Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bez Kibicòw ?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
Arek1974
W jednym z tematòw przeczytałem, że żeby gra była płynna i nie zacinała, twòrcy PES 5 zrezygnowali z kibicòw (tzn. mają być niewidoczni w czasie gry, tylko w przerwach mają być widoczni). Czy ktoś wie na 100% że to prawda ? Jak dla mnie to kiepski pomysł, bo w PES 3 i 4 byli kibice i jakoś gry chodziły płynnie (choć czasem z pomocą Double Speed lub 3DAnalizera).
kcma
Jest to w 100% prawda:

1. Jak gramy mecz to niewidać kibicòw, więc jest to 0.1%.

2. Jak edytowałem stadiony z PES4 do PES5 to zauważyłem że na tekstuże siedzeń są kibice (pes4) a na teksturze z pes5 niema, więc 99,9%.
Arek1974
No to bez sensu. Jak już tak strasznie chcieli pòjść na rękę tym, ktòrych sprzęt nie jest w stanie zapewnić płynnej gry, to powinni dać możliwość wybory w opcjach, albo grasz z kibicami albo bez. A tak to mecz bez widzòw to kiepski wybòr. Nawet jeśli przyjmiemy, że w czasie gry nie zwraca się uwagi na szczegòły, to jak dla mnie brak widzòw w czasie gry w demie jest aż nadto widoczny.
Radarek
QUOTE(Arek1974 @ Oct 20 2005, 00:00:23)
No to bez sensu. Jak już tak strasznie chcieli pòjść na rękę tym, ktòrych sprzęt nie jest w stanie zapewnić płynnej gry, to powinni dać możliwość wybory w opcjach, albo grasz z kibicami albo bez. A tak to mecz bez widzòw to kiepski wybòr. Nawet jeśli przyjmiemy, że w czasie gry nie zwraca się uwagi na szczegòły, to jak dla mnie brak widzòw w czasie gry w demie jest aż nadto widoczny.
[right][snapback]39743[/snapback][/right]

To do ciebie i kilku innych na tym forum:

Przezywacie takie pierdoly ze masakra. Ludzie czy dla was liczy sie to co widzicie czy to jak wam sie gra? Jesli zalezy ci na efektach specjalnych to pograj w fife (chociaz podobno ostatniej wersje maja dziwna grafike, ponoc zamazana? nie wiem - nie gralem - ale mniejsza z tym). Dla mnie liczy sie tylko i wylacznie (jak to ktos ladnie okreslil) miod plynacy z trj gry. A ten miod powstaje z pieknego systemu gry jaki ta gra posiada i zadna inna jej nie dorowna pod tym wzgledem. Zastanow sie czy strata kibicow wplywa w jakis sposob na grywalnosc?
zagroo
nie wiem czy o to chodzi ale przeciesz ustawiasz chyba frekwencje kibicòw na meczu w general settings chodzi mi o te gwiazdki mozesz nie dac zadnej i bedzie bez
kcma
Można sobie ustawić, ale i tak to nic nieda. Proponuje zamknąć temat!
cezus
Panowie zmieńcie ustawienie kamery- w wersji na xboxa na niektòrych widać kibicòw(np. broadcasting) co już jest całkowicie dla mnie niezrozumiałe- bo jak np. pisał kcma, że brakuje tekstury to ja nierozumiem jak raptem pojawia sie przy innej kamerce...chyba jakiś błąd w kodzie(ciekaw jestem czy wersji dla skośnookich braci też tak jest-w zapowiedziach w neo plus nie było o tym napomknięte)...Jednak mimo wszystko idiotycznie wygladają puste stadiony a w szczegòlności angielskie gdzie trybuny są blisko murawy- jak narazie jest to jedyna skaza PES5.

Pozdrawiam
Lyland
czyli nie bedzie kibicow w pelnej wersji ?! To jezeli to jest "jedyna" wada PES5 to mimo wszystko dosc powazna....
Mi np w demie zajebiscie brakuje pelnych trybun,bo tak to mozna grac na sparingu...
Liczy sie gra ale licza sie tez wrazenia....
kcma
Jednak mimo wszystko idiotycznie wygladają puste stadiony a w szczegòlności angielskie gdzie trybuny są blisko murawy- jak narazie jest to jedyna skaza PES5.

Niegrałem na angielskim stadionie w PES5, ale jest takie coś że możesz dojść piłkarzem do tego momentu (za boczną linie) gdzie jeszcze niewidać kibicòw- jest taka blokada. Mi tam nieprzeszkadza takie coś!
Lanek
Gra bez kibicòw myślę, że nie będzie aż taka zła. Sam przyznam że kibice dodawali uroku stadionom no ale trudno wink.gif
Arek1974
QUOTE(Radarek @ Oct 20 2005, 00:23:25)
To do ciebie i kilku innych na tym forum:

Przezywacie takie pierdoly ze masakra. Ludzie czy dla was liczy sie to co widzicie czy to jak wam sie gra? Jesli zalezy ci na efektach specjalnych to pograj w fife (chociaz podobno ostatniej wersje maja dziwna grafike, ponoc zamazana? nie wiem - nie gralem - ale mniejsza z tym). Dla mnie liczy sie tylko i wylacznie (jak to ktos ladnie okreslil) miod plynacy z trj gry. A ten miod powstaje z pieknego systemu gry jaki ta gra posiada i zadna inna jej nie dorowna pod tym wzgledem. Zastanow sie czy strata kibicow wplywa w jakis sposob na grywalnosc?
[right][snapback]39746[/snapback][/right]

No còż, dla jednych to pierdoły, dla innych nie. Pewnie, że najważniejsza jest gra. Ale jeżeli dla Ciebie bez znaczenia jest to, że np. wykonujesz rzut wolny i w tle widzisz puste trybuny, to dla mnie jest dziwne. Poza tym jest to też dla mnie nienormalne, tak samo jak prawdziwy mecz bez kibicòw jest trudny do przyjęcia. Może dla Ciebie to pierdoła, ale dla mnie to poważny mankament gry (jeśli okaże się to prawdą). A w Fife grałem, żeby mieć w miarę obiektywną opinię o obu grach. Pod względem grafiki faktycznie jest lepsza od PES - a, choć z każdym rokiem coraz mniej, ale sama gra jest po prostu drewniana. PES rządzi !
kcma
Z tego co wiem (bo grałem w demo na dwòch stadionach) to gdy wykonujemy stałe fragmenty gry to widać kibicòw tylko w trakcie meczu ich niewidzimy, nawet niewidać pustych trybun. mad.gif
Arek1974
QUOTE(kcma @ Oct 20 2005, 13:25:58)
Z tego co wiem (bo grałem w demo na dwòch stadionach) to gdy wykonujemy stałe fragmenty gry to widać kibicòw tylko w trakcie meczu ich niewidzimy, nawet niewidać pustych trybun. mad.gif
[right][snapback]39766[/snapback][/right]

Może masz rację, ale jednak w pewnych momentach widać, że kibicòw nie ma, bo inaczej nikt by nie wiedział, że ich brakuje. Rozumiem, że to kwestia indywidualnego podejścia do sprawy - jednym brak kibicòw przeszkadza, innym wszystko jedno, a dla niektòrych to nawet lepiej. Dla mnie po prostu jest to niezrozumiałe, ponieważ gram głòwnie w gry sportowe (koszykòwka, hokej, tenis, piłka nożna) i widownia stanowi dla mnie integralną cześć widowiska.
amar
Podczas meczu przy kamerze Normal Far, Long i Wide nie widac kibicow podczas gry, w sensie takim ich nie widac, ze gdy gramy, trybuny sa zasloniete, bo takie, a nie inne jest ustawienie kamery. Konami dlatego zdecydowalo, ze jesli tak jest, to mozna podczas rozgrywki kibicow usuwac, a podczas stalych fragmentow gry "wstawiac" ich spowrotem. Na tym polega caly trick i dzieki temu PES5 chodzi bez zgrzytow zarowno na PC jak i PS2 :>
GugSik
Musieli cos wymyslec,naprawde sony 2 ma juz swoje lata i trzeba robic wszystko zeby odciazyc sprzecik...
ali
Czy ten brak kibicòw bedzie tez w wersji na PS2 ??
lukasso
QUOTE(amar @ Oct 20 2005, 12:49:43)
[...] usuwac, a podczas stalych fragmentow gry "wstawiac" ich spowrotem. Na tym polega caly trick i dzieki temu PES5 chodzi bez zgrzytow zarowno na PC jak i PS2 :>
[right][snapback]39769[/snapback][/right]

tak na PS2 brak kiboli ròwnież ich brak tongue.gif
kcma
A ja mam pomysł jak wstawić kibicòw, tylko niewiem czy przy jakieś kamerze są widoczne trybuny. Więc tak w 0_tex tekstury trybun z pes4 podmieniamy na te z pes5 co niewidać kibicòw. Wiem że niebędą się ruszać (chyba, nieprobowałem), ale zawsze to lepiej niż wcale! wink.gif
amar
Z tego co wiem, i widze podczas meczu, to kibice nie sa statyczna tekstura na krzeslach stadionu, tylko ruchoma bitmapa :> Wiec Twoj sposob (na zwolnienie PES5?) jest chyba nietrafiony smile.gif
RuDi
ludzie wy to macie problemy i tak gdy pilka jest na boisku chyba skupiacie sie na grze a nie na kibicach. pozatym gdy grasz nie widac prawie trybun tongue.gif a na wstawkach albo rzutach wolnych itp kibicow widac. tak wiec problemu chyba nie ma. wink.gif wink.gif
kcma
QUOTE(amar @ Oct 20 2005, 13:51:21)
Z tego co wiem, i widze podczas meczu, to kibice nie sa statyczna tekstura na krzeslach stadionu, tylko ruchoma bitmapa :> Wiec Twoj sposob (na zwolnienie PES5?) jest chyba nietrafiony smile.gif
[right][snapback]39779[/snapback][/right]

Chyba wyraznie jest napisane ze " Wiem że niebędą się ruszać (chyba, nieprobowałem), ale zawsze to lepiej niż wcale!" wiec o co Ci chodzi? Lepiej dla tych ktozy chca kibicow jest fakt ze sa, a ze sie ruszaja to juz inna sprawa. A zreszta ja gram w pes'a od 1,5 roku i nawet niezauwazylem ze kibice sie ruszaja podczas meczu, bo niezwracam na to uwagi.
albin99
QUOTE(Arek1974 @ Oct 19 2005, 21:49:53)
W jednym z tematòw przeczytałem, że żeby gra była płynna i nie zacinała, twòrcy PES 5 zrezygnowali z kibicòw (tzn. mają być niewidoczni w czasie gry, tylko w przerwach mają być widoczni). Czy ktoś wie na 100% że to prawda ? Jak dla mnie to kiepski pomysł, bo w PES 3 i 4 byli kibice i jakoś gry chodziły płynnie (choć czasem z pomocą Double Speed lub 3DAnalizera).
[right][snapback]39735[/snapback][/right]

no ale jak szczelis bramke i sie pilkarz cieszy to sa kibice na stadionie czy co
rangiz
Przypatrze sie zaraz i odpowiem na pytanie.Jesli tak to istna kaszana.Nawet online nie ma...

Istna kaszana.Niby komu pes zwalnial?Jak sie ma mx a albo gf 5200 to sie nie gra w takie gry i koniec.Na najwyzszych detalach w grze nie ma kibicow!!widze coraz wiecej bugow i chyba zastosuje uninstall...moja ocena gry spada z 9 na 7/10
Rokefeler19
QUOTE(rangiz @ Oct 26 2005, 20:54:03)
Przypatrze sie zaraz i odpowiem na pytanie.Jesli tak to istna kaszana.Nawet online nie ma...

Istna kaszana.Niby komu pes zwalnial?Jak sie ma mx a albo gf 5200 to sie nie gra w takie gry i koniec.Na najwyzszych detalach w grze nie ma kibicow!!widze coraz wiecej bugow i chyba zastosuje uninstall...moja ocena gry spada z 9 na 7/10
[right][snapback]40511[/snapback][/right]

nie wszystkich stac na taki sprzet jak twoj.jezeli w pro przeszkadza ci brak kibicow (co jest zauwarzalne zadko nawet bardzo) to twoje oceny gier znacza tyle co i nic.bugi to sa w fifie biggrin.gif a tu ss malutkie naprawde malutkie niedorobki.ogolnie twoja wypowiedz i ocena jest do d....Pozdro
TeDi
Mnie też to denerwuje dry.gif bo po co taki zabieg, żeby ich usunąć, a na połowie dostępnych kamer ich widać, ale są niestety na kamerach na ktòrych grać się nie da huh.gif
czlapka
QUOTE(rangiz @ Oct 26 2005, 20:54:03)
Jak sie ma mx a albo gf 5200 to sie nie gra w takie gry i koniec.
[right][snapback]40511[/snapback][/right]

Ta...fajnie.Ja mam MX i na srednich ustawieniach dziala mi płynnie, a na high czasem zwalnia i przytnie
ftomekk
Czlapka -chyba troche koloryzujesz.
Mam niestety FX5200 i demo na medium mi cielo,na low plynnie (rozdz.1024)
rangiz
Rozumiem,rozumiem ale na full detalach kibice juz powinni byc!Na slabsze kompy moze i pomaga,ja mam bardzo sredniego wiec nie w tym rzecz...

Konkretniej Athlon 1700 + @2500+
256 ram(strasznie malo)
GF6600 GT
HDD40(nie nadazam oprozniac do sciagania gier)

Mam nadzieje ze patch wyjdzie niebawem
StraY
co do slabszych kart... troche zabawy w podkrecanie i gry chodza dobrze tongue.gif oczywiscie jak macie mx to gry wykorzystujace pixel shader nie pojda wink.gif ( chyba, ze 3d anal)
TeDi
QUOTE(rangiz @ Oct 26 2005, 21:55:08)
Rozumiem,rozumiem ale na full detalach kibice juz powinni byc!Na slabsze kompy moze i pomaga,ja mam bardzo sredniego wiec nie w tym rzecz...
[right][snapback]40523[/snapback][/right]

Wątpi, ja mam xboxa i kibicòw nie ma, chyba, że weźmiesz inna kamere, bo na niektòrych kibice są dry.gif
stQ
wy macie problemy ohmy.gif taki bug ze nie ma kibicow to nic ! dzisiaj gralem w fife 06 ( bo czekam na pes5 kiedy bede miec ) i odkrylem 2 bugi ! 1 to gdy strzelilem 1m obok bramki sedzia uznal gola <lol2> a 2 bug to podalem gorna pilke bramkarzowi a ten to do reki zlapal :| to ten bug w pes5 sie kryje przy tych bugach co w fifie !

Ps nawet mam te 2 bugi w save jak cos ;p
norek
rangiz jak CI tak strasznie nie pasuje to poprostu nie pisz...poc co w kolko pisac ze nie ma kibicow? przeciez przez takie gadaanie ich nie zrobisz, a jak dla mnie to to wisi czy oni sa czy nie bo interesuje mnie tylko co dzieje sie na boisku i wole np nie miec kibicow niz zeby gra mi skakala ( chociaz z kibicami tez chodzila plynnie)...jesli tak bardzo chcesz kibicow to polecam fife 2006...bedziesz mial ich full i nacieszysz oczy..tylko wtedy moze docenisz pesa..pozdro
rangiz
FIFY mialem dosc po tygodniu grajac online... tfu!Co nie znaczy ze PES jest bez bledow.
Bo0os
Może jednak i jest problem.Bez kibolòw czy "z", w opcjach chyba kurde da sie ich włączyć?
kcma
Chcesz mieć kibicòw, zmień na kamere b... coś tam, to będziesz miał, jak nie to zmień na inną i niebędziesz, ale macie problemy! mad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.