Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes5 : Problem W Online
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
Tytus
Witajcie... od dziś mam PES5 smile.gif Bardzo się cieszę jednak kiedy włącze tryb online testuje mi sieć kilka sekund i pojawia się, że jest zablokowany port jaki obsluguje pes5... co mam zrobić ?
Winek
QUOTE(Tytus @ Oct 28 2005, 19:57:25)
Witajcie... od dziś mam PES5 smile.gif Bardzo się cieszę jednak kiedy włącze tryb online testuje mi sieć kilka sekund i pojawia się, że jest zablokowany port jaki obsluguje pes5... co mam zrobić ?
[right][snapback]40798[/snapback][/right]

masz orginalną wersję ? jak tak to skąd smile.gif
snake
QUOTE(Tytus @ Oct 28 2005, 18:57:25)
[right][snapback]40798[/snapback][/right]

odblokować ten port
QUOTE(Winek @ Oct 28 2005, 19:11:32)
masz orginalną wersję ? jak tak to skąd smile.gif
[right][snapback]40805[/snapback][/right]

Znasz takie coś jak GG ?
leonarth
QUOTE(snake @ Oct 28 2005, 20:12:48)
odblokować ten port

ja mam taki sam problem i port nie jest zablokowany, zreszta PES4 tez chodzi na UDP 5739, wiec problem jest po stronie gry
stQ
tak to jest jak ma sie pirata...
leonarth
QUOTE(stQ @ Oct 29 2005, 00:27:17)
tak to jest jak ma sie pirata...

nie masz racji, taki problem z portem maja tez osoby posiadajace oryginaly, google prawde powie
Tytus
QUOTE(snake @ Oct 28 2005, 18:12:48)
odblokować ten port

Można wiedzieć jak ? (mam wewnetrzny ip)
snake
QUOTE(Tytus @ Oct 29 2005, 08:19:24)
Można wiedzieć jak ? (mam wewnetrzny ip)
[right][snapback]40866[/snapback][/right]

Ja nie wiem jak. Moźże poszukaj na jakimś innym forum, bardziej związanym z takimi rzeczami.
Np. programosy albo tweak.pl
PS. na wewn, IP chyba się nie da grać w PES5.
archi84
A ja wam powiem ze jest totalna kaszana i chyba koniec z gra po lanie sad.gif Jak sie wchodzi w network to testuje lacze przez pare sekund a nastepnie trzeba wpisac haslo ktore sie pewnie dostaje wraz z orginalem gry :/ . Takze lipa, a moze jednak ktos cos wymysli.

Pozdr
Radarek
Z tym portem musisz isc do admina sieci. Majac wew. IP nic na to nie poradzisz sam bo port jest zablokowany po stronie serwera a nie w twoim kompie.
Jesli chodzi o to granie po sieci trzeba bedzie czekac zapewne na jakiegos cracka obchodzacego to... tak samo bylo z cs 1.6 steam i rosjanie wsyzstko obeszli wink.gif. Trzeba czekac smile.gif.
Tytus
Jeszcze pokaze komunikat jaki mi sie pokazuje :

user posted image
Radarek
Obrazek ten widzialem juz, bo qmpel ma ten sam problem. Odpowiedz masz w komunikacie: albo musisz byc podlaczony bezposrednio do neta (masz swoje ip i zaden z portow nie jest zablokowany etc), albo musisz zmienic ustawienia urzadzenia przez ktore laczysz sie do neta (generalnie jest to serwer ktorym zarzadza twoj admin). Admini blokuja porty zeby zmniejszyc ruch sieci p2p (albo calkowicie je zablokowac). Sprobuj jeszcze uruchomic ustawienia gry (ale nie te w grze tylko te z poziomu windowsa) i tam jest mozliwosc zmiany numeru portu z jakiego ma korzystac gra. Pokombinuj poczawszy np od 500 i idac np co tysiec (niekoniecznie rowne 1000). Moze przy ktoryms gra pusci cie dalej... a dalej jest rzadanie o haslo wiec bez oryginalu nie pograsz smile.gif.
ZeuS22
macie tu program co odblokuje wam porty ph34r.gif

http://rapidshare.de/files/6946486/pblocki.rar.html

pozdr
Radarek
QUOTE(ZeuS22 @ Oct 30 2005, 09:08:12)
macie tu program co odblokuje wam porty  ph34r.gif

pozdr
[right][snapback]41053[/snapback][/right]

Jestes pewny ze to dziala?
Rokefeler19
QUOTE(ZeuS22 @ Oct 30 2005, 09:08:12)

pozdr

zainstalowalem to.i co dalej?jak odblokowac ten port i jaki?jesli mozesz to pomoz.z gory dzieki.pozdro
Tytus
QUOTE(ZeuS22 @ Oct 30 2005, 07:08:12)

pozdr

Skoro podałeś link do tego programu to przy okazji napiszesz co i jak ? tongue.gif
ZeuS22
Nie jestem pewien bo jeszcze go nie pròbowałem tongue.gif ale nie wiem czy to nie jest program tylko do blokowania...
emcepl
Ja przepuściłem PESa bez problemòw. Mòj programowy firewall pokazał, że program chce się łączyć ze stroną www (zapewne serwerek). I tu jest mały problem, bo pojawia się informacja o przerwie technicznej serwera w dniu 30.X. w godzinach 9-10. I tak od kilku dni.
Czyli serial jest zablokowany. Trzeba poczekać na "shaczone" serwerki, a najlepiej na polska premierę biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.