Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Lech+amica
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
TeDi
Ciekawi mnie co sądzą forumowicze o planach połączenia dwóch polskich klubów w jeden. Co myślicie o tym, czy jesteście na tak, na nie i uzasadnijcie.

pozdro
tomek828
bardzo dobrze
ja jestem w 100% na tak smile.gif
dzienki temu jedna drozyna wiencej wejdzie do ekstraklasy z 2ligi a wienc Jagiellonia ma wieksze szanse na 1lige smile.gif
oby im sie udalo smile.gif
_kamil_
jasne ze jestem na tak. lech ma kibicow, a amica kase. jesli tym razem nie bedzie w wielkopolsce sukcesu, to juz tylko cud moze pomoc
lukasso
oczywiscie jesli chodzi o sprawy marketingowe to byłby to duży krok wprzód dla obu klubów
ale zastanawia mnie jedno
co z kibicami?
jak sie bedzie nazywać nowy klub po połączeniu
gdzie bedą grać
to tak jaby połączyć legie z wisła?każy z tych klubów mogłby uzupełnić drugi w jakims aspekcie
no ciekawe jak to sie potoczy
moim zdaniem bedzie klapa
TeDi
Ja też uważam, że to dobry pomysł i obie drużyny odniosą z tego korzyść Lech uchroni sięod bankructwa, bo podobno ma już 20 mln zł długu, a Amika zyska możliwość występowania na większym obiekcie, gdzie przychodzi dużo ludzi i są wpływy z biletów. Nie wiem jak jest z kibicami tych klubów, ale chyba nie ma między nimi zawiści.
lukasz0
hmmm TAK smile.gif wreszcie LECH bedzie mial budzet biggrin.gif - a Kibice pozostana tongue.gif
Lanek
no ciekawe co z tego będzie tongue.gif
baski18
Ja uwazam ze do Lecha powinna wejsc jakas dobra(dajaca duzo pieniedzy) firma ktora zalatala by nasze dlugi smile.gif Moze byc ta firma Amica .. jednak co do polaczenia dwoch klubow w jeden jestem nastawiony calkowicie inaczej ... nie chce aby kibice Amiki ze swoimi barwami wchodzili na nasz stadion i spiewali piesni o Amice Wronki bo z tego co mi wiadomo nazwa bedzie jedna LECH POZNAŃ i nie zmienia sie nic !!

Pozdro
StraY
w poniedzialek konferencja dzialaczy Lecha i Amiki na ktorej na 90% zostanie potwierdzona fuzja :] no to stadion skoncza przebudowywac akurat na uefa :]
lucio
Że bedziemy mieć sponsora to oczywiscie wiadomo że jesteśmy w Pyrlandii zadowoleni że nareszcie przejmie nas jakieś większy inwestor. CO do długów to nikt tego nie wie dokładnie ale oscyluje on około 15-20 mln. Kibice Amici oczywiscie nie są tym faktem zachwyceni. stosunki między Lechitami a kibicami Amici są...śmieszne - tzn pójdziesz tam ulicą w szaliku Lecha i browarem w ręku to nic sie nie stanie...
TeDi
QUOTE(lucio @ Dec 17 2005, 23:42:45)
stosunki między Lechitami a kibicami Amici są...śmieszne - tzn pójdziesz tam ulicą w szaliku Lecha i browarem w ręku to nic sie nie stanie...
[right][snapback]45768[/snapback][/right]

to chyba dobrze smile.gif tak powinno być wszędzie, a nie bać się założyć szalik swojej najlepszej drużyny, bo można po zębach zarobić.
Gimlos
IMO decyzja bardzo dobra dla calej polskiej pilki, bedziemy mieli nowa sile w naszej lidze. Jestem ciekaw kto bedzie nowego Lecha trenowal i ktorzy pilkarze w nim beda grali : d
baski18
Edit: Doszlo do fuzji w ktorej Lech polaczy sie z Wroniecka Amica. Gracze tego zespolu dojda do Lecha Poznań po zakonczeniu rozgrywek w rundzie wiosennej. Lech zachowa swoja nazwe, stadion oraz barwy.

Wiecej informacji jutro na posiedzeniu(konferencji - thx StraY:P) 19.12.05r o 11:00

Pozdro
snake
No to Lech będzie niezłą siła w Polsce.
Dobrze by było.
StraY
baski, konferencji nie posiedzeniu tongue.gif tak tylko sie czepiam wink.gif
a dodac chcialem, ze glupio, ze dopiero od nowego sezonu maja przyjsc kuchenkarze tongue.gif
StraY
//sorry, ze post pod postem ale jestem za fajny zeby przestrzegac regulamin tongue.gif

LECH + AMICA = LECH :]
mamy fuzje i od nowego sezony gramy razem pod nazwa Lech Poznań. :]
Jocker
Świetny pomysł !!
Bedzie to klub KKS Lech Poznań. Szczerze mówiąc nie moge sie juz doczekac jak zobacze ten "Dream Team" tych dwoch drużyn. Myśle że ta decyzja wyjdzie wszystkim na dobre... Ale i tak jestem za Legią tongue.gif:p biggrin.gif
lukasso
przydałby sie jeszcze dobry kołcz
ale skoro zostaje ten co jest to zobaczymy
swoją drogą ciekawe ilu zawodników z amiki bedzie grało w pierwszej 11?
lucio
QUOTE(lukassoronaldo @ Dec 19 2005, 18:13:51)
przydałby sie jeszcze dobry kołcz
ale skoro zostaje ten co jest to zobaczymy
swoją drogą ciekawe ilu zawodników z amiki bedzie grało w pierwszej 11?
[right][snapback]45912[/snapback][/right]

A co Czesław słaby? zawsze co zacznie jego drużyna coś grać to sprzedaje sie najlepsze ogniwa... a zresztą - ciekawe ilu z Was wie że Michniewicz miał przejąc Amice już dawno po sukcesach z drużynami rezerw ale go porobili i na szczęscie znalazł pracę w Lechu. Nowy twór bedzie sie nazywać KKS LECH POZNAŃ SSA ! co oznacza przynajmniej pełną przejrzystość finansową i koniec z txt ze zarząd okrada Lecha
snake
Jednym słowem Lech przyfarcił nieźle, gdyby nie Amica to nie to.....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.