Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Master League
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null
mlody_dg
Może mi ktoś wyjaśnić dokładne zasady Master League w PES-ie 5? Bo jak wybieram sobie na poczatek druzyne to gram najpierw klenerami, kiedy sie gra normalnymi druzynami i wogole o co w tym chodzi? Czy jest w sezonie liga mistrzow w PES?
tV2
QUOTE(mlody_dg @ Mar 9 2006, 14:37:31) [snapback]55798[/snapback]

Może mi ktoś wyjaśnić dokładne zasady Master League w PES-ie 5? Bo jak wybieram sobie na poczatek druzyne to gram najpierw klenerami, kiedy sie gra normalnymi druzynami i wogole o co w tym chodzi? Czy jest w sezonie liga mistrzow w PES?

Zapraszam do lektury instrukcji, ktora powinna sie znajdowac w oryginalnym pudelku z gra. Oczywiscie kolega posiada sklepowa wersje?
Lanek
Jak włączasz ML to możesz wybrać trzy tryby jak chcesz grać normalnymi playerami to weź ten drugi tryb.
Rivaldinho
Wszystko w swoim czasie,tak szybko ligi mistrzów nie będzie,do wyboru na początku masz drużyne początkującą (czyli taką do rozruchu),drużyne zwykłą(prawdziwą) i drużyne swoją(dla której możesz zrobic stroje i wybrać stadion,skład bedzie taki sam jak w przypadku drużyny początkującej).Zaczynasz od Dywizji.2,w trakcie pierwszego sezonu musisz rozegrać 14 meczy ligowych oraz kilka meczy do pucharu tej dywizji.Dwie pierwsze drużyny przechodzą do Dywizji.1 która pozwala na rozegranie prawie 40 meczy ,zależy jak sie uplasujesz-w takim pucharze wylądujesz,może być to nawet liga mistrzów(w grze to WEFA cup).
Co do rozruchu rynku transferowego,ku temu służy opcja -negotiations.Na początku nie masz za wile funduszy ,więc nie polecam kupowania od razu takich najwieszkych sław,bo można zostać bankrutem i wtedy jest game over.Musisz wykazać się znajomością gry i kupić średniaka który jest pewny w swoim fachu.Polecam np.Krzynówka.W czasie sezonu masz jedno okienko transferowe które trwa 4 tury.Po sezone jest tych tur 14,warto wysyłać oferty "trade",jeżeli masz np. 6 obrońców w składzie możesz w zamian za jednego z nich otrzymać całkiem porządnego gracza.Gdy chcesz kupić zawodnika na kilka sezonów musisz podać cenę którą płacisz dla danego teamu a pozniej wyznaczyć mu salary(czyli kasa dla zawodnika za sezon).Na koniec sezonu bdziesz miał okres przedłużania kontraktów,i suma kontraktów tworzy głowne salary które musisz zapłacić,jeżeli nie masz kasy na pełne salary do zapłaty,będziesz musiał się pozbyc któregoś-którychś zawodników.Master lige warto grać nawet dla tego żęby ugrać pare punktów PES a także zapełnić całe museum z pucharami,naprawde elegancko to wygląda jak masz pozdobywane człołowe trofea w tym puchar ligi mistrzów.Zapomniałem dodać że całkowicie nie polecam gry na mniejszym stopniu trudności ze wzgęldu na późniejszy typowy brak frajdy z gry,gra staje sie monotonną rozgrywką,gdy się pomęczysz bardziej się bedziessz cieszył ze średniackich zawodników.Jescze jedno mam do przekazania- gra w master lidze zawaliście podności twój skill co do samej gry,Na 6* nauczysz sie używać np.markowania strzału bo zrozumiesz ze bez używania sztuczek nie dojdziesz nawet do pola karnego.A więc do roboty ! tongue.gif
mlody_dg
Dzieki wielko Rivaldinho, właśnie o coś takiego mi chodziło:] Pozdrawiam!

Dzieki wielko Rivaldinho, właśnie o coś takiego mi chodziło:] Pozdrawiam!
Rivaldinho
jak chcesz coś wiedzieć na temat pes5 wal śmiało
Iraola 3
Kupujesz w PES shopie ML composition i grasz kim chcesz z kim chcesz i ustawiasz wszystkie dywizje
Rivaldinho
Możesz też zakupić w pes shop edytor do ilości kasy na start.Możesz ustawić 20,30,40 i 50 tysięcy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.