Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Komentarz Polski Z Fify Do Pes5
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Problemy z edycją
Smagi
W PES4 była możliwość wgrania komentarza z Fify do PES-a. I mianowicie mam pytanie czy ktoś umie i byłby skłonny to zrobić z polskim komentzarzem z Fify do naszego PES5?
RuDi
Nie. Ja osobiscie wole ten angielski kometarz od beznadziejnego polskiego z fify
Dreed
Niezbyt dobrym pomyslem jest Polski Komentator w PESie nie chce zey mi psul zabawy beznadziejnymi tekstami i czesto mijajacymi sie z akcja na boisku tekstami sad.gifsad.gif osobiscie wole hiszpanski komentarz w PESie smile.gif
Tymi
jak zrobić by komentarz był po hiszpańsku ale menu żeby było nadal po angielsku???
StraY
w opcjach mozesz ustawic, wchodzisz w opcje->jezyk i masz do wyboru tekst w grze i komentarz
pavel1987
ja tez bym chciał wgrać ten komentarz z fify! jak to zrobić?
Kris Dee
QUOTE(pavel1987 @ Nov 6 2005, 23:09:53)
ja tez bym chciał wgrać ten komentarz z fify! jak to zrobić?
[right][snapback]42408[/snapback][/right]

Wgrać to sobie mozna nowe dzwonki do telefonu

kilka tysiecy!!!!! plikow do przekonvertowania i podmiany a do tego musisz na słuch znalezc odpowiedniki w PESie ale mimo wszystko mam zamiar cos pokombinowac z tym komentarzem ale wykonanie bedzie bardziej czasochłonne niz zrobienie kilku lig polskich

QUOTE(Dreed @ Nov 4 2005, 08:34:26)
Niezbyt dobrym pomyslem jest Polski Komentator w PESie nie chce zey mi psul zabawy beznadziejnymi tekstami i czesto mijajacymi sie z akcja na boisku tekstami
[right][snapback]41944[/snapback][/right]

to akurat nie problem bo importując sample podmieniasz je pod odpowiednie sloty a jezeli pozniej w grze cos cie denerwuje to mozna to zawsze zmienic, poprawić

PS. 10-ciu chłopa by pasowało do tego i każdy ze znajomoscią angielskiego ze słuchu wink.gif
michau000
QUOTE(Kris Dee @ Nov 7 2005, 02:33:36)
10-ciu chłopa by pasowało do tego i każdy ze znajomoscią angielskiego ze słuchu wink.gif
[right][snapback]42422[/snapback][/right]

ja bym sie na to pisal(-; ale musialbym dokladnie wiedziec co i jak
Sparks
kris podaj programy (ich nazwy) i jadymy z tym smile.gif bedziemy sławnie hehe (joke)
(poprostu zaby sie na m nienudziło nie ? )

jak tylko bede wiedzial jakie to progzy od rzu sie biore do roboty smile.gif
michau000
tak jak pisalem, ja tez bardzo chetnie pomoge, ale sam raczej tego nie rozkminie...
kcma
Zebrać z 15 osòb i w miesiąc by było smile.gif!
tsuyoshi
Ja tam moge tez pomòc zaczne od 11670 pliku a tak na serio to wcale by nie trwalo tak dlugo na sylwestra bysmy mieli kometarz PL smile.gif
hamer_sopot
Tez moge pomòc. Narazie trzeba znalexc pliki ktòre sa odpowiedzialne za zagrania w fifie i trzeba je prszerobić. Pliki audio w fifie sa w formacie " sng i big '. Trzeba poszukac jakiegoś konwentera . Będzie przy tym troszkę roboty ;];] Narazie bede szukąć na forach o fifie . Tam mi może pomogą . ph34r.gif ph34r.gif Jeżeli ktos rozszyfruje ktòre pliki odpowiadaja komentarzowi w PRO 5 niech da mi znać.
Kris Dee
Do rozpoczecia zabawy potrzebujemy:
FIFA2006/data/audio/dat_pol.big

hdr_pol.big

Commentary Master 2005 v.1.0

NET framework 1.1 (potrzebny do uruchomienia Commentary Master 2005)

DkZ Studio

W najblizszym czasie zrobie tutorial smile.gif
albin99
QUOTE(Kris Dee @ Nov 8 2005, 22:54:25)
Do rozpoczecia zabawy potrzebujemy:
FIFA2006/data/audio/dat_pol.big

hdr_pol.big

Commentary Master 2005 v.1.0

NET framework 1.1 (potrzebny do uruchomienia Commentary Master 2005)

DkZ Studio

W najblizszym czasie zrobie tutorial smile.gif
[right][snapback]42718[/snapback][/right]

czyli bedzie polski komentator ktos zrobi tak piszecie ze jak bedzie duzo osòb jak ja bym umiał to bym pomògł ale nie mam pojecia co trzeba zrobic a jak ktos zrobi tyle fanatykòw pes 5 beda zadowoleni ze szok czyli rzycze komus miłej zabawy z komentarzem polskim
kostek
to jest jakaś szansa że ten POL komentarz powstanie?
hamer_sopot
QUOTE(::kostek:: @ Nov 13 2005, 10:54:49)
to jest jakaś szansa że ten POL komentarz powstanie?
[right][snapback]43684[/snapback][/right]

Nadzieja zawsze jest. Teraz pytanie czy ma ktos albo zna program ktòry przekonwertuje pliki dzwiękowe z Fify na "adx" bo taki format jest w Pro 5.
albin99
ja sie na tym nieznam ale jak ktos mi by to wytłumaczył to mògł bym pomòc nawet całymi nocami bym mògł robic bo bardzo chce miec polskiego kimentatora wiec jak ktos moze wytłumaczyc i powiedzcie czy to takie trudne
greenrizla
Witam wszystkich,

Tak mnie zainteresowal temat ze az sie zarejestrowalem.

Powiem tyle. Nie znam sie zbytnio na edycji plikow w PES5 a tym bardziej w Fifie, ale chetnie moge pomoc , przede wszystkim jesli chodzi o angielski komentarz. Tak sie zlozylo ze tam troche mieszkalem wiec jesli bylyby jakies klopoty z tlumaczeniem komentatora to chetnie pomoge.

pozdr.
_DEVIL_
QUOTE(greenrizla @ Nov 13 2005, 15:13:01)
Witam wszystkich,

Tak mnie zainteresowal temat ze az sie zarejestrowalem.

Powiem tyle. Nie znam sie zbytnio na edycji plikow w PES5 a tym bardziej w Fifie, ale chetnie moge pomoc , przede wszystkim jesli chodzi o angielski komentarz. Tak sie zlozylo ze tam troche mieszkalem wiec jesli bylyby jakies klopoty z tlumaczeniem komentatora to chetnie pomoge.

pozdr.
[right][snapback]43709[/snapback][/right]

greenrizla to mmoże byśmy mogli zalozyc wspòłprace i spolszyc pesa 5! co ty na to bo u mnie krucho z jezykiem!

PS.jesli ktoś by chcial spolszyc pesa 5 to moge pomuc..walic do mnie na gg
hamer_sopot
QUOTE(albin99 @ Nov 13 2005, 12:22:56)
ja sie na tym nieznam ale jak ktos mi by to wytłumaczył to mògł bym pomòc nawet całymi nocami bym mògł robic bo bardzo chce miec polskiego kimentatora  wiec jak ktos moze wytłumaczyc i powiedzcie czy to takie trudne
[right][snapback]43701[/snapback][/right]

To ci wytłumacze. plik ktòry jest odpowiedzialny za komentarz w Pro 5 to e_sound!
Otwierasz go dkz_studio. Pliki sa w formacie adx.Pliki , ktòre sa odpowiedzialne za komentarz zaczynają się od numeru od unknow_00059 do 8 folderu uunkow_07384. Jeżeli polskie ma byc też wymawianie nazwisk to do końca folderu jedenastego trzeba pliki zamienić skonwertowac prztłumaczyć z ENGISHA !! Gdy to juz skumasz , klikasz praawym przyciskiem myszy na ten plik i dajesz "export coś tam coś tam". OKlikasz wtdy na ten zapisany plik i otwiera ci sie DKZ Audio Player. Następnie klikasz "file" i klikasz "save as WAV" i zapisujesz. Nie rozpracowałem jeszcze jak wrzucac pliki do fify bo mi Commentatory Master coś nie działa , ale delej .W fife zas pliki ktòre sa odpowiedzialne za komentarz to jak napisał "Dr_Dree" to hdr_pol.big dat_pol.big . Otwierasz je załączonm przez niego programikiem Commentary Master . I tam też masz podpliki itp. Mam nadzieje ze skumałes ;/
greenrizla
[quote=_DEVIL_,Nov 13 2005, 14:18:29]
greenrizla to mmoże byśmy mogli zalozyc wspòłprace i spolszyc pesa 5! co ty na to bo u mnie krucho z jezykiem!

_DEVIL, spoko. Ale ja mysle ze tu potrzeba wspolpracy przynajmniej kilku, jaknie kilkunastu osob. Mozna sie tym zajac i ten komentarz zrobic to jest wykonalne.

Zauwazylem tez ze niektorym nie dziala Commentary Master. Otoz aplikacja ta wymaga zainstalowania .NET Framework co mozna zrobic na stronie Microsoftu. Ja zainstalowalem i juz mi dziala.

I ostatnia uwaga. Warto pamietac ze komentarz w Fifie jest znacznie bogatszy i wielu tekstow Szpakowskiego nie bedzie mozna przeniesc do PESa bo takich odpowiednikow tam po prostu nie ma.

Ale ja i tak jestem za.

jak by co pisac na GG.
popiol
Panowie nie chcem sie wtracac ale jak by byla taka mozliwosc to ja bym proponowal przerobic do PESa 5 sam komentarz Szpakowskiego bo gralem w fife 06 troche i stwierdzam ze ten komentarz Szaranowicza wogole tam nie pasuje i wszystkiemu zaprzecza.
mic
Co do komentatora z FIFY2006 to nie wymawiane sa wszystkie nazwiska graczy, a z nazwami druzyn to sam dokladnie nie wiem... tongue.gif

pzdr!

Dzialajcie chlopy, dzialajcie! smile.gif
kcma
Co do wymawiania druzyn to nieslyszalem, mowia chyba tylko gospodarze goscie, druzyna gospodazy, itp.!!
hamer_sopot
No i kurwa mać !!! Gdy juz biore sie do pracy nieźle mi idzie i chcę coś zrobić w fifie ta taki błąd wyskakuje az mnie krew zalewa !!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAA Dr. Dree z kąd masz ten program ale odpowiedsz szybko !!!
kemsi
mam pytanie, od powrotu forum nikt tutaj nic nie napisał, więc ja mam pytanie. Czy ktoś nadal robi ten komentarz czy nie?
hamer_sopot
QUOTE(kemsi @ Dec 5 2005, 19:03:18)
mam pytanie, od powrotu forum nikt tutaj nic nie napisał, więc ja mam pytanie. Czy ktoś nadal robi ten komentarz czy nie?
[right][snapback]44601[/snapback][/right]

Ja staram sie cały czas zrobićprzetłumaczam pliki. Do nowego roku skończe. Robi ktos coś jeszcze bo sam nie dam rade !
GuMoL
QUOTE(hamer_sopot @ Dec 6 2005, 20:04:53)
Ja staram sie cały czas zrobićprzetłumaczam pliki. Do nowego roku skończe. Robi ktos coś jeszcze bo sam nie dam rade !
[right][snapback]44673[/snapback][/right]

no ja cosik przetłumaczyłem ale co z tego jak połowa komentarzy z fify nie kryje się z tym z pesa, niestety nie jest to możliwe, można w sumie jedynie niektóre sekwencje wpakować, np. jak gola sie strzeli
Smagi
Noi dobre i tyle chociaż usłyszek "Szpaka" po strzeleniu bramki GOOOL smile.gif
Crawler
No wiesz szpaku akurat z tym GOOOL mnie nie zachwycał huh.gif
Raju
smile.gif mi się zdaje że z tym komentarzem to łatwiej mozna go wrzucić do pes5 ale chyba mi się zdaje bo to chyba nie możliwe!!!!
jakby skopiować plik AUDIO.BIG do folderu DATA może by działało. dry.gif
albin99
nie wiem czemu ale komentarz turecki i francuski jusz wyszedł z tym ze wtym francuskim sa komentarze z canal+ jestem ciekaw czy polski tesz wyjdzie aha turecki9 komentarz nie wymawia nazwisk ale jest kumaty
lukasso
może jakiś link?
duzo ludzi chciałoby mieć taki "inny"komentarz w grze
chcecie linka a nawet nie powiecie do jakiego komentatora turecki i francuski ja mam tureckiego moim zdaniem jest lapszy i to duzo

EDIT=>>>>>o jejku zapodaj linka do obojętnie którego
albin99
chcecie linka a nawet nie powiecie do jakiego komentatora turecki i francuski ja mam tureckiego moim zdaniem jest lapszy i to duzo
T-Mac
bo smieszny tongue.gif
albin99
to jest link do komentatora francuskiego http://etapless8bmx.free.fr/patchyonif/
a to jest to komentarza tureckiego którego polecam jest jedna wada nie wymienia imion zawodników http://rapidshare.de/files/8657563/turkcespiker.rar.html
a w komentarzu francuskim sa podłozony komentarz z fify 2005 i z canal+
kemsi
QUOTE(GuMoL @ Dec 9 2005, 00:59:34)
no ja cosik przetłumaczyłem ale co z tego jak połowa komentarzy z fify nie kryje się z tym z pesa, niestety nie jest to możliwe, można w sumie jedynie niektóre sekwencje wpakować, np. jak gola sie strzeli
[right][snapback]44853[/snapback][/right]

ja tam chciałbym mieć chociaż trochę polskiego komentarza, a tych nazwisk co by nie było to mógłby poprostu numery wymawiać, wiem że chyba jest taka opcja
Smagi

blink.gif Jak zainstalować ten komentarz turecki? Po rozpakowaniu pojawią mi się następny spakowany plik z którym nic nie mogę zrobić???? blink.gif
albin99
QUOTE(Smagi @ Jan 11 2006, 00:35:46)
blink.gif Jak zainstalować ten komentarz turecki? Po rozpakowaniu pojawią mi się następny spakowany plik z którym nic nie mogę zrobić???? blink.gif
[right][snapback]48473[/snapback][/right]

nic rozpakuj to i podmien w katalogu dat tam gdzie gre instalowałeś i to wszystko tylko on mało wazy bo nazwisk nie wymienia ale sie smieje jak naćpany niekiedy pozdro
Smagi
QUOTE(albin99 @ Jan 11 2006, 01:47:21)
nic rozpakuj to i podmien w katalogu dat tam gdzie gre instalowałeś i to wszystko tylko on mało wazy bo nazwisk nie wymienia ale sie smieje jak naćpany  niekiedy pozdro
[right][snapback]48474[/snapback][/right]

Nic z tego podmieniłem, ale teraz mi się gra nie uruchamia:)
A co do tego francuskiego to po sciągnięciu wszystkich 20, to nie chcą sie wogóle rozpakować, wyskakuje błąd pliku sad.gif. Chyba nie jest mi pisany nowy komentator smile.gif
Nelson
Smagi Jesli chodzi o tur. kom. to nie rozpakuj nic wklej do folderu dat i w folderze dat rozpakuj.

' Man nadzieje ze pomogłem.

Pozdor
Sparks
(mały odskok od tematu)
Wielka proźba dla grających jeszcze w pes 4

Prosił bym o to aby ktoś miły z pliku e_sound umieścił na rapidshare.de lub wysłał mi na maila [email protected]
van nistelrooy -- chodzi o komentarz z angielskiego jak gościu wypowiada van nistelrooy bo nie nagrano do pes 5 smile.gif jeżeli sie komuś zachce nieh mi wciepnie biggrin.gif
cambel
Siema wszystkim ja chcialem sie spytac czy bedzie wogole ten polski komentarz do pes 5 .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.