Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dlaczego mam duże pingi ?
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null > Winning Eleven 2002 > Problemy z grą online
Azorek
Cze wszystkim. Gram juz przez sieć przez dwa miesiące i do tej pory nie miałem żadnych problemòw, niestety teraz pojawił sie pierwszy. Jak wchodze w serwery to mam duze pingi a zawsze miałem normalne. I gdy juz włączam gre to podczas meczu strasznie przycina!! Nie da sie grac! Nie wie ktos o co chodzi??
mino
Moze:
a) masz mnustwo szpiegow (adware) rada: uzyj programu adawere lub spybot - search & destroy
cool.gif masz jakies wirusy - uzyj skanera np www.mks.com.pl
c) polaczenie ci sie popsulo - zawiadom administratora swojej sieci

cos z tego na pewno tu nie gra
Azorek
Dzieki
zbysiu82
A moje pytanie jest zwiazane z tym ze:
Przypuscmy ze nie mam virow ani szpiegow a moj ping jest wraz duzy moja siec liczy 80osob i mamy 2mDSL.

Czy moj admin sieci moze cos z tym zrobic zeby ping byl przyzwoity,moze odblokowac jakis port na ktorym to chodzi wszystko aby chodzilo.
Powinien to zrobic bo jak nie zrobi to bedziem sie najebywac laugh.gif laugh.gif
mino
moze zablokowac porty programow p2p w jakichs tam godzinach i wtedy bedziesz mial dobre pingi. Innego wyjscia nie ma.
Gevaar
zbusiu ja tez jestem w lanie (niestety). Moja siec liczy okolo 300 ludzi ale ze jest duza czesc osob ktore graja po necie w rozne pierdoly admin ma osobne lacze na gry. W takim ukladzie podaje mu kazdego z osoba ip serwerka i port on to dopisu do kolejki. Suma sumarum wychodzi na to ze on daje polaczenie przed wszystkimi kazaami i innymi pierdolami na te wlasnie ip i porty czego efektem jest niski ping. W praktyce odbywa sie to tak ze nie pobiera to zadnych wiecej danych ani nic takiego co by lacze obciazalo (pisze to zeby admin Cie tam o kase nie szarpal wink.gif ) Poprostu Ty odpalasz jakis serwerek, chcesz grac a serwer Twojej sieci akceptuje te polaczenie jako pierwsze rzedne i zadne tam sciaganie czy inne nie powinny psuc ping`a Pomecz go ! bo warto biggrin.gif
zbysiu82
Dzieki za odpowiedz wlasnie przed chwilo bylem u admina i wstepnie sie dogadalismy,zobaczymy moze wypali.

Jak by wypaliło tydzien z kompa nie zchodze heee laugh.gif laugh.gif

Pozdrawiam !!!!!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.