Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: RAP
board.issonline.pl > Inne > Muzyka
melman
Znacie moze jakies fajne kawalki starego andengrandowego RAPU
Bakel
19 południk - cały album wink.gif

siano
Alchemia, Ekspedycje (nie Bakel, nie bierz tego osobiscie tongue.gif)
Mario
Liroy....<hahaha> laugh.gif
Czarny
stary peja jest zajebisty wink.gif
Bushmen
siano zes podal srogie albumy smile.gif do sciagniecia na jakies stronie IGSa smile.gif Z nowszych polecam kazda czesc Buhha, jesli chodzi o anderground to tez groobo jest we Wroclawiu : Jot, Drutz, Tymon Opole : Kultorwa, Hiv 77, . Dosc nowe demo tez polecam Reno - Nastepny level smile.gif Katowice : Koligacja Gk, Moral, Gano , Lodz : famila HP,. Ogolnie jest dosc duzo rapu oldschoolkowego, ale wieszkosc artystow wydalo legal biggrin.gif

pozdrawiam
50 GROSZ
YO!

ej joł chcesz dobrego rapu od 50 grosza,
sprawdź łòdzkie podziemie, wsadź tu swojego nosa :

http://www.podziemie.lodz.prv.pl/

a z najlepszych ostatnio przesłuchanych polecam b. gorąco i świeżo AFRODEF!!!!! zajebiste!!! http://www.poezjabitu.prv.pl/

a jak będzie Ci mało wejdź sobie na hip-hop.pl dział podziemie i posprawdzaj... na prawdę jest tego duuużo!

POZDRO cool.gif
Bakel
QUOTE(siano @ Sep 21 2005, 20:49:15)
Alchemia, Ekspedycje (nie Bakel, nie bierz tego osobiscie tongue.gif)
[right][snapback]36241[/snapback][/right]

Dopòki nie zejdę poniżej 37 stopni nie gadam z Tobą ;-p
binar
a ktoś słucha tu dobrego starego amerykańskiego rapu ?Tupac ,Kool G Rap ,EPMD ,Naughty by Nature ,House of Pain czy Rakim ?
brol
Ze starego rapu to poleciłbym Ci: MC Hammer, De La Soul, Kool Shug, Gangstarr, Kris Kross, Skee Lo itp. WYmiatają biggrin.gif
jastrzab
.
binar
z tych twoich wymienionych to tylko Gangstarr i DelaSoul wymiatają .McHammer ,ktòry rapował o ciasteczkach biggrin.gif
brol
Mc Hammer jako pierwszy na świecie nosił szerokie spodnie biggrin.gif Poza tym nie mòw, że Kool Shug i Skee Lo nie wymiatają! Ściągnij sobie kawałek Kool Shug- Crush (feat. DJ Premier) Albo Skee Lo- I Wish
I nie mòw, że nie wymiatają tongue.gif Polecam tez wszystkie Płytki NAS'a. Też są zajebiste!
P.S. Melman: Jak chcesz stary dobry andergrandowy rap to polecam Ci ściągnąć Mixtape Video DJ Premiera- Tam tacy artyści jak KRS One, Kool SHug, Rakim, D&D All Star, Nas i Te klimaty biggrin.gif - 15 klipòw. Plik ma 700 mb - 1CD tongue.gif Poszukaj na torrentach plik nazywa się: DJ Premier - Music Video Anthology Vol1 - DVDRip - XviD.avi Niedługo Volume 2 ! biggrin.gif
CYA!
malarkey
ja glownie slucham 2Paca, snoopa, dr.dre,no i wszystkich z G-Unit Records ( 50 cent, Tony Yayo, Lloyd Banks, Young Buck, Mobb Deep , M.O.P)
brol
Mobb Deep i M.O.P nie wydają w G-Unit Records -.-
N/C
malarkey
QUOTE(brol @ Oct 24 2005, 19:07:03)
Mobb Deep i M.O.P nie wydają w G-Unit Records -.-
N/C
[right][snapback]40295[/snapback][/right]

nie wcale.....50 ich przyjal, nie wiesz o tym?? blink.gif
binar
mògł nie wiedzieć .Jeśli chcecie dobrego oldchoolu to możecie dużo znaleść na allegro .Ludzie się pozbywają starego rapu aż miło ,sam nabyłem 20 kaset oldschoolu za 60 zł smile.gif Tylko dwie były do bani .Krs One ,jest (był) świetnym raperem ,jego teksty ponadczasowe ,jest lepszy od całego Gunit ,heh co za poròwnanie .szkoda że nic w przyszłości nie szykuje ...
brol
malarkey: Tak, możliwe, że tego nie wiedziałem, ale wydaje mi się to śmieszne blink.gif . Wg. mnie to Mobb Deep i M.O.P są ludźmi, ktòrzy przyjmując G-Unit tam, gdzie oni wydawali, zrobiliby 50 Centowi łaskę. Słuchasz ich od kiedy wstąpili do G-Unit Records? Ciekawe czy znasz ich takie klasyki jak Shook Ones, Infamy, Empty Out, Cold As Ice czy Ante Up. Jeśli nie to... hmmm... Bez komentarza :/ Na tym właśnie powinna opierać się miłość do kultury hiphopowej a nie na New School'u laugh.gif
P.S: Binar: ściągnij sobie kawałek D&D All Star - "1, 2, Pass" jeżeli jeszcze nie słyszałeś. Masakrator! biggrin.gif
Bo0os
Jeśli chodzi o Rap - Polski to dla mnie tylko Peja.Cała jego płyta jest spoko i sympatyczna laugh.gif

Jest jedna rzecz dla ktòrej warto żyć - Hip-Hop i niezmienia sie nic"

Peja
melman
mam pytanko odnosnie płytki Notorious B.I.G. - Life After Death, ona jest chyba 2 plytowa, a wiec od jakiego kawalku zaczyna sie 2 CD??

PS. a znacie jakies stronki z całymi albumami (oczywiscie zeby sie dalo sciagnac flash-em) bardziej znanych raperow np jak wyzej wymieniony BIG, Nas, MOP

dobra z poradzilem juz sobie z tym problemem ale co do stronek to cały czas aktualne
binar
ten problem nie tylko ciebie kwapi :] Kiedyś była stronka ,szybko ją zablokowali .Jakieś 1000 albumòw rapu z Usa jak i Sooulu ,bluesa i RnB Ja też się podpisuje pod ten anons matrymonialny tongue.gif
matek
a moze shaza albo ten... no... yyyy...z ich troje, ten czerwony, slyszalem ze to dobry rap tongue.gif <joke>
kostek
a moze shaza albo ten... no... yyyy...z ich troje, ten czerwony, slyszalem ze to dobry rap <joke>
buahaha ale sie uśmiałem tongue.gif ...gadasz 'ten czerwony' ale nie wierze ze nie wiesz jak o nsie nazywa...nie musisz go lubiec czy sluchac ale kazdy go chyba kojarzy...i to zaden wstyd tongue.gif

-------------------------
ja bym polecił:
KROPKANADI - między bogiem a prawdą... albumik poprostu masakra smile.gif
WNB też całkiem spoko składzik smile.gif

possdro
Tomak
Ogarnia mnie śmiech a jednocześnie żal mi du*ę ściska jak czytam niektóre wypowiedzi.
Mylić PRAWDZIWY MURZYŃSKI RAP z jakimś białym hiphopowym gównem... W dodatku polskim :/
Do tematu wróć:

Dr. Dre- Chronic - wypierdolczy, miażdżący album...'Fuck wit Dre Day' - gdzie dwaj przyjaciele stają się wrogami...Dre najeżdża na byłego już kolegę z N.W.A - Eazy-E; 2001- Doktorek w świetnej formie, z tego albumu pochodzi moim zdaniem najlepsza piosenka świata - STILL DRE.. ;d

Snoop Dogg - zajebiste utwory nagrywane z Doktorkiem na obu płytach, które są w/w. Poza tym Jego miażdżące DOGGYSTYLE - Serial Killa poprostu wymiata ;] Teraz niestety Doggy Dogg zszedł na PSY tongue.gif Nagrywać piosenki z Justinem Timbarlejkiem albo z Phedałem Williamsem...Ehhh....

No i chyba najważniejsze
Niggaz With Attitiude - Dr. Dre, Eazy-E ( R.I.P, w 1994 zmarł na AIDS ), Ice Cube ( On wolał jednak solową karierę ) MC Ren i DJ Yella - członek World Class Wreckin' Cru. GRUPA WSZECHCZASÓW, nie do pobicia.
Najlepszy album moim zdaniem to 'Straight Outta Compton', może jeszcze '100 miles and runnin'...Uważani za najlepszych wykonawców na całym West Coast tongue.gif Ale szybko pałeczkę przejął DRE ;]

Oprócz tego
Time Bomb, Nate Dogg, X-Zibit i NAS...

Szkoda, że 3/4 forum ssało jeszcze cyca gdy w/w panowie mieli swoje najlepsze lata...

Fo' life niggaz, fo' life...

PS. Nie wiem czemu, ale 50 centów robi taką furorę, że ho ho... W rzeczywistości tylko jedna fajna piosenka, a BURAK SIĘ WOZI JAKBY BYŁ PANEM ŚWIATA. Frajer, jak już chce kogoś dissować to niech robi to równemu sobie, a nie kutas się cieszy jak zjedzie Kelis, Pink albo Britnej Spirs Britney Spears. Ludzie, toż to żenada jest. To już nawet Nie jest śmieszne. Czas umierać. [*]

PS2. Zapomniałem kompletnie o 2PACu i Notoriousie... Wqrwia mnie, że jakieś 'jebane tuzy współczesnego rapu' typu Diddy, Nelly itd. robią piosenki, a potem żeby nie narobić sobie wiochy podpisują się pod tym ich pseudonimem... NO LOL poprostu. Przykład najszybszy jaki przychodzi mi do głowy: ' Nasty girl ' <lol4273>
albo 'Ghetto Gospel'. Nie czaję tego kompletnie...
Justyn1987
kaliber 44 wymiata wszystko!!
tsuyoshi
QUOTE(matek @ Nov 7 2005, 00:57:26) [snapback]42418[/snapback]

a moze shaza albo ten... no... yyyy...z ich troje, ten czerwony, slyszalem ze to dobry rap tongue.gif <joke>

Moze sie winem oblał laugh.gif a co Rapu to czy polski czy nie to i tak tego Gluwna nie moge zniesc.
snake
QUOTE(tsuyoshi @ Feb 23 2006, 20:03:01) [snapback]53975[/snapback]

Moze sie winem oblał laugh.gif a co Rapu to czy polski czy nie to i tak tego Gluwna nie moge zniesc.

To się nie wypowiadaj w tym temacie. +10&
chazzzz
Ja radze posłuchać całego N.W.A - wszak oni stworzyli gangsta rap... Potem ich solowe płyty, Eaziego, Cuba'a czy Dre - też znakomite... z okresu lat 90 dobry rap powstawał co chwile... teraz to jest powoli pop, a nawet jak 50 chciał zrobić gansta rap to mu nie wyszło. Jedynym moim zdaniem teraz dobrym, znanym raperem jest The Game - robi naprawde dobre kawałiki. Z lat 90 można posłuchać dużooo rzeczy, między innymi : Ice-T, Compton's Most Wanted, 2Pac, Notorius (choć go nie lubie smile.gif, ale szanuje), Coolio i wielu innych.... no i jeszcze Luniz, który jest troche inny, ale moim zdaniem był chyba najlepszą grubą rapową spoza West Coast. Kawałek ' I Got 5 On It' zawsze żywy.
Justyn1987
kALIBER 44 ogolnie wymiata
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.