freddie88
Oct 9 2005, 20:57
Mam celerona1200Mhz GeForca4 MX 440 64MB 256 DDR RAM . PES4 instalowalem drugi raz za pierwszym chodził bez problemòw , gdy sformatowałem dysk i zainstalowełem PES-a to gra zaczeła mi tak mulić że się nie da wytrzymać a sprzęt jest ten sam!!! Nie wiem co robić a 3d-analyzera nie umiem skonfigurować !!!! Prosze was pomozcie mi!!!
kucharz
Oct 9 2005, 21:03
Witam ;-) wyobraz sobie ze mam dokladnie taki sam problem jak Ty.....lecz niestety nie dalo rady nic z tym zrobic(poprawila mi sie plynnosc gry...jak sobie kupilem nowego radeona ;-P ) Poczytaj troche w tym temacie ---->
http://forum.polevo.pl//index.php?showtopi...hl=plynnosc+gry Znajdziesz tu pare wskazowek i niektore konfigi 3danalyzera (byc moze pomoze :-P) ;-) pozdro
freddie88
Oct 9 2005, 21:06
ale przed formatowaniem gra chodzila dobrze tylko po formacie cos sie stalo i zaczelo tnac i mulic
Rokefeler19
Oct 9 2005, 21:39
QUOTE(freddie88 @ Oct 9 2005, 22:10:50)
ale przed formatowaniem gra chodzila dobrze tylko po formacie cos sie stalo i zaczelo tnac i mulic
[right][snapback]38599[/snapback][/right]
a sterwoniki do grafiki?sprawdzales to?zainstaluj jakies nowe.ja tez mialem taka sutuacje ze pes nie chodzil najlepeij a po zmianie sterow smiga pieknie
Rokefeler19
Oct 9 2005, 23:43
QUOTE(freddie88 @ Oct 9 2005, 23:26:41)
kurde dalej to samo nawet z najnowszymi sterownikami co mozna jeszcze robic??
[right][snapback]38604[/snapback][/right]
najnwosze sa
78.01jezeli nie pomoga to zainstaluj tez nowe stery do plyty glownej.ja w wakacje mialem ze niektore gry chodzily cienko mimo nowych sterow.zainstalowalem do wszystkiego najnowsze no jest ok.musiz probowac ze sterami bo wedlug mnie to jedyne wyjcie skoro wczesniej ci chodzilo.
gf4 mx i najnowsze stery?

sciagnj starsze o jakies 30 numerow
KaroLus
Oct 10 2005, 14:45
QUOTE(StraY @ Oct 10 2005, 10:36:06)
gf4 mx i najnowsze stery?

sciagnj starsze o jakies 30 numerow

[right][snapback]38616[/snapback][/right]
Dokładnie StraY 100% racji, przecie nowsze stery poprawiają wydajność w nowszych kartach, więc do twojej 4 są conajmniej zbyteczne:p Polecam 45.23 i jeżeli zaznaczałeś zgodność to szybko ją odznacz, bo to ona powoduje cięcia i zamulania

PZDR
jak juz mowil stray to napewno wina sterownikow. czesto mam ten problem jak ojciec formatuje dysk

zwykle jak on to robi instaluje jakies nowe stery i kazda gre muli. ale zawsze je wywalam wgrywam jakies stare i wszystko chodzi super. zreszta sam sprobuj
freddie88
Oct 10 2005, 15:40
QUOTE(KaroLus @ Oct 10 2005, 16:49:23)
Dokładnie StraY 100% racji, przecie nowsze stery poprawiają wydajność w nowszych kartach, więc do twojej 4 są conajmniej zbyteczne:p Polecam 45.23 i jeżeli zaznaczałeś zgodność to szybko ją odznacz, bo to ona powoduje cięcia i zamulania

PZDR
[right][snapback]38624[/snapback][/right]
A jak mam wylaczyc te zgodnosci??
ale przecierz nowe sterowniki poprawiaja wydajnosc karty. to te nowe w wiekszym stopniu. moze jest jaka konkretna konfiguracja 3d analizera do mojej karty graficznej? dajcie znac
najsmieszniejsze jest to ze na tym samym sprzecie i na tych samych sterownikach mi wczesniej chodzilo normalnie. sorki ze tak tu pisze i pisze ale mam problem i szukam u was pomocy
prosze was pomozcie jeszcze raz . zrobilem tak jak kazaliscie (jedni mowili nowe sterowniki , drudzy mowili ze stare) . zrobilem tak i tak ,a pro jak zamulalo tak zamula . nie wiem co robic , kurwa to sie robi wkurwiajace . dajcie jakies nowe propozycje
dokladnie to zainstalowalem detonator 45.32

Widze że nie znasz opcji Edit. Radze zapoznaj się z nią.
PS. Te wszystkie Twoje posty zamieniłem w jeden.
QUOTE(freddie88 @ Oct 11 2005, 17:00:56)
spoko snake:) sorki ze zasmiecam forum , juz nie bede i bede pamietal o opcji edit . snake a moze pomoglbys mi ? wiesz co moze powodowac to zamulanie pes4?
[right][snapback]38760[/snapback][/right]
niestety nie wiem, ale poczekaj niedługo wychodzi PES5 i pokombinujesz wtedy ;-)
witam, wiem w czym tkwi problem. Aby zwiększyć wydajność grafy należy :
nacisnąć prawym przyciskiem myszy na pulpicie dać właściwości, potem ustawienia, zaawansowane, pòźniej zakładke GeForce4 a następnie ustawienia wydajności i jakości, tam będziesz miał 4 funkcje, wszytko wyłącz a wydajność systemu daj na wysoka wydajność i będzie wszytko ładnie śmigać.
pozdrawiam
vnuczek
Oct 11 2005, 18:23
siemano mam pytanie jak sie zapisac na lige pro bardzo bym ccialbym prosze o kontakt jakiegos szefa stronki moje gg 7885714 z gory dziekuje
QUOTE(vnuczek @ Oct 11 2005, 18:27:24)
siemano mam pytanie jak sie zapisac na lige pro bardzo bym ccialbym prosze o kontakt jakiegos szefa stronki moje gg 7885714 z gory dziekuje
[right][snapback]38773[/snapback][/right]
10%
freddie88
Oct 11 2005, 19:10
PROSZE wszystkich ktorzy odwiedzaja ta strone , piszcie nawet blachostki dotyczace mojego problemu moze akurat sie uda. dzieki ci gumol ale niestesty to nie wtym tkwi problem to cos innego.
Czarny
Oct 12 2005, 01:06
freddie88--->
http://forum.polevo.pl//index.php?showtopi...hl=plynnosc+grytu musi być coś co rozwiązuje ten problem... a jak nie to PESowcy pomòc ziomowi z Lubina

na moje zdanie troche słaby komp... mam lepszego i grałem na medium 1024:868 bo muliło mi... zresztą freddie88 olej tego shitowatego PESa... masz tu cudo--->
http://forum.polevo.pl//index.php?showtopic=2350 obiecuje że po tygodniu zapomnisz o PESie

pozdrawiam, snake bądź wyrozumiały dla freddie88
lukasso
Oct 12 2005, 06:20
proponuje sciagnac 3d-analyze wersja 2.31
a teraz ustawienia:
force zbuffer
disable two side stencil
emulate HW Tnl caps
emulate other Dx 8.1 caps
w Anti-Detect mode zaznacz shaders
jeszcze do tego
force 24 bit zbuffer(without stencil)
u mnie na podobnym kompie smiga płynniutko na najwyzszych delatach
powodzenia
freddie88
Oct 12 2005, 14:20
lukasronaldo konfiguracja ta mi nie pomogla jestem zalamany , uwierz cie mi gra mi sie zjebala dokladnie na poczatek weekendu 2 tygodnie temu a od tych dwuch tygodni mam praktyki miernicze i w huj wolnego czasu to jest normalnie cos niesamowitego . wlasnie teraz chcialem z kumplami pograc w pesa 4 ale oczywiscie musialo sie cos zpierdolic(sorki za przeklenstwa ale to jest denerwujace) prosze o pomoc
lukasso
Oct 12 2005, 14:46
moze jesli znasz j.angielski to sprobuj na soccergaming.com
inne wyjscie to wymienic części w kompie lub zająć sie czyms innym niż granie w gierki
KaroLus
Oct 12 2005, 15:55
Mi sie wydaje ze problem tkwi w zgodnosci. Jesli masz win XP daj prawym na pes4.exe--> własciwosci --> zgodnosc i odznacz wszelakie zgodnosci--> też tak miałem i pomogło jeżeli nie - przykro mi stary ale nie umiem inaczej pomòc.
Johnes
Oct 12 2005, 16:32
Mòj sprzęt to: Pentium 4 2.0 GHz, 512 Ramu, FX 5200. Wcześniej na tym samym sprzęcie Pes 4 chodził mi płynnie na 1024-768 na medium, a teraz muszę się męczyć na 800-600 na lowach. Nie wiecie czym to może być spowodowane? Pròbowałem już 3danalyze'ra ale to też nie pomaga. Proszę o pomoc
freddie88
Oct 12 2005, 17:46
no to kolega masz ten sam problem co ja , tylko ze mam slabszy sprzet od twojego ale identycznie wyglada nasza sytuacja. tez mi chodzilo pes4 normalnie a teraz chodzi beznadziejnie. jak bedziesz cos wiedzial jones to daj znac , ja jak bede wiedzial to ciebie poinformuje. pozdro
Zauważyłem że kiedy gram trening i jest malo osòb to gra sie nie zacina i nie muli . nie wiecie czemu tak sie dzieje bo trening to nie gra!!!
freddie88
Oct 13 2005, 17:13
ludzie udalo sie!!! yeah dziala mi juz dobrze pes4 , nie wiem jak to zrobilem ale dziala. dzieki wam wszystkim. chyab mialem cos z pamiecia ram bo sprobowalem ja przepiac do innego portu i sie udalo , wszystko dziala oprucz kasperskiego bo pisze ze nie ma cracka a on jest na dysku
QUOTE(freddie88 @ Oct 11 2005, 17:00:56)
spoko snake:) sorki ze zasmiecam forum , juz nie bede i bede pamietal o opcji edit.
christiano
Nov 7 2005, 23:20
Witam. Ja mam taki problem z tym programikiem otòz po ustawieniu juz tych wszystkich opcji, gdy naciskam na "run" wyskakuje okienko z blędem-"error while injecting dll into target process". O co chodzi? Sterowniki? Direct x? Aha gram na Pes5
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.