kostek
Dec 27 2005, 23:12
zbliża sie sylwek wiec warto by bylo sie dowiedziec jak mozna zapobiec noworocznemu kacowi =) ja slyszalem zeby przed chlaniem wypic kileiszek oleju roślinnego=) ponoc wolniej chyta i kac mniejszy ale nie praktykowałem =) a wy cos macie? possdro
ja mam jeden, ale pewny sposoob - pic KOMANDOSY
lukasz0
Dec 27 2005, 23:19
heh... nie wiem bo sam niczego nie stosuje i nie stosowalem

choc sam duzo wypije to nigdy nie mialem kac'a... no moze lekkiego ;P
ale wiem ze kumpel pije cytryne przed ''bibą" i ponoc mu pomaga- ale nie wiem na bank ;P
jesli ktos sie męczy z kacem to najlepiej niech nie pije - lol oczywisice

ps. wypije wasze zdrówko

)))
tomek828
Dec 28 2005, 09:25
najlepszy sposob zeby nie miec kaca i jest on w 100% pewny to... NIE PIĆ
walczu
Dec 28 2005, 11:10
QUOTE(tomekronaldo @ Dec 28 2005, 09:29:21)
najlepszy sposob zeby nie miec kaca i jest on w 100% pewny to... NIE PIĆ

[right][snapback]46946[/snapback][/right]
Ciekawe kto się do twojego sposobu zastosuje
2KC sobie kup pomaga albo nie ruszaj wodki to tez kac Cie nie dopadnie

Chyba ze zrobisz jak pisal siano, a on dobrze prawi: Piiij Kooomaaaaandoooosyyy!!!
lala6000
Dec 28 2005, 12:59
kostek---->jak wypijesz olej to nie to ze nie masz kaca---chodzi o to ze po wypiciu oleju alkohol od razu do pecherza leci(wiec jak wypijesz piwo to za chwile je wysikasz)
a najlepiej to podczas chlania wode mineralna pic!! sprawdzone
kostek
Dec 28 2005, 13:54
a to 2KC w aptece można kupić czu gdzie? i jaki to koszt jest jak ktoś wie
lala6000
Dec 28 2005, 18:15
QUOTE(::kostek:: @ Dec 28 2005, 12:58:27)
a to 2KC w aptece można kupić czu gdzie? i jaki to koszt jest jak ktoś wie

[right][snapback]46979[/snapback][/right]
2kc kupujesz w kisokach -wszedzie okolo 10-15zł
lala6000
Dec 28 2005, 18:19
A ja na poważnie dam kilka rad. Na mnie te sposoby działają.
1. Jeśli to jest naprawdę ogromny kac gigant to należy robić wszystko, żeby nie umrzeć. To rada najważniejsza :-)
2. Jak najmniej ruchu i pracy. Nie wierzę w powiedzenie, że na kaca najlepsza praca. Na kacownie wskazany jest dzień wolny albo niedziela. Ja staram się doporowadzać się do stanu kaca najczęściej w piątki albo w soboty. Pół dnia spędzać w łóżku, wstając tylko na posiłki i napitki. Muzyka cicha, najelpiej lekki jazzik, taki na przykład Pat Metheny.
3. Po przebudzeniu na tzw. ssawkę najlepiej robi mi zimna, świeżo otwarta coca cola. Musi mieć dużo gazu. Na początek odradzam klina.
4. Po jakimś czasie konsumpcja. W ogóle na kacu dużo jem (jeśli mogę oczywiście - patrz punkt pierwszy). Polecam: do picia rosołek albo kwaśna pomidorowa. Można też zjeść ogórkową lub kapuśniak z kwaśnej kapusty. Cel to zakwasić organizm.
5. Po konsumpcji pierwszej biorę lek przeciwbólowy (bo łepetyna pęka oczywiście). Nie wcześniej, bo żołądek przed jedzeniem może odmówić współpracy z tabletką).
6. Sączymy cocacolę, ewentualnie czas na kawę. Nie za mocna, może być z cytryną. Taki wynalazek czasami dobrze robi. Podgryzamy jakąś lekką wędlinkę, ser zółty z keczupem, zielone oliwki.
7. Czas na posiłek. Obiadek, np. polędwiczka z grila, kurczaczek z ziemniaczkami, chińszczyzna słodko kwaśna. Do tego sok pomidorowy.
8. Jest godzina 15-17, czas na prysznic a po nim zimny Pilsner Urquell. W pozycji półsiedzącej na kanapie.
9. Drzemka przed TV
10. Pierwsza próba rozmowy z rodziną(matka ojciec zona dziewczyna)
11. Zimny Pilsner Urquell
12. Kolacyjka, może byę odgrzany kapuśniaczek.
13. Prysznic
14. Ostatni zimny Pilsner Urquell
15. Spać
A w poniedziałek ruszamy do nowych zwycięstw !!!
lazy_bum
Dec 29 2005, 08:22
Hmm, no więc jako, że stronię od alkoholu i nigdy kaca nie miałem (-; to podam swoje sposoby:
1. Klin
2. Klin
3. Klin
.. a poważnie to:
1. Klin -- wbrew pozorom najlepszy sposób, nie można z nim tylko przesadzić bo z "leczenia" wpadamy w "ciąg". Najlepiej ultra zimna wódka albo jakiś lekki browarek. Potem dobrze robi rosół, a następnie powolne "schodzenie" z kaca jakimiś piweczkami. Gorzej jak nie można patrzeć na alkohol bo ci w głowie bije drugie serce, ale przecież można pić z zamkniętymi oczami. (-;
2. Ciężka praca -- hyhy, co by nie mówić to powiedzenie "najlepsza na kaca jest ciężka praca" jest prawdziwe.
3. CocaCola -- nie jakaś tam nędzna Pepsi, tylko zimna Cola. Potem dobrze robi lekka (taka z glutami) jajecznica.
4. Woda -- najlepiej w dużych ilościach przed snem. (-;
5. Glukoza -- alkohol wypłukuje z organizmu cukier i glukoza (można kupić w aptece, taką do picia) doskonale zwalcza kaca. Sposób niesprawdzany osobiście (bo bym nie wydawał 10 pln na glukoze jak moge walnąć 4-ro browarowego klina? ;-), ale znam ludzi którzy tak robią i bardzo sobie ten sposób chwalą.
lala6000
Dec 30 2005, 14:09
DOMOWE SPOSOBY (SPRAWDZONE):
1.las vegas(tak sie chyba nazywa):1 surowe jajo
2 łyżki kremowej śmietanki
3/4 szklanki soku pomidorowego
szczypta gałki muszkatołowej, pieprzu, soli. Wymieszać. Po namyśle dodać setkę piwa
2. 2 jaja
2 łyżeczki cukru
2 łyżeczki serka homogenizowanego waniliowego
trochę gęstej śmietany
Zmiksować i wypić
3.Jak nic nie pomaga to pijcie dalej po co sie męczyc

:D:D
pawel_szulc
Dec 30 2005, 21:53
najlepszy sposob do isc do sklepu, kupic sloik ogorkow kwaszonych, wrocic do domu wywalic ogorki i wypic wode po ogorkach. 2kc jest po ok.8 zl wiec wydatek nie duzy a przydac sie przydaje.
Rafalinsky
Jan 7 2006, 01:17
ale wciagajac 2kc nie najebiesz sie

ja jak ledwo zipie po melanzu to rano robie sobie kanapki z pasztetem a na to musztarda z ketchupem

tylko nie wymiotowac,dobre to jest
esqape
Aug 20 2006, 11:13
A ja myśle że najlepszym sposobem na kaca jest unikanie go i picie dalej ;]
Węgluś
Aug 20 2006, 21:19
mój brat jak idzie na wesele czy imieniny to z 2-3godzinki przed wypija 1-2kieliszki czystej wódki. jak wypije dużo to ma troche bardziej niż lekkiego kaca a jak tak normalnie to prawie nie ma.
Rivaldinho
Aug 22 2006, 20:36
-zimna szklanka wody
-barszczyk czerowny
-batony czekoladowe
-papieros
lukasso
Aug 25 2006, 05:21
zwykla woda chyba sama w sobie nie pomaga
cala filozofia polega na tym zeby
wszystko w sobie zakwasict.j
woda z cytryna jakis kefirek
ja pije wode z wyzej wspomniana cytrynka i pomaga jak talala
Stepover
Oct 30 2007, 20:21
Najlepszy sposób walki z kacem jest prosty ... NIE PIĆ
Cytat(Stepover @ Oct 30 2007, 20:25:24) [snapback]193946[/snapback]
Najlepszy sposób walki z kacem jest prosty ... NIE PIĆ

skopiowałeś post jak jakiś półdebil, no po prostu żal,
żeby nie było ot, to mój sprawdzony sposób na kaca to pić porządny alkohol;p to raz;p a jak nie ma na to kasy to pić coś co nam smakuje, a ranooo woda woda dużo wody;p ewentualnie jakiś rosołek mamusi;D kac mija jak ręką odjął;D
Stepover
Nov 2 2007, 20:38
Cytat(BoBaN @ Oct 30 2007, 21:34:30)

skopiowałeś post jak jakiś półdebil, no po prostu żal,
żeby nie było ot, to mój sprawdzony sposób na kaca to pić porządny alkohol;p to raz;p a jak nie ma na to kasy to pić coś co nam smakuje, a ranooo woda woda dużo wody;p ewentualnie jakiś rosołek mamusi;D kac mija jak ręką odjął;D
Tak? A Debil to Ty jesteś gdyż ja niczego nie skopiowałem tylko sam własnymi rękoma na mojej własnej klawiaturze w moim własnym komputerze to napisałem
Cytat
Najlepszy sposób walki z kacem jest prosty ... NIE PIĆ tongue.gif
lol2pi er...:
Cytat
Tak? A Debil to Ty jesteś gdyż ja niczego nie skopiowałem tylko sam własnymi rękoma na mojej własnej klawiaturze w moim własnym komputerze to napisałem
a widze, że dziecko tu prowokacje sieje..:
temat o kacu...: a ty tu rady dajesz jak stara dewota żeby nie pić...:
nie wiem czy to dobrze połączenie ale mi zawsze mleko zimne pomaga takie z lodówki..:
IMO jak juz bardzo trzyma i nie chce przejsc to dobre jest wypic sobie lae zimne piwko lub isc pobiegac do lasu... mowie Wam pomaga w 100%
Cytat
lub isc pobiegac do lasu.
Chyba nigdy kaca nie miałeś... Zanim bym do tego lasu doszedł to padłbym trupem. A co dopiero biegać...
Karol Johnn
Nov 3 2007, 18:45
Zescie temat odswiezyli sprzed 2 lat... a na kaca pojsc na hale pograc w pilke wypocic zjesc dobry obiad i mozna zyc
pzdr
lookass
Nov 3 2007, 18:49
Sorry kostek ale np mi pomaga sport. Zawsze następnego dnia ide pograć w nogę. Co prawda na początku jest ciężko ale za to jak wracam do domu ze świeżego powietrza od razu lepiej
Cytat(kostek @ Nov 3 2007, 18:20:01)

Chyba nigdy kaca nie miałeś... Zanim bym do tego lasu doszedł to padłbym trupem. A co dopiero biegać...
las mam obok domu doslownie 50m....
ślimak
Jan 21 2008, 23:16
Mój sposub na kaca to przeleżeć pół dnia w łóżku i obudzic sie o 16-17 zjeść obiad(czesto wychodze na spacer też) i iść dalej spać następnego dnia budze się i żyje jak człowiek
sorry ze odswiezam ale dopiero teraz natrafilem na ten temat
moze nie walka z kacem ale tez bardzo pozyteczne
zanim zacznie sie pic najlepiej jest sobie wrzucic jakis owoc(oczywiscie w kawalkach

gruszka jablko albo cos innego)
wtedy owoc pochlania % a ty sobie pijesz jakby nigdy nic

pozdrawiam
Czarny
Mar 27 2008, 13:18
Feta jest najlepsza
Cytat(alek @ Mar 16 2008, 18:00:35)

sorry ze odswiezam ale dopiero teraz natrafilem na ten temat
moze nie walka z kacem ale tez bardzo pozyteczne
zanim zacznie sie pic najlepiej jest sobie wrzucic jakis owoc(oczywiscie w kawalkach

gruszka jablko albo cos innego)
wtedy owoc pochlania % a ty sobie pijesz jakby nigdy nic

pozdrawiam
wydaje mi sie że jak sie pije wódke to nie dlatego żeby Ci smakowało tylko żebyś się troche wstawił

,
a poza tym jak chcesz wrzucic owoc do malego kieliszka ?
moj sposob to bieganie

ew. żurek
jak można biegać kiedy głowa dosłownie pęka, nie mozesz patrzec na oczy, i czujesz jak bys zaraz mial zygnąc a czlowiek nie ma ochoty na nic innego jak tylko lezec i zamknąc oczy
wy nazywacie kac po jednym dwoch piwach?
naprawde was nie rozumiem.
kostek
Apr 13 2008, 19:42
Cytat(Bo0os @ Apr 13 2008, 10:51:11)

jak można biegać kiedy głowa dosłownie pęka, nie mozesz patrzec na oczy, i czujesz jak bys zaraz mial zygnąc a czlowiek nie ma ochoty na nic innego jak tylko lezec i zamknąc oczy
Oj zgodzę się, zgodzę... Pisałem już o tym wyżej.
Sport sportem, ale są dni kiedy droga z łóżka do kibla jest męczarnią.
tadzikowy
Apr 13 2008, 22:12
to fakt.czasami nawet dojśc nie można ;P
a co do mnie to polecam wszelakie mleczne produkty na kaca
Cytat(Bo0os @ Apr 13 2008, 12:51:11)

jak chce sie wymiotowac to nalezy to zrobic xD
chodzilo mi bardziej o takiego pozniejszego kaca jak juz impreze odeśpisz
FernandoLFC
Jan 13 2009, 12:54
pij wódę pomaga
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.