Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Moze? Jeszcze Jeden Turniej?
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null > Winning Eleven 2002 > Turnieje i Inne ligi > Mecze towarzyskie
Justyn1987
Moze po zakonczeniu obecnego turnieju we dla poczatkujacych ktos zorganizuje nowy turniej tylko juz nie dla poczatkujacych a dla wszystkich. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif grupy po 8 zawodnikow naprzyklad?albo cos jak mistrzostwa swiata w niemczech te same drozyny do wylosowania??warto pomylec mysle ze zglosilo by sie duzo chetnych! pozdro
dr_idea
Super pomysł smile.gif Tylko moje rady są takie: nie róbcie limitu zawodników tak jak na tym turnieju dla początkujących, bo nie każdy codziennie wchodzi na forum. Najlepiej zrobić tak: można będzie grać każdą drużyną (nawet klubami) - oczywiście w drodze losowania, fakt, że niektórzy beda narzekać "ten ma Brazylię a ja mam Wisłę", ale trzeba umieć grać każdym zespołem. Dobrze by było żeby zapisy trwały np. tydzień, (a jeśli zabrakło by drużyn, w co wątpię to odrzuciłoby się tych którzy rezygnowali w bieżącym turnieju). Byłoby super. biggrin.gif
DuMiaN
Spróbujcie postawić się w sytuacji organizatorów. Ktoś bierze się do roboty, organizuje wszystko a wiele ludzi olewa sobie ich pracę (rezygnacje, nie rozgrywanie meczy itp). Niestety taka jest prawda i patrząc chociażby na turniej "dla nowych" widać to doskonale i nie ma co się później dziwić, że np. liga WE2002 jest zamknięta.

Więc może zamiast pytać czy
ktos zorganizuje nowy turniej tylko juz nie dla poczatkujacych a dla wszystkich?
warto samemu przemyśleć sprawę i ewentualnie zająć się poprowadzeniem takiego turnieju wink.gif

A pomysł
nie róbcie limitu zawodników
jest już w ogóle nie do przyjęcia tongue.gif

Nie pisze tego posta, żeby krytykować tu kogokolwiek. Jednak wiele osób, które tak strasznie pali się do turnieju naprawdę powinno kilka razy, na spokojnie pomyśleć zanim zdecyduje się wziąć udział dry.gif

Mimo wszystko uważam, że turnieje online to świetna sprawa i powinno ich być jak najwiecej, trzeba jednak wszystko robić "z głową" wink.gif

Pozdro
snake
QUOTE(DuMiaN @ Feb 17 2006, 19:38:49) [snapback]53191[/snapback]

Nie pisze tego posta, żeby krytykować tu kogokolwiek. Jednak wiele osób, które tak strasznie pali się do turnieju naprawdę powinno kilka razy, na spokojnie pomyśleć zanim zdecyduje się wziaść udział dry.gif

Dokładnie, znajdzie się wielu chętnych po czym po dwóch tygodniach w ogóle zapominają o turnieju i przy okazji psują zabawę innym. Jeśli ktoś się decyduje na gre w takim turnieju to niech naprawde przemyśli to bardzo a nie decyduje się na takie coś bez przemyślenia.
korzen
Jestem za, chociaz z doswiadczenia wiem, ze jest tak jak mowili poprzednicy, ale moze ktos zechce się tym zajac
makgregor
Juz myslalem ze sie tym zajmiesz ale twoje podejscie jest podobne do mojego (niech KTOS zrobi ... smile.gif )

Jesli nie ja to kto? Jesli nie teraz to kiedy? smile.gif

Dobra wiec aby uniknac PSUCZY ZABAWY (patrz wyzej) proponuje otwarta formule.
Tzn. robie lige , przychodzi kto chce , gra kto chce odchodzi kto chce i kiedy chce.
Zasady poj. meczow jak w turnieju Czarnego i Snakea.

+ JEDNA ZASADA : DWOCH GRACZY MOZE ZE SOBA ZAGRAC MAX 2 MECZE
(zeby punkty w tabeli odzwierciedlaly poziom zawodnika a nie wytrzymalosc wink.gif )

Na mecze umawiamy sie sami na GG (oczywiscie nie ma zadnych terminow itp)

Jak sa chetni to wpisujcie tu zgloszenie i swoje GG i dawaj.

Noi po meczu oczywiscie walcie wyniki to zrobie tabelke i jakies tam duperelki.

moj GG: 2046296

CZESTO JESTEM NA NIEWIDOCZNYM wiec piszcie ew. propozycje terminu w ciemno.

AHA jesli chodzi o druzyny to chyba nie warto robic ceregieli , losowan itp.
tylko po prostu kazdy moze brac dowolna druzyne w meczu.Gramy nickami a nie druzynami (w celu max. uproszecznia zasad i wykluczenia klutni o zespoly smile.gif))) )
Justyn1987
w sumie przemyslem sprawe ,i tak pomyslalem ze ligato nie jest dobry pomysl!bo wielu osoba sie ona nudzi po pierwszym lub drugim tygodniu,wiec moze ''ktos'' zorganizowal by cos w stylu weleagune czyli taki jakby ranking co wy na to?
mati
QUOTE(Justyn1987 @ Feb 17 2006, 23:32:33) [snapback]53222[/snapback]

w sumie przemyslem sprawe ,i tak pomyslalem ze ligato nie jest dobry pomysl!bo wielu osoba sie ona nudzi po pierwszym lub drugim tygodniu,wiec moze ''ktos'' zorganizowal by cos w stylu weleagune czyli taki jakby ranking co wy na to?

http://www.issonline.pl/rank.php tongue.gif

DuMiaN
Akurat do tego rankingu nie można się zapisywać, bo to są tylko testy. Gdy skrypt będzie już gotowy wtedy ruszy właściwy ranking, z którego będzie można trafić do ligi smile.gif
Justyn1987
Kiedy bedzie gotowy ten ranking? i czy kazdy bedzie mogl sie zapisac?
DuMiaN
Ranking będzie gotowy jak prace nad skryptem zostaną ukończone. Wszystkiego dowiesz się w swoim czasie. Gdy nadejdzie właściwy moment na stronie ISSOnline na pewno pojawi się na ten temat info wink.gif
Bushmen
chetnie pogram smile.gif moim zdaniem lepiej puchar (mniej roboty, adminow), co do teamow to zdecydowanie losowanie wink.gif pozdrawiam
snake
QUOTE(Bushmen @ Feb 18 2006, 00:58:40) [snapback]53248[/snapback]

chetnie pogram smile.gif moim zdaniem lepiej puchar (mniej roboty, adminow), co do teamow to zdecydowanie losowanie wink.gif pozdrawiam

Za jakiś czas mam zamiar zrobić rogrywki na wzór MŚ2006 będą drużyny które awansowały i takie same grupy. Także cierpliwości smile.gif Skonczy sie turniej dla poczatkujacych to sie zrobi MŚ, każdy będzie mógł grac.
makgregor
QUOTE(DuMiaN @ Feb 17 2006, 23:00:20) [snapback]53235[/snapback]

Ranking będzie gotowy jak prace nad skryptem zostaną ukończone.

oslabiles mnie tongue.gif

Ok. Nie wiem czemu wolicie turnieje bardziej od ligi ale sam w lidze gral nie bede bo za male wyzwanie wink.gif

To poczekamy na turniej.

Ps. Jak odbywa sie to losowanie druzyn?
Koniuszy
no ja chetnie bym zagrał tez w jakis turnieju towarzyskim :PPP trzeba by było podszlifowac forme na ranking biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.