Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hooligans
board.issonline.pl > Inne > Filmy & Seriale
siano

Jakis czas temu na ekrany kin wszedl film pt "Hooligans".
Oglada sie to dosc milo i przyjemnie, ale niestety (?) nie ma tam niczego, czym mooglbym sie zachwycic, albo co zapamietalbym na dluzej. Chyba twoorcy nie mogli sie zdecydowac czy ostatecznie ganic czy chwalic tych ludzi, ale napewno nie przedstawili ich obiektywnie. Troche zdziwil mnie motyw z Tomem, ktoory wyznal, ze sam uderzyl syna cegloowka, siakies to naiwne strasznie.
In plus mozna zaliczyc sceny walk, zwlaszcza prace kamery podczas nich. Muzyka dosc solidnie sie komponowala z obrazem, ale nie jest czyms, co zapada w pamiec.
Podsumowujac.
Film jest troche jak dmuchana banka, o ktoorej spiewaja kibice West Ham.
Z zewnatrz niby pieknie, ladnie. Wewnatrz jednak pustka.

Pewnie troche na ocene wplywa to, ze ta strona pilkarskiego swiata jest dla mnie nieatrakcyjna, bardziej mi sie podobal Goal, bo pilka nozna to dla mnie sport, a nie sposoob bycia.

A jak Wy odbieracie ten obraz ?
saviolka
QUOTE(siano @ Jan 27 2006, 23:27:36) [snapback]50640[/snapback]

Jakis czas temu na ekrany kin wszedl film pt "Hooligans".
Oglada sie to dosc milo i przyjemnie, ale niestety (?) nie ma tam niczego, czym mooglbym sie zachwycic, albo co zapamietalbym na dluzej. Chyba twoorcy nie mogli sie zdecydowac czy ostatecznie ganic czy chwalic tych ludzi, ale napewno nie przedstawili ich obiektywnie. Troche zdziwil mnie motyw z Tomem, ktoory wyznal, ze sam uderzyl syna cegloowka, siakies to naiwne strasznie.
In plus mozna zaliczyc sceny walk, zwlaszcza prace kamery podczas nich. Muzyka dosc solidnie sie komponowala z obrazem, ale nie jest czyms, co zapada w pamiec.
Podsumowujac.
Film jest troche jak dmuchana banka, o ktoorej spiewaja kibice West Ham.
Z zewnatrz niby pieknie, ladnie. Wewnatrz jednak pustka.

Pewnie troche na ocene wplywa to, ze ta strona pilkarskiego swiata jest dla mnie nieatrakcyjna, bardziej mi sie podobal Goal, bo pilka nozna to dla mnie sport, a nie sposoob bycia.

A jak Wy odbieracie ten obraz ?

ja uważam że naprawde film jest przyjemnydo oglądania, tylko że po obejrzeniu kibice zaczynaja naśladowac sceny z tego filmu i zgodze się że Film "Goal" jest dużo lepszy ponieważ jest o najprawdziwszej piłce a nie o bitwach..
lucio
Fajny film- troche Hoolywoodzki ale przyjemnie sie go ogląda. Zaskoczył mnie pan Wood który wydawałoby się nie nadaje sie do roli hools, ale tutaj zostałem pozytywnie zaskoczony:]. Jednak film ten jest zbyt ułagodzony porównując go z Football Factory- tam Ekipa Chelsea jest zajebista i dziwię sie że tak mało na temat FF sie mówiło.
siano
QUOTE(lucio @ Jan 27 2006, 23:42:27) [snapback]50645[/snapback]

dziwię sie że tak mało na temat FF sie mówiło.

temat o FF pozwole sobie zalozyc jutro wink.gif
Capitan Tsubasa
Moim zdaniem duzo bardziej podobali mi sie " hoolihansi " to goal byl troche naiwny, siakies takie glupoty ze juz go nie chca, a tu koles sie wstawia za nim jakis nieznajmy, wraca do druzyny i potem jeszcze gol w debiucie na dodatek w koncowce meczu, nie, nie, nie za banalne to dla mnie ... Co do samych Hooligansow to sceny walki sa wybitne, pieknie zrobione i ta czerwona jucha sie leje ach tongue.gif Pozatym niesamowicie super zrobieni kibice " UNITED, UNITED !!!" az chce sie krzyczec razem z nimi smile.gif Naprawde swietnie oddaje klimat angielskich kiboli, chodz troche mi sie nie podoba ze leja sie po kazdym meczy, chyba ze w Anglii tak jest wink.gif ... Na dodatek ten film jest niesamowicie motywujacy, 8 kibicow WHU na 20 kibicow ManU i bija ich bez problemu smile.gif Po wyjsciu z kina az chcialo sie kogos zlapac i naklepac tongue.gif
Na jeszcze bardziej pozytywna ocene wlpywa to ze jest to film o Angielskiej pilce a ze jestesm kibicem ManU " UNITED UNITED " jest dla mnie jeszcze blizsze niz dla zwyklego widza.
Ogolnie film odebralem jak najbardziej pozytwnie, chodz masz racje siano fabuly konkretnej to raczej nie ma, chodza tylko od stadionu do stadiony i sie klepia smile.gif

PS. Niezla jest ujecie na kibicow WHU ( koncowka filmu ) jak ida na glowna bitke i wszyscy maja biale buty smiesznie to wyglada smile.gif
kusik
Film mi sie calkiem podobał oglądałem go kilkakrotnie i to z przyjemnoscia. Sam jestem kibicem jak pisal Bakel w jakims newsie "weekend z meczem jest swietem". Ja sie nie napierdalam ale na mecze kocham chodzic. W filmie rowniez ukazano, że mecz to nie jest coś zwykłego.

Tylko zesmy sie z Deporem smiali na # z tego jak ten Bovyer jako niby fotograf podszedl pod sektor Chelsea. Takie cus nigdy by nie przeszlo... ;] Pozdrawiam kibiców (nie tych sprzed TV z piwem w reku, piwo mozna wypic a potem isc na mecz:P)

I'm blowing little bubbles, Pretty bubbles in the air, They fly so high, nearly reach the sky, Then like my dreams they fade and die.
Fortune's always hiding, I've looked everywhere, I'm blowing little bubbles, Pretty bubbles in the air.
;]
zborek
Dla mnie Hooligan to dobry film przedtsawiający kibiców. smile.gif smile.gif
Napewno fajniejszy od Gola. tongue.gif
dr_idea
PS. Niezla jest ujecie na kibicow WHU ( koncowka filmu ) jak ida na glowna bitke i wszyscy maja biale buty smiesznie to wyglada

Nie wiem czy to to takie śmieszne sad.gif Moim zdaniem szli na walkę, która mogła być ich ostatnią w życiu. A te białe buty to taki, że tak powiem,symbol jedności i braterstwa. Wielu uważa, że film jest płytki. Może i tak jest. Ale pokazuje coś pięknego, wartości dla których Dunham np. zginął - wiara, zaufanie, fanatyzm futbolowy (tego akurat nie popieram). Dla mnie kapitalna była scena, gdy Dunham wiedział, że i tak umrze, postanowił ratować swoją bratową wyzywając tego brzydkiego z Millwall i jak, gdy Dunham wyzionął ducha wszystko ucichło - aż mi płakać się zachciało. smile.gif
Justyn1987
Hooligans jest zajebistym filmem (tylko troszke jest tak bym, powiedzial babskim filmem) ale ogolnie jest super,przeciez nie moga pokazac prawdziwych ustawek;-)

pozdro!
kostek
Czas na mnie. Film z ubiegłego roku, oglądałem dopiero teraz. Jestem pod ogromnym wrazeniem. Rywalizujący z GSH film, The Football Factory był o wiele nudniejszy i słabszy. Podsumowywując podjarałem się nieźle jak to oglądałem. Walki pokazane zajebiście, szczególnie ostatnia...
pzdr
Bartezz
Fajny filmik ale sie nap****ja. biggrin.gif
lukasso
klimat meczów fajnie pokazany
ale walki chuliganów smile.gif .. bynajmniej
Polscy hool's są bardziej bezwzględni
Piecia
QUOTE(lukasso @ Aug 29 2006, 06:05:49) [snapback]86693[/snapback]

Polscy hool's są bardziej bezwzględni

Za bardzo nie ma się czym szczycić tongue.gif

FIlm całkiem fajny, oglądałem dwa razy. Zauważył ktoś że ten Bover wtedy na ławce w parku rozpijał wódkę eksportową Sputnik? ;p

pzdr
>Kornel<
z szacunkiem dla kolesia - to byl Bovver biggrin.gif niezly kolo a jaki kabel biggrin.gif
Bo0os
oglądałem ten film, ale zapomniałem go skomentować tu.

a więc; film naprawde świetny, goala nie oglądałem i niejak porównać do holigansa.wg mnie świetne zakończenie całego filmu, happy end smile.gif

niewiem jak ten amerykanin tak sie mucił, przecież widać że z miasta, to i niewytrenowany, a kład kolesi większych o głowe smile.gif a to dziwne smile.gif
eecik
mnie sie podobaja wszystkie filmy zwiazane posrednio jak i bezposrednio z pilka nozna tak wiec ff- ocena 10 gol- ocena 10!!!
tomek828
guwno ten film hooligans, owiele lepszy jest Football factory

lukasso ma racje Polscy hools sa bardziej bezwzgledni (Cracovia, Legia, Lech)
wiem to z wlasnego doswiadczenia hehe ;p

nie ogladajcie tego bo to bajeczka dla dzieci ;p
Bogas
MI osobiscie film bardzo się podobał. Był emocjnujacy i ciekawy. Pokazuje wiele pozytywów a nie jak sie wielu wydaje tylko przemoc.
Kowalek
FIlm średni dużo lepiej świat Hooliganów obrazował Football FActory!!

lukasso
Ale nie polskich wink.gif
gavi
Dla piłka nożna to to co sie dzieje na trybunach a nie to co na murawie (wyniki przestały mnie interesować bardzo dawno temu...)W takich filmach jak Football Factory czy Green Street Hooligans zadymy zostały wyolbrzymione choć każdy mecz (przynajmniej wyjazdowy posiada nutkę emocji). A film "Gol" to jak każdy film kończy sie dobrze czyli ten dobry zwycięża, za dużo takich filmów...
D4vID
Hooligans ogladalo mi sie o wiele przyjemniej niz Football Factory blink.gif
Moze i ten drugi lepiej obrazuje prawdziwych hooliganow ale film byl kompletnie denny i nudny (po 0,5 godz. zaczalem bawic sie ''suwakiem'' i dokonczylem ogladanie w telegraficznym skrocie) unsure.gif
Bartolomeus
Oglądaliście GOAL 2: Żyjąc marzeniami?

Film super bo lubie takie filmy o tematyce piłkarskiej i sportowej ale niektóre rzeczy aż mnie wnerwiają!
Jest rezerwowym,wchodzi na 10 minut i 2 gole strzela a do tego aktor nie umie strzelać laugh.gif

a najbardziej ucieszył mnie ostatni napis filmu czyli

TO BE CONTINUED...
ślimak
Hmm Hooligans fajny ale lepszy jest Football facktory (choć moją ulubioną angielską drużyną jest WHU a chelsea wręcz nienawidzę) a GOAL jest moim zdaniem beznadziejny bo wszystko takie nierealne
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.