Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skala Trudności W Pes5
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
jacekz40
smile.gif Pierwsze wrażenie przy 4 gwiazdkach - ok, ale im dłużej grałem tym bardziej dostrzegałem, ze ten poziom "zabija" przyjemność grania. Moim zdaniem już na 4 gwiazdce PES5 dużo traci, wogòle nie jest grą realistyczną, po prostu nie jest podobny do piłki nożnej. Wielu już tu pisało na forum jak ich irytuje właśnie taka bilardowatość tej gry. Wròciłem na 3 gwiazdki, może troszkę łatwiej ale gra o wiele więcej zyskuje, już nie ma tak, że obrona przeciwnika prawie wszystko zabiera, nie ma, że kazdy odbiòr piłki to faul, możliwe jest wyjście "jeden na jeden" z bramkarzem. No i nie trzeba grać byle szybko, z pierwszej piły. Można pograć kombinacyjnie, miło i przyjemnie. biggrin.gif
Rokefeler19
QUOTE(jacekz40 @ Nov 9 2005, 10:09:07)
smile.gif Pierwsze wrażenie przy 4 gwiazdkach - ok, ale im dłużej grałem tym bardziej dostrzegałem, ze ten poziom "zabija" przyjemność grania. Moim zdaniem już na 4 gwiazdce PES5 dużo traci, wogòle nie jest grą realistyczną, po prostu nie jest podobny do piłki nożnej. Wielu już tu pisało na forum jak ich irytuje właśnie taka bilardowatość tej gry. Wròciłem na 3 gwiazdki, może troszkę łatwiej ale gra o wiele więcej zyskuje, już nie ma tak, że obrona przeciwnika prawie wszystko zabiera, nie ma, że kazdy odbiòr piłki to faul, możliwe jest wyjście "jeden na jeden" z bramkarzem. No i nie trzeba grać byle szybko, z pierwszej piły. Można pograć kombinacyjnie, miło i przyjemnie. biggrin.gif
[right][snapback]42743[/snapback][/right]

a ja za przeproszeniem powiem ze to gowno prawda.ja ram na 6* i jest zajebiscie.wacale nie trzeba szybkich atakow z pierwszej pilki.mozna grac pilke kombinacyjna jak to mowisz.i wlasnie powyzej 3* widac prawdziwa pilkarska walke.na twoim miejscu najpierw bym sie nauczyl grac a dopiero pozniej pisal takie glupoty.zreszta sam zobaczysz ze mowie prawde jak troszke sie podszkolisz.mysle ze nie jedna osoba poprze moje zdanie.POZDRO ALL
Bakel
QUOTE(Rokefeler19 @ Nov 9 2005, 09:21:10)
a ja za przeproszeniem powiem ze to gowno prawda.ja ram na 6* i jest zajebiscie.wacale nie trzeba szybkich atakow z pierwszej pilki.mozna grac pilke kombinacyjna jak to mowisz.i wlasnie powyzej 3* widac prawdziwa pilkarska walke.na twoim miejscu najpierw bym sie nauczyl grac a dopiero pozniej pisal takie glupoty.zreszta sam zobaczysz ze mowie prawde jak troszke sie podszkolisz.mysle ze nie jedna osoba poprze moje zdanie.POZDRO ALL
[right][snapback]42744[/snapback][/right]

Popieram biggrin.gif
torin
Zgadzam sie. Dopiero na 6* PES 5 jest swietnym symulatorem pilki noznej. Osobiscie nie zauwazylem, zeby obroncy wszystko "czyscili". Pilke mozna spokojnie odebrac ale nie trzymajac bezsensu caly czas jednego klawisza (duzy +). I wlasnie tylko na 6* widzimy prawdziwa gre kombinacyjna, a wyjscie przy duzym presingu na czysta pozycje sprawia przyjemnosc (na 3* zbyt duzo podan tak sie konczy). Osobiscie polecam jak najszybciej przelaczyc sie na 6* i zaczac uczyc grac wink.gif
crash
wedlug mnie nie jest to takie trudne tylko wymaga to wprawy
crash
gra na 3 gwiazdkach to nie gra jaki ma sens ciagle wygrywanie, gra na 6 gwiazdce to wyzwanie i wygrana sprawia przyjemnosc a nie latwy poziom 3.Jezeli ktos nie potrafii wygrywac na 5 czy 6 to niech sie za fife wezmie, tam jest bardzo latwo o gole
crusader
heh dla mnie gra na 3 gwiazdkach to jest wyzwanie powiem bez wstydu
np wczoraj gralem Polska 2 mecze z Belgia. Pierwszy mecz 0:1 w pupe, drugi 3:1 w pupe sad.gif Czy cos jest ze mna nie tak?

I jeszcze jedno... Bardzo mnie w****ia ze ci pilkarze zamiast biec do pilki to oni w ogole od niej uciekaja jakby. Leci wykop a ten gdzies za przeciwnikiem biegnie, albo jest podanie po ziemi do niego gdzies na polowie rywala to gdzies tez biegnie sobie - niewiem co to ma byc! w PES4 tego nie bylo, a poprzedniej wersji zwyklem grac bardzo czesto z R2 czyli manualna kontrola pilkarza, wtedy wychodza ladne presingi a jak idzie podanie to mozna sobie szybciej dobiec do pilki albo cos innego wykombinowac wink.gif A tu sztywno jakos
Chocaz mi powiedzcie czym wy dobiegacie do pilki?
I czy da sie wyprzedzic kolesia ktory nam zastawia droge do pilki (np jak gala gora leci)?
jacekz40
tongue.gif Nie musicie mnie uczyć grać, w PES4 grałem na 5-6 gwiazdkach, i już pod koniec wydawało mi się, że mogłoby być jeszcze trochę trudniej. Nie chodzi mi o trudnośc rozgrywki ale dużą ròżnicę w sposobie gry. W PES4 tak to nie wyglądało. No i jeszcze mały szczegòł jeżeli ktoś gra na 6 gwiazdce drużynami o najwyższych wskaźnikach, to nic dziwnego, że mu się łatwo gra.
Adanio
Witam smile.gif Wszyscy mowicie ze na 3 jest latwo a ja mam inne zdanie smile.gif W czwatrej czesci tez tak mialem ze na 3 gwiazdce przegrywalem mecze i sie meczylem z przeciwnikami a na 6 o gole jest duzo latwiej i czestow wygrywam smile.gif pozdro smile.gif
JTK
QUOTE(jacekz40 @ Nov 9 2005, 11:57:45)
tongue.gif  Nie musicie mnie uczyć grać, w PES4 grałem na 5-6 gwiazdkach[right][snapback]42762[/snapback][/right]
Nooooooo to duzego masz skilla laugh.gif tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.