Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co Sądzicie O Pogoni?
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
przemasem
Tak jak tytuł mówi co sądzicie o Brazylijskiej Pogoni, czy to wypali?
Ja osobiscie sądze ze tak i przykładem tego może byc wygrana portowców z najlepszą klubową drużyną na świecie czyli Sao Paulo Fc (niby były to tylko rezerwy, ale w wyjsciowej jedenastce grało aż 8! zawodników z pierwszego składu pierwszej drużyny).
limak
Ja osobiście uważam że z jednej strony może wypalić, a z drugiej nie. Powinno wypalić, bo Pogoń na prawde postarała się i zainwestowała w brazylijskich graczy, a po za tym jest to najbardziej brazylijski zespół w Europie !!!!!!!!!!!!!! Ale z drugiej strony, różnie to może być. Pożyjemy, zobaczymy.
lukasso
jesli kazdy klub brałby z nich przykład to pomyslcie co działo by sie z reprezenatcja polski?nie jestem rasista
ale powinno byc jakies ograniczenie,bez przesady zeby cała kadra to brazylijczycy
tomixx
Może wychodują jakiegoś drugiego Ronalindho (żart tongue.gif), pożyjemy zobaczymy :]
_DEVIL_
A Edi Andriadina Znow bedzie strzelal mase bramek! tongue.gif tongue.gif
Ps. wracajac to tematu to mysle ze pomysl wypali!
Ps2.niech jeszcze zatrudnia Luxemburgo! tongue.gif tongue.gif
kusik
Macie pecha ze jeden z moderatorów jest kibicem Pogoni i mieszka w Szczecinie ;p. Ktos sie zle wypowie i moze zostac skarcony.. ;] Co do samego pana Ptaka (nie terazniejszych transferow) powiem jedno. CHWDP ;]
korzen
Mysle ze 90% tych piłkarzy będa na poziomie Zjawinskiego, czyli fatalnym ;P Obym sie mylił ;P
torin
No coz pozyjemy zobaczymy. Roznie to z tymi Brazylijczykami w naszej rodzimej lidze bywalo. Jedni sie aklimatyzowali, inni kompletne niewypaly. Zawsze trzymalem kciuki za Pogon, szczegolnie za czasow gdy Majdan i Stolar tam grali i troche sie niepokoje o ten zespol w obliczu tych zmian. Zeby tylko nie powstala brazylijska Pogon ze srednia wieku 30-pare, na jeden sezon tongue.gif . Czas pokaze.
Dorin
A, moim zdanie Pytowi totalnie odbiło i ma jakieś urazy z dzieciństwa, skoro chciał sprzedać Kaźmierczak i Grzelaka, aby zastapić ich jakimiś wyrzutkami z Brazyli (ci piłkarze których przyszli do Pogoni poprostu nie mieścili się w żadnej brazylijskiej drużynie). Moim zdanie wydał mnustwo kasy na "ochłapy z pańskiego stołu" i trzydziesto kilko letnich oldbojów, a tak pozatym to PZPN już dawno powinien zareagować i wprowadzić ograniczenie liczby zagranicznych piłkarzy (tak jak jest w każdym państwie gdzie reprezentacja coś znaczy).
korzen
Niestety Dorin ma duzo racji, sam nie wierzę w tych wielkich brazylijczykow ktorzy przeszli do Legii za dużą kase. Niby Edson dwa lata temu został wybrany najlepszym obroncą ligi franuckiej, a w pierwszym sparingu zagrał słabo, tak samo jak Roger Guerreiro ktory przeszedl do Legii ze znanej hiszpanskiej druzyny Celty Vigo. Pozostaje wierzyc ze to złe miłego początki, i mam nadzieje ze tak bedzie tez w Pogoni.
baski18
Wg mnie to juz nie bedzie ta Pogoń co kiedyś ... nie wiadomo jak zareaguja kibice ... ja bym sie wku..... przeciez to Polakom dopingujemy i ich chcielibysmy widziec w naszych krajowych klubach. Tymczasem do zobaczeniu na meczu Pogoń:Lech smile.gif

Pozdro
kusik
QUOTE(baski18 @ Feb 4 2006, 18:27:01) [snapback]51555[/snapback]

Wg mnie to juz nie bedzie ta Pogoń co kiedyś ... nie wiadomo jak zareaguja kibice ... ja bym sie wku..... przeciez to Polakom dopingujemy i ich chcielibysmy widziec w naszych krajowych klubach. Tymczasem do zobaczeniu na meczu Pogoń:Lech smile.gif

Pozdro

Hehe jestes kibicem Kolejorza wiec znasz magie meczow Pogoni z Lechem. Jak Wy spadaliscie albo my to sie wkurwialem bo sezon bez meczu z Pyrami to jednak nie jest to samo. Do zobaczenia mowisz.. a co wybierasz sie do Szczecina?smile.gif Wiesz od kibicow nie zalezy kto bedzie gral. Watpie zebysmy sie od druzyny odwrocili a jak chlopaki beda grac tak dobrze jak mowi Ptasior to nie wypada nic innego jak isc na mecz i podrzec ryja troszke... ;]
_kamil_
ja uwazam, ale takze chce, aby ten pomysl nie wypalil. bo co by sie stalo z nasz liga, gdyby inni prezesi poszli w slady p. ptaka? az strach pomyslec. Brazylijczycy zawsze mieli klopoty z akilmatyzacja w Polsce, wiec jesli ta akcja sie uda to bede mocno zdziwiony.
snake
Pogoń nie wyjdzie na tym dobrze, jeśli chodzi o Ptaszysko kurwisko to jemu chodzi tylko i wyłącznie o kase, nawet jak Pogoń zdobędzie Mistrzostwo to nie zachowa nawet połowy kadry bo Ptak wszystkich sprzeda.
Rivaldinho
Pogoni nikt nie dogoni.smile.gif
albin99
moim zdaniem i tak nic wielkigo nie pokarza
lucio
Po pierwsze dziwi mnie że PZPN zniósł zakaz o ograniczeniach w zatródnianiu obcokrajowców. Po drugie w razie sukcesu Pogoni a tym samym start w rozgrywkach europejskich , Ptaka czeka "mała przeszkoda"- zdaje sie że UEFA ma jakiś przepis który wymaga gry wychowanków i jakiś spory limit na obcokrajowców. Sorry jeśli jestem niedokładny i fajnie by było gdyby ktoś sprostował co napisałem. A jeśli chodzi o samą grę- im bedzie cieplej tym bedą Brasiliano grać lepiej. Korzeń- ten Edson był niby najlepszym obrońcą ligi francuskiej to była sciema- sam sprawdziłem. Co do Grzelaczka i Kazimierczaka to nie mam pojęcia po co ich jeszcze trzyma. Kuśik- wiesz coś:>?
kusik
QUOTE(Rivaldinho @ Feb 4 2006, 21:16:11) [snapback]51566[/snapback]

Pogoni nikt nie dogoni.smile.gif

QUOTE(albin99 @ Feb 4 2006, 22:22:31) [snapback]51573[/snapback]

moim zdaniem i tak nic wielkigo nie pokarza

Panowie jak macie tak odpowiadac na temat to sie w ogole nie udzielajcie bo nic do dyskusji nie wnosicie kompletnie...

QUOTE(lucio @ Feb 4 2006, 23:25:05) [snapback]51580[/snapback]

Co do Grzelaczka i Kazimierczaka to nie mam pojęcia po co ich jeszcze trzyma. Kuśik- wiesz coś:>?

Póki co obaj w Pogoni zostają chociaz Grzelak chce (on chce) do Widzewa. Nie wiem jak Kaziu, ostatnio nawet gola w sparingu strzelil ;]. Pozyjemy zobaczymy. Szkoda ze to juz nie bedzie za bardzo Pogoń ale czy mam przestać z tego powodu chodzić na mecze? W Szczecinie i tak nic innego nie stoi na pierwszoligowym poziomie. No piłka ręczna i siatkówka kobiet ale za tym nie przepadam... ;]
czlapka
Ja się z tego cieszę,bo nam piłkarzy daja.Trałka,Fabiniak , jeszcze Grzelak może.1 liga nasza.A gdyby nie było brazyliany to by ci piłkarze pewno nie przyszli do Widzewa
kusik
LoL
pancer
Panowie jak macie tak odpowiadac na temat to sie w ogole nie udzielajcie bo nic do dyskusji nie wnosicie kompletnie...

LoL

kusik, sam innych uczysz, a ty to co zes zrobil??

apropo sprawy to chcialbym zeby pogon spadla do drugiej ligi zeby zadnemu innemu prezesowi taki pomysl jak ptakowi do glowy nie przyszedl
kusik
QUOTE(pancer @ Feb 5 2006, 12:22:55) [snapback]51603[/snapback]

kusik, sam innych uczysz, a ty to co zes zrobil??

apropo sprawy to chcialbym zeby pogon spadla do drugiej ligi zeby zadnemu innemu prezesowi taki pomysl jak ptakowi do glowy nie przyszedl

Wiesz prosiłem o normalne wypowiedzi a kolega wyskakuje z tekstem, że: "fajnie bo Widzew się wzmocnił". tongue.gif
Ja Ci gwarantuje ze do 2 ligi nie spadniemy ;]. Szczerze, nawet gdybym nie kibicowal Pogoni. Wolalbym taka Pogon niz np Szczakowianke Jaworzno.

W pieerwszeeeej liidze kluby z tradycjami!! (Spiewane bodajże 1.5 roku temu jak Lech do nas przyjechal.) ;]
korzen
QUOTE(lucio @ Feb 4 2006, 23:25:05) [snapback]51580[/snapback]

Korzeń- ten Edson był niby najlepszym obrońcą ligi francuskiej to była sciema- sam sprawdziłem.

Wiem wiem, była afera z tym ze Legie wydymali, ze kupiła nie tego Edsona. Ale wszystko się wyjasniło gdzieś czytałem ze to jednak prawda. Ale wiesz, czy niby świetny brazylijczyk [bo liga Francuska trzyma poziom] przyjdzie do chujowej ligi polskiej zeby grac tu z Odrą Wodzisław i Polonią? Wątpie ;P Pzdr
StraY
W pieerwszeeeej liidze kluby z tradycjami!!

sorry kusikowy gnomie ale nie wszyscy kibice klubow z tradycjami tak mysla tongue.gif mi wisi czy Pogon, Legia, Wisla, Gornik, Dolcan Zabki graja w 1 lidze tongue.gif dla mnie sie liczy Lech i dobra atmosfera przy pelnych trybunach... a to tylko moga zapewnic jednak wyzej wymienione druzyny ( oprocz 1, kto zgadnie ktorej ma kopa w ryj jako bonus :] ) bo sukcesow w rodzimej pilce nie ma tongue.gif dlatego w obecnej sytuacji ( obecna = najblizsze 50lat ) wlasnie znane klubu powinny wystepowac w oranz ekstradupie tongue.gif
lazy_bum
QUOTE(snake @ Feb 4 2006, 21:15:53) [snapback]51565[/snapback]

Pogoń nie wyjdzie na tym dobrze, jeśli chodzi o Ptaszysko kurwisko to jemu chodzi tylko i wyłącznie o kase, nawet jak Pogoń zdobędzie Mistrzostwo to nie zachowa nawet połowy kadry bo Ptak wszystkich sprzeda.

Jak w całej piłce, może z wyjątkiem tej osiedlowej...

A co do tematu, ja myślę, ze będzie jeszcze śmieszniej niż było. Przynajmniej nie będą kupować spotkań od piłkarzy, chyba, że z tłumaczem. :-P
zborek
MOże i wypali,bo Pogoń naprawdę niezle gra noi coraz więcej ma brazylijskich graczy.
smile.gif smile.gif
snake
Dzisiaj widziałem w wyborczej ogłoszenie że pogon poszukuje ludzi ze znajmością jęz. Portugalskiego do jakiegoś tam ośrodka w Gutowie pod Łodzią smile.gif
onix_the_chosen
ci co maja pretensje ze jest za duzo brazylijczykow to niech zglaszaja je do pzpnu ze zniosl ograniczenia na obcokrajowcow. a ze pogon na tym korzysta to jest nasza sprawa. nie mowie, ze jest to dobry pomysl, bo to sie okaze na wiosne, ale mysle ze brazylia jest dobrym kierunkiem, bo skad pozyskiwac pilkarzy, jak nie z kraju w ktorym najlepiej kopie sie w pilke, w kazdym miescie, na rogu kazdej ulicy ...... tylko pozostaje pytanie - czy brazyliana sie sprawdzi w naszych warunkach smile.gif ale jak mowie - na wiosne bedzie wiadomo czy pomysl wypali wink.gif
kostek
moim zdaniem to tak:
Ci 'brazylijczycy' mogą spuścić pogoń do drugiej ligi....
Ci 'brazylijczycy' mogą zadziwić wszystkich i nie będzie na nich mocnych... (i po sezonie wszyscy odejdą do lepszych lig albo do Legii i Wisły)
Ci 'brazylijczycy' moga okazać sie co najwyżej średniakami i Pogoń zajmie np. 10 miejsce w lidze (co było by możliwe również z plskimi piłkarzami...wiec po co zatrudniać Brazylijczyków?)

warinatów jest kilka...
wszystko sie okaze w trakcie sezonu smile.gif
madzia
Pogon Brasi POWER! nie?
kusik
QUOTE(::kostek:: @ Feb 16 2006, 14:41:29) [snapback]52978[/snapback]

Ci 'brazylijczycy' mogą zadziwić wszystkich i nie będzie na nich mocnych... (i po sezonie wszyscy odejdą do Legii i Wisły)

Skoro by nie było na nich mocnych to po co isc do Wisly czy Legii? Wasze rozumowanie jest śmieszne... wink.gif Zobaczymy jak będzie mam nadzieję, że sie wszyscy zdziwicie (in plus oczywiście).
_DEVIL_
Może po to że Wisła i Legia sa bardziej Wartościowymi drużynami dla zawodników! smile.gif
lucio
QUOTE(kusik @ Feb 16 2006, 18:09:33) [snapback]52995[/snapback]

Skoro by nie było na nich mocnych to po co isc do Wisly czy Legii? Wasze rozumowanie jest śmieszne... wink.gif Zobaczymy jak będzie mam nadzieję, że sie wszyscy zdziwicie (in plus oczywiście).

Bo tam chyba więcej płacą :] a zresztą , to odejscie do Legii odradzam bo tam nikt nie robi postępów...
korzen
QUOTE(lucio @ Feb 16 2006, 17:44:43) [snapback]53003[/snapback]

Bo tam chyba więcej płacą :] a zresztą , to odejscie do Legii odradzam bo tam nikt nie robi postępów...

Skad Ty mozesz wiedzeic jakie w Legii jest szkolenie...Szałachowski poczynił ogromne postępy, juz o Rzezniczaku nie wspomne...warto wspomniec o Fabianskim, Borucu, Kowalewskim. No nic, niema to jak obiektywizm Lechity smile.gif Pzdr.
kusik
korzen Ty tez jestes kibicem Legii wiec na Twoje wypowiedzi mozna patrzec z przymruzeniem oka. A co do tych płac lucio... Co po niektórzy brazylijczycy zarabiaja tyle hajsu ze Ci sie to w glowie nie miesci wiec nie bylbym taki pewien co do Twojej opini... ;]
korzen
QUOTE(kusik @ Feb 16 2006, 18:29:05) [snapback]53008[/snapback]

korzen Ty tez jestes kibicem Legii wiec na Twoje wypowiedzi mozna patrzec z przymruzeniem oka.

Lol, to samo mozna powiedziec o Lucio, bo jest kibicem Lecha. To jest moje zdanie zdecydowanei obiektywne.
lucio
No Szkoda że ostatnia trójka to bramkarze:] Szałachowski gra tak samo dobrze jak w Łęcznej, a Rzeżniczak taki postęp zrobił że w lidze grała para czarnoskórych stoperów:] Prosze zabij mnie tymi kolejnymi nazwiskami:] W sumie nie tylko ja sie zastanawiam jak to robicie, że przy tej "padace" którą gracie zgarniacie tyle punktów... Wiadomo nie jestem za Legiunią i zaraz musze być nieobiektywny:D
ps. Pogoń bardzo lubię- nie bez powodu im śpiewałem pare lat temu zeby szybko do ligi wracali...
kusik
Uwierz mi, ze ja Lecha tez i nie wyobrazam sobie sezonu bez meczu z Kolejorzem ;]. A teraz prosze nie gadajmy o kopalnii talentow Legii (korzen nie obraz sie, za Legia druzyna nie przepadam tak jak za kibicami z ktorymi fajnie sie pije piwo;]).
kostek
Skoro by nie było na nich mocnych to po co isc do Wisly czy Legii? Wasze rozumowanie jest śmieszne... Zobaczymy jak będzie mam nadzieję, że sie wszyscy zdziwicie (in plus oczywiście).

bo jakbyś nie zauważył to od kilku lat co lepszy ligowy zwodnik to odrazu idzie do wisły albo legii. chyba że jest juz na tyle dobry aby iśc za garnice gdzieś... ostatnie przykłady:
Pawełek (odra->wisła)
Bronowiecki (łęczna-legia)

i tak samo będzie z Brazylijczykami. Jeżeli okażą się naprawde dobrymi zaowdnikami to albo pojadą na zachód (ew. rosja, ukraina) albo przejdą do Wisły lub Legii. A pan Ptak znowu ściągnie kolejnych chłopaków z kraju kawy...
kusik
No wiesz skoro by Pogon miala byc najlepsza to watpie ze pilkarze poszliby do Wisly albo Legii tym bardziej ze Ptasior specjalnie nie zaluje swoich pieniedzy na nich. Pomyslcie logicznie. Zarabiaja duzo pieniedzy, sa najlepsi. Po co maja isc do innej druzyny?
onix_the_chosen
ogladalem ostatnio bramki ze sparingow na stronce Pogoni i z zadowoleniem moge stwierdzic, ze graja ladny, techniczny, przyjemny dla oka futbol. bardzo aktywny wydaje sie byc Cleisson, Pogon gra duzo z pierwsze pilki, akcje przeprowadzane sa na pelnej szybkosci, co rzadko widuje sie w Orange. jezeli tak samo beda grac u nas to mam nadzieje ze nie bedzie to tylko fotbulo przyjemny dla oka, ale takze przyjemne beda wyniki. ja mam nadzieje ze Pogon powalczy przynajmniej o pierwsza 5, moze o pierwsza 3, ale jak mowilem narazie nie ma sie co nastawiac, w brazylii w sparingach moga grac dobrze, a moze sie okazac ze tutaj bedzie lipa, mam nadzieje ze sie myle i nowi pilkarze beda potrfili przeniesc swoje umiejetnosci na nasze boiska ... smile.gif
baski18
Kusik mam plany wyjazdu do Szczecina jednak to zalezy od organizacji tego wyjazdu, ile wasz klub udostepni miejsc dla naszych kibicow, bo moze sie okazac ze pojedzie sama bojowka, ale jak narazie to "Inwazja na Płock" i w reku piwko "Kolejorz"

Edit1: Ja pamietam jak spadaliscie do 2 ligi kiedy na poczatku caly stadion sie z was wysmiewal a potem nagle zrozumieli i zaczeli skandowac "szybko wracajcie !!"

Edit2: Dziwi mnie postawa StraY'a kazdy mecz ma swoja magie ja np. wiecej magi widze w meczu Lech-Pogoń, Lech-Legia, Lech-Arka czy Cracovia niz w meczu Lech-Świt Nowy Dwór Mazowiecki i wtedy atmosfera na trybunach jest o niebo lepsza smile.gif

Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.