
dodam link u góry w pierwszym poście, zajrzyj za jakieś 20min wink.gif
snake
Jak ktoś nie może sobie poradzić z tą instalką Czarnego [imho całkowicie zbedną].
To zapraszam do pobierania instalki ISSOnline, która zrobi wszystko za Was wink.gif Wystarczy skonfigurować sterowanie.

www.io.up.pl lub www.issonline.up.pl

Polecam też aktualnie najlepsze serwery do WE2002 do pobrania tutaj: www.serwerki.up.pl

Pozdrawiam.
Czarny
QUOTE(snake @ Mar 19 2006, 22:06:10) [snapback]57805[/snapback]

Polecam też aktualnie najlepsze serwery do WE2002 do pobrania tutaj: www.serwerki.up.pl

Pozdrawiam.

U mnie też są Serverki Najlepsze w instalce tongue.gif
Nie uwierze jak ktoś sobie nie poradzi z tym tutorialem wink.gif
Myśle że wiedza co do configu każdemu się przyda na przyszłość smile.gif
PS. W razie czego dodam jeszcze ze 2 Mirrory.

Leo
>Kornel<
a jest mozliwosc grania samemu a nie tylko online ? to moja pierwsze "styki" z WE i chcialbym pograc sobie solo ...mozna to jakos zrobic ? czekam na odp ...pzdr biggrin.gif
Czarny
QUOTE(Tutorial do Gry Online by Czarny)
Aby zagrać na 1 Playera należy być w głównej kaillerze wcisnąć „cancel” lub przycisk esc na klawie

Pkt. 14 wink.gif
Wszystko jest ale trzeba Uważnie czytać smile.gif
PS. Dziś jeszcze dodam pare linków co by nie było takich sytuacji że nie ma źródła skąd ściągnąć wink.gif
macho_21
Musze przyznac ze tutorial robi wrazenie!!!bardzo przejrzysty i raczej kazdy sie połapie.
Mi tam w sumie nie potrzebny ale napewno przyda sie wszytkim nowym uzytkownikom.

pozdro.
halladin
Jak ktoś nie może sobie poradzić z tą instalką Czarnego [imho całkowicie zbedną].
To zapraszam do pobierania instalki ISSOnline, która zrobi wszystko za Was Wystarczy skonfigurować sterowanie

a moim zdaniem zbedna jest ta 'automatyczna' instalka poniewaz zniknal jedyny filtr eliminacji totalnych kretynow:) ktorych wsrod fanow gały nie brakuje,,,,,,,,,,,,, i wiem o czym mowie bo ostanio zaczalem znowu pogrywac i juz na kilku trafilem:)

a teraz mój tutorial gry ze mna w we2002:

1. wchodzisz do mojej gry; jezlei ja wchodze do twojej to nei wciskaj start od razu bo wyjde:)
2. witasz sie, ale nie w stylu: no czesc kurwa!, albo GRAMY!! tylko dziendobry, heloł etc.
- oczywiscie odpowiem
3. jezeli przedrzesz sie przez pkt nr 2 i nie dostaniesz kicka to pytasz sie czy 'go?' albo ja to robie
4. dziekujemy sobie ladnie po grze chocbym cie ogral 10-0
Czarny
QUOTE(halladin @ Mar 20 2006, 00:59:15) [snapback]57839[/snapback]

a moim zdaniem zbedna jest ta 'automatyczna' instalka poniewaz zniknal jedyny filtr eliminacji totalnych kretynow:) ktorych wsrod fanow gały nie brakuje,,,,,,,,,,,,, i wiem o czym mowie bo ostanio zaczalem znowu pogrywac i juz na kilku trafilem:)

a teraz mój tutorial gry ze mna w we2002:

1. wchodzisz do mojej gry; jezlei ja wchodze do twojej to nei wciskaj start od razu bo wyjde:)
2. witasz sie, ale nie w stylu: no czesc kurwa!, albo GRAMY!! tylko dziendobry, heloł etc.
- oczywiscie odpowiem
3. jezeli przedrzesz sie przez pkt nr 2 i nie dostaniesz kicka to pytasz sie czy 'go?' albo ja to robie
4. dziekujemy sobie ladnie po grze chocbym cie ogral 10-0

Punkt 1 zdarza mi sie non stop jak wchodze do gry jakiegoś nowego... z tym jest przegiecie, też przeważnie wychodze tongue.gif
Punkt 2 zdarza się ale rzadziej, przeważnie jest GRAMY!!! tongue.gif

Można pobrechtać czasami naprawde laugh.gif Tutorial w prawidłowym stopniu odcina idiotów wink.gif
QUOTE(przykładowy koment z tor.net)

Jak to zainstalowac?Pisalo ze po rozpakowaniu na pulpit nalezy znalezc tutorial do gry online i tam wejsc.Wszedlem i co dalej robic?Pomozcie

laugh.gif
snake
QUOTE(Czarny @ Mar 20 2006, 01:13:40) [snapback]57840[/snapback]

Można pobrechtać czasami naprawde laugh.gif Tutorial w prawidłowym stopniu odcina idiotów wink.gif

"idiotów" dla których tak zaciekle chcesz zorganizować turniej... Duża większość z nich właśnie skorzystała z instalki na www.io.up.pl ....
Czarny
Nie organizuje Turnieju dla indiotów tylko dla graczy którzy się "wykrystalizowali" z szerokiego grona osób które pobrały Twoją czy moją instalkę głównie z Torrenta, a 50% z nich to właśnie tacy ludzie na których szkoda marnować czasu i oni na szczęście odpadają w przedbiegach smile.gif a jak się jakiś przeciśnie to trudno tak bywa czasami... Uważam też, że osoby które nigdy nie miały do czynienia ze starszymi odsłonami gier Konami na PSXa także odpadną po drodze bo myśle, że mały % z tej grupy się wkręci... Najbardziej mi tu zależy na tym, żeby ludzie którzy mieli kiedyś zwiazek z np. ISS98 i zagrywali się w piłeczki Konami na PSXa, a poprostu nie wiedzieli do tej pory o istnieniu WE2002Online- dowiadywali się i jestem pewny że zostaną na długo potem na Scenie.

Pozatym snake myśle że troche przesadzasz z czepianiem się ostatnio... napisałem temat o swojej Instalce z Tutorialem, odrazu Twój odzew i linki do Twojego jakże zacnego "gotowca", który Twoim zdaniem bije wszystko na łeb i reszta jest zbędna... wyluzuj troche z tym, masz swój temat przyklejony i ładnie go widać, jeżeli ktoś będzie chciał to znajdzie, pozatym czy ja w Twoim temacie pisałem odnośnik do swojej instalki? a równie dobrze mógłbym to zrobić ale nie jestem taki że promuje coś na siłę, a Ty to wyraźnie robisz... Pozostawmy użytkownikom wybór wink.gif

EOT

PS. Mógłbym prosić o przyklejenie tego tematu?

EDIT:

QUOTE(korzen @ Mar 20 2006, 15:38:23) [snapback]57876[/snapback]

Fakt, ostatnio dzięki instalce snake doszło duzo ludzi, masa kretynow [nie wszyscy oczywiscie] biggrin.gif Ale uwazam ze takie instalki sa dobre, wkoncu XXI wiek powinnismy sobie ułatwiac zycie. A tak pozatym....Jezu, Czarny nie przezywaj tego tak ;p

korzn ja nie przeżywam wcale tego smile.gif ale jak widze na każdym kroku docinke to postanowiłem napisać poprostu co o tym myślę, zresztą każdy to chyba widzi.

Stanowczy EOT wink.gif
korzen
QUOTE(halladin @ Mar 20 2006, 00:59:15) [snapback]57839[/snapback]

Fakt, ostatnio dzięki instalce snake doszło duzo ludzi, masa kretynow [nie wszyscy oczywiscie] biggrin.gif Ale uwazam ze takie instalki sa dobre, wkoncu XXI wiek powinnismy sobie ułatwiac zycie. A tak pozatym....Jezu, Czarny nie przezywaj tego tak ;p
StraY
dla mnie instalka Czarnego bardzo sympatyczna, tylko nie rozumiem czemu zawsze kaze na pulpit wypakowywac? biggrin.gif

tutorial napisany tak, ze kazdy zrozumie
zadne pliki nie moga zginac podczas sciagania
przydatne linki

dla mnie bomba ;]
produkt polecany przez poznanskie zaklady pyrotechniczne :]
Czarny
Temat był przyklejony... kto go odkleił i dlaczego? nawet nie napisał ocb blink.gif
siano
temat przykleilem ja i prosilbym o to, aby tak zostalo.
Czarny
Widze, że po fochu snaka lekkie ciachy poleciały wink.gif ale lepiej zostawie to bez komentarza smile.gif
Chciałbym zapowiedzieć, że niedługo umieszcze Nową Instalkę która będzie zawierać
Instrukcje do Gry Online PL & ENG smile.gif
Będzie ona jeszcze troszke ulepszona innymi dodatkami cool.gif

Leo
snake
QUOTE(Czarny @ Apr 1 2006, 14:30:56) [snapback]59883[/snapback]

Widze, że po fochu snaka lekkie ciachy poleciały wink.gif ale lepiej zostawie to bez komentarza smile.gif
Chciałbym zapowiedzieć, że niedługo umieszcze Nową Instalkę która będzie zawierać
Instrukcje do Gry Online [PL] & [ENG] smile.gif Będzie ona jeszcze troszke ulepszona innymi dodatkami cool.gif

Leo

Ciachy poleciały głąbie ponieważ jednak przywróciłem moją instalke, jaki Ty czujny jesteś. Śledzisz każdy mój ruch? Jeśteś moim jakimś super fanem czy co?
Jeśli moja osoba tak bardzo Cie denerwuje, to nie martw się, już niedługo nie będziesz musiał mnie oglądać. Zadowolony?
PS. kolejnej instalki sobie nie zrobisz bo Ci nie pozwalamy.
Czarny
QUOTE(snake @ Apr 1 2006, 14:36:33) [snapback]59885[/snapback]

Ciachy poleciały głąbie ponieważ jednak przywróciłem moją instalke, jaki Ty czujny jesteś. Śledzisz każdy mój ruch? Jeśteś moim jakimś super fanem czy co?
Jeśli moja osoba tak bardzo Cie denerwuje, to nie martw się, już niedługo nie będziesz musiał mnie oglądać. Zadowolony?
PS. kolejnej instalki sobie nie zrobisz bo Ci nie pozwalamy.

Szkoda klawiatury na odpisywanie.
PS. Nie robie kolejnej instalki tylko updatuje starą w instrukcje ENG smile.gif
kusik
snake, moge wiedziec co Ci jest? Kompletnie nie rozumiem tego wszystkiego...
snake
QUOTE(kusik @ Apr 1 2006, 14:50:38) [snapback]59890[/snapback]

snake, moge wiedziec co Ci jest? Kompletnie nie rozumiem tego wszystkiego...

I nie zrozumiesz, nie mam zamiaru nikomu tłumaczyć jakichkolwiek moich decyzji, jedynie korzeń wie ocb, jest tak naprawde z tej samej strony można powiedzieć bo też robił patch i mnie rozumie w 100 procentach. Poprostu niektórzy nie wiedzą dokładnie o co chosi w tej całej sprawie, może to i dobrze, przynajmniej dla niektórych osób.
whan
Niestety Snake ale nawet znająć sprawę to tak naprawdę gów.o z tego rozumiem. Nie chce tu stawać po niczyjej stronie, bo mnie to wszystko nie dotyczy ale już mnie to denerwuje jak codziennie wchodze na forum i widze ze znowu to samo, kłótnie Snake'a&Korzenia z Czarnym. Mówisz ze lepiej że niektórzy nie wiedzą o co chodzi??? To o co chodzi????????
Weź tak naprawdę napisz co takiego zrobił Ci Czarny że nie możesz tego przeżyć i znieść jego obecności na scenie we??????????
Skoro: nie przerobił twojego patcha, pytał Cie o zgode i wszedzie mówi ze to twój patch a nie jego.......
No przecież chyba nie chodzi ci o takie pierdoły jak reklama w kaillerze jego strony czy też jego własną instalkę z serverami.... huh.gif albo instalkę z grą i patchem (Jak i tak każdy kto nie bedzie chciał sie bawić z ustawieniami sciągnie twoją instalkę, proste smile.gif wybór należy do graczy) .....
Każdy ma prawo robić własną stronę no a że jest to akurat konkurencja to jeszcze lepiej, tzn że popularność gry rośnie......
I jeszcze jedno jak zamierzasz zabronić Czarnemu robienia i wstawiania swojej instalki huh.gif ?????

Staram sie to zroumieć dalej nie moge (pewnie mi napiszesz ze to dobrze ze nie rozumiem i zebym sie nie wtrącał). Zarówno ty jak i Czarny robicie świetną robotę więc po co robić taki SYF!!!???.

PS
Wrzuć na luz Snake! Nie tolerujesz Czarnego i tego co robi?? ok masz do tego prawo. Ale jeśli coś zrobił takiego haniebnego to powiedź o tym głośno żeby wszyscy zrozumieli twoje zachowanie w stosunku do niego....albo załatwcie to między sobą i skończcie ten Popier..lony spór!!!!

Pozdro Snake
snake
Rozumiem że instalka jaką zrobił Czarny do patcha WE2005 była potrzebna, wiadomo nie każdy umie spatchować czysty rom, nawet ja jak pierwszy raz zajrzałem na issonline.pl to pobrałem od razu spatchowanego roma Club edition. Więc popierałem takie inicjatywy. Teraz gdy ja zrobiłem instalke na potrzeby ISSOnline dla tych osób które nie umieją/nie chcą konfigurować tego wszystkiego. W sumie to sam się zdziwiłem tak wielkim zainteresowaniem tej instalki, nawet wśród osób które już są na scenie szmat czasu i potrafiliby skonfigurować sobie ePSXe. Więc bardzo się zdzwiłem tym że Czarny chce zrobić swoją instalke, uważałem że jest to zbędne i nadal tak uważam. Wiadomo Czarny zaczął argumentować się że chce zrobić coś dla tych co nie potrafią nawet "zmienić memorki na jakiś inny slot", hmm dziwny argument, bo po co zmieniać memorke smile.gif. No to pisze Czarnemu niech sobie zrobi taki tutorial, ale po co mu do tego aż instalka? Przecież wystarczy dać linki do czystego roma i patcha, przecież ten jego tutorial miał czegoś uczyć [dział download ISSOnline], na co Czarny nie chciał się zgodzić. Argumentując to że chciałby na swojej stronie linki bezpośrenie a nie do IO. Co nie za bardzo było po mojej myśli, przecież jest to patch od ISSOnline. Wkońcu sie zgodziłem. Wiadomo jak Czarny Ci truje to trudno się nie zgodzić, nie znam drugiej tak natrętnej osoby. Jednak poźniej przemyślałem tą decyzje. Argumenty Czarnego były według mnie z dupy wyjęte, i kłamliwe, co mu napisałem, napisałem i na to nie zaprzeczył. Moim zdaniem te argumenty o których napisałem nie były prawdziwe, a jedynymi prawdziwymi argumentami było to żeby Czarny chciał mieć swoją instalke[co jak mówiłem było i jest całkiem zbędne w obecnej chwili.], aby promować swoją strone poprzez torrent na przykład, zaproponowałem mu aby zareklamował swoją strone poprzez Instalke z IO, na co oczywiście się nie zgodził. Wkońcu się zgodziliśmy razem z korzeniem. Jednak postawiliśmy jeden warunek że przy wyjściu z serwera kaillery pojawiał się komunikat WE2006 by snake & korzen www.io.up.pl | TURNIEJE WE2002 www.we2002online.up.pl WEJDŹ!, Czarny najpierw chciał aby było tylko to drugie, co nie było nam na rękę. Wreszcie doszliśmy do porozumienia. Jednak Czarny za jakiś czas wymyślił sposób aby bez łamania umowy jaka między nim a mną i korzeniem została zawarta, zrobił swoją listę serwerów[kaillera.ini], nie chce już mówić po kim to ściągnął. I tym sposobem przy wyjściu z serwera kaillery już nie ma tego na co się umówiliśmy. Czarny tak bardzo zachęcał na każdym kroku osoby na swoim forum do zainstalowania tej swojej listy serwerów że już chyba każdy ma ją. Przez taką osobę jak Czarny odechciewa mi się naprawdę wszystkiego, nawet grania w we2002, straciłem chęć na jakiekolwiek działania związane z WE2002. Wymienione wyżej powody mogą być dla niektórych małe, ale wierzcie mi, po tym jak się napracowałem przy robieniu patcha, podobnie jak korzeń, każdą wolną chwilę poświęcałem na patcha, nic innego nie robiłem na necie, tylko ciągle dopracowywałem patch, po drodze było kilka wpadek, "dzięki" którym musiałem zaczynać prace od nowa itp. W sumie nad robieniem patch spędziłem kilkaset godzin, podobnie jak korzeń. Smutno mi że ktoś wykorzystuje nasz patch do swoich celów.
Czarny gdzieś napisał że wszystko robi dla IO czy coś w tym stylu. To dlaczego nie chciał się zgodzić na sam tutorial bez instalki, tylko z linkami do downloadu IO? Czemu nie zgodził się na promowanie swojej strony poprzez torrent z instalką z IO? Robi jakiś tutorial + instalke, skoro wszystko ładnie i pięknie można było napisać na forum.
Czujemy sie oszukani, zgodziliśmy się na tą jego instalke. Idąc mu na rękę, z naszymi warunkami. Jak wyszło napisałem wyżej. Nie lubię takich osób które piszą Ci coś, a robią inaczej albo mają zasadę cel uświęca środki. Zero szacunku dla takich osób. Myślę że nikt już nie będzie miał do mnie żadnych pytań. Jeśli ktoś się z tym nie zgadza to niech zachowa to dla siebie.
Pozdrawiam!
Czarny
I wszystko zostało powiedziane. Ja nie czuję, że złamałem jakąkolwiek umowę i Ciebie snake skrzywdziłem w jakiś sposób. Spełniłem swoją umowę. W downloadzie i na Torrentach (publicznie) jest i będzie tak jak się umawialiśmy. Na swoim forum poprosiłem graczy aby mogli w jakiś sposób odwdzięczyć się za organizacje turnieju i mój czas na to poświęcony poprzez reklame na kaillerze. Dla leniwych postanowiłem zrobić servery gotowe (aż 12 ściągnięć! to Cie tak zabolało?). To zostało umieszczone tylko na moim forum, nie na torrencie czy downloadzie gdziekolwiek. Nie złamałem naszej umowy, bo równie dobrze mogłem (do czego mam prawo) poprosić kogoś o przysługę i by mi umieścił ten opis. Pozatym uważam że dziwne jest łaczenie samego patcha z instalką czy serverami. Uważam że to są niezależne sprawy. Także nadal trzymam się zdania że wystarczy wymienić autorów patcha, spytać wcześniej o pozwolenie na cokolwiek i odpowiedź powinna być jedna. Niestety pomyliłem się co do Ciebie (bo korzen nie miałby żadnego problemu- czego jestem pewny) i miałem nie małe problemy przez to. Nie wystarczyło Tobie że wymieniam autorów patcha w tytule torrenta, w opisie, w nazwie pliku i w moim tutorialu. To było mało! Podejrzewałeś mnie że chcę przywłaszczyć Twojego patcha co uważam że po tym co zrobiłem na IO i jak długo tu jestem- jest delikatnie mówiąc CHORE. Teraz mam już przetłumaczony Tutorial na język angielski, zrobił to StraY któremu z tego miejsca bardzo za to dziękuję. Planuje wzbogacić w to swoją instalkę. Ponadto zamiast pliku kaillera.ini i instrukcji że trzeba go kopiować tu i tam, planuje dać gotowe servery, ale nie martw się nie dałbym ani nie dałem tylko swojego opisu przy wyjściu z kaillery. Ja ZAWSZE dotrzymuje umów i terminów. Ci co wiedzą o tym to wiedzą. Już Ci setny raz powtarzam że nigdy nie podpisywałem się pod Twoim i korzenia patchem. NIGDY kurwa! Jeżeli chodzi o promowanie strony to chyba każdy kto chce coś konstruktywnego i na większą skale zorganizować wie, że to podstawowa sprawa. Powiedziałem Ci o tym na gg (jeszcze przed umieszczeniem instalki na torrencie, nie po fakcie tak jak to napisałeś) że chodzi mi o promocje, reklame mojej strony, ale także podparłem się argumentem że nowi gracze wychodzący z Twojej instalki często są mocno ograniczeni... Przykład taki że prosze typka na kaillerze np. o zmiane memki na drugi slot bo zaszła akurat taka potrzeba, a on nie wie ocb, nie wie jak i gdzie ma sie za to zabrać, trzeba mu to tłumaczyć co mija się z celem. Jestem pewny że po moim tutorialu zajmuje mu to minutę. Kolejna i najważniejsza sprawa to to, że ta gra NIE jest komercyjna. Ja nie mam żadnych korzyści z tego że robie instalkę, organizuje turniej na 100 osób czy prowadze skromną stronę. Wszystko robie na free serverach, tylko i wyłącznie dla własnej satysfakcji i dla innych. Kocham tę grę i chcę żeby było wszystko fajnie. Chcę coś wnieść od siebie, a nie dawać na swojej stronie linków do IO czy coś w tym stylu. Uważam że każdy trzeźwo myślący człowiek (ja w tej chwili nie zaliczam się do tych smile.gif ) kontynuując- człowiek wie że nie ma szans konkurować z IO i ja nawet tego nie zamierzam (narazie tongue.gif ). Swoją drogą zauważyłem że na IO coś ruszyło po tym jak zorganizowałem wielki turniej wink.gif snake nigdy nie myślałem że między nami będzie taka popelina... Swego czasu bardzo dobrze się z Tobą dogadywało i robiło pewne rzeczy. Myślę że Ty za wszelką cenę chcesz żeby Twoje rzeczy, Twoje prace były najlepsze. Rozumiem to, ja też tego chcę ale wszystko w swoim stopniu, nie za wszelką cenę. Obaj wiemy że masz przewagę nade mną, choćby dlatego że masz moda na forum i możesz srać mi procentami, często gęsto za nic i ze złośliwości. Uważam że pare razy zachowałeś sie nie fair w stosunku do mnie i co jest bardzo widoczne wynosisz się ponad innych. Uważasz że ja Cie skrzywdziłem tym że zgapiłem od Ciebie servery. A czym się inspirowałeś robiąc swoja pierwszą instalkę? jak wpadłeś na pomysł umieszczenia jej na torrencie? snake nie bądźmy dziećmi. Obaj wiemy że to najbardziej na nowo rozkręciło scenę WE2002. Siedzimy w tym samym po uszy. Każdy chce żeby było dobrze. Czy nie można jakoś tego pogodzić? Ja wiem że mam ciężki charakter i jak czegoś chcę to postawie na tym, lecz nie za wszelką cenę. Rozmawiałem dziś z korzeniem (nic do niego nie mam) bo wiem że to Ty głównie jesteś prowodyrem tego wszystkiego. Jestem bardzo zły że to akurat Ty zrobiłeś tego patcha ponieważ wiem że Gutted czy Timak nigdy by nie robili takich problemów. Opisujesz swoje krzywdy, robisz problemy jakbym sprzedawał tego patcha na allegro za jakieś wielkie pieniądze. Powoli kończe to wypracowanie... Chciałbym podziękować sienxowi za obiektywną ocenę sytuacji. Poprosiłem go o newsa o moim turnieju, zrobił to bez większych przeszkód, już widze jak Ciebie o to prosze... i jaka jest Twoja reakcja na to. Kończe bo już głowa boli a browar wyparowuje smile.gif Leo
snake
QUOTE(Czarny @ Apr 2 2006, 00:47:58) [snapback]59996[/snapback]

Na swoim forum poprosiłem graczy aby mogli w jakiś sposób odwdzięczyć się za organizacje turnieju i mój czas na to poświęcony poprzez reklame na kaillerze. Dla leniwych postanowiłem zrobić servery gotowe (aż 12 ściągnięć! to Cie tak zabolało?).

Co do 12 ściągnięć to nie wiem ile ich było bo nie sprawdzałem, widziałem tylko że bardzo próbujesz na siłę namówić wszystkich aby to pobrali. A reklame na serwerach kaillery masz przecież poprzez swoją instalke. Ale to nie wystarczy prawda? Trzeba było usunąć pierwszy człon quit message, tylko po co?

Także nadal trzymam się zdania że wystarczy wymienić autorów patcha, spytać wcześniej o pozwolenie na cokolwiek i odpowiedź powinna być jedna. Niestety pomyliłem się co do Ciebie (bo korzen nie miałby żadnego problemu- czego jestem pewny) i miałem nie małe problemy przez to.

Na forum IO oczywiście odpowiedź brzmi tak, na innym forum stanowczo NIE! Korzeń tego co mi mówił też się wkurwił na Ciebie, hmm nawet w tym temacie napisał że odwalasz.

Nie wystarczyło Tobie że wymieniam autorów patcha w tytule torrenta, w opisie, w nazwie pliku i w moim tutorialu. To było mało! Podejrzewałeś mnie że chcę przywłaszczyć Twojego patcha co uważam że po tym co zrobiłem na IO i jak długo tu jestem- jest delikatnie mówiąc CHORE. Teraz mam już przetłumaczony Tutorial na język angielski, zrobił to StraY któremu z tego miejsca bardzo za to dziękuję. Planuje wzbogacić w to swoją instalkę. Ponadto zamiast pliku kaillera.ini i instrukcji że trzeba go kopiować tu i tam, planuje dać gotowe servery, ale nie martw się nie dałbym ani nie dałem tylko swojego opisu przy wyjściu z kaillery. Ja ZAWSZE dotrzymuje umów i terminów. Ci co wiedzą o tym to wiedzą. Już Ci setny raz powtarzam że nigdy nie podpisywałem się pod Twoim i korzenia patchem. NIGDY kurwa!

Nie wymagałem od Ciebie tego abyś na każdym kroku wymieniał autorów patcha... korzeń jednynie zarządał aby w nazwie było polevo&IO.
Nigdzie Ci nie napisałem że chcesz przywłaszczyć sobie ten patch. Więc ocb?
Skoro tak DUŻO zrobiłeś dla IO to czemu tak bardzo chciałeś promować swoją stronę, a nie IO? :>
Nigdzie nie napisałem że podpisujesz się pod tym patchem, przecież napisałem wyżej o co mi chodzi więc po co piszesz takie brednie.

że chodzi mi o promocje, reklame mojej strony, ale także podparłem się argumentem że nowi gracze wychodzący z Twojej instalki często są mocno ograniczeni... Przykład taki że prosze typka na kaillerze np. o zmiane memki na drugi slot bo zaszła akurat taka potrzeba, a on nie wie ocb, nie wie jak i gdzie ma sie za to zabrać, trzeba mu to tłumaczyć co mija się z celem. Jestem pewny że po moim tutorialu zajmuje mu to minutę.

Reklame strony mogłeś również bardzo dobrze wypromować dając na torrent Instalke z IO, na co od razu wyraziłem zgodę. Zmiana memorki na jakiś inny slot? ... :huh: A po co?

Kolejna i najważniejsza sprawa to to, że ta gra NIE jest komercyjna. Ja nie mam żadnych korzyści z tego że robie instalkę, organizuje turniej na 100 osób czy prowadze skromną stronę. Wszystko robie na free serverach, tylko i wyłącznie dla własnej satysfakcji i dla innych. Kocham tę grę i chcę żeby było wszystko fajnie. Chcę coś wnieść od siebie, a nie dawać na swojej stronie linków do IO czy coś w tym stylu. Uważam że każdy trzeźwo myślący człowiek (ja w tej chwili nie zaliczam się do tych :) ) kontynuując- człowiek wie że nie ma szans konkurować z IO i ja nawet tego nie zamierzam (narazie :P ).

Dokładnie! Podam Ci taki przykład. Wiesz że jeszcze kilkadziesiąt lat temu na mecze Widzewa chodzili kibice ŁKSu i to oni dopingowali ich piłkarzy, to była normalna rzecz, nikt nie myślał nawet że Widzew będzie kiedyś ich największym wrogiem. Teraz opowiadając te sytuacje jeden z kibiców ŁKSu który właśnie jeździł dopingować piłkarzy Widzewa, mówi że wtedy powinien mu ktoś ręce upierdolić... Myślisz że gdyby oni przewidzieli i zobaczyli jaka jest teraz sytuacja w m. Łodzi to by tam jeździli?

Swoją drogą zauważyłem że na IO coś ruszyło po tym jak zorganizowałem wielki turniej ;)

A nie uważasz że "to coś" drgnęło już wcześniej? Kompilacja toma21... moja instalka, nasz turniej dla początkujących? Zauważasz to dopiero po turnieju na swojej stronie? Nie mam pytań.

snake nigdy nie myślałem że między nami będzie taka popelina... Swego czasu bardzo dobrze się z Tobą dogadywało i robiło pewne rzeczy.

Dokładnie ja też nie. Jednak moim skromnym zdaniem jesteś za bardzo natrętny i za wiele oczekujesz od niektórych osób. Przykład: to jak się zachowywałeś przy ukończeniu patcha. Chciałeś żeby korzeń tracił kolejne godziny na przyciemnienie strojów wyjazdowych ZL. Trułeś mi o tych numerach Zawodników ZL, to ja siedze przy patch tyle czasu a Ty mi piszesz żebym sam zobaczył bo nie po to Ty siedziałeś pół soboty żeby teraz mi pisać na GG zawodników którzy mają zeł numery. Paranoja!

Myślę że Ty za wszelką cenę chcesz żeby Twoje rzeczy, Twoje prace były najlepsze. Rozumiem to, ja też tego chcę ale wszystko w swoim stopniu, nie za wszelką cenę. Obaj wiemy że masz przewagę nade mną, choćby dlatego że masz moda na forum i możesz srać mi procentami, często gęsto za nic i ze złośliwości. Uważam że pare razy zachowałeś sie nie fair w stosunku do mnie i co jest bardzo widoczne wynosisz się ponad innych. Uważasz że ja Cie skrzywdziłem tym że zgapiłem od Ciebie servery. A czym się inspirowałeś robiąc swoja pierwszą instalkę? jak wpadłeś na pomysł umieszczenia jej na torrencie? snake nie bądźmy dziećmi. Obaj wiemy że to najbardziej na nowo rozkręciło scenę WE2002. Siedzimy w tym samym po uszy. Każdy chce żeby było dobrze. Czy nie można jakoś tego pogodzić? Ja wiem że mam ciężki charakter i jak czegoś chcę to postawie na tym, lecz nie za wszelką cenę. Rozmawiałem dziś z korzeniem (nic do niego nie mam) bo wiem że to Ty głównie jesteś prowodyrem tego wszystkiego. Jestem bardzo zły że to akurat Ty zrobiłeś tego patcha ponieważ wiem że Gutted czy Timak nigdy by nie robili takich problemów. Opisujesz swoje krzywdy, robisz problemy jakbym sprzedawał tego patcha na allegro za jakieś wielkie pieniądze. Powoli kończe to wypracowanie...

Czym się inspirowałem robiąc swoją instalkę? Na pewno Twoją "instalką" choć jeśli miałbym wykonać coś podobnego do tego co zrobiłeś z we2005, to bym sobie odpuścił bo to by było zwykłe skopiowanie Twojego pomysłu, zrobiłem moim skromnym zdaniem coś lepszego, bez potrzeby konfiguracji, porpostu gotowy produkt który wystarczy zainstalować i grać, tak jak obecne gry na PC. Gutted i Timak nie robili takich problemów, ja też ich nie robiłem jak była patch we2005 i nie było instalki IO....

Chciałbym podziękować sienxowi za obiektywną ocenę sytuacji. Poprosiłem go o newsa o moim turnieju, zrobił to bez większych przeszkód, już widze jak Ciebie o to prosze... i jaka jest Twoja reakcja na to. Kończe bo już głowa boli a browar wyparowuje :) Leo

Co do siana to nie będę się wypowiadał, jednak wiem jak jest Ci się trudno "oprzeć" jak trujesz ciągle na GG komuś o coś...

Mam nadzieje że wszystko sobie wyjaśniliśmy jeśli chcesz coś mi powiedzieć to zapraszam na GG. Chyba że napisałem wyżej coś nieprawdziwego to oczywiście popraw mnie. Peace.
Czarny
Nie chce mi się już tego ciągnąć dalej bo uważam że to nie ma żadnego sensu.
Niedługo założe nowy temat z updatowaną instalką PL/ENG i poprosze o usunięcie tego tematu bo to jeden wielki OT.
Dla czytajków tego tematu informuję, że telenowela pt. "Czarny&snake czyli suche majty na dnie morza" zakończyła się i miejmy nadzieję wznowienie tej produkcji nie nastąpi wink.gif żałujecie? smile.gif
Leo

PS. Prosze o zamknięcie tego tematu.

Peace!
snake
Temat zamykam, chciałem jeszcze poinformować wszystkich że liga IO oraz ranking będzie rozgrywana na nowym patchu WE2006, będzie to ten sam patch co teraz tylko będzie zawierał więcej nowych koszulek oraz bardziej aktualne składy reprezentacji narodowych, oczywiście wyeliminujemy wszystkie błędy jakie są w obecnym patchu.
Patch będzie gotowy na 1 maja.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.