Po niezbyt udanym poprzednim sezonie władze klubu Genoa CFC postanowiły rozstać się z poprzednim szkoleniowcem.
Wszyscy kibice zadawali sobie pytanie kto będzie jego następcą i dokładnie pare dni temu kontrakt podpisał niezwykle znany i ceniony trener - kksm.
Sylwetki tej postaci nie trzeba zbytnio przedstawiać. Przez 4 ostatnie sezony jego niezwykle udana praca z zespołem Hannoveru 96 przełożyła się na zdobycie mistrzostwa w Master League Online.
Szkoleniowiec znany jest z mówienia wszystkiego wprost, nie owija w bawełnę i zawsze dąży do swoich jasno obranych celów.
Poprosiliśmy go także o krótką wypowiedź:
Witam wszystkich.
Od dzisiaj to ja będę prowadził zespół Genoa CFC i mam nadzieję na dobrą współpracę zarówno z władzami klubu, miastem jak i kibicami.
Szczerze mówiąc nie wiem czemu zgodziłem się na podpisanie tego kontraktu i będzie to dla mnie nie lada wyzwanie.
To jaką kadrę i koncepcję gry pozostawił poprzedni szkoleniowiec pozostawię bez komentarza. Jedno jest pewne - jesteśmy jednym z najgorszych, jeśli nie najgorszym zespołem w tej lidze.
Przepraszam, że mówię to tak dosadnie wprost, ale to sobie trzeba jasno powiedzieć. Będziemy ciężko pracować i mam nadzieję, że zespół ten wespnie się na wyżyny swoich możliwości, a
co będzie dalej, czas pokarze.
To tyle dzisiaj.
Dziękuję