Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ile Bedzie Kosztowac Naprawa Ps2?
board.issonline.pl > Inne > W przerwie meczu ;-)
RuDi
Witam. Mam taki problem z moja konsolka. Od jakiegos czasu nie dzialaja porty memorek. Tzn w ogole nie odczytuje kart pamieci. Nie dzialaja takze wstrzasy w padach. Gdy podlaczalem pilot do ps2 (nie orginalny) nie palila sie dioda. Testowalem memorke i pady na innych konsolach i dzialaly bez zarzutu. I tu pytanie do obeznanych: Ile bedzie mniej wiecej kosztowac naprawa. W sklepie internetowym odpowiedzieli mi ze ok 50-100 zl ale musze byc w 100% pewny.
z gory dzieki
snake
Wiem tylko że odobny problem występował na PSXie pierwszym nazywało to sięwtedy że "padły porty" i naprawa była bardzo prosta o ile ktoś umiał się obsługiwać lutownicą, a naprawa w serwisie kosztowała ok 30zeta, ale jeśli u Ciebie nie działają tylko memorki i wstrząsy to może być coś innego choć nie musi.
Tylko jak już to oddaj konsole do jakiegoś zaufanego serwisu żeby Cie w banie nie zrobili.
RuDi
ok dzieki lutownica to ja jeszcze nie potrafie sie obslugiwac ale do serwisu mam nie daleko smile.gif mysle ze to jest to samo co na PSX kumpel ojca mial podobny problem z psx
BartekRym
Nie chcę zakładać nowego tematu więc pytam tu. Czy w serwisie komputerowym można założyć sobie przeròbkę (chipa) do PS2? Pytam bo chcę kupić a nie chcę ryzykować zabawy z lutownicą. I może ktoś się orientuje ile taki zabieg kosztuje?
snake
QUOTE(BartekRym @ Oct 19 2005, 17:38:46)
Nie chcę zakładać nowego tematu więc pytam tu. Czy w serwisie komputerowym można założyć sobie przeròbkę (chipa) do PS2? Pytam bo chcę kupić a nie chcę ryzykować zabawy z lutownicą. I może ktoś się orientuje ile taki zabieg kosztuje?
[right][snapback]39705[/snapback][/right]

Ale żeś pytanie zadał, jasnowidzòw to na tym forum nie znajdziesz chyba tongue.gif
Musiałbys się spytać, nie każdy serwis oferuje taki "usługi", ale raczej większość, tak mi się wydaje bynajmniej. W cenach się nie orientuje ne ten czas. Jakiś czas temu sam chip kosztowal 100złoty, ale nie mam pojęcie jak jest teraz.
RuDi
ja kupilem swoja odrazu przerobiona w sklepie internetowym (nawet 3 miesiace chyba gwarancja byla tongue.gif) wtedy zamiast 700 zl za "zwykla" konsole zaplacilem 900 zl za moja.
ale jezeli masz jeszcze na gwarancji polecam kupic specjalna plytke ktora odpalasz ustawiasz co trzeba i wkladasz normalna gre
snake znamknij temat zaraz tu syf zrobia wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.