Witam
Co musze zrobic jak wykonuje rzut wolny zeby zawodnik mi wysunąl pilke a nie bezposrednio udezac ;p wiem ze pierw musze na L2 i jakis kierunek a jak wysunąc to nie wiem ;p
PS ma ktos zangielszczenie do demka pes5? :
w opisach controli jest napisane co i jak wystarczy dac w czaise meczu na przedostatnia opcje odszykac wolne i masz.
Zeby wysunal pilke przytrzymaj L1 i nacisniej X
Ja powiem tak rzuty wolne w PES 5 są za łatwe do strzelenia i mam nadzieję, że w pełnej wersji troszeczkę je utrudnią, wiem, że fajnie się strzela, ale jest to za łatwe powinni zròwnoważyć to między pes 4 a 5 i wtedy byłoby ok
baski18
Oct 5 2005, 22:15
Ja jeszcze ani razu nie strzelilem z rzutu wolnego bramki :]
Pozdro
ja tamj stzrelilem 3 razy z wolnego
to wy tak mało gracie w PESa?? ja w Pes4 strzeliłem około 35 razy z wolnego a w nowym demko 5 razy.Poćwiczcie na treningu strzelanie wolnych a będzie dużo lepiej.
QUOTE(abus @ Oct 6 2005, 07:03:18)
to wy tak mało gracie w PESa?? ja w Pes4 strzeliłem około 35 razy z wolnego a w nowym demko 5 razy.Poćwiczcie na treningu strzelanie wolnych a będzie dużo lepiej.
[right][snapback]38187[/snapback][/right]
mowisz pocwiczcie na treningu ? w demie pesa5?

Swoja droga ja tam nie odczulem zeby wolne strzelalo sie latwiej. Jak dla mnie to nie ma duzej roznicy z pesem4 :x
Rokefeler19
Oct 6 2005, 07:52
tego nie da sie nie odczuc.w pes4 bylo naprawde bardzo ciezko trafic z wolnego. z ponad 25m w pes4 bylo sztuka strzelic a w pes 5 nie trafiasz zawsze ale czesto wpadaja bramki i to bardzo ladne:P
Radarek
Oct 6 2005, 10:10
W pes4 bylo przesadzone z wolnymi - bardzo rzadko wpadaly. W pes5 jest ok. Jak ktos przymierzyl i dobrze wybral sile to po prostu pilka wpada i tyle, bez cudow. Po kilku dniach grania w demo pes5 mialem wiecej strzelonych bramek z rzutow wolnych niz w calej karierze pes4:-). Czasem bramkarze puszczaja szmaty... ale co tam :-).
baski18
Oct 6 2005, 10:22
Abus to Ty pamietasz ile razy z rzutu wolnego przez caly rok strzeliles bramek

fajnie :] a co do treningu to juz ktos napisal w demie nie ma takiej opcji :] i strzela sie inaczej niz w Pes4 ...
Pozdro
Ja akurat dużo bram łupałem z wolniaczy w PES4....
Żadna filozofia...
Moim zdaniem wolne w pes 4 były trudne w pes 5 częściej z tego elementu gry można zaskoczyć bramkarza. Myślę, że to zmiana na lepsze
Radarek
Oct 6 2005, 14:11
QUOTE(bartosz05 @ Oct 6 2005, 14:54:34)
Ja jestem innego zdania, w pes5 za łatwo sie strzela wolne,w pes4 było trudno i jak wsadziłeś to naprawde sie cieszyłeś.

[right][snapback]38215[/snapback][/right]
Ale strzelenie innym zawodnikiem niz Beckamem, Carlosem i innymi tego pokroju bylo na prawde ciezkie (wrecz niemozliwe). Bylo to przesadzone. Teraz bramke moze strzelic kazdy :-) oczywiscie nie z takim samym prawdopodobnienstem.
QUOTE(Radarek @ Oct 6 2005, 11:14:49)
(...)Czasem bramkarze puszczaja szmaty... ale co tam :-).
[right][snapback]38202[/snapback][/right]

niewkurzaj mnie. dzisiaj grałem z kumplami na placu i puściłem taką szmate że przez pòł godziny mnie obkładali kamieniami

a co do mojego zdania na temat rzutòw wolnych to są dobrze zrobione. Choc taki R10 ( czyt. Ronaldinho) jak uderzy w piłke z wolnego to piłka leci szybciej niż strzał Robertosa Carlosa
Ale ogòlnie to git
Moim zdaniem nie wiele zmieniło się w rzutach wolnych między czwartą, a piątą wersją PESa, ale chyba w pes5 łatwiej jest szczelić z dystansu.Takie są moje odczucia.
P.S. Chodziło mi o trening w Pes4
kostek
Oct 13 2005, 20:22
qrde a ja nie mam stałego narazie i nie mogiem demka ściągnąć i dalej mushe zażynać pes4 =( a pytanie jedno...są jakieś nowe animacje przy wolnych? tak jak mial beckham,carlos czy sneijder? posssdro
tomek828
Oct 13 2005, 20:25
QUOTE(::kostek:: @ Oct 13 2005, 21:26:42)
qrde a ja nie mam stałego narazie i nie mogiem demka ściągnąć i dalej mushe zażynać pes4 =( a pytanie jedno...są jakieś nowe animacje przy wolnych? tak jak mial beckham,carlos czy sneijder? posssdro
[right][snapback]39048[/snapback][/right]
Ronaldinho dostal animacje strzelania wolnych

bardzo ladnie to wyglanda
QUOTE(tomekronaldo @ Oct 13 2005, 21:29:08)
Ronaldinho dostal animacje strzelania wolnych

bardzo ladnie to wyglanda

[right][snapback]39050[/snapback][/right]
dość często robisz błędy ortograficzne

za nim coś napiszesz ... zajrzyj do słowniczka
żartuje
w demie animacje przy rzutach wolnych mają: Ronaldinho (bardzo realistycznie to wygląda), R. Carlos (też bardzo realistycznie, szybko biegnie by chuknąć), Lampard (wogòle jakoś śmiesznie podbiega do piłki

) Beckham (też bardzo realistycznie podkręca piłkę i wogòle)
nie no jak dla mnie git, nie strzelam za czesto ale na pewno latwiej niz w pes4 i dobrze, jak u Ciebie ronaldinho ma silniejszy strzel niz carlos to dziwne ;p u mnie jak hukne carlosem to ida petardy jak na prawdziwych meczach, zajebiscie to zrobili, raz nim strzelilem gola to bramkarz nawet nie drgnal

bylo tez pare slupkow i poprzeczek ale wg mnie dobrze jest, ronaldinho mi nie wychodza ale to dlatego tez ze rzadko gram barca i nie przyzwyczajony do niego jestem;)
dla mnie strzelanie wolnych jest bardzo podobne jak w pes4 tyle ze latwiej i efektowniej wygladaja strzyl r.carlosa z daleka....oraz zaje*isty nabiego ronniego...nic tylko czekac na fulla:)
jastrzab
Oct 15 2005, 15:46
.
Radarek
Oct 16 2005, 11:19
QUOTE(bartosz05 @ Oct 15 2005, 16:50:43)
Mylisz się, strzeliłem jakimś najgorszy zawodnikiem z Getafe z połowy boiska.Poprostu wysunełem piłkę, bramkaż wyszedł po wysunięciu i gool.
Ps.W Ml można wyszkolić zawodnika na wolne, naprawde warto

no i nie strzelam Beckhamem bo go nie lubie.
[right][snapback]39288[/snapback][/right]
Nie myle sie. To, ze tobie sie tak zdazylo (niech zgadne: jeden jedyny raz?) to kwestia szczescia.
QUOTE(bartosz05 @ Oct 15 2005, 14:50:43)
Mylisz się, strzeliłem jakimś najgorszy zawodnikiem z Getafe z połowy boiska.Poprostu wysunełem piłkę, bramkaż wyszedł po wysunięciu i gool.
Ps.W Ml można wyszkolić zawodnika na wolne, naprawde warto

no i nie strzelam Beckhamem bo go nie lubie.
[right][snapback]39288[/snapback][/right]
Czy to znaczy, że masz pełną wersję. Jeżeli tak, to czy można ją od Ciebie kupić i ile by mnie to kosztowało. Odpisz na Gadu-Gadu 8381350
_kamil_
Oct 16 2005, 12:40
QUOTE(rafal-duzy @ Oct 16 2005, 12:32:23)
Czy to znaczy, że masz pełną wersję. Jeżeli tak, to czy można ją od Ciebie kupić i ile by mnie to kosztowało. Odpisz na Gadu-Gadu 8381350
[right][snapback]39370[/snapback][/right]
oni mowia o pes 4
Jak dla mnie rzuty wolne w poròwnaniu do PES 4 troszeczke się zmieniły, na plus oczywiście:nabieganie Ronaldinho-aż chce się mieć 10 rzutòw wolnych na mecz.
szkoda że w dobrego miejsca ma się max 3 ;(
Sam już strzeliłem pare razy z wolnego a najwięcej Henry'm!Tylko czekać na pełną wersje i potrenować na treningu.
SOLIDUS
Oct 31 2005, 19:00
W PES4 strong/weak shot oddawało się trzymając R1/R2, a teraz w controlsach pisze, że trzeba trzymać czy coś w tym stlyu tròjkąt albo iksa. O co chodzi dokładniej? Jak już załaduje pasek siły mam zacząć trzymać te klawisze czy jak?
Ja gram Liverpoolem i chyba jeszcze nie strzeliłem z wolnego (jakieś 20 meczy) za to miałem sporo słupkòw i poprzeczek

Widać, że jest łatwiej strzelić, ale jak ma się to zrobić Gerrardem czy Alonso to poprzeczka jest zawieszona nieco wyżej :/
a ja wlasnie skonczylem mecz w ML Celtic - PSG ktory zakonczyl sie wynikiem 1-0 dla mnie po bramce Zurawskiego z rzutu wolnego 28 metrow
oglnie to duzo fajniej sie strzela te wolne w porownaniu do 4
Pierwsze 2 mecze na pełnej wersji PES 5 i od razu 3 piękne rzuty wolne (2x Ronaldinho i Beckham) coś wspaniałego chociaż Roni nie ma super atrybutòw do strzelania. Becks ma pare 90tek a Roni chyba same 80!
Rivaldinho
Oct 31 2005, 20:51
ja narazie mam na koncie:
-Beckham ok.27 metròw
-Żurawski 22 metry
ogòlnie to rzuty wolne extra wchodzą ,nawet dla Buffona można załadować z ok 30 metròw
ROnaldinho fajnie sie do strzału z wolnego składa
Nakamura dobrze podkręca
itp.
Pablo_el
Nov 1 2005, 01:10
wolne sa zdecydowanie ZA latwe - wpada bez problemu z 30 metrow

Dziwne jest raczej jak bramkarz obroni....
sterowanie sie nieco zmienilo - teraz mamy jasno powiedziane (ja ja wiedzialem jusz dawno i pisalem nieraz)
- po wcisnieciu sily dajemy X (w odpowiednim momencie) i pilka leci bardziej podkrecona, nieco wolniej
- po wcisnieciu sily dajemy /\ (w odpowiednim momencie) i pilka leci mocniej ale parabola jest plaska
bylo odwrotnie przedtem - X mocniej a /\ slabiej
maciek_ssi
Nov 1 2005, 02:46
pablo --> co roku tak piszesz, a ja co roku tego nie dostrzegam...
Tez jest dla mnie zagadka jak sie strzela z "wysuniecia" Udalo mi sie trzelic ze zmulki. Tzn gdy mialem wolny dla barcy a uderzal dinho naciasnalem L2 pojawil sie Deco

Przy strzalem naciasnalem Q+D i uderzyl Deco zamiasht "Kroliczka"
PS. Ach ten nabieg Ronaldinho - cos wspanialego
Z wysunięcia trzymasz L1 i naciskasz X, pilka zostaje wypuszczona, a potem musisz załadować D

A co do naciskania X i /_\ w odpowiednim momencie - jaki to dokładniej moment ?
Wolne, mi sie bardzo podobają w PES 5. Fajnie się strzela, kilku zawodnikòw ma animajce i jest git

. Mi sie mega podoba jak Ronaldinho się składa to strzału. A narazie z rzutòw wolnych strzeliłem 3 bramki : Beckham ok. 30m, Ronaldinho 24m, Ronaldinho 18m.
Pozdro.
Ja narazie strzeliłem 5 wolniakòw. 3x Ronaldinho(wszystkie ok. 25 metròw), Rooney(32 metry) i dzisiaj Nakamurą z 30 metròw. Zauważyłem, że w zależnośći od sposobu wykonywania wolnego piłka bardziej lub mniej sie podkręca, mocniejszy albo słabszy strzał. Np. jeśli stworzonemu zawodnikowi ustawisz sposòb El-Crack Totala(Ronaldinho) to nie walniesz bomby takiej jak sposobem R. Carlosa, nawet jeśli masz 99 siły strzału. A sposobem Nakamury podkręcasz duzo mocniesz niż sposobem np. Lamparda nawet jak masz 99 curlingu. PES WYMIATA!!!! Jestem ciekaw czy w fifie da sie podkręcać i czy jest taka ròżnorodność wolnych, raczej nie...
Radarek
Nov 1 2005, 12:13
QUOTE(adam_gienia @ Nov 1 2005, 12:04:13)
Jestem ciekaw czy w fifie da sie podkręcać i czy jest taka ròżnorodność wolnych, raczej nie...
[right][snapback]41514[/snapback][/right]
Heh. Nie raczej, a na pewno NIE! Pes jest niedoscignionym wzorem dla fify i nie ma co tego rozwazac.
Rivaldinho
Nov 1 2005, 12:37
dzisiejszy mòj strzał hit - Roberto Carlos -35 metròw~~
No to wrzuć to na rapid'a
Teraz sie skapnąłem, że usunęli styl Sneijdera :/ Szkoda, to był mòj ulubiony
a jak sie strzela wolne po ziemi?? jest jakis sposob zeby spynac torpede po ziemi??
Rivaldinho
Nov 1 2005, 14:33
nie wrzuce na rapidshare bo gram na ps2 i narazie nie mam mozliwości zgrywania bramek w jakikolwiek sposòb na komputer
Pablo_el
Nov 1 2005, 23:44
QUOTE(maciek_ssi @ Nov 1 2005, 02:50:47)
pablo --> co roku tak piszesz, a ja co roku tego nie dostrzegam...

[right][snapback]41485[/snapback][/right]
mysle ze tu jest to tak wyrazne (i napisane w controls

) ze zauwazysz

QUOTE(Ole-j @ Nov 1 2005, 08:29:06)
A co do naciskania X i /_\ w odpowiednim momencie - jaki to dokładniej moment ?

[right][snapback]41487[/snapback][/right]
jak noga trafia w pilke
Dj_Dario
Nov 2 2005, 07:11
Dla mnie wolne strzela się tak samo jak w PES4, fajnie podchodzą do strzałòw Ronaldinho itp. Ale strzela się tak samo, niedługo zapuszczę kompilacje to zobaczycie co udało mi się strzelić

pozdrawiam i życzę wielu bramek
A według mnie jest o wiele łatwiej strzelić bramkę z wolnego. W Pes 4 nie strzeliłem żadnej a w 5 pierwszy meczi już gol
PoBoReK
Nov 3 2005, 11:12
I w końcu wrzucam na strone bramki(2) z wolnego zeby nie bylo ze nie umiem strzelac z tego stalego fragmentu gry

.Jedna to już grubo temu strzeliłem ale zapomniałem wrzucić (Del Piero).Alexa bramka jest śmieszna , po katastrofalnym błędzie bramkarza Ovchinnikova

Wrzucam :
Del Piero przeciwko Lokomotiv MoskwaDruga bramka to strzelona 20 minut temu

Mecz pomiędzy Realem Madryt a Osasuną.Rozpoczyna się mecz podanie do Ronaldo jednego minął i został sfaulowany.38 metr to tylko pozycje dla R.Carlosa.Huknął , od poprzeczki i odbiła się od plecòw bramkarza (podejrzewam że złamany kręgosłup jak nic

). Bramka niczym z Eurogol

Wrzucam :
R.Carlos - bombastic mr fantastic 
Prosze o ocenianie brameczek

Z gòry dziękuje
QUOTE(melman @ Nov 1 2005, 14:33:43)
a jak sie strzela wolne po ziemi?? jest jakis sposob zeby spynac torpede po ziemi??
[right][snapback]41532[/snapback][/right]
Nacisnij leciutko strzał i trzymaj strzałkę w gòrę lub trzymaj strzałkę w dòł i załaduj na fulla (ale nie koniecznie) wrzutke.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.