Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gra Zacina Sie Przy Wybieraniu Składów :o
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
delus
Wiem ze temat wałkowany był sporo razy, zaznaczam ze uzylem szukajki i zrobilem wszystko co juz bylo opisywane czyli - przeinstalowanie, nowe stery, nowy direct, usuniecie savow pytalem nawet T-maca i nic ;/. Dalej przy wybieraniu składów gra zacina sie i trzeba resetowac kompa. Gra instalowana na czysto po formacie bez zadnych pathy. Ktos mial podobny problem/ktos wie jak rozwiazac? ...
chazzzz
Coż.. miałem to samo:] u mnie problem występował po 27 w lidze, jeśli zaznaczyłem granie puchary:] trzeba było wtedy wykasować ten save z ligą:] jeśli jednak gra jest całkowicie czysta.. nie wiem, może zapisz OF na innym slocie?
the_barti
ja tak miałem, ale jak kombinowałem przy plikach do pesa, ale jeżeli do czystego to hm, może masz podkręcony komputer, i dlatego?
delus
nie, nie mam... jeszcze jakies pomysly?
JuveR
Ja miałem podobny problem, ale gdy wywaliłem save'y to wszystko bylo ok.
delus
Napisalem przeciez ze to nie pomoglo. Poprosilem o jakies nowe pomysly - skoro nie masz nic sensownego do powiedzenia - nie mow... żal
Mario
zainstaluj najnowsze stery do karty graficznej... pozdro
szyma
Ja mam z kolei inny problem a generalnie chodzi o to ze na pocztaku gralem na sredniej grafie i na rozdzielczosci 800x600 i wszystko chodzilo bez zarzutow ale po ok. dwoch tygodniach gry zaczela sie ciac w czasie meczu zmienilem wiec na najslabsza grafe a rozdzielczasc zostawilem ta sama i chodzilo ok ale znowu po pewnym czasie gra zaczynala sei ciac wiec bylem zmuszony zmienic rozdzielczosc i teraz gram na najslabszej grafie i na rozdzielczosci 640x480 :/ i zauwazylem ze gra znowu lekko sie zaczyna przycinac :/ a kompa mam w miare sempron 2.8 radeona 9200 i 512 ram co ja mam robic pomozcie
Mario
zrób pożadek na kompie, powywalaj zbęne programy, wyłańczaj emula i antiwira podczas grania.... to wszystko zwalnia gre. pozdrawiam
delus
mam stery do ATI 5.12 najnowsze + omega drivers takze najnowsze ... jestem po formacie nie mam zadnych p2p etc. ktos ma jeszcze jakies pomysły?
szyma
Wielkie dzia Mario teraz gram na 800x600 i na sredniej grafie i chodzi bez zarzutow smile.gif
delus
z ciekawosci sciagnalem programik ktory odinstalowywuje directa... odinstalowalem res kompa i z grą dzieje sie to samo wiec podejrzewam ze cos skopane jest w grafice 3D. Zainstalowalem najnowszego DirectaX 9.0c i nic hmm, moze akcelerator? hmm?
lookass
Cholera mam tak samo sad.gif Mam już wybierać skład i nic ... lag.... a muzyczka dalej leci w tle. Mam patcha Wisła & Legia ale to nie powinno miec wiekszego znaczenia bo wczesniej gralem tez na nim i bylo wszystko w porzadku. Wszystko zaczęło się od tego ze chcialem zainstalowac Superpatcha w koncu schrzanil mi sie PES i zaisntalowalem go ponownie z patchem Wisła Legia ktory byl wczesniej i na nim gralem. Pograłem sobie z bratem i na następny dzień zaczęło mi sie tak scinac przy kazdym wyborze skladu... znowu przeinstalowalem pogralem sobie caly dzien no i przyszedl wieczor znowu mialem zaczac grac i znowu to samo mad.gif nie czaje tego ale jestem wściekły bo mam wrażenie ze juz nie zagram w moja ulubiona gre :/
delus
Ja juz nie mam pojecia co jest grane... wszystkie inne gry z obsługą 3D chodzą tylko nie pes :| przeinstalowalem nawet 2 razy system i wgrywalem pesa na czysto i lipa... jeszcze zostało mi pozyczyc od kumpla i zainstalowac od niego hmm... A moze to przez to ze mam system plików NTFS... watpie ale jednak cos musi sie dziać nie tak skoro nie moze pojsc po 2 reinstalkach systemu i 10 reinstalkach pesa... to nie wina sprzętu tylko konfiguracji. Z kolei jak ustawie na zgodność z windowsem 98 to pes sie nie wlaczy, a jak wlaczy to ma moze 2 klatki na sekunde. Ja to juz raczej na 100% nie zagram w pesa i zaczynam wątpic czy ktos jest w stanie cos sensownego wymyslic zeby mi pomoc :/ Peace
Mefju
heh opisalem swoj problem tutaj -> PROBLEM

dokladnie taki sam jak wasz... PES chodzil wporzadku do czasu... no wlasnie do jakiegos czasu, instalowalem Superpatcha ale uznalem go za slabego :| wiec sam sobie gre spatchowalem od nowa... po swojemu, gdy wywalam savy z master league i innych pucharow to gra smiga no ale co mi z takiej gry kiedy nie moge grac w lidze:| !!!!????
odpowiedz jest prosta - nic ... a jak savy zostaja to wywala do windy albo zwiecha przy wybieraniu skladu :/ nie wiem co mam robic czy wyrywac sobie wlosy z glowy czy co bo moja ukochana gra niechodzi tak jak powinna!! ale wiem jedno, formata nie zrobie bo pewnie problem bedzie ten sam, wszystkie stery mam najnowsze... nie wiem co robic sad.gif
lookass
Kurde czyli jednak moj problem do konca nie jest rozwiazany bo gra jako tako chodzi ale gram tylko spary z bratem a co sie stanie jak bede chcial kiedys zagrac master leaguje?!! pomóżcie nam sad.gif!!!
Mefju
QUOTE(lookass @ Dec 25 2005, 15:20:58)
Kurde czyli jednak moj problem do konca nie jest rozwiazany bo gra jako tako chodzi ale gram tylko spary z bratem a co sie stanie jak bede chcial kiedys zagrac master leaguje?!! pomóżcie nam sad.gif!!!
[right][snapback]46542[/snapback][/right]

tez chcialbym wiedziec.. jakies sugestie? nie mam ochoty grac sparingow caly czas :/
delus
pasowałoby napisac na jakims zagranicznym forum smile.gif Tylko gdzie? Ja moge pisac :>
Mefju
QUOTE(delus @ Dec 25 2005, 16:10:22)
pasowałoby napisac na jakims zagranicznym forum smile.gif Tylko gdzie? Ja moge pisac :>
[right][snapback]46545[/snapback][/right]

moze na proevolutione? albo socceraccess?

Delus jak cos wymyslisz to daj znac... bo w master league gralem juz 5 sezon :| i wszystko diabli wzieli :/
lookass
Dobrze by było jakbyś napisał. Ja miałem zamiar ale zanim sie zabralem to chociac rozwiązałem sprawe sparingow... a po za tym to moj angielski nie stoi na wysokim poziomie jesli chodzi o zasob slownictwa i musialbym dosyc czesta zagladac do slownika smile.gif
Mefju
a właśnie Ci co maja problem z zawieszaniem to czy uzywali LOD MIXERA 1,5?? bo w sumie jak mialem lodmixera 1,4 to bylo ok po dzialaniu z 1,5 sie zaczelo sypac, teraz nie mam lodmixera a problem ten sam... moze cos pozmienial w innych plikach chociaz co? skoro przeinstalowalem gre :|
lookass
Raczej nie. Ja nawet nie wiem dobrze co to jest (cos tam czytalem w newsach). Ja tego nie mialem i mi sie tak schrzanilo nawet po dwoch reisntalkach. To jest jak HIV zostajesz zarażony i już nie masz praktycznie szans na wyleczenie. Niestety ta choroba dopadła także nasze PESki sad.gif
Mefju
heh ale porównanie smile.gif ... nie wiem co robic. mysle ze format nic tu nie da :| bo nie tylko u mnie wystepuje ten problem :/ (czyt. u Was takze sad.gif )
delus
no w moim przypadku nie dały nic 2 formaty i 10 reinstalek ^^ okej moze jutro cos napisze na forum tam najlepiej napiszcie mi wasze problemy na gg ( 3090055 ) ja tam dorzuce swoj i jakos sie poskłada... Czekam
Mefju
QUOTE(delus @ Dec 25 2005, 23:44:19)
no w moim przypadku nie dały nic 2 formaty i 10 reinstalek ^^ okej moze jutro cos napisze na forum tam najlepiej napiszcie mi wasze problemy na gg ( 3090055 ) ja tam dorzuce swoj i jakos sie poskłada... Czekam
[right][snapback]46613[/snapback][/right]

no to lipa ... ja mam objaw taki, są sobie sejwy z master league to zacina sie albo przy wybieraniu skladow albo przy uruchomieniu meczu, jak nie ma save'ow ani z ML ani z League to gra chodzi...
delus
pozyczylem gre koledze i jemu tez sie tam zacina. Jestem zdania ze moze być uwalona instalka bowiem jest ona nagrywana z dysku. Moze ją jakis wirus hapnął - niewiem. Pozycze od kumpla jakiegos instalke i wkrótce napisze co to dało. Btw. mam pisac na tym zagraniczym forum topic czy nie?
onix_the_chosen
a ja mialem tak ze wlaczylem sobei ML Borussia Dortmund, zasejwowalem, wylaczalem kompa, wlaczylem po kilku godzinach, wchodze do PESA, do sejwow z ML a tam patrze stare sejwy Chelasea z ML, ktore dawno wyjebalem !!! I do tego koszulki, nazwy druzyn, stadionow wszystko default, ja pierdole, co za glupota ! A przeciez nie instalowalem zadnych dodatkow ani nie robilem nic w Edit Mode - glupota mad.gif dry.gif
lookass
Rzeczywiście chamska opcja ...

Możesz napisać z naciskiem na te save'y z ML ze wywala przed meczem wielu osobom... huh.gif
Mefju
QUOTE(delus @ Dec 27 2005, 11:33:01)
pozyczylem gre koledze i jemu tez sie tam zacina. Jestem zdania ze moze być uwalona instalka bowiem jest ona nagrywana z dysku. Moze ją jakis wirus hapnął - niewiem. Pozycze od kumpla jakiegos instalke i wkrótce napisze co to dało. Btw. mam pisac na tym zagraniczym forum topic czy nie?
[right][snapback]46789[/snapback][/right]

myslisz ze inna wersja cos da? ja instalowalem PES'a z dysku ale moge sprobowac jutro zainstalowac z plyty ta same wersje... co do wirusa to u mnie na kompie zadnego nie ma... scanowalem wczoraj kompa przez 45 minut i nic nie wykryl nawet w rarach... ;/
lookass
Oj wątpie że to jakiś wirus czy błędna wersja gry ... po prostu jakiś cholerny bug i albo znajdzie sie na to jakiś fix albo sobie nie pogramy w ML do następnej części PES6 mad.gif
oktawian89
ja gralem w pesa z 2 miechy na luzie pozniej zainstalowalem superpatcha wszystko chodzilo az nagle po kilkunastu meczach w master league gra sie zacina przy wybieraniu skladow jak zainstaluje od nowa to wszystko chodzi ale gdy zamienie plik 0_text to wtedy cos sie wali ;/
delus
Wiec w tym pliku jest cos pewnie uwalone. Mozliwe bo instalke mam caly czas na dysku... sproboje - napisze
Mefju
zonk... odpalilem pesa ze starymi save'ami z ML ale dalem pilke ADIDAS PELIAS II ... mecz sie odpalił ale... ale wlasnie jest jedno ale ;( dalem start, chcialem zmienic kamere i co? i patrze a w menu nie mam literek "C" :| mysle sobie co jest, wchodze w ustawienia kamery a tu zonk.. wywalilo mnie do windowsa sad.gif : blink.gif wink.gif
lookass
Kurde a mi wywala nowe piłki zawsze gdy dodam nowe balle nie dzialają mi może ktoś mi podesłać defaultowe na maila ? [email protected] pliss pomóżcie sad.gif
Mefju
QUOTE(lookass @ Dec 28 2005, 13:17:37)
Kurde a mi wywala nowe piłki zawsze gdy dodam nowe balle nie dzialają mi może ktoś mi podesłać defaultowe na maila ? [email protected] pliss pomóżcie sad.gif
[right][snapback]46973[/snapback][/right]

wez sobie skopiuj z pliku na plycie i po problemie...

co do problemu zacinania, powiedzialem sobie ze ostatni raz dzis instaluje pesa i co..? ha i wlasnie jest pozytywnie, nie wgralem option file tylko skopiowalem plik z savem z ML i mecz mi sie wlaczyl...!! :] musze jakiegos innego option file znalezc, innego niz tego od Superpatszita :]
warson
Czyli co Rada Jest Taka Aby Nieinstalowac Superpatcha Tak? Gra Niespatchowana Chodzi Jak należy??
delus
QUOTE(warson @ Jan 2 2006, 21:25:08)
Czyli co Rada Jest Taka Aby Nieinstalowac Superpatcha Tak? Gra Niespatchowana Chodzi Jak należy??
[right][snapback]47442[/snapback][/right]

Tak
delus
Przybywam by oznajmić Was ze właśnie przyjechalem z nową instalką Pro Evolution Soccer 5 i gra ruszyła. Nie mam pojecia co było przyczyną no ale cóż. Teraz udam się na dluga gre po wyczekiwanych 3 miesiacach. Pozdrawiam tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.