Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyniki Losowania Grup MŚ
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
TeDi
Jak wiadomo poznaliśmy losowanie wszystkich grup, opiszcie tutaj co sądzicie o naszych szansach no i wogóle kto wyjdzie z grupy, kto może być czarnym koniem, jaki mecz w grupach może być najładniejszy itp sprawy cool.gif

dla przypomnienia Wyniki losowania:

Grupa A

Niemcy, Ekwador, Polska, Kostaryka

Grupa B

Anglia, Paragwaj, Szwecja, Trynidad i Tobago

Grupa C

Argentyna, Wybrzeże Kości Słoniowej, Holandia, Serbia i Czarnogóra

Grupa D

Meksyk, Angola, Portugalia, Iran

Grupa E

Włochy, Ghana, Czechy, USA

Grupa F

Brazylia, Australia, Chorwacja, Japonia

Grupa G

Francja, Togo, Szwajcaria, Korea Płd.

Grupa H

Hiszpania, Tunezja, Ukraina, Arabia Saudyjska
Rokefeler19
QUOTE(TeDi @ Dec 10 2005, 00:34:52)
Jak wiadomo poznaliśmy losowanie wszystkich grup, opiszcie tutaj co sądzicie o naszych szansach no i wogóle kto wyjdzie z grupy, kto może być czarnym koniem, jaki mecz w grupach może być najładniejszy itp sprawy  cool.gif

dla przypomnienia Wyniki losowania:

Grupa A

Niemcy, Ekwador, Polska, Kostaryka

Grupa B

Anglia, Paragwaj, Szwecja, Trynidad i Tobago

Grupa C

Argentyna, Wybrzeże Kości Słoniowej, Holandia, Serbia i Czarnogóra

Grupa D

Meksyk, Angola, Portugalia, Iran

Grupa E

Włochy, Ghana, Czechy, USA

Grupa F

Brazylia, Australia, Chorwacja, Japonia

Grupa G

Francja, Togo, Szwajcaria, Korea Płd.

Grupa H

Hiszpania, Tunezja, Ukraina, Arabia Saudyjska
[right][snapback]44913[/snapback][/right]

polacy maja naprawde duze szanse na wyjscie z grupy.mysle ze janas jest wiekszym profesjonalista niz engel(z calym szacunkiem dla tego pana tez byc dobry w koncu po 16 latach bylismy na mistrzostwach dzieki niemy) i zdola wyjsc z nasza kadra z grupy.w grypowych meczach najbardziej (nie liczac grupy A) oczekuje spotkania Argentyna : Holandia.
walczu
Ja się cieszę z losowania. Chciałem żeby Polska trafiła na Niemców, może nareszcie pokażemy szwabom kto jest lepszy ;]. Ekwador to chyba oczywiste że musimy ograć i to samo się tyczy kostaryki więc wyjście z grupy jest raczej prawdopodobny, a przynajmniej ja w to wierze.
onix_the_chosen
No na pewno bedzie ciekawie.Moze i dobrze, ze zagralismy z Ekwadorem mecz towarzyski, przydalby sie jeszcze jeden albo dwa mecze z druzynami z Ameryki Pld, zeby dokladniej poznac te "egzotyczne dla nas" zespoly.Na pewno najciekawszy mecz w tej grupie to Polska-Niemcy.Juz sam nie pamietam kiedy ostatni raz gralismy z Niemcami...Miejmy nadzieje,ze w tym meczu nie wybiegnie na boisku wiecej niz 11 Polakow tongue.gif bedzie ciekawie .... tyle o "polskiej" grupie cool.gif
T-Mac
to ja tak na goraco ocenie wszystkie grupy smile.gif

Grupa A
Polska trafila na calkiem podobna grupe jak 4 lata temu jedna silna 2 przecietne w naszym zasiegu dobrze ze tym razem gospodarzem jest ta silna a nie przecietna smile.gif
faworyt grupy to oczywiscie niemcy ktozy nie beda miec raczej problemow z wyjsciem
z drugiego miejsca wyjdzieme oczywiscie Polska smile.gif

Grupa B
Anglia - Szwecja jeden z ciekawszych meczow grupowych
dla mnie faworytem tej sa grupy szwedzi smile.gif z drugiego miejsca wyjdzie Anglia

Grupa C
Co mundial jest grupa smierci no i wlasnie taka jest grupa c
Argentyna-Holandia to przeciez moglby byc nawet final smile.gif
czuje ze wyjda wyzej wymienione druzyny, choc Drogba i spolka moga namieszac

Grupa D
Portugalia wychodzi z kompletem punktow smile.gif na drugim miejscu Iran albo Meksyk

Grupa E
Tez calkiem ciekawy pojedynek sie szykuje Wlochy - Czechy smile.gif no i sadze ze wlasnie te teamy wyjda

Grupa F
Brazylia lider, a kto na drugim miejscu nie mam pojecia smile.gif

Grupa G
Tu stawiam bez watpienia na Francje i Szwajcarow smile.gif

Grupa H
Hiszpania Ukraina to sa faworyci tej grupy

lucio
O ile sie nie myle to jesli wyjdziemy z grupy A (a powinnismy) to zagramy z ekipami z grupy B czyli najprawdopodobniej Szwecją lub Anglią.... Są jeszcze tacy co wierza w zwycięstwo na mudialu ????
TeDi
Ja naliczyłem, że na papierze z grup powinno wyjść 12 drużyn z Europy, trochę dużo tongue.gif Szkoda, ża na Brazylie nie trafiliśmy tongue.gif
Co do naszej drużyny to uważam, że 6 pkt to minimum, bo raczej z Niemcami nie mamy szans, 1 że to gospodarz, 2 Niemcy dobrze sobie radzą w MŚ.
Co do wypowiedzi T-Mac, o podobnej grupie 4 lata temu, wtedy mieliśmy wyjść my i Portugalia, a wyszły inne zespoły, ale mam nadzieje, że uczymy się na błędach i wyjdziemy ty razem smile.gif
>Kornel<
oj ja wiem czy Ci Niemcy tacy dobzi ? wiekszosc pisze ze 6 pkt nam starczy!dlaczego mamy nie wygrac z Niemcami?kiedy im dobrze szlo?mieli ponad rok na sppokojne przygotowania ale jakie wyniki...te smieszne remisy co mieli...z Kamerunem itd ! to sa kandydaci do polfinalow ? pfff.... kto tam gra ? Ballack,Klose,Schweinsteiger cos pobiega,pokiwa i moze jeszcze ze dwoch Niemcow?to jest druzyna ktora dopiero jest skladana!Ekwador jest w zasiegu a o Kostaryce tzw"gowno wiemy" biggrin.gif pzdr
malarkey
grupa jest w miare, (moglo byc gorzej) wszyscy sa w naszym zasiegu, ale nie mozna lekcewazyc Kostaryki i Ekwadoru, nikt na mistrzostwach nie jest slaby. Bedzie trudno wyjsc z grupy, ale mysle ze nawet ze szwabami powalczymy smile.gif
lukasso
żeby nie było tak jak 4 lata temu
kiedy to wszyscy tez sie podniecali ze grupa łatwa
ze to z korea wygramy bez problemu z USA wygramy a z Portugalia powalczymy
a jak było naprawde to wszyscy wiedza wiec nie popadajmy w hurraoptymizym ,jeszcze duzo roboty przed nami to w koncu jest mundial a nie jakis tam sparing
tomek828
jak dla mnie super grupa lepiej nie moglismy trafic
ekwador to druzyna ktoro pokonalismy i ktoro pokonamy znow
kostaryka to drozyna ktoro mozemy pokonac, wkoncu nie sa jakos wielko drozyno
niemcy - bedzie remis bede zadowolony smile.gif

ps: trzeba wiezyc swieta sie zblizaja smile.gif
torin
Osobiscie uwazam ze grupa nie jest zla. Rzeczywiscie podobna sytuacja jak na poprzednich mistrzostwach. O wszystkim zadecyduje pierwszy mecz, jesli nie wygramy to wg mnie z grupy juz nie wyjdziemy. A to wcale nie bedzie takie latwe, nie bralbym pod uwage tego meczu z Ekwadorem na "plywalni" tongue.gif.

Najciekawszymi meczami fazy grupowej beda oczywiscie:

* Anglia - Szwecja
* Argentyna - Holandia
* Wlochy - Cechy

Osobiscie w grupie smierci nie stawialbym tak szybko na Argentyne i Holandie. WKS to chyba nie da rady ale Serbia i Czarnogora, przypomnijcie sobie jak grala w eliminacjach, chyba najmniej straconych bramek. Bez urazy dla nie ktorych, ale obawiam sie ze Argentyna znowu moze byc "za burta" wink.gif .

Bezapelacyjni faworyci Brazylia.
Grabos
Z tej grupy możemy wyjść. Mogliśmy trafić gorzej, ale nie można popadać w euforię bo będzie jak 4 lata temu...
snake
Według mnie Polska ma mizerne szanse aby wyjść z tej grupy.
Oczywiście to nie znaczy że bym tak chciał, wręcz przeciwnie chciałbym abyśmy nawet wygrali te mistrzostwa huh.gif
Ale spójrzmy realnie. Ekwador co prawda pokonaliśmy, ale w nienaturalnych dla nich warunkach. Oni dopiero pokażą nam jak sie gra ale w swoich natrualnych warunkach, czyli o na mistrzostwach w Niemczech. Tematu Niemców wogóle nie będe podejmował choć z drugiej strony jest tam pare zawirowań koło tej reprezentacji, ale czy te zawirowania moga pomóc naszej reprezentaji? dry.gif
Kostaryka też jest silnym przeciwnikiem i to ze o nich nic nie wiemy to też jest in minus, wiem wiem że do mistrzostw wszystko będziemy wiedzieć, ale trzeba sięich obawiać.
PS. Znowu powtórzyła się sytuacje zprzed 4 lat i znowu gramy z gospodarzami.
CJ-2005
ja mysle ze nasza grupa nie jest taka zla molismy trafic gorzej mysle ze
Rivaldinho
z Ekwadorem wygramy
z Kostaryką wygramy i to wysoko
z Niemcami przegramy
ale i tak wyjdziemy z grupy
p.s eeextra grupa
hamer_sopot
QUOTE(Rivaldinho @ Dec 10 2005, 08:54:17)
z Ekwadorem wygramy
z Kostaryką wygramy i to wysoko
z Niemcami przegramy
ale i tak wyjdziemy z grupy
p.s eeextra grupa
[right][snapback]44944[/snapback][/right]

Co do Ekwadoru mamy wysokie szanse poniewarz w Barcelonie nie mielismy Szymkowiaka lub Żurawskiego oraz Krzynówek nie strzelił karnego więc DUŻE SZANSE.
Co do Kostaryki nie był bym taki pewien! Każdy zespół który awansował do MŚ ma szanse. O kostaryce nie wiemy nic jak powiedział Janas. Więc nigdy nic nie wiadomo. Co do meczy z niemcami nie zapominajmy , że grają u sibie iii 2 skład Czechów pokonał ich na ME. Wszystko jest możliwe tongue.gif tongue.gif
mihalo
co ciekawe Anglia znów trafiła na Szwecję, tylko tym razem bez Argentyny.
Na poprzednich mistrzostwach padł remis.

Co ciekawe Kostaryka tez nie jest taka słaba: wygrana z chinami, remis z Turcją i przegrana 2:5 z Brazylią. To nie jest taki słaby zespół jak się wydaje.

Ekwador na poprzednich mistrzostwach zaliczył 2 przegrane i jeden remis.

tutaj możecie pobrać plik z w Excelu z wynikami wszystkich meczów poprzedniego mundialu.

http://rapidshare.de/files/8915923/mundial2002.xls.html
BartekRym
Ja jestem zdecydowanym optymistą. Niemcy jak to Niemcy trudno z nimi wygrać, ale pozostali dwaj przeciwnicy są do pokonania i to właśnie na nich chybatrzeba poświęcić większą uwagę, bo jak ich pokonamy to będziemy m9ieć 6 pkt i pewny awans.

PS NIe wie ktoś jaka jest kolejność rozgrywania spotkań?
abus
Możemy sie tylko cieszyć że trafiliśmy na taką grupe.
Niektórzy już teraz piszą że Polska nie wyjdzie z grupy, a co dopiero by było gdyby Polska była z Brazylią i z innymi dobrymi drużynami.
Trzeba wierzyć że nasza reprezentacja wyjdzie choćby z drugiego miejsca.
onix_the_chosen
QUOTE(tomekronaldo @ Dec 10 2005, 09:56:57)
jak dla mnie super grupa lepiej nie moglismy trafic
ekwador to druzyna ktoro pokonalismy i ktoro pokonamy znow
kostaryka to drozyna ktoro mozemy pokonac, wkoncu nie sa jakos wielko drozyno
niemcy - bedzie remis bede zadowolony  smile.gif

ps: trzeba wiezyc swieta sie zblizaja  smile.gif
[right][snapback]44933[/snapback][/right]

no nie wiem czy taka super grupa.tak samo bylo w Korei - mielismy zmiazdzyc Koree Pld i USA.Z Korea dostalismy 0:2 a z USA wygralismy ale i tak bylo juz po fakcie...Z Ekwadorem wygralismy trzy zejro ale na mundialu to bedzie calkiem inna bajka,oni nie beda sie tam oszczedzac, zobaczycie jak Ekwador i Kostaryka zagraja na mundialu,a co do Niemiec to kazdy glupi wie ze to druzyna turniejowa,w meczach towarzystkich moga grac slabo ale Niemcy na mundialach najczesciej zachodza daleko i w dodatku graja u siebie...o Kostaryce wiemy malutko,ale pamietam jak grali w Korei z Brazylijczykami i przegrali bodajze 5:3 czy cos takiego, wiec trzeba uwazac,bo na mundialu moga pokazac nam jak sie gra w pilke tak samo jak zrobila to Korea.......oby to wszystko sie nie sprawdzilo to bedzie dobrze biggrin.gif ph34r.gif
tomek828
no nie wiem czy taka super grupa.tak samo bylo w Korei - mielismy zmiazdzyc Koree Pld i USA.Z Korea dostalismy 0:2

ale po co sie zamartwiac na zapas
lepiej byc optymisto i wiezyc w reprezentacje i trenera
jedyne czego/kogo sie obawiam to Rasiak w ataku
o reszte jestem spokojny
Bo0os
Grupa w której jesteśmy z reguły niejest zła.Do przewidzenia było ża trafimy na kraj lepszy od nas- tym krejem okazały sie Niemcy.To czy wygramy z Kostaryką i Ekwadorem to już zależy od nas i od podejścia do rywala - "Rywala nienależy lekceważyć".

Powiem szczerze że boje sie występu polskiej reprezentacji na MŚ.Niby grać umiemy, co pokazaliśmy w eliminacjach, ale przypomnijmy sobie co było 4 lat temu.Polska w el. grała fenomenalnie co zaawocowało 1miejsce w grupie i awans do MŚ2002.Czar prysł już w meczu z Koreą.WOW czyżby klimat inny?? 2:0 w dupe dał wiele do myślenia.potem 4:0 z plecy od Podrugalii no i w końcu na osłode 3:1 wygraliśmy z USA - WOW!

Tera może być podobnie lecz modle aby woda sodowa nieudeżyła polakom do łba i grali swoje np: to co pokazaliśmy z Ekwadorem w meczu towarzyskim.Niebede sie gniewał jeśli przegramy z niemcami ale dobrze by było jakbyśmy podkreślili swoją obecność na mundialu wygraną z gospodarzami.
abus
To co było cztery lata temu to już przeszłość.
Teraz są inni zawodnicy, inny trener i myśle że wyjdziemy z grupy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.