Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Avatar Z Adolfem.
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null
siano
Panie Tomak.
masz 24h na zmiane avatara.
widoku adolfa na tym forum tolerowal nie bede i nie obchodzi mnie co sobie o tym pomyslisz.

Tomak
Oczywiście panie siano, avatar już zmieniony na wesoły piękny i kolorowy, nie przekazujący żadnych negatywnych negatywów. Widok Hitlera nie należy do przyjemności, i ja to rozumiem i szanuję tongue.gif Ale, motyla noga! Co jeszcze muszę zmienić żeby wszystko było dobrze? Torin napisał mi, żę nie podoba mu się mój podpis... Dlaczego? Bo napisane jest nigga tongue.gif ?? Jednak jestem na tyle domyślny, że się domyśliłem, że chodziło Mu o avka. Tak więc chciałem bardzo serdecznie przeprosić wszystkich, których uraził wizerunek baunsującego Hitlera Adolfa.

Z poważaniem
TOMAK
siano
a niestety a torina odpowiadac nie moge smile.gif

ale dziekuje za zrozumienie i wspoolprace smile.gif
torin
Tak chodzilo mi o avka, sorki wink.gif Tyle w tamty poscie bylo pisania, ze sie pomylilem. Ale powaznie z tym adolfem to przegiales..
Kriss91
Sorry, że zwracam Ci uwagę Siano, ale twój avatar też nie należy do niekontrowersyjnych. Ale mi wyszło dry.gif
siano
QUOTE(Kriss91 @ Feb 11 2006, 17:40:50) [snapback]52443[/snapback]

Sorry, że zwracam Ci uwagę Siano, ale twój avatar też nie należy do niekontrowersyjnych. Ale mi wyszło dry.gif

QUOTE(Konstytucja RP)

Art. 13.

Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.

ale jest ok w swietle prawa tongue.gif
Petersen
Taa. Nie popieram avka z Hitlerem, ale nie jest on nielegalny. Po prostu razi uczucia pewnej grupy osób. Siano - twój też jest dla niektórych obraźliwy.
siano
rooznica pomiedzy Adolfem a Jezusem jest taka, ze pierwszy jest postacia historyczna, drugi zas to bohater powiesci.
roownie dobrze przy moim nicku mooglby widniec maly ksiaze czy Apollo.

kolejna sprawa jest fakt, ze nie widnieje na moim avku napis "Dziwka" powszechnie uwazany za wulgaryzm.

reasumujac:
nie, nie czuje sie nietykalny.
zdaje sobie doskonale sprawe z prowokacyjnego charakteru mojego avatara.
zapewniam jednoczesnie, ze istnieja poglady, ktoore na tym forum tolerowane nie beda.
wszyscy fani nazizmu i faszyzmu moga wiec liczyc na darmowe banany z mojej strony.
Petersen
Siano. Nie wiem, czy wiesz, ale Jezus z Nazaretu jest postacią historyczną udokumentowaną w tekstach źródłowych.
siano

posluze sie przykladem:

mamy 4 wrzesnia 1949, Katowice, wieza spadochronowa
QUOTE(1939.pl)

Obrońcy byli ostrzeliwani ogniem
karabinów maszynowych oraz z broni pokładowej
samolotów. Jednakże Niemcy pokonali obrońców wieży
dopiero ogniem armatnim: (...) pocisk artyleryjski,
wymierzony ręką niemieckiego generała, zdmuchnął
płomień życia ostatnich obrońców wieży.

QUOTE(IPN)

Na katowickiej wieży spadochronowej natomiast już od ostatnich dni sierpnia 1939 roku pełnili służbę obserwacyjną harcerze z katowickiej V Męskiej Drużyny Harcerskiej. W dniu 3 września zarządzono ewakuacje posterunku obserwacyjnego z wieży. Pomimo to w parku i okolicach wieży pozostało wielu młodych ludzi, zdecydowanych się bronić. Dysponowali oni, według zeznań świadków, również bronią maszynową.
Oddziały Freikorpsu usiłowały wedrzeć się do parku od strony Brynowa już 3 września. Dopiero jednak 4 września w godzinach rannych dotarły tam z Mikołowa oddziały 239 Dywizji Piechoty. Zostały one ostrzelane z parku i wieży, przy czym z drugiego punktu otwarto ogień z karabinu maszynowego. W odpowiedzi do wieży oddano kilka strzałów z armatki przeciwpancernej 37 mm, prawdopodobnie pociskami burzącymi. Pociski rozbiły balustradę wieży, przy czym świadkowie zauważyli wypadające stamtąd trzy ludzkie sylwetki.

ta historia ma 60 lat.
w umyslach wielu ludzi uchodzi nadal za wielce bohaterski czyn i heroiczna obrone. w swietle faktoow jest wojenna normalnoscia.

wyobraz sobie jak mocno modyfikowana i naciagana jest historia sprzed 2000 lat.
Jezus, w formie, jaka podaje Pismo jest postacia roownie realna, jak cycki Dody.

rozpatrywanie tego, czy Jeszua byl zbawicielem, czy prostytutka odajaca sie legionistom jest wyrazem naprawde plytkiego traktowania religii.

jesli zas nadal sie upieracie, ze to postac historyczna, wpadnijcie z nim na zlot IO, wino u nas jest lubiane tongue.gif

Petersen
Myśląc tak jak ty, to każda postać ze starożytnoiści, a nawet ze średniowiecza jest nierealna, w najlepszym razie lekko ubarwiona. Uważam, że przekaz źródłowy z Biblii, można rozpatrywać identycznie jak kroniki antycznorzymske i średniowieczne.
Czarny
Moim zdaniem siano Twoj avatar może być (w moim przekonaniu jest) obraźliwy dla wielu osób, szczególnie wierzących... Jezus z karabinem i tym szmelcem w Twoim avatarze szydzi z Wiary, z Chrześcijaństwa...
Chrześcijaństwo jest Wiarą powszechną w Polsce także moim zdaniem powinieneś zmienić swój avatar tak samo jak Tomak. Nie musisz publicznie pokazywać swoich poglądów (że nie jesteś wierzący) a tymbardziej obrażać swoim obrazkiem innych (ludzi wierzących) Nie zwracałem wcześniej jakoś uwagi na Twój avatar, dopiero teraz go zauważyłem...
Powiem szczerze, że mnie to nie grzeje ni ziębi co Ty sobie myślisz i jakie obrazki dajesz, chociaż jestem człowiekiem wierzącym. Ale jestem przekonany że Twój avatar może być obraźliwy dlatego zalecałbym jego zmiane, bo dla niektórych ludzi Jezus jest postacią z bajki, tak jak dla Ciebie, a dla innych postacią wiodącą w życiu. Jeszcze jedno, tu nie chodzi o fakty historyczne tylko o Wiare, a każdy chyba zna definicje Wiary.
Myśle że to rozumiesz.

Leo
snake
QUOTE(Czarny @ Feb 12 2006, 21:29:20) [snapback]52629[/snapback]

Nie musisz publicznie pokazywać swoich poglądów (że nie jesteś wierzący)

Z tego co wiem siano jest wierzący i rozumiem o co mu chodzi.
Czarny
siano masz 24h na zmiane avatara tongue.gif
lazy_bum
QUOTE(siano @ Feb 11 2006, 17:52:39) [snapback]52444[/snapback]

ale jest ok w swietle prawa tongue.gif

Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

art. 196 kk. (-:

::edit::
QUOTE(siano @ Feb 11 2006, 21:21:57) [snapback]52475[/snapback]

rooznica pomiedzy Adolfem a Jezusem jest taka, ze pierwszy jest postacia historyczna, drugi zas to bohater powiesci.
roownie dobrze przy moim nicku mooglby widniec maly ksiaze czy Apollo.

"Bohater powieści" patrz art. 196 kk. (-;
Dalej to już kompletna bzdura, więc powstrzymam się od komentarza. Chyba, że ktoś uznaje Małego księcia za syna Boga....

QUOTE(siano @ Feb 11 2006, 21:21:57) [snapback]52475[/snapback]

reasumujac:
nie, nie czuje sie nietykalny.
zdaje sobie doskonale sprawe z prowokacyjnego charakteru mojego avatara.
zapewniam jednoczesnie, ze istnieja poglady, ktoore na tym forum tolerowane nie beda.
wszyscy fani nazizmu i faszyzmu moga wiec liczyc na darmowe banany z mojej strony.

A fani Kaczyzmu?
halladin
a gdzie swoboda wypowiedzi?? rolleyes.gif

mnie tam hesus się podoba, a hitlerka to chcialbym zobaczyć- tzn o co walka...

"Symbol czystosci przelany krwią" ---ja to bym za takie coś bananami karmil : ) square.gif circle.gif

snake
QUOTE(halladin @ Feb 14 2006, 14:20:22) [snapback]52824[/snapback]

a gdzie swoboda wypowiedzi?? rolleyes.gif

Dokładnie! hall dla Ciebie -==> klik!
Pozdrawiam.
Dorin
oj siano ciesz sie że to jest Juzus a nie mahomet bo już by ci fanatycy chate spalili, ale nie martw się niech się tylko kaczka u władzy umocni a za taki avatar cie ukrzyżują tongue.gif
Czarny
wlazły dobrze że znalazłeś bo mi się nie chciało szukać tongue.gif próbowałem przetłumaczyć sianeckiemu normalnie ale ni chu** wink.gif

QUOTE(Kodeks Karny @ Art. 196.)

Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

siano sam się bawił w quotowanie konstytucji to teraz ma tongue.gif
siano co teraz będzie? cool.gif
siano
wniesiesz pozew a ja sie obronie wink.gif

co do wolnosci wypowiedzi:
nie zabraniam nikomu wyrazania wszelakich pogladoow
jednak avatar z hitlerem i slowem "dziwka" jest dla mnie rzecza naganna.

los dal mi taka mozliwosc, ze moge sobie nie zyczyc pewnych rzeczy na forum i niestety bede z tej mozliwosci korzystal za kazdym razem, kiedy ujrze na tym forum wszelkie przejawy ideologii nazistowskiej.

Czarny
siano nie zmieniaj tematu i nie powracaj do adolfa.
Teraz chodzi o Twój szydzący z Religii Chrześcijaństwa avatar...
QUOTE(siano @ Feb 12 2006, 14:08:14) [snapback]52564[/snapback]

wyobraz sobie jak mocno modyfikowana i naciagana jest historia sprzed 2000 lat.
Jezus, w formie, jaka podaje Pismo jest postacia roownie realna, jak cycki Dody.

rozpatrywanie tego, czy Jeszua byl zbawicielem, czy prostytutka odajaca sie legionistom
jest wyrazem naprawde plytkiego traktowania religii.

QUOTE(Kodeks Karny @ Art. 196.)

Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej...

Myślę że to spełniłeś już samym avkiem a o słowach już nie wspomne...
halladin
ee tam,,zapętliłes sie Czarny,,,co jest w nim obraźliwego?? ze ma giwere? a moze kiedyś mial łuk?,,,

,,a co do fuhrera to moze ktos pokazac go albo opisac?

p.s snake, troche smieszny filmik:)
JAACA
SIano Ty zakrzowska mendo spale Ci chate
korzen
QUOTE(siano @ Feb 15 2006, 12:25:40) [snapback]52883[/snapback]

wniesiesz pozew a ja sie obronie wink.gif

co do wolnosci wypowiedzi:
nie zabraniam nikomu wyrazania wszelakich pogladoow
jednak avatar z hitlerem i slowem "dziwka" jest dla mnie rzecza naganna.

Przepraszam, a kto codziennie nwyzywa moja stara od kurw i dziwek?
makgregor
QUOTE(siano @ Feb 11 2006, 10:31:21) [snapback]52382[/snapback]

Panie Tomak.
masz 24h na zmiane avatara.
widoku adolfa na tym forum tolerowal nie bede i nie obchodzi mnie co sobie o tym pomyslisz.

Mam rozumiec ze koles mial avatar z Hitlerem i kazales mu zmienic? biggrin.gif

Jesli to byl ten popularny ostatnio na innych forach gif gdzie machal reka (bansuj) to Tomak nie musi byc koniecznie z Blood & Honour , tylko dal go dla jaj smile.gif np.moj kumpel go mial ale do nazisty mu daleko.

ps.Jak ktos idzie po ulicy w czerwonej koszulce z Che to tez do niego dymisz?
(W wiekszosci nie sa to fani komunizmu tylko wlasnie ludzie ktorzy smieja sie z kultu "bohatera" na Kubie)

ps2.Zobacz na swoj avatar smile.gif i tez go zmien.
korzen
Niechodzi o to ze Tomak czy tez JAACA sa nazistami bo kazdy wie ze nie, porpostu w swietle prawa jest to zabronione.
snake
QUOTE(makgregor @ Feb 17 2006, 15:12:42) [snapback]53138[/snapback]

Jesli to byl ten popularny ostatnio na innych forach gif gdzie machal reka (bansuj) to Tomak nie musi byc koniecznie z Blood & Honour , tylko dal go dla jaj smile.gif np.moj kumpel go mial ale do nazisty mu daleko.

Nie to nie ten.
makgregor
QUOTE(snake @ Feb 17 2006, 16:57:07) [snapback]53153[/snapback]

Nie to nie ten.

OK , pomylka.
Jesli obrazal jakas nacje to w 100% popieram jego usuniecie.
Czarny
QUOTE(korzen @ Feb 17 2006, 13:29:34) [snapback]53110[/snapback]

Przepraszam, a kto codziennie nwyzywa moja stara od kurw i dziwek?

korzn ale Ty głupi jesteś, jeszcze publicznie wypisujesz takie rzeczy na swoja matke że ktoś powiedział...
dla mnie jest to najgorsze co może być jeżeli ktoś wyzywa czyjichś rodziców... każdemu bym łeb rozgjebał za to jakby w oczy coś takiego mi powiedział, chyba że to by był jakiś ABS wink.gif
Powiedzenie:
Twoja stara
Twój stary

Ktoś kto tak mówi, zamiast ubliżyć danej osobie, jedzie po rodzinie to jest skończonym sfrajerowanym kretynem wink.gif
Nie ubliżając nikomu ale zastanówcie się nad tym... jakie to jest płytkie...
Wiem że kiedyś (ok 3-5 lat temu) to powiedzenie było na fali i tylko było słychać jak dzieci w piaskownicy to wykrzykują, ale teraz? dorośli ludzie? ehhh szkoda się rozpisywać.

Leo cool.gif
Igor
Dlaczego jak próbuje zmienić avatar to pokazuje mi, że nie mam uprawnień?
freddie88
kurde ale jajca , hehe to ja tez chyba bede musial zmienic avatarka rolleyes.gif TAKI ZART
shai
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,470
Głos drugiej strony. Tak na wszelki wypadek - alternatywa dla zdania studentów teologii ;-).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.