Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak "wgrać" Patcha Na Nieprzerobioną "czarnulę"?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Konsole
Negocjator
Znajomy mi polecił to forum jako fachowe więc z nadzieją pytam.
Czy na nieprzerobioną konsolę mogę wgrać patcha uaktualniającego
składy?
Mam oryginalnego PES5.
Będę wdzięczny za porady i ewentualne linki.
Pzdr.
Rivaldinho
Zależy jaki rodzaj patcha masz:
1)jeżeli masz patcha typu .ppf,to musisz programem ppf o matic 3 spaczować obraz .iso,obsługa programu jest banalnie prosta.Powinienes po paczowaniu miec patch applyed ok!now burn on cd..i wypalasz na kompakt.
Oczywiście musisz mieć czyściutki obraz gry zeby spaczowac dobrze.
2)praktycznie to samo co w paczu masz w plikach option file,stworzono do nich specjalny program i jak masz przerobioną konsolkę to nagrwywasz bin.( bo w takim formacie jest program memory card wraz z opcjami),zezeli masz rippera starszego niż 2 to ci sie to wogóle nie uda,bo wczesniejsze rippery nie mają wgranego programu typu hdloader który miedzyninnymi zawiera menadżera plików memory card)po wypaleniu wciskasz R1,wyszukujesz plik który ma końcówke pes5 ,kwadratem kopiujesz i tym samym wgrywasz go na miejsce starego option file które wcześniej musisz wyrzucić.Potem wchodzi do karty pamieci,powinienies ujrzec ze 4 pliki corrupted,usuwasz je a zostawiasz tylko mediaX.Wgrywasz gre,auto sie option file wgrywa i sie cieszysz strojami i licencją dla wszystkich drużyn(oczywiscie full edit).Aktualnie gram na option file od PesFan,stamtąd tez polecam ci sciągniećie option file,lecz wczesniej bedziesz sie musial na forum zarejestrować.
pozdro i życze powodzenia w guzdraniu sie z tym.
Negocjator
Rivaldinho --> Dzięki za instrukcję.

Jeszcze dwie rzeczy.
ad1. Nieprzerobiona konsola poradzi sobie ze „spaczowaną” płytą z grą?

ad2. To, co napisałeś dotyczy "czystej" konsoli czy tylko przerobionej?
Pzdr.
Rivaldinho
Przy obu manerwrach konsola musi być przerobiona.
Negocjator
Więc wracam do przyczyny tego tematu.

Jak uaktualnić składy na nieprzerobionej konsoli?
Rivaldinho
Jedynie możesz skorzystać z opcji edit -->register i poprstu z np. serwisu tygodnika piłka nożna zrobić transfery piłkarzy,ale osobiście mówie że to męczarnia,skup sie jedynie na najważniejszych klubach.
shchoorec
czesc ALL

potrzebuje jakiegos option file do grania. mam nieprzerobiona konsole czytajaca piraty za pomoca swap magica. czy da sie w jakis sposob wgrac option file na moja karte pamieci i grac z tego save? z gory dzieki za info.
Rivaldinho
QUOTE(shchoorec @ Apr 28 2006, 11:52:43) [snapback]64844[/snapback]

czesc ALL

potrzebuje jakiegos option file do grania. mam nieprzerobiona konsole czytajaca piraty za pomoca swap magica. czy da sie w jakis sposob wgrac option file na moja karte pamieci i grac z tego save? z gory dzieki za info.

Szukasz option file do Pes4,Pes5,We10 ? Mam się domyśleć,napisz o którą gre Ci chodzi to bez problemu pomoge.smile.gif
shchoorec
PES5 sorki ze nie napisalem tego w poscie tongue.gif
Rivaldinho
http://www.gameonly.pl/pes/index.php?id=OptionFilePESFAN
Here you are...
shchoorec
nstrukcja:
-należy rozpakować 2 pliki
-nagrac plik .cue z profilem PlayStation 2, najwolniejszą prędkością
-kiedy ukaże się Menu, wciskamy R1
-wybieramy z małego okienka po prawej stronie opcję "cdfs"
-klikamy trójkątem na "besles-53544pes5opt.npo"
-w tym momencie SAVE się kopiuje, po wykonanej operacji komunikat na dole powinien ulec zmianie.
-sprawdzamy na memory card czy utworzyła sie ikonka "XPORT". Powinien powstać plik "corrupted", który zajmuje 3kb, można go spokojnie usunąć gdyż nie ma on wpływu na działanie OF.

UWAGA!!
Należy skasować stare Option File z PES5 przed wykonaniem operacji!
Opis zrobiony jest pod program Alcohol120% (służący do nagrywania)
Wymagana przerobiona konsola lub Swap Magic
Plik nagrywamy na czystą płytę CD!!!Nie nagrywamy na obraz PES5!!!

Co w OF?
- oryginalne nazwy klubów
- oryginalne nazwy piłkarzy
- wszystkie herby klubów zedytowane
- transfery
- buty
- przetłumaczone nazwy stadionów
- wszystkie drużyny zostały perfekcyjnie zedytowane!
(oprócz tych na licencji)

u mnie to nie dziala, nagralem alcoholem120% w profilu wybralem PlayStation2 predkosc x4 ale w konsoli nie widzi plyty, tylko w PC

wkladam swap magica plyta CD bo nagralem to na zwykla plyte CD i nic sie nei odpala.
Rivaldinho
Na chłopski rozum wywnioskowałem,że zgranie save z płyty poprzez swap magic jest nie do wykonania.wybacz ;]
shchoorec
inni jakos wgrywaja smile.gif
Pabloo Diabloo de la Dranios
macie dzieciaki cos od dziadka cool.gif
http://www.pesinsight.com/pro-evolution-so...ption-files.php

-należy rozpakować 2 pliki
-nagrac plik .cue z profilem PlayStation 2, najwolniejszą prędkością
-kiedy ukaże się Menu, wciskamy r1.gif
-wybieramy z małego okienka po prawej stronie opcję "cdfs"
-klikamy triangle.gif na "besles-53544pes5opt.npo"
-w tym momencie SAVE się kopiuje, po wykonanej operacji komunikat na dole powinien ulec zmianie.
-sprawdzamy na memory card czy utworzyła sie ikonka "XPORT". Powinien powstać plik "corrupted", który zajmuje 3kb, można go spokojnie usunąć gdyż nie ma on wpływu na działanie OF.

UWAGA!!
Należy skasować stare Option File z PES5 przed wykonaniem operacji!
Opis zrobiony jest pod program Alcohol120% (służący do nagrywania)
Wymagana przerobiona konsola lub Swap Magic
Plik nagrywamy na czystą płytę CD!!!Nie nagrywamy na obraz PES5!!!
cool.gif
arkadiusz99
witam mam juz ten plik ale tam nie ma obrazu plyty tylko dwa pliki z roz. max i xps jak z tego zrobic obraz ?

proszę o info jak i jakim programem

dzieki z gory
Węgluś
a co to jest czarnula? czyżby to PS2?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.