Witam,jestem na kupnie nowej karty graficznej,wszystko poto zeby tylko pileczka chodzila jak trzeba,moja karta to GeForce 2 MX400 i che kupic GeForce FX-5200 128mb,nie rozumie czym roznia sie karty...Galaxy GF FX5200,Palit GF FX5200,Leadtek Win Fast GF FX5200?Mogl by mi to ktos wytlumaczyc,bo ja tylko widze roznice w cenie,czy trzeba karte dobrac do plyty glownejczy po wymianie karty trzeba przeinstalowywac windowsa,bardzo prosze o pomoc bo nie chce zrobic jakiegos bledu przy kupnie,z gory wielkie dzieki
ftomekk
Nov 7 2005, 13:07
Wystrzegaj sie jak ognie FX5200.To zabytek,moze sluzyc jako karta "biurowa".Poszukaj cos z wyzszej pòłki.
Tak,tylko te z wyzszej polki troszke wiecej kosztuja,a mnie nie bardzo stac na to zeby dac za karte pare 100,potrzebuje kary na ktorej PES5 bedzie mi chodzic tak jak trzeba,a Gf fx chyba wystarczy....i jest na miare mojego portwela....
Nie odczujesz roznicy.Mi lepiej chodzil PES3 na GF4mx 440 se niz na fx5200,nie wiedziec czemu,wiec szybko pozbylem sie obu.W tym przedziale polecam jakiego GF4 nie mx.
janekbossko
Nov 7 2005, 13:38
Witam jest to pierwszy moj post ale postram sie pomoc
jesli chodzio te GF5200...to jak kolega wczesniej powiedzial shit...chociaz wydajnosc jest zadawalajaca fps'y nie spadna Ci jakos strasznie podczas pisania w Notatniku

...jesli masz malo kasy tak jak twierdzisz to polecam Radosława 9550 moze nie demon predkosci ale ja go mam i w najwyzszej rozdzialce na max detalach chodzi jak marzenie

Tylko jeszce nie podales jaki masz sprzet procek plyta glowna ile ramu...a to tez sie liczy...w kazdym razie podalem Ci linki do porownania TYLKO ceny(roznica zadna):
http://sklep.benchmark.pl/pelny_14094.html RADOSŁAW
http://sklep.benchmark.pl/pelny_10664.html GFshit5200
Wybor nalezy do Ciebie
ja proponuje ATI radeon 9600 i do tego najnowsze sterowniki catalyst

kazda gra chodzi wtedy bez zacinania i na najwiekszych detalach

pozdro
daniel1990
Nov 7 2005, 14:09
Co wy za głupoty gadacie GF 5200 takie samo jak GF 4 hahaha jesteście żałośni najpierw zobaczcie na własne oczy i pòźniej piszcie. Banda tumanòw wrrr...
Ja mam FX 5200 i mi pes smiga na high detalach na 1024x768 a wy nie kłamcie
ja mam GF 4 Ti 4200 i pes5 dziala na rozdzialce 1024x768 i hight detal
kupilem ja nie dawno za 130
sluchaj Buła. radze czytac rubryke Nie Daj Sie Nabrac w cd-action. sam, przy konsultacji z NIM kupowalem karte. moge tylko powiedziec ze kupilem sobie geforce'a 6800. ale nie o to chodzi zebym sie tu mial chwalic. ja osobiscie proponuje zakup radka 9600 (moze byc XT, albo PRO) - to moja ex. sie z nia rozstalem bo mi na fullach nie wwszystkie giery chodzily (np. fifa 06

). jak by ktos chcial to moge mniej wiecej przepisac tabelki, w ktorych jest przedstawiona wydajnosc, oplacalnosc zakupu itp.. (oczywiscie po uprzednim napisani maila do CDA, albo Kherdona (autora) czy moge, bo inaczej moze byc zleeee, oj zle

ps. CDA RULES!!!!!!!
Daniel1990 twoja karta to jedno z wiekszych badziewi graficznych jakie obecnie mozna kupic.mialem ta karte niestety-wiem co pisze.jak w tej cenie to oczywiscie Radeon 9550 ktorego dodatkowo mozna niezle podkrecic.w tej kategorii cenowej niema innej karty.wiec niewypowiadaj sie w ten sposob "banda tumanow" bo raz ze to nieladnie a dwa twoja wiedza na temat grafiki jest wyraznie marna
onix_the_chosen
Nov 7 2005, 15:47
ja mialem karte graficzna geforce 2 GTS, wtedy gralem jeszcze w PES3. Jednak chodzil najgorzej jak moglem sobie wyobrazic, bardzo, ale to bardzo wolno. Zmienilem karte na 5200 ale wydajnosc nie byla duzo wieksza, nie wiem jakby to bylo w PES5 ale wtedy to byla masakra. Wiec zmienilem na karte 9500 Extreme i juz bylo duzo, duzo lepiej. Mozna bylo wreszcie pograc

Powiedz za ile chcialbys dokladnie kupic karte, to moze wtedy latwiej bedzie nam pomoc

pozdro
ftomekk
Nov 7 2005, 15:56
Daniel:
Co wy za głupoty gadacie GF 5200 takie samo jak GF 4 hahaha jesteście żałośni najpierw zobaczcie na własne oczy i pòźniej piszcie. Banda tumanòw wrrr...
Ja mam FX 5200 i mi pes smiga na high detalach na 1024x768 a wy nie kłamcie
Tak grasz na High detalach,ate w szachy.Nie pierdziel glupot,bo do poprzedniego wtorku mialem ta karte u siebie w kompie.Na medium w miare plynnie mozna bylo grac,ale na najnizszej rozdzialce.
Jezeli jeszcze raz wyzwiesz kogos od tumanow,to osobiscie poprosze "moda"o wykluczenie ciebie ze spolecznoosci kulturalnych ludzi.
mialem kiedys karte geforce 4 mx 400 64 mb i pes 3 chodzil strasznie wolno

, kupilem ten szmelc jakim jest geforce 5200 128 mb, popieram to jest szmelc, ale jak sie nie ma kasy i nie zna na pc to ci wepchna byle gowno w sklepie. cale zycie gralem na konsolach to z kad mialem wiedziec o kartach grafiki? loooooooooooool dalej gram na tym badziewiu i powiem szczerze ze chodzi 800 na 600 na medium detalach, ale ja nie moge miec ani jednego zwolnienia (przyzwyczajenie z konsol

) mnie osobiscie taka grafa pasi i jest cool, jak wyjdzie nowy pes a bedzie mi cielo to sie lepiej zastanowie nad karta grafiki
PS: miedzy tymi kartami jednak jest spora roznica, nie ma to tamto
Dobrze sie zastanow nad GF4200TI,lub Radkiem 9550lub 9600.Nic innego nie wchodzi w gre.NAJWAZNIEJSZA RZECZ-WYSTRZEGAJ SIE KART 64 BIT W i WERSJI SE.
Najlepiej to kup, jakiegos tanszego radka. Ja bym Ci polecił czekac, nawet 2 miesiac, a uzbioerac troche kasy, i kupic, lepszy model. Po pierwsze starczy Ci na dluzej, a po drugie, inne gry beda dobrze hulac. Aha i pamietaj ze niedlugo, swieta, wybierz sie do cioci, wujka...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.