Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dlaczego tam szybko działa ??
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null > Winning Eleven 2002 > Problemy z grą online
bubu
Mam problem poniewaz WE2002 chodzi mi na szybko....zawodnicy biegają tak szybko ze nic nie idzie zrobić
Prosze o pomoc....moze kots tez tak miał i rozwiazal ten problem...
PROSZE.....pomocy !!
A najdziwniejsze to ze niedawno jeszcze dzialalo wszystko dobrze sad.gif
Drakkar
W poradniku o configu dotyczącym ePSXe jest wyraźnie napisane (oraz pokazane), iż musisz ograniczyć FPS do 60 klatek.
bubu
OK dzieki
pawel_szulc
Ja mam tak ustawione, w grze mam speed na minimum a zawodnicy nadal biegaja jak na Olimpiadzie:D
kemot
pawel: juz widze ze szalejesz na forum, czytaj tutoriale i nie bredz wiecej, ok?
pawel_szulc
Cytat
pawel: juz widze ze szalejesz na forum, czytaj tutoriale i nie bredz wiecej, ok?

Jezeli ja szaleje to czemu on mogl napisac ten problem??
Nie bredze bo mi nie jednemu trafil sie ten problem
Bakel
Bredzisz Paweł bredzisz i nie sprzeczaj się z Radą Starszych jeżeli nie jesteś 100% pewny swoich racji. Lepiej zastosuj się do rady kemota.
pawel_szulc
Ciekawe z jakich tutoriali?? Jest tylko jeden dostepny. Mowilem ze gre mam identycznie skonfigurowana jak w opisie i ze mimo wszystko zawdonicy za szybko biegaja. Nie wiem o jakich wy w tym wypadku mowicie turorailach

Ps. Nie najezdzajcie mnie tak jestem nowy tu i w WE2002 gram od tygodnia. Wieksze doswiadczenia mam z ISS z plyty wiec o EPSXie wiem malo bo zawsze korzystalem z VGS

Peace:D
Bakel

Wygląda na skomplikowane, ale za dużo do roboty tutaj nie ma. Najważniejsze, aby opcje:
- use fps limit
- fps limit (10-200) = 60
byly zaznaczone. W części Resolution & colours mozna sobie ustawic, aby gra uruchamiala sie w oknie lub na pelnym ekranie. Można także zmieniać rozdzielczość okna. Wszystko zależy od indywidualnych upodobań (opròcz 2 wcześniej wspomnianych opcji).

Czy aż tak wiele wymagamy ?
No krew mnie zalewa jak ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem i jeszcze wkręca, że ma IDENTYCZNIE jak w tutorialu.
Nie chcialo Ci sie czytać to przyznaj się i czytaj jeszcze raz - UWAŻNIEJ.

Cytat
Jezeli ja szaleje to czemu on mogl napisac ten problem??  
Nie bredze bo mi nie jednemu trafil sie ten problem

No dwòch wtòrnych analfabetòw w jednym topicu to szczegòlne osiągnięcie ;]
pawel_szulc
Tylko ze ja nie moge ustawiac opcji USE FPS limit dlatego ze gra mi sie wtedy ciagnie jak zolw. Mi chodzi o zwolnienie bez uzycia tej opcji.
Bakel
Ej no Pawełku, Ty naprawdę nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
Cytuję:
"Jezeli masz slabszy komputer, ktory ledwo uciągnie emulator (cos jak Pentium 500), to użyj opcji w lewym dolnym rogu "Fast". Gra bedzie wygladala beznadziejnie, ale bedzie chodzic. Po skonfigurowaniu opcji graficznych wciskamy przycisk OK, a nastepnie Next."

Więc gdzie kolejny problem ?
pawel_szulc
Dobra i tak nie rozumicie o czym gadam.
StraY
albo ustaw sobie fps limit nie na 60, tylko na 120
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.