Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wady I Zalety Pes 5
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Konsole
Hulk Hogan
Po schrzanieniu w PES4 strzałow zdystansu (podania do bramkarza) spodziewałem sie rekompensaty!!!

na szczescie strzały poprawili - przypominaja te z ISS PRO 2 ale ...

1) sedzia gwizdze nawet gdy ja nie kontroluje swojego zawodnika (komp steruje moim zawodnikiem tj biegnie kolo drugiego a ten gwizdze faul :/)

2) Przy starzejacych sie pilkarzach (nie wszystkich tongue.gif) przydało by sie rozwiazanie z Championship Managera czyli druzyna rezerwowa oraz reprezentacje U21

3) wciąż ta licencja!!! Kiedys jak jeszcze chodzilem do szkoly musialem zrobic sobie dluuuuzsze wagary aby powypisywac wszystkie nazwiska ale teraz nie mam na to czasu i naprawde mnie to zaczyna mocno w@##$%ć!!!

4) Sedziowie liniowi i techniczny oraz zapełniona ławka trenerska - sorry ale t opodstawa to cos jakby zrobic gre bokserska z ringiem bez lin....

5) ta zwalcowana publiczność razi szczególnie na replayach - powaznie juz w tych czasach nie wypada i nie chce mi sie wierzyć ze o jest nie do przeskoczenia na PS2 badz PC... (rozumiem ze twardo trzeba sie trzymac planu marketingowego np 2001 - licencja na pare klubow + pare animacji
2002 - sedzia
2003 - cos tam itd.
ale ile mozna pomijać publike?

6) Ten komentator!!! pamietam na szaraka mialem wersje japonska i skosny komentator darł pyska na maxa jak strzelilem brame w ogóle zył meczem - taki japonski Szpakowski tongue.gif a ten angol po prostu zanudza na smierc (chyba z pola golfowego go wyciągneli)

7) W master league nie spadaja druzyny z D2 - przez co cała liga staje sie nudna.
8) powinna byc opcja z włączeniem lub wyl. kupowania legendarnych pilkarzy. Np Bonka kupil Arsenal i atak Boniek - Henry mnie po prostu smieszy

9) w statystykach overall season powinien byc zliczany cały sezon czyli Champions league, Puchar ligi oraz sama liga...

10) Chciałbym wreszcie zobaczyc legendarne kluby np. Juventus 85-86, Real Madryd, Man U czy Liverpool. Polsce 72 -74 tez nalezy sie miejsce w tej grze! (to nie tylko patriotyzm ale fakt oni wraz z Holendrami w tych czasach grali najlepsza, najszybsza i najciekawsza pilke!

11) Czasem brakuje mi jednej bramki by moj zawodnik został królem strzelców. A gubie ja bo np czasem gdy strzelam duzo bramek komputer gubi bramki albo widze na koncu meczu ze Majdan strzeli w zerowej minucie... Takie błedy powaznie wkurzają:/

12) Obronca który ma np tackling,def itd 90-99 nie potrafi zrobic poprawnego wslizgu w jednym meczu... dalej napastnik speed 90 jest doganiany przez obronce speed i acc. 60!!! No szlag mnie trafia!!

13) Pilkarze mojej druzyny sterowani przez kompa zachowuja sie gorzej niz trampkarze!!! Stoja jak dupy i nic nie chca zrobić to jest na zasadzie
- ty pierwszy odbierz
- nie bo ty pierwszy odbierz
- nie nie nie, ty pierwszy odbierz

14) 20 metrowe spalone Shevchenki albo Ronaldo ... (nawet nasi kopacze takich nie maja!!)

15) Nie da sie podac do tyłu z rzutu wolnego biggrin.gif

to tyle tongue.gif

na plus widze animacje, mimo wszystko miód (choć sedzia powaznie temu zaszkodził) i te kosmetyczne poprawki ehhh" jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma" czy jakos;)
qazwsx
Co do punktu 6 to sobie skopiuj do folderu dat plik g_sound, zmien nazwe e_sound'a na np. kkk_sound a g_sound zmień na e_sound i bedziesz miał komentarz niemiecki któy jest niezły i ciekawszy od englisha. jeśli coś niebedziesz wiedziec to pisz na gg 7996137 smile.gif
lukasso
wszyscy i tak to wiedzą wiec nie rozumiem po co znowu sie o tym rozpisywac
spózniłes sie o jakis miesiąc huh.gif
qazwsx
Ja już też o tym dawno wiedziałem ale wiesz..., chciałem mu napisac to ponieważ jak napisał że go denerwuje komentarz angielski to mu napisałem jak sie tego pozbyć biggrin.gif wink.gif
Winek
e tam marudzicie wszyscy huh.gif 12.12 czyli jutro wyjdzie Superpatch autorstwa Wolfa i FCH ! patch poprostu będzie tak zajebisty, że niemogę się już jego doczekać ohmy.gif

Zostanie poprawione w nim praktycznie wszystko m.in. twarze, stroje, buty, bandy, menu, dźwięki (przykład http://rapidshare.de/files/7615232/prev1.avi.html) i stadiony (przykład http://img312.imageshack.us/img312/6831/pe...61357969zv.jpg)

Ten stadion Arminii Bielefeld będzie podmieniony za stadion w trybie online smile.gif
Hulk Hogan
tutaj wyjdzie jakas plytka na PS2 ktora mozna zaladowac a pozniej wlaczyc PES5 i sklady + 1.liga angielska i cala reszta bedzie (kosztuje 5 funtow)... ale i tak nie o to chodzi zaplacilem 30 i chce miec wszystko od razu bo od paru lat nie jestem uczniem i nie mam czasu na szukanie i zmienianie wszystkiego tej grze:/

(znalazlem czas na stworzenie Wisły i Legii tongue.gif)

W ogóle opcja Edit to najwiekszy plus tej gry! Mam nadzieje ze na PS3 wszystkie w/w punkty poprawią
Stary Skurwiel
ogólnie to gra pes5 jest wypasiona i o niebo lepsza od pes4, gra sie trudniej i o to chodzi realistyczniej i wogóle jest spoko,

jeśli chodzi o klasyczne drużyny klubowe to jak ktoś jest pomysłowy to sobie poradzi i zrobi w masterlidze takie klasyczne druzyny, naprzyklad ja zrobilem klasyczny real madryt, piłkarze mają strpoje z 1999/2000 roku, te ze sponsorem Teka, biale i czarne stroje z niebieskimi i żółtymi pasami. a w skladzie mam 32 piłkarze między innymi: Illgner, Panucci, Hierro, McManaman, Anelka, Suker, Mijatovic, Savio, Raul, Morientes, Guti, Figo, Redondo i tak dalej. a wiec można sobie zrobic jeszcze klasyczny manchester, juventus i inne kluby.

w grze tesz zauważylem kilka błędów, najbardziej denerwują mnie wałki z liniami, czesto piłka przekroczy linie bramkową ale gola nie ma,

sprawa zagrań piłki ręką, jak napastnik drużyny przeciwnej zagra piłkę ręką w naszym polu karnym to obroncy to sygnalizują i sedzia gwiżdze tą ręke, i jest gitara, A jak to obrońca zagra piłkę ręką w swoim polu karnym to sędzia NIGDY nie podyktuje rzutu karnego dla przeciwnika nawet nie odgwiżdze, i to mnie wkurza.

wkurza mnie też że czesto przy strzałach na pustą bramkę nasz napastnik strzela tam gdzie jest bramkarz, naprzyklad:
NAPASTNIK NR9 dostaje podanie od NAPASTNIKA nr 10 i załużmy że cala bramka jest pusta a bramkarz jest na lewym słupku to jeżeli naciskniemy KWADRAT (strzał) bez zastanowienia to wtedy nasz napsatnik strzeli w miejsce gdzie stoi bramkarz, nie pomyśli że ma całą bramke pustą tylko walnie na bramkarza, dlatego trzeba podczas takiego strzału nacisknąc odpowiedni kierunek w którym zawodnik ma strzelić .

kolejna rzecz która mnie denerwuje to rzuty rożne, rzuty z autu, czasami wydaje nam sie na 200% że to nasz bedzie ten aut a tu wałek bo aut wykonuje przeciwnik, nie wiem czy to rzeczywiscie nasz zawodnik ostatni dotyka piłkę i my tego nie zauważamy czy to jest błąd gry czy też błąd sedziego.

wiecej minusów nie zauważylem, albo poprostu ich nie pamiętam. jak sobie przypomne to dopisze co nie co.
jastrzab
QUOTE(Stary Skurwiel @ Jan 28 2006, 13:20:05) [snapback]50703[/snapback]

sprawa zagrań piłki ręką, jak napastnik drużyny przeciwnej zagra piłkę ręką w naszym polu karnym to obroncy to sygnalizują i sedzia gwiżdze tą ręke, i jest gitara, A jak to obrońca zagra piłkę ręką w swoim polu karnym to sędzia NIGDY nie podyktuje rzutu karnego dla przeciwnika nawet nie odgwiżdze, i to mnie wkurza.

Ja osobiscie reki nigdy nie miałem, mozna moze gdzies włączyc rekę itp.? Pewnie nie, ale warto czasem zapytac jesli sie myle.
Viperdiesel
A ja zarzuce jeszcze czymś innym, otóż tu ewntualnie tuznajduje się rzut sędziowski zarejestrowany przezemnie smile.gif
Jeśli ktoś pokazywał już coś takiego przedemną to sorki za posta... ale nie widzialem, żeby coś takiego już się na forum znalazło.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.