Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 3danalyze Ustawienia
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
zagroo
cool.gif Jak ustawic 3DAnalyze by dobrze chodzil mi pes 5 prosba pomuszcie
snake
Sam pokombinuj PES5 dopiero co wyszedł a Ty jużbyś chciał zeby każdy wiedział jak ustawić 3danala.
Poszukaj w tematach o PES4 może tam Ci coś pomoże.
Albo kup lepszego kompa.
ja znalazłem takie coś:
proponuje sciagnac 3d-analyze wersja 2.31
a teraz ustawienia:
force zbuffer
disable two side stencil
emulate HW Tnl caps
emulate other Dx 8.1 caps
w Anti-Detect mode zaznacz shaders
jeszcze do tego

force 24 bit zbuffer(without stencil)
u mnie na podobnym kompie smiga płynniutko na najwyzszych delatach
powodzenia

No ale możesz poszukać jeszcze czegoś.
pele69
mam ten program. i tak: nie trzeba go instalowac nie? od razu mozna go odpalic i wyskakuje okno. wypełniłem wszystko tak jak ty no a potem gdzie to trzeba zapisac? obojetnie czy w jakims specjalnym folderze?odp
pele69
jesli ktos uzywał tego programu do PES to niech napisze!!!
RuDi
jezu wez rusz troche glowa a nie piszesz takie glupoty na forum. poczytaj se plik readme, dokumentacje programu. jezeli masz wybor gdzie chcesz zapisac plik z konfiguracja to chyba logiczne ze mozesz zapisac obojetnie gdzie.
btw skad tacy ludzie sie biora ph34r.gif ja mam 14 lat i od kiedy mam kompa nie mialem takiech smiesznych problemow a jak nawet byly to sam dochodzilem jak to rozwiazac
I edytuj posty !! polecam ci bardzo ciekawy flash o uzywaniu tej opcji:
http://www.cda.pl/gry-online/g/f_toya1.htm
Moze takze przyda ci sie lekcja o uzywaniu opcji "szukaj" tak na przyszlosc:
http://www.cda.pl/gry-online/g/f_toya2.htm
who_me
dzis u brata chcielismy odpalic pesa 5 .na ustawieniach 640x480 low na kompie duron 700 192 ramu i geforce 2 mx 400 32 ram gra chodzila dobrze ph34r.gif ale chcielismy zeby chdzla jescze lepiej;p wiec sciagnelismy 3d analyzera najnowsze stery itp i skonfigurowalem go tak jak na pes 4 bylo gdzies opisane na forum . wchodzimy do gry pokazuje sie intro itp wybieramy druzyny a potem kiedy mecz zaczyna sie ladowac WYSKAKUJE DO WINDOWSA

MA KTOS PODOBNY PROBLEM? ph34r.gif
Pik
QUOTE(samuel666 @ Nov 5 2005, 17:13:57)
dzis u brata chcielismy odpalic pesa 5    .na ustawieniach 640x480  low  na kompie duron 700 192 ramu i  geforce 2 mx 400 32 ram    gra chodzila dobrze ph34r.gif  ale chcielismy zeby chdzla jescze lepiej;p wiec sciagnelismy 3d analyzera    najnowsze stery itp      i skonfigurowalem go tak jak na pes 4 bylo gdzies opisane na forum . wchodzimy do gry pokazuje sie intro itp    wybieramy druzyny a potem kiedy mecz zaczyna sie ladowac    WYSKAKUJE DO WINDOWSA

MA KTOS PODOBNY PROBLEM? ph34r.gif
[right][snapback]42153[/snapback][/right]

widocznie przesadziliście cool.gif
who_me
przesadzilismy?? nabijasz posty???;/ aha jescze jeden problem gdy uruchamiam gre bez 3da to pokazuja sie dizwne czane plamy podczas gry ......ma ktos cos podobnego?
daniel1990
Widocznie źle zaznaczyłeś opcje bo ja zrobiłem tak jak wyżej i śmiga (specjalnie dla ciebie sprawdzałem czy działa kurwa)
who_me
gra chodzi dosyc plynie ale denerwuja te czarne plamy ktore sie pokazuja na murawie i na trybunach .podobno na mx-ach tak tylko jest.

tylko jak to zlikwidowac??;/
RedEvil
QUOTE(samuel666 @ Nov 5 2005, 18:38:43)
gra chodzi dosyc plynie  ale denerwuja te czarne plamy ktore sie pokazuja na murawie i  na trybunach .podobno na mx-ach tak tylko jest.

tylko jak to zlikwidowac??;/
[right][snapback]42173[/snapback][/right]

Te czarne plamy to chyba od sterownikow, bo dzis zainstalowalem nvidia 77.72
i mialem wlasnie takie plamy obraz sie zmywal itp. Wrocilem do sterownikow starszych np 61.77 i dziala normalnie. Wiec napewno wina sterownikow.
Pik
QUOTE(samuel666 @ Nov 5 2005, 19:02:37)
przesadzilismy?? nabijasz posty???;/    aha jescze jeden problem gdy uruchamiam gre bez 3da to pokazuja sie dizwne czane plamy podczas gry ......ma ktos cos podobnego?
[right][snapback]42168[/snapback][/right]

chyba mnie nie zrozumiałeś. Skoro chcieliście lepsze ustawienia na takim sprzęcie, i wywala was do winy, to chyba widocznie, daliście za wysokie ustawienia pod takiego kompa. I na jedno wychodzi, przesadziliscie. I nie mòw mi że posty nabijam!
lewy203
Mam problem!Jak gram to murawa mi się tak jakby trzęsie i migota:/Moja karta to NIESTETY GeForce 2 64 mb 400 mx. Poustawialem troche w 3d analyze ale "efektu" tej murawy nie wiem jak zmienic:/
Pik
QUOTE(lewy203 @ Nov 7 2005, 13:37:08)
Mam problem!Jak gram to murawa mi się tak jakby trzęsie i migota:/Moja karta to NIESTETY GeForce 2 64 mb 400 mx. Poustawialem troche w 3d analyze ale "efektu" tej murawy nie wiem jak zmienic:/
[right][snapback]42449[/snapback][/right]

zmien sterowniki, zainstaluje DirectX, pes powinien chodzic Ci na takiej karcie!
who_me
QUOTE(RedEvil @ Nov 5 2005, 18:56:46)
Te czarne plamy to chyba od sterownikow, bo dzis zainstalowalem nvidia 77.72
i mialem wlasnie takie plamy obraz sie zmywal itp. Wrocilem do sterownikow starszych np 61.77 i dziala normalnie. Wiec napewno wina sterownikow.
[right][snapback]42178[/snapback][/right]

sposob na 100% skuteczny bo sprawdzalem i dziala;]
snake
Dobra zamykam ten temat bo już wystarczająco się rozmył.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.