Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wymagania sprzetowe
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null > Winning Eleven 2002 > Problemy z grą online
GOPA
Dlatego ze PES4 mnie zawiodl i totalnie znudzil postanowilem ze blizej przyjze sie tej waszej lidze biggrin.gif
Niestety nie mam zbyt mocnego kompa wiec pytam sie : jakiego trzeba miec picita zeby sobie spokojnie pograc w ISSa (tego co gracie na lidze) tak jak na psxie , bez zadnych szarpniec itp.

pozdrawiam
StraY
byle jaki tongue.gif mi tam chodzi idelanie a nawet lepiej niż na PSX na duron1200, 256MB 133MHz i GF4MX440 a na PieCu nawet połowie gorszym powinno dać rade, że aż miło :wink:
GOPA
moj bylejaki to amd 400mhz laugh.gif 128 ramu i 64 megowy GeForce 2.

a co to musze miec zeby se pograc ??
GOPA
dzieki !!!!!!! sciagam juz z tematu o konfiguracji polish edition , moze byc nie ?
StraY
nie wiem co to za temat, a nie chce mi się już szukać, bo pòźno wink.gif ale na tych linkach co zapodałem możesz pograć w wersje na ktòrej gra liga issonline, a żeby z kimś przez net pograć musisz mieć tą samą wersje patcha co przeciwnik
GOPA
kurde a ile zas tych patchow jest ?? no i czy uczestnicy ligi maja jeden i ten sam patch czy trzeba non stop sie bawic w zmiany paczow
siano
liga grana jest na patchu Club Edition 2004/2005 .
swoja droga.. wystarczy sie rozejzec po stronie gloownej miast robic zamieszanie..
GOPA
panowie wraz z kumplem z mojej sieci chcemy pograc przez net.
Czy trzeba sie logowac na jakis netowy server a jesli tak to jaki jest najlepszy zeby byly male pingi ??
Chyba ze mozna zalozyc serva na swym kompie??
gutted
najslabszy komp na jakim mozna zagrac, zeby przy odrobine szczescia (czytaj pokombinowania w ustawieniach graficznych) wyciagac te 60 klatek - to celek 400 - 128 ramu + riva tnt 2, wiec z tego co widze lapiesz sie ;p.

stad mozesz sobie sciagnac kaillera server : http://www.nullsoft.com/free/kaillera/kail...-0.86-win32.zip
odpalasz , podajesz swoja ipke kumplowi, on sie podlacza i gracie.

jesli interesuje cie wersja pod linuxa znajdziesz ja tez tu :
http://www.kaillera.com/download.php

koniecznie zajrzyj pod ten link http://www.issonline.pl/publicystyka.php?c...z&id=1098702131 , wasze konfigi musza byc IDENTYCZNE, jesli bedzie inaczej to sobie nie pogracie, memorki natomiast maja byc "dziewicze" prosto z naszej paczki, absolutnie nic nie mozna na nich nagrywac, (bramki z meczy czy ustawienia np. ) sluza tylko do wczytywania standardowych opcji, na ktorych gra caly swiat.
nasz plik cpka.dll przegrywasz do katalogu epsxe/plugins

emulator dobrze bedzie jak sciagniesz stad : http://www.tvknet.pl/mino/pliki/epsxe.zip (wszystkie niezbedne pluginy + kaillera klient na miejscu.
GOPA
dziek wielkie za odp. !!

zrobilem wszystko tak jak pisze w temacie o konfiguracji , tam juz jest ten program kailler , czy musze sciagnac od nowa ten co podales?
gutted
ten co podawalem to program do tworzenia wlasnego servera, wiec jesli kiepsko wam sie gra na serverach kaillery to zakladajcie swoje.
Pio G
jej jak oni sa razem z lana to styknie im cipka 1.0 smile.gif i maja problem z stawianiem serwera z glowy smile.gif jezeli o granie na siebie ofcorse...a jezeli przez net to wlasnie stawianie serwera lub serwerki kailery smile.gif
GOPA
chyba jednak nic z tego :cry: Gra w malym okienku , przy duzej ilosci zawodnikow moj komp zwalnia no i pada nie mam dobrego jak narazie :?
Jednym slowem kapa na maxa , ale sie nie poddam biggrin.gif
shai
Cytat
jej jak oni sa razem z lana to styknie im cipka 1.0

zdaje sie, ze cipka 1.0 nie wykrywa oos?
Tobi
Gopa dasz rade ja mam 400 celeronka 16 mb grafike i 64 ramu i iss chodzi mi plynnie kwestia konfiguracji poczytaj dokladnie na stronce masz opisane ladnie wszytko biggrin.gif
Bakel
Plugin: Pete's DX6 D3D Driver 1.1.67
Author: Pete Bernert
GFX card: NVIDIA GeForce2 MX 100/200

Resolution/Color:
- 800x600 Window mode

Textures:
- R4G4B4A4
- Filtering: 0
- Hi-Res textures: off
- Palettized tex windows: off
- Garbage collection: on
- VRam size: 64 MBytes

Framerate:
- FPS limit: on
- Frame skipping: off
- FPS limit: 60

Compatibility:
- Offscreen drawing: 1
- Framebuffer texture: 1
- Framebuffer access: 0
- Alpha multipass: on
- Mask bit: off
- Advanced blending: none

Misc:
- Scanlines: off [0]
- Unfiltered FB: on
- Dithering: off
- Screen smoothing: off
- Full vram: off
- Game fixes: off [00000000]

Spròbuj przestestować te ustawienia
GOPA
dzieki za wszystko !!

niestety nie dziala to tak jak powinno , szarpie ciagle , pada nie mam a na klawierce nie chce grac.Jak zarobie i rozbuduje sobie zloma to wroce tutaj :wink:
Drakkar
Pamiętam, że na moim Celeronie 466 MHz, 160 MB RAMU, RIVA TNT2 nie dało się grać... Rwało jak cholera. Nie używałem wtedy funkcji "Fast", ale i tak wątpię czy cokolwiek by to dało. Może wycisnęło by te dodatkowe 5 FPS-òw/s. :wink:
JTK
Cytat
Pamiętam, że na moim Celeronie 466 MHz, 160 MB RAMU, RIVA TNT2 nie dało się grać... Rwało jak cholera. Nie używałem wtedy funkcji "Fast", ale i tak wątpię czy cokolwiek by to dało. Może wycisnęło by te dodatkowe 5 FPS-òw/s.  :wink:

Dziwne ja gralem 2,3,4 edycje na celeku 466, gf4mx se 64mb (wydajnosciowo gf2mx) ,128 ram ,10 gb hd wink.gif windaxp
Drakkar
Cytat
Dziwne ja gralem  2,3,4  edycje na celeku 466, gf4mx se 64mb (wydajnosciowo gf2mx) ,128 ram ,10 gb hd wink.gif  windaxp

He, GF a RIVA, to jak niebo i ziemia smile.gif , RIVA jest przeznaczona wyłącznie do prac biurowych, nie do grania, no i miała tylko 32 MB. :wink:

A poza tym emulator ePSXe ma duże wymagania sprzętowe :wink: (zależy oczywiście dla kogo). Na VGS-ie chodziło normalnie, ale grafika była niezbyt ładna, no i oczywiście VGS nie ma prawie żadnych możliwości ustawień grafiki, dźwiękòw itp. w przeciwieństwie do ePSXe'a. smile.gif
Ale najważniejsze jest to, że teraz mogę grać biggrin.gif
JTK
Cytat
Cytat
Dziwne ja gralem  2,3,4  edycje na celeku 466, gf4mx se 64mb (wydajnosciowo gf2mx) ,128 ram ,10 gb hd wink.gif  windaxp

He, GF a RIVA, to jak niebo i ziemia smile.gif , RIVA jest przeznaczona wyłącznie do prac biurowych, nie do grania, no i miała tylko 32 MB. :wink:

A poza tym emulator ePSXe ma duże wymagania sprzętowe :wink: (zależy oczywiście dla kogo). Na VGS-ie chodziło normalnie, ale grafika była niezbyt ładna, no i oczywiście VGS nie ma prawie żadnych możliwości ustawień grafiki, dźwiękòw itp. w przeciwieństwie do ePSXe'a. smile.gif
Ale najważniejsze jest to, że teraz mogę grać biggrin.gif

Heheh cos z ta riva to krecisz tongue.gif mialem Riva TnT2 16mb i gralem spokojnie w CS tongue.gif Epsxe ma bardzoi male wymagania sprzetowe a moj kumpel spokojnie gra sobie w GranTurismo2 na TnT2 32 mb tongue.gif
gutted
Cytat
Gopa dasz rade ja mam 400 celeronka 16 mb grafike i 64 ramu i iss chodzi mi plynnie kwestia konfiguracji poczytaj dokladnie na stronce masz opisane ladnie wszytko biggrin.gif

patrzcie tu, zareczam, ze tobi nie klamie wink.gif , wyciaga z tego sprzetu 60 klatek na sekunde bez bolu wink.gif, gralem z nim nieraz
lazy_bum
Kiedy mialem jeszcze Pentaka 600MHz, 256MB RAMu i GFa 2MX 32MB (ktory mi zreszta zostal )-: to spokojnie ciurkal 60FPS.
_kamil_
ja mam takie male pytanie:
czy zeby pograc on-linetrzeba miec stale czy wystarczy modem :?:
shai
modem nie wystarczy
gutted
lacze 64 kbit to absolutne minimum, wiec modem odpada.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.