Cze mam jakiś problem z bitcometem, a mianowicie chodzi o ściąganie np. pokazuje mi, że plik waży 1,88 GB, a po ściągnięciu pisze, że ściągnięto 2,17 GB. To samo tyczy się mniejszych plikòw, plik ktòry waży 98 MB a mi ściągneło 103 MB. I nie chodzi mi o to, że mogło mi ściągnąć uszkodzone części. I mam pytanie czmu to tak jest, że mimo tego, że plik waży tyle, mi ściąga zawszew więcej. Bardzo proszę o pomoc, bo mnie taka sytuacje denerwuje.
Czarny
Oct 22 2005, 10:57
Tedi to jest normalne przy torrentach
Ja mam podobnie na azorku. Czasami sie sciaga i klient odrzuca jakies czesci i tak sie zbiera, czym wiekszy plik tym dluzej sie sciaga i wiecej odrzuca... Aha to jeszcze powoduje czeste przerywanie, najlepiej scagac jednym ciagiem ale przy plikach 2gb to jest malo mozliwe

pozdro
pawel_szulc
Oct 22 2005, 11:15
Nie ma znaczenia czym wiekszy plik tym wiecej odrzuca

Nie wprowadzaj w blad jak nie wiesz. To samo nie ma znaczenia czy sciagasz ciagiem czy co jakis czas jak np. kilka h dziennie. Wkoncu tu nie ma kolejek a jesli sciagasz od duzej ilosci peerow(seed+leech) to wtedy rozwijasz maksymalna predkosc niezaleznie od tego ile czasu jestes podlaczony. Co do tematu to kazdy klient sprawdza sumy kontronlne w danym pliku. Jesli sie cos nie zgadza to plik automatycznie sciaga sie jeszcze raz niekoniecznie od tego samego usera (licznik nabija to podwojnie wkoncu sciagnales 2x wiecej danych). Ciezko okreslic czy zdarza sie to czesto ale jesli sciagasz plik w orginalnym ripie (zazwyczaj w ok. 50 .rar'ach przy filmach) to tych danych do uzupelnienia nie jest duzo bo jeden plik moze zajmowac ok. 15 MB wiec nie martw sie o to ze bedziesz strasznie dlugo czekal. Jesli sciagasz plik z porzadnych trackerow dajacych tylko orginalne releasy (np. polishtracker, torrentleech albo torrentbytes) to i tak na koncu wszystko bedzie smigalo bez problemow. Przy sciaganiu zagranicznego stuffu polecam strony z rejestracja, tam jak sciaga sie pliki osiagasz maksymalny transfer i nie tracisz duzo czasu. WIec nie przejmuj sie jesli klient bedzie pokazywal ze sciagnales wiecej niz powinienes bo i tak pliki beda dzialaly.
PS.
najlepiej scagac jednym ciagiem ale przy plikach 2gb to jest malo mozliwe
Sciaganie 2GB ciagiem jest malo mozliwe ? LooL
Czarny
Oct 22 2005, 13:32
pawel szulc:
on sie nie boji ze pliki nie beda dzialac tylko ze musi wiecej czasu poswiecic na sciaganie... a co do 2gb naraz to zalezy jakie kto ma lacze, ja tak nie robie bo mam neo 256(393,2)

wiec za dlugo by to trwalo... conajwyzej zostawiam na noc na 10-15h

Ja tak mam z tym sciaganiem ciagiem... sprawdzalem ile mam odrzucone jak zrestartowalem azorka to mialem juz 10mb wiecej... itp. moze to jest spowodowane ze klient nie zapisuje danych na bierzaco... tylko np co 5min zapisuje stan... sam nie wiem ale wiem ze tak ma kazdy wiec jest ok. pozdro!
Johnes
Oct 22 2005, 13:56
Czy u Was też tak wolno sie ściąga z BitCometa? Ja mam neo 256 i mi leci po 2kb czy 3kb. Może trzeba coś skonfigurować? Z gòry thx!
QUOTE(Johnes @ Oct 22 2005, 14:00:56)
Czy u Was też tak wolno sie ściąga z BitCometa? Ja mam neo 256 i mi leci po 2kb czy 3kb. Może trzeba coś skonfigurować? Z gòry thx!

[right][snapback]39981[/snapback][/right]
Przecież wszystko zależy od kogo pobierasz i od ilu osòb.
Osobiście polecam BitSpirit do pobierania.
Czarny
Oct 23 2005, 08:55
QUOTE(Johnes @ Oct 22 2005, 14:00:56)

[right][snapback]39981[/snapback][/right]
Ja też mam neo128, używam azureusa i jak jest dużo seedòw czyli ponad 30 to leci mi 25-30kb/s także nie narzekam
skonfigurowałem że Down [40kb/s] a Up [6kb/s]
Bart0o0sh
Oct 23 2005, 09:26
W BC jak macie win xp pro sp2 wypadaloby odblokowac porty tcp w windowsie ( jest do tego jakis patch )WIN XP ma domyslnie 10 jednoczesnych prob polaczen i tak samo ma ustawiony BC po zainstalowaniu ja odblokowalem i zmienilem na 100 bo wczesniej mi sie nigdy nie rozpedzil do granicy mozliwosci... a teraz mam ustawione DL bez ograniczen UL 29kb/s... transfer mam DL 130kb/s UL 29kb/s...
onix_the_chosen
Oct 23 2005, 12:00
QUOTE(snake @ Oct 22 2005, 15:14:19)
Przecież wszystko zależy od kogo pobierasz i od ilu osòb.
Osobiście polecam BitSpirit do pobierania.
[right][snapback]39983[/snapback][/right]
też polecam bitspirita. Bitcomet zaczyna mnie denerwować, bo mam pelno peeròw i seedòw a transfer jest hu*owy. może to kwestia ustawień (mam Neo 512 - może ktoś podać ustawienia). wcześniej miałem azureusa - ale przez tą javę za dużo zasobòw zabiera i zamula kompa. przetestuje jeszcze bitspirita i zobaczymy - powinno być dobrze