Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakie Plusy Na Padzie?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
Rokefeler19
od ponad roku gralem w pesa na klawiaturze.teraz zaupilem sobie pada takiego jak od playa.powiedzcie mi co mozna dzieki niemu zrobic lepiej niz na klawie.procz rolety.czy mozna robic cos ciekawego analogami?jezeli ktos moze niech podzieli sie doswiadczeniem grania na Padzie.pozdrawiam.
BombeL1946
Ja też zakupiłem pada i cieszyłem się że poszaleje na nalogach...a tu zupełna zaskoczka. Prawy analog działa tak jak przyciski (square.gif triangle.gif x2.gif circle.gif ) Wie któś może co powinienem zrobić żeby działał normalnie. Bo manualnych podań ani rolety nie moge zrobić.
atomic
tez zakupilem pada (duel shocka) do gry w pesa5 :} a ze tranzakcja ta wyniosla mnie 20 zl to nie zaluje, pozatym ze ta gra na tym padzie mi slabo wychodzi.
Ale ogolnie jest to wina tego ze w gry pilkarskie na pc jestem typowym klawiaturowcem :]
A co mozna zrobic ... poza roletka na analgou to nie odkrylem zadnych nowych zagran , musza sie wypowiedziec ludzie ktorzy pykaja w pesa troche dluzej, napewno sa jakies dobre kombosy z pada.
Bakel
Kilka tricków z prawego analoga:
- obrót o 360 stopni - znana wszystkim doskonale ruleta,
- szybko góra, dół - podrzucenie piłki
- przód, przód - działanie jak 3xL1
- tył,tył - podobnie jak 2xR2
- dół, dół lub góra, góra - markowanie strzału
- wychylenie gałki i naciśnięcie przycisku - manualne podanie
atomic
a ja mam 3 pytania :}

1. jak sterowac zawodnikiem bez pilki, a konkretnie zeby 1 wychodzil do pilki a nie czekal jak taki ciul az mu pod nogi przyleci ... podobno nazywa sie to 'super cancel' r2+r1 , ale jakos mi to nie wychodzi ? jak to zrobic a mzoe jest inna kombinacja...

2. jak strzelic z dystansu tzw. liscia czyli opadajaca pile .. to taki pol lob jak np. bramkaz za daleko wyjdzie :} strzal + r1, L1 ??? hm.

3. jest jakis inny sposob by wypuscic zawodnika na czysta pozycje niz krzyzyk+ L1 (wtedy przy podaniu ucieka na tak jak by klepke) ale chodzi mi o to zeby napastnik uciekal/probowal wysuwac sie na czysta pozycje kiedy np. w srodku pola mam pile, lub zaczynam konstruowac jakis atak.
Bakel
ad1.
Trzymaj r1.gif + r2.gif i wówczas masz pełną kontrolę nad zawodnikiem i spokojnie możesz wybiec do piłki. Praktyka czyni mistrza wink.gif

ad2.
W pełnym biegu dobrze jest użyć l1.gif + square.gif Parabola lotu piłki jest wtedy dość płaska i strzał z 20-25 metrów przy odrobinie szczęścia może wpaść za kołnierz (jak to się mówi w żargonie piłkarskim - pozdr dla Jaroszego z M jak Melanżbiggrin.gif) bramkarza
square.gif , r1.gif to z kolei dość wysoki lob, dobrze go używać tuż przed bramkarzem

ad3.
Kolega z padem obok tongue.gif
Możesz ustawić strzałki w menu formacji. Wtedy zawodnik będzie wybiegał na wolne pole.
W PES5 taktyka odgrywa dość istotną rolę.
>Kornel<
moglibyscie podrzucic linki do stron gdzie mozna kupic prawdziwego pada Sony do PS 1 lub 2 ? w jakiej cenie mniej wiecej jest takie "cus" ??biggrin.gif dzieki z gory i pzdr
Rokefeler19
QUOTE(Bakel @ Jan 8 2006, 15:31:49)
ad1.
Trzymaj  r1.gif +  r2.gif i wówczas masz pełną kontrolę nad zawodnikiem i spokojnie możesz wybiec do piłki. Praktyka czyni mistrza wink.gif

ad2.
W pełnym biegu dobrze jest użyć  l1.gif + square.gif Parabola lotu piłki jest wtedy dość płaska i strzał z 20-25 metrów przy odrobinie szczęścia może wpaść za kołnierz (jak to się mówi w żargonie piłkarskim - pozdr dla Jaroszego z M jak Melanżbiggrin.gif) bramkarza
square.gif ,  r1.gif  to z kolei dość wysoki lob, dobrze go używać tuż przed bramkarzem

ad3.
Kolega z padem obok tongue.gif
Możesz ustawić strzałki w menu formacji. Wtedy zawodnik będzie wybiegał na wolne pole.
W PES5 taktyka odgrywa dość istotną rolę.
[right][snapback]48074[/snapback][/right]

a moze ty Bakel wiesz jak sie strzela po ziemi ?slyszalem ze ponoc na padzie sie tylko da
PS
wlasnie zedytowalem posty W temacie BRAMKA GRUDNIA.post 79.we wczesniejszych postach padl link.wiec wszystko w tamtym temacie odemnie jest w poscie 79
Bakel
QUOTE(>Kornel< @ Jan 8 2006, 14:53:34)
moglibyscie podrzucic linki do stron gdzie mozna kupic prawdziwego pada Sony do PS 1 lub 2 ? w jakiej cenie mniej wiecej jest takie "cus" ??biggrin.gif dzieki z gory i pzdr
[right][snapback]48077[/snapback][/right]

http://gameshop.pl/product_info.php?products_id=59
Najtaniej, najpewniej.

a moze ty Bakel wiesz jak sie strzela po ziemi ?slyszalem ze ponoc na padzie sie tylko da

Wyjdź na boisko i spróbuj mocno uderzyć piłkę po ziemi z powiedzmy 20 metrów. Idzie do góry? Cóż, takie prawa fizyki smile.gif
Wg mnie PES5 piłkę po ziemi da się uderzyć tylko i wyłącznie jak najkrótszym naciśnięciem square.gif
A może się mylę wink.gif
chez34
Mam pytanie! Mam PESA4 na kompie! i nie usmiecha mi sie gra na klawiaturze wiec kupilem przejsciowke do pada od PS2! zainstalowalem sterowniki do przejsciowki podlaczylem ja i nie chodzi mi! zmienilem w ustwiawieniach na psxgame pad i nadal nic! tylko klawiatura chodzi! wszystkich co potrafia mi to wyjasnic prosze o pomoc! moje gg3770229
chazzzz
QUOTE(Bakel @ Jan 8 2006, 16:27:03)
Wyjdź na boisko i spróbuj mocno uderzyć  piłkę po ziemi z powiedzmy 20 metrów. Idzie do góry? Cóż, takie prawa fizyki smile.gif
A może się mylę wink.gif
[right][snapback]48081[/snapback][/right]

OOO, da się uderzyć z całej siły tak, żeby polciała po ziemi lub lekko nad nia!!
Bakel
QUOTE(chazzzz @ Jan 11 2006, 16:24:09)
OOO, da się uderzyć z całej siły tak, żeby polciała po ziemi lub lekko nad nia!!
[right][snapback]48511[/snapback][/right]

No to tak też jest w PESie. Podczas sprintu lekko muśnij square.gif i wówczas masz pigułę "po ziemi lub lekko nad nia!!"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.