Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Orange Ekstraklasa W Pes 5... !
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Problemy z edycją
smerf
Potym jak dowiedziałem się że T-Mac i Gutted nie mają zamiaru zrobić Ligi Polskiej do Pes-a 5, zamierzam sam wziąść to w swoje ręce, albo inaczej mam zamiar zrobić najlepszy patch w historii pesa !! Lecz najpierw potrzebnych jest mi kilku patch makerów którzy pomogli by mi w tym tym o to patchu. Tak dokładniej potrzebny jest mi jakiś doświadczony ptzch maker, który pomógłby mi w tym o to trudnym zadaniu.

W patchu miałby znajdować się:

1. Wszystkie drużyny z Orange Ekstraklasa i 3 pierwsze z 2 ligi. (potrzebne mi są osoby, które mogłyby mi zebrać dane na temat tych wszystkich drużyn z pierwszej ligi, oprócz Legii, którą zajme się osobiście i potrzebne mi są 3 osoby które zajmą się tymi 3 drużynami z II Ligi).

2. Wszystkie stroje dla drużyn Polskich jak i zagranicznych. (A więc potrzebnych jest mi kilka osób, które zajmą się strojami)

3. Bootpack w którym znajdować się będą buty w które najczęściej widywaliśmy na polskich boiskach podczas rundy Jesiennej. (jest mi do tego potrzebna osoba która potrafi robić bootpack np. Johnes czy Lanek)

4. Piłki które najczęściej widywaliśmy na bolskich bosikach podczas rundy Jesiennej. (Do tego jest mi potrzebna osoba, która umie robić piłeczki).

5. Nowe intro z najciekawszymi wydarzeniami, bramkami itp. rzeczami z rundy Jesiennej w Lidze Polskiej. (Potrzebna osoba, która potrafi zrobić intro ja uzbieram dane)

6. Nowe Menu, oczywicie z Polskimi zawodnikami i drużynami. (Potrzebna osoba która potrafi robić MENU do pes-a, ja uzbieram foty itp. rzeczy potrzebna do zrobienia MENU).

8. Znakmicie dopracowana Reprezentacja Polski, którą zajme się osobiście !!

9. Oryginalne przyśpiewki polskich kibiców np. takich jak drużyn: Legii, Wisły, Lecha, Pogoni i oczywiście naszej reprezentacji. (Potrzebna osoba, która potrafii umieścić takową rzecz w Pesie).
A więc mam nadzieje że spodobała wam się lista rzeczy, która miałaby być w moim patchu. Teraz będe oczekiwał na to co najważniejsze w tym wszystkim, a więc będe czekał na patch makerów, którzy pomogą mi w stworzeniu oto tego mam nadzieje że najlepszego Patch w historii Pes-a.

W szczególności z tą prośbą zgłaszam się do osób z POL EVO, którzy robili już takie patche i mają z takimi rzeczami doświadzczenie.

Dla wszystkich chętnych prosze pisać na forum, albo na moje gg: 6215688 !!

Z góry dzięki wszystkim chętnym do pomocy !!
Lanek
Ja jestem chętny moge zrobić bootpacka wink.gif .
jastrzab
.
smerf
spoko. To zrób i daj mi pare fotek !! ;D
smerf
Jak narazie wszystko jest na jak najlepszej drodze aby ten patch wyszedł, lecz nadal potrzebuje jeszcze kilku osób które pomogłyby mi w zbieraniu danych dla niektórych drużyn !! W szczególności tych 3 najlepszych z 2 ligi !! ;D Zgłaszajcie się na gg: 6215688 , albo piszcie na forum !! ;D
torin
Bardzo ambitne plany. Chcialem tylko zapytac, jakie masz doswiadczenie, w wykonywaniu tego typu dodatkow i czy zdajesz sobie sprawe na co sie porywasz? Mimo wszystko zycze powodzenia tongue.gif
lookass
Też życze oczywiście powodzenia ale mam pytanie kto będzie robił twarze bo to jedna z podstawowych rzeczy powinna być w tym patchu a o tym chyba zapomniałeś. Twarzy jest nie mało przynajmniej po 5 w każdej druzynie a w najlepszych po kilkanaście (Legia, Wisła, Lech? biggrin.gif)...
smerf
Twarzy będzie mi użyczał Wąsu, a reszte zrobi Calwin. Wiem na jak głeboką wode się porywam, doświadczenia niemam, ale zawsze musi być ten pierwszy raz !! Jeśli chcecie to mi pomóżcie, ponieważ narzekać i gadać to każdy potrafi, ale jak do roboty to każdy sobie to odpuszcza. Czekam na kolejne osoby które będą robić zemną tego patcha !!
smerf
nadal szukam osób które mogłyby zrobić mi stroje, zrobić intro itp. rzeczy wszystkich prosze o zgłaszanie się pod ten nr: 6215688 , albo pisać na forum, albo na maila [email protected] !!

Z góry dzięki dla zainteresowanych!!
lookass
Jeśli chcecie to mi pomóżcie, ponieważ narzekać i gadać to każdy potrafi, ale jak do roboty to każdy sobie to odpuszcza. Czekam na kolejne osoby które będą robić zemną tego patcha !!

Ja tylko dotychczas twarze robiłem ale raczej byś ich nie chciał biggrin.gif ale pomóc w patchu chciałbym nawet...
smerf
No to jeśli chcesz pomóc to powiedz co najlepiej Ci wychodzi, najlepiej odpisz na gg: 6215688 !!
WąSu
QUOTE(smerf @ Jan 16 2006, 16:45:31)
Twarzy będzie mi użyczał Wąsu(...)
[right][snapback]49177[/snapback][/right]

W ramach ścisłości: Jeżeli któraś z moich twarzy sie wam spodoba na tyle zeby ja zamieścić w patchu to mozecie ja brać. Ale zaznaczam że robie tylko twarze na które mam osobiście ochote ,a przy okazji dziele sie tym co zrobie z innymi. Narazie nie chce być zaagażowany bezpośrednio w tworzenie rzadnego większego projektu ,tudzież patcha.
Pozdrawiam!
waldek w
siemanko wlasnie odkrylem szaolnom stronke ciekaw bylem czy wiele osob myslalo o wykonaniu takiego patcha. osobiscie od dawna marzylem aby miec mozliwosc pohasac na boiskach ekstraklasy w pes5. W ost. nr psx extreme trafilem na konkurs prac dot. OE w edit mode pes5 oraz adres tej str. wczesniej nie tracilem jednak czasu w 3 osob. ekipie pasjonatów konczymy projekt który obejmuje 20 druzyn (w miejsce french league 1) lech / amice poznan* pozostale ekipy o.e. + j. bialystok lechie gdańsk, widzew , łks i z. sosnowiec lub slask wroclaw (trwają narady) podstawą oceny graczy, którzy do tej pory byli nam znani tylko z nazwiska lub wcale są mecze tej rundy oe obejzane ok. 90% w klubie kibica dzieki uprzejmosci canal+ :-) skarby kibica przegląd s. tylko p. PN i statystyki. mozemy pogadac o wspolpracy...

** docelowo projekt mial byc gotowy na start sezonu 2006/2007 ale moze po prostu symulowac ten etap rozgrywek fuzja poszla :-)
smerf
Waldek to mam pytanie czy mógłbyś się domnie zgłosić i powiedzieć mi dokładniej co macie zrobionego i pokzać jak zrobione !! Odpowiedz na forum, albo na gg: 6215688
lookass
Smerf ja moge robić twarze jak dostane jakieś fotki (przydałby się jakiś searcher fotek smile.gif )jak ci sie jakims cudem jakas z przezemnie zrobionych twarzy spodoba to bedziesz mogl ja zamiescic huh.gif
smerf
No spoko, ale jeśli chodzi o twarze to musisz zgłaszać się do Bartosz05 i Mortina, bo Oni są odpowiedzialni za twarze !!
kostek
faktycznie ambitne plany... mam nadzieje że na nich sie nie skończy... powodzenia biggrin.gif
waldek w
spoko a skąd jestescie? w sumie to jezeli nie macie ani jakis niewiarygodnych strojów ani piosenek kibiców (kozacki pomysł też mi przeszedł przez myśl) ani stadionów (da rade w ogule pierdyknoc jakikolwiek stadion?) {nie mówie tu o dokl odwzorowaniu obiektów ale przyznacie ze derby wwa na san siro to nie wyglonda zafajnie kilka stadionow na 8-12 tys. kibiców zalatwiloby sprawe a taka korona moze grac na np. ennio tardini} ani flag to nie zrozumcie mnie zle ale nie poto siedzielismy te kilkaset godzin w edit mode + kilkadziesiąt sezonów testowych zeby oddac owoc naszej pracy w rece komus kto se legie zrobi jak chce a reszte perdoly, myśle jednak ze mozemy sie dogadać i obie strony zyskajom na tej wspólpracy...
Pavlo_kalisz
Mam nadzieje że pomysł wypali smile.gif , w pes4 prowadziłem lige polską i naprawde było duże zainteresowanie a rozgrywki przebiegały bezproblemowo.
Trzymam kciuki za was tongue.gif
Pozdro.
smerf
No my robimy troche inaczej jak zrobienie Legii jak kto sobie chce, naprawde mi zależy na tym aby ten patch był bardzo dobry, tylko potrzebuje ludzi którzy potrafią robić przyśpiewki kibiców, a jak narazie to nawet nie wiem skąd wziąść te przyśpiewki !! Szukam nadal ludzi stroji już troche mam !! Ty mi lepiej powiedz co Wy macie już zrobione !!
waldek w
na ten moment mamy 19 druzyn oe + lechia gd. jaga b. obie lodzie zostalo do zrobienia zaglebie sosnowiec stroje wisly legii zag lubin g. leczna w. plock groclin lech lechia arka belchatów odra cracovia jak zywe :-) (lepiej mozna to zrobic tylko grzebiąc w kodach) reszta ->widzew pogon itd na razie tak troche na oko nadruki reklamy jak w skarbie kibica wygl. estetycznie zgodne z barwami lub faktycznym kolorem strojów z ost. rundy aktualnie pracujemy nad flagami i herbami i byc moze zajmiemy sie dodatkowo jeszcze 4 druzynami z 2 ligi ruchem ch. slaskiem w. kujawiakiem w. i piastem gliwickim...
T-Mac
te 19 druzyn i stroje to sa zrobione w edit mode ???
smerf
No właśnie dobre pytanie, te stroje macie zrobione w edit mode czy jak, bo jak w editcie to troche lipa !!
Pavlo_kalisz
jeżeli chodzi o polskie przyspiewki to znalazlem je na stronie www.pes.imro.pl są to przyśpiewki do poprzedniej wersji "PES4" ale bez problemu mozna je zaaplikowac do PES5. Trzeba tylko podmienic odpowiednie pliki ( niestety w tym nie pomoge sad.gif
waldek w
tak w edit mode zrobilismy stroje ale obie wisły albo zag. lubin wygl. naprawde spoko! osobiście chetnie oddalbym ten element pracy komuś innemu gdyż bez reszty oddalem sie pracy nad statystykami i wyglądem zewn. zawodników wszystko w edit mode... teraz ja mam pytanko co wg. was oznacza np. wskażnik consistency -> wg mnie to bardzo istotne
waldek w
albo co wam mówią takie nazwiska jak mariusz magiera kamil oziemczuk adrian mierzejewski?
T-Mac
eeeeeee lipa jak to jest na OF smile.gif
torin
Fakt! Jak na OF'ie to kaszana... tongue.gif
gutted
QUOTE(waldek w @ Jan 18 2006, 12:18:22)
tak w edit mode zrobilismy stroje ale obie wisły albo zag. lubin wygl. naprawde spoko! osobiście chetnie oddalbym ten element pracy komuś innemu gdyż bez reszty oddalem sie pracy nad statystykami i wyglądem zewn. zawodników wszystko w edit mode...  teraz ja mam pytanko co wg. was oznacza np. wskażnik consistency  -> wg mnie to bardzo istotne
[right][snapback]49375[/snapback][/right]

Wszystko pieknie, szacunek za kawal odwalonej roboty, ale moim zdaniem jedyne z czego chlopaki moga skorzystac to tylko te staty i wyglad, o ktorych tu piszesz.
Nigdy w edit mode nie zrobisz idealnych strojow, a juz na pewno chocby podobnej twarzy. Do takich rzeczy to tylko photoshop. Edytor graficzny w pesie jest zbyt ubogi.
pozdro i powodzenia w projekcie wink.gif
waldek w
a wy to pracujecie przy wersji na ps2 (ja) x'a czy peceta? a moze da rade jakoś konwertować dane?
waldek w
dobra panowie za ok. 2 tygodnie zakończe prace nad statystykami zdam w tym czasie pare egzaminów i wtedy chętnie osobiście przedstawie wam owoce mej pracy wybieracie sie na turniej do bydgoszczy? ja niedawno wrócilem z gliwic a ze mieszkam aktualnie w olsztynie to podróż odbiła się na mojej formie grupe wygralem ale zaraz przyszło sie pozegnac z ymprezom w 1ej f pucharowej.
smerf
My na peceta !! No właśnie statsy by nam się przydały, ponieważ ja już kończe składy i zostały nam do wrzucenia tylko statsy, potem flagi, stroje, twarze i pare innych łatwych rzeczy no i wydajemy patcha !! Nadal jest mi potrzebna osoba do stadionów !! A i wiecie skąd można ściągnąć najładniejsze bramki z tego sezonu, tzn. tej rundy !!
calwin
mam prośbe jak ktoś zna listę przyśpiewek w 0_sound to niech do mnie napisze na gg 5775840
INTELEKT
smerf albo waldek w, może któryś z was mógłby wrzucic stroje polskich drużyn przez was zrobione? Bardzo prosze.
kostek
cos tu cicho ostatnio huh.gif chłopaki powiedzcie jak wam idą prace biggrin.gif
possdro
baski18
Bramki mozesz sciagnac z Interi.pl w zakładce Magazyn ligowy. Jednak musisz miec wykupiony abonament aby sciagac wtedy takze masz max jakosc 512 .

Pozdro i powodzenia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.