Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ROSTER MASTER LEAGUE SEZON I
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Master League Online > Sprawy organizacyjne > Patche, Arkusze
GooFy

ROSTER FINAL
POD ML ONLINE sezon 1

wersja final by goofy

Patch został stworzony na potrzeby MASTER LEAGUE ONLINE NA ISSONLINE. (wszelkie prawa zastrzeżone)

POBIERZ ROSTER FINAL

PLIKI DO WGRANIA W O-TEXT lub DO KITSERVERA

POBIERZ FACE I HAIR

Jak wgrywamy ? Są dwa sposobym, ja polecam ten z kitserverem, najszybszy !

Roster (pojedyńcze pliki)

1. Ściągamy pliki z wybranego żródła.[/font]
2. Rozpakowujemy ściągnięty plik.
3. Otwieramy program DKZ Studio
4. Następnie file-->open file, następnie znajdujemy nasz o-text w folderze dat i klikamy na niego 2 razy.
5. Nastepnie edit--> import --> import all files
6. Znajdujemy nasz rozpakowany folder "Roster" i wybieramy go klikając OK.
7. Patch powinien zacząć się wgrywać, i pojawić się komunikat "6 files have been imported"
8. Klikamy ok, następnie file--> save as
9. Nazywamy nasz spatchowany o-text np. "0oo_text.afs" i klikamy zapisz.
10 . Następnie wchodzimy do folderu gdzie zapisaliśmy nasz o-text z pkt.9
11. Kasujemy stary o-text
12. A nasz spatchowany wklejamy do folderu dat np. "D:GryKONAMIPro Evolution Soccer 6dat"
13. Zmieniamy mu nazwę z "Ooo_text.afs" na O_text i gotowe.
14. Aby sprawdzić czy patch zainstalował się poprawnie kasujemy of z moich dokumentów
np. C:Moje dokumenty KONAMI Pro Evolution Soccer 6 save folder1
i włączamy gre.
15. Sprawdzamy czy loga są poprawne i gracze w ekipach są ok, np. Patrząc czy nasz skład się zgadza i są transfery z ML[cent

lub łatwiejszy sposób poprzez wrzucenie plików rostera do Kitservera 6.6.0
1.Sciągamy kitserver wersje 6.6.0
2.W Kitserverze, w katalogu DAT tworzymy podkatalog 0_text.afs
3. Kitserver musi znajdować się w folderze głównym gry,obok pes.exe i folderu DAT
potem wrzucamy do podkatalogu który stworzyliśmy luzem pliki od rostera
4. Aby sprawdzić czy patch zainstalował się poprawnie kasujemy of z moich dokumentów [font="Trebuchet"]np. C:Moje dokumenty
KONAMIPro Evolution Soccer 6 save folder1
i włączamy gre.
5.
Sprawdzamy czy loga są poprawne i gracze w ekipach są ok, np. Patrząc czy nasz skład w grze się zgadza i są transfery z ML
T-Mac
tak na szybkiego póki sezon nie ruszyl
Frańczak (nie powinno go byc) w skladzie ze statami Zeballosa, Zeballos tez jest
Outqer
Czemu Daniele Mori ma u mnie tylko 72 speeda, kiedy rozdałem mu do 82? Weak foot acc/freq według Vertera dawały mu po 5, w OFie ma 3. Pomyliłeś się też z Elabdellaoi - w OFie jego pozycje to AMF, WG, SS, CF. W FM ma jeszcze (jako główne zresztą) CMF - http://img707.imageshack.us/img707/1853/omardd.jpg

I jeżeli będzie robiony roster, jeśli jest to możliwe proszę na zmianę nazwiska z Mori na Daniele Mori. Z góry thx.
GooFy
Zeballos, wiedziałem, że coś jest nie tak. Zrobiłem go, ale zapomniałem zmienić nazwiska. Potem jak robiłem numerki to klepałem się w czoło, że przecież pamiętam jak go robiłem. Chcąc nie chcąc zrobilem go od nowa i tak jest dwóch Zeballosów.
Verter nie daje mu accuracy i frequency 5. W FM jest Right, Left oraz Right only, Left only. Zobacz sobie, to ma znaczenie.
T-Mac
dla mnie ten co jest ponad programowo moze zostac
nie bede nim gral a w kolejnym oknie go wywalisz
ale pewnie i tak bedziesz robil poprawke z tymi statami juniora
Outqer
Ale speed mógłbyś jednak poprawić, 10 to trochę sporo
I dać Omarowi CMF
GooFy
Mógłbym zostać księdzem. Nie ma mnie w domu w weekend. Wrócę to poprawię.
12kazik
czemu u mnie składzie czyli FC TORIN nie ma Jeffrén???
woodi
czemu u mnie w składzie czyli real betis nie ma Vorsaha skoro go kupiłem ?
kksm
Wynne jest murzynkiem, a u mnie w zespole przemalowaliście go na biało ;P
GooFy
Jeffrena nie ma, bo przekroczyłeś limit 32 zawodników. Reszta to pomyłki. Wrócę w poniedziałek i zrobię update.
Yankes.
A będziecie jeszcze jakieś twarze dogrywać? bo jeśli tak to prosiłbym o Jose Manuela Jurado smile.gif
GooFy
Update pierwszego posta.
donkryst
Nadal mam u siebie błąd. Kupiłem Davida Pizarro, nie Claudio, którego mam w kadrze. Przy okazji, poproszę jeszcze o edit numeru Gekasa, okazało się, że nadałem mu nr, który ma też Benatia. Chciałbym zmienić na "39" jeśli oczywiście się da wink.gif

http://board.issonline.pl/index.php?showto...&hl=pizarro dowód.
GooFy
Miałeś cały weekend na zgłoszenie tego. Wieczorem zrobię update.

---

EDIT: Pierwszy post - nowe linki.
12kazik
Śmieszne jak przekroczyłem jak Jeffren kupiłem jako 1 zawodnika ?? To chyba logiczne że ostatni transfer powinie być zablokowany...
A po za tym 2 zawodników wycofałem z oferty ponieważ zrobiłem 4 oferty dnia
I właśnie zawodnik z 12 którego niby mam to go wycofałem...

I nie wyskakiwać z kolejną śmieszną wymówka że miałem czas do weekendu bo admina też jakoś przez tydzień nie było żeby ogarnąć tylko w weekend zrobił update a dzisiaj wrzucił, to równie dobrze kogoś mogło nie być dłużej niż do weekendu ( tak ja mnie dopiero dzisiaj wróciłem i mogłem ogarnąć grę)

Po pierwsze to z weekendem nie było do Ciebie. Po drugie co Ty palisz?
GooFy
Śmieszny to jesteś co najwyżej Ty. Robiłem roster i wypadło akurat na Jeffrena. Przekroczyłeś limit 32 graczy i nie ma tutaj żadnego tłumaczenia. Ty sam nie możesz wycofywać żadnych ofert.

EDIT: Plus jeszcze taka sprawa. My się chyba nie rozumiemy. Nie przekroczyłeś limitu 10 transferów tylko Pesowy limit 32 zawodników. Nawet gdybym był bardzo wspaniałomyślny i za wszelką cenę chciał wrzucić Ci tego Jeffrena nie mógłbym tego zrobić. Nie można mieć więcej zawodników niż 32. Niestety, swoje żale kieruj do Konami.
12kazik
Rozumie że chodzi o 32 zawodników ale to chyba logiczne że jeśli Jeffren kupiłem pierwszego Dobroiu ostatniego to chyba Ten zawodnik wylatuje... skoro już od kilku dni w drużynie był Jeffren
Na chłopski rozum chyba jak jest pełna winda to się nie wywala kogoś kto jest już w środku od kilku minut tylko nie wchodzi nikt nowy do tej windy...

Nie tyle anulowałem to przekroczyłem dzienny limit 4 graczy więc chyba logiczne też że pierwsze dwie oferty są ważne zaś kolejne 2 już nie więc na tej zasadzie poinformowałem że je anuluje chociaż same w myśl ogólnie panujących reguł nie są ważne gdyż

CYTAT
Dzienny limit składania ofert kupna to 2 oferty !!!!

P.S
Oczywiście historia traserów usunięta żeby nie można sprawdzić dat zakupu... ( tak zaraz mi powiecie że to obciążało serwer zaśmiecało itp ) bo wiadomo najlepiej usunąć i zablokować graczy którzy mogą stworzyć realne zagrożenie dla potencjalnego rywala admina swoimi umiejętnościami na boisku

Za każdy kolejny post tego typu będziesz dostawał %. Ja już nie mam zamiaru Ci tego tłumaczyć. Powiem ostatni raz. Przekroczyłeś limit 32 zawodników i nie ma szans aby to zmienić. Rostera nie robiłem na bieżąco, bo nie było patcha. Wyszedł patch, zrobiłem roster, padło akurat na Jeffrena. Nie będę teraz przekopywał całego forum i znowu edytował patcha, bo Ty życzysz sobie aby anulowany był ten czy inny zawodnik. Twój problem. Trzeba było tak kupować żeby nie przekroczyć.
Outqer
Rynek transferowy -> oferty kupna -> aukcje zakończone i dodane do rostera.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.