Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nie do wiary- kącik ;-)
board.issonline.pl > Inne > W przerwie meczu ;-)
kucharz
NIE DO WIARY
Chcialbym zalozyc temat w ktorym pomowilibysmy a sprawach nie z tego swiata....irytujacych nas,zadziwiajacych,strasznych,na ktore nie znamy odpowiedzi.................jednym slowem "Z archiwum-X" tongue.gif Na pewno wielu z Was widzialo cos czego nie da sie wytlumaczyc (moze ducha ph34r.gif lub jakiegos wlochatego potwora w Himalajach tongue.gif ) Podyskutujmy,czy wiezycie czy nie smile.gif Przedstawiam Wam filmik nagrany W Nowym Jorku -uFo : http://rapidshare.de/files/3747864/UFO_-_NewYork.mpg.html ---------------byc moze to fake,ale niesamowicie to wyglada ohmy.gif Jak myslicie czy tylko my ,jestesmy we wrzechswiecie???? pozdrawiam Redaktor Naczelny............. tematu tongue.gif <lol> & <joke> biggrin.gif
P.S.Jesli temat jest glupi i bezsensu prosze adminow o jego usuniecie i zbanowanie mnie smile.gif dziekuje
malarkey
szczerze mowiac watpie ze to bylo U.F.O, jakies dziwne.......bardziej wygladalo mi to na model do sterowania, ale taki szybki......smile.gif
TeDi
A mnie interesuje jak powstały piramidy stojące w Egipcie. Ktoś tu powie, że zbudowali je niewolnicy. ok. Ja oglądałem kiedyś program, nie pamiętam nazwy, ale to była seria programòw m.in. o Arce Noego, Nostradamusie no i o piramidach. Tam poruszono taki wątek, że jak możliwe jest transportowanie tych wielkich kamiennych klocòw ważących ponad tone. Powszechnie jest uznane, że toczyli je na drewnianych balach, ale na tym filmie mòwiono, że w tamtym okresie nie było takich mocnych drzew, ktòre by mogły udźwignąć taki ciężąr. A poza tym kilka piramid położonych jest w taki sposòb jak jakiś gwiazdozbiòr na niebie i zastanawiają się na tym filmie skąd taka wiedza w takim okresie. I zadane jest pytanie czy w budowe piramid były zaangażowane siły nie z tego świata.
I mnie własnie interesuje jak naprawdę powstały te piramidy

Oraz ciekawi mnie sprawa Całunu Turyńskiego. Dla niewtajemniczonych wytłumacze, że jest to kawałek materiału, ktòrym był owinięty Jezus, gdy składali go do grobu. Na Całunie jest odciśnięta jakby postać Jezusa. Naukowcy potwierdzają, że obraz na całunie przedstawia postać Jezusa, ale po jakiś badaniach stwierdzono, że w tym materiale zawarty jest jakiś dwutlenek, ktòry pojawił się koło X wieku. więć powstaje rozbierzność. I ta sprawa nie jest też rozwiązana.
lazy_bum
QUOTE(TeDi @ Sep 19 2005, 22:37:51)
Tam poruszono taki wątek, że jak możliwe jest transportowanie tych wielkich kamiennych klocòw ważących ponad tone. Powszechnie jest uznane, że toczyli je na drewnianych balach, ale na tym filmie mòwiono, że w tamtym okresie nie było takich mocnych drzew, ktòre by mogły udźwignąć taki ciężąr. A poza tym kilka piramid położonych jest w taki sposòb jak jakiś gwiazdozbiòr na niebie i zastanawiają się na tym filmie skąd taka wiedza w takim okresie.[right][snapback]35978[/snapback][/right]

Piramidy zbudowali ludzie. Z drzewami to najgłupsza rzecz jaką słyszałem, nie wiem czym się ròżnią te dziś od tych kiedyś. Może poza tym, że jest ich dużo mniej i żyją w zasyfionej przez ludzi atmosferze.
Kiedyś jakiś archeolog postanowił udowodnić, że da się to zrobić i przy pomocy lin, bali drewna, młotkòw, dłut i wielkich kamieni zbudował mini-piramidkę (kilka metròw). Fakt, że zajeło to ekipie dużo czasu, ale kiedyś przecież mieli nieskończoność darmowej siły roboczej w postaci niewolnikòw.
Co do gwiazdozbioru to fakt. Czy to takie dziwne? Jak dla mnie nie. Już w starożytności ludzie interesowali się gwiazdami. Chociaż zbudowali to bardzo precyzyjnie, ale wtedy używali do myślenia głòw, a nie bezdusznych komputeròw.
No i trzeba przyznać, że faraon to miał fantazję. Nagrobek, ktòry widać z orbity gołym okiem, a teraz to tylko za dupami i kasą się oglądają. [-;
TeDi
Ja tego nie wymyśliłem, chodziło o to, że w tamtym okresie co budowano piramidy nie było w Egipcie tak mocnych drzew, po ktòrych można by było toczyć głazy ważące kilka ton. A o gwiazdach chodziło o to, że tamta społeczność nie miała takich sprzętòw jak są dziś dostępne, do badań gwiazd, a mimo to z taką precyzją względem gwiazd zbudowali piramidy i zastanawiali się na filmie czy może to była ingerencja nie z tej planety, ktòra pomogła zbudować piramidy. To mnie ciekawi smile.gif

Jak ròwnież wiedza Majòw na temat gwiazd, ktòrzy kładli podobne piramidy u siebie z taką samą precyzją jak w Egipcie, i też się zastanawiają czy obie kultury, ktòre były oddalone od siebie tysiącami kilometròw, nie zostały nakierowane na budowę piramid spoza ziemi.

A co do filmiku kucharza to powiem, że dosyć niedawno widziałem powtòrkę programu Nie Do Wiary i było o gościu, ktòry robił zdjęcia statkom kosmicznym. Niektòrzy posądzali go o fałszerstwo, bo zdjęcia były robione aparatem amatorskim, ale na jednym filmiku było pokazane jak drzewo obok ktòrego przeleciało UFO wygieło czubek według praw fizyki, i stwierdzono, że bardzo trudno byłoby coś takiego sfałszować.

Ja nie twierdzę w wyżej wymienionych przeze mnie przykładach, że to są fakty, bo tego nie jesteśmy wstanie stwierdzić, ( może będą kiedyś podròże w czasie to się dowiemy smile.gif ) tylko, że po obejrzeniu takich programòw, o tych piramidach nasunęły mi się wątpliwości, czy przyjęta ogòlnie prawda jest zgodna z tym jak było.
tomek828
Ja nie wieżę w UFO i inne zielone ludki smile.gif

PS: moja nauczycielka z religi zapytana o to czy wierzy w życie na innych planetach odpowiedziała "jak chcesz wierz sobie w kosmitòw ja wierze w Boga" i ja się z nią zgadzam w 100% rolleyes.gif
lazy_bum
Jak mòwi stare chińskie przysłowie "Świat jest tak duży, że nie ma rzeczy, ktòrej by nie było". (-:
Radarek
QUOTE(tomekronaldo @ Sep 20 2005, 07:06:09)
Ja nie wieżę w UFO i inne zielone ludki  smile.gif

PS: moja nauczycielka z religi zapytana o to czy wierzy w życie na innych planetach odpowiedziała "jak chcesz wierz sobie w kosmitòw ja wierze w Boga" i ja się z nią zgadzam w 100%  rolleyes.gif
[right][snapback]35989[/snapback][/right]

A u mnie w podstawowce (czyli jakies 10 lat temu;)) na jednej z lekcji religii sam ksiadz powiedzial ze to mozliwe zeby bylo zycie poza nasza planeta, tajemnica Boga jest niezrozumiala dla czlowieka i rownie dobrze na innej planecie mogl stworzyc zycie takie jak nasze. Zreszta liczba ukladow slonecznych takich jak nasz jest OGROMNA i zgodnie ze statystyka matematyczna mozna stwierdzic z pewnoscia ze gdzies wsrod nich jest taki ktory jest prawie taki sam jak nasz (czyli ze jest planeta ktora jest w podobnej odleglosci od slonca co ziemia) wiec pewnie istnieje zycie na niej.

EDIT:
Troche zle napisalem. Ksiadz powiedzial ze religia NIE WYKLUCZA istnienia pozaziemskiego.
Przemo
czemu wy sie kierujecie naukami religii skoro Ci katecheci nie potrafia odpowiedziesz na wchuj banalnych pytanitylko zmieniaja pytania albo odpowiadaja wierze w Boga ..albo zawsze powiedza cos glupiego z biblii ze tka napewno bylo... ich wiedza jest monotematyczna i nakierunkowana na jedno mysla przez pryzmat Boga i nic innego nie powiedza chociaz by watpili w cos..

a wiecie cos o OOBE ( Out of Body Experience) albo LD( sen na jawie)??poczytajcie Tu o co chodzi i to jest dopiero schizowe http://masterek6.webpark.pl/LD.htm http://masterek6.webpark.pl/OOBE.htm
TeDi
Jak mòwi Ferdek Kiepski "Są na tym świecie rzeczy, ktòre się fizjologom nie śniły"
kucharz
Kolejne filmiki,obiekty zarejetrowane przez pilotow w meksyku(3.7MB) ----> http://ufo.dos.pl/images/ufo.wmv Drugi film nakrecony w Polsce,nad Rzeszowem ---- > http://ufo.internauci.pl/pliki/11.avi
a Tutaj pare fotek tongue.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
P.S.Wracajac do tematu zwiazanego z Egiptem.......nie znam sie na piramidach,ale kiedys ogladalem program gdzie mowiono o operacjach bez znieczulenia ktore przeprowadzali Egipcjanie huh.gif ...nie wiem na ile w tym prawdy,moze mi sie to snilo tongue.gif P.S.2 Odbiegajac od tematu pamietam lekcje historii na ktorych niekiedy mowa byla o Inkach ktorzy wynalezli Kalendarz.Ich obliczenia zawsze sie sprawdzaly.......co "najlepsze" okreslili oni Koniec Swiata.Ma on zekomo nastapic w grudniu 2012 r. dry.gif Jestem pewien ze to jest ta sama sytuacja co "zagłada" z roku 2000 laugh.gif mmmmmmmmm ..... aaa moze i nie unsure.gif
user posted image
korzen
hmmm, wszystkie filmiki ciekawe....kurde jak to wytłumaczyć ? :> a co do zdjęć kucharza z ufoludkiem, to mysle ze jednak jest to jakaś lala ? wink.gif filmiki naprawde...ciekawe ,czy ufo istnieje to dowiemy sie tylko chyba........jak nas zaatakują ;P
Capitan Tsubasa
Co do filmu z Meksyku nagranego przez pilotow to ogladalem program o UFO chyba na NG wyjasniajacy takie nagrania video i byl takze wyjasniony wlasnie ten z meksyku. Otòz te swiatla pochodzily z platformy wiertniczej ktora znajdowala sie na oceanie, dokladnie byl to gien z dymem wzocniny odbiciem w wodzie i dlatego wygladalo to tak tajemniczo. A ten pierwszy filmik otwierajacy temat widac ze jakies komputerowe to... A te zdjecia, takich jest od groma ale te ufoludki mnie rozjebaly biggrin.gif

PS. Drugi filmik mi sie sciaga jeszcze cos wolno idzie...

EDIT : : Drugi film to na 100 % ptak przeciez to widac ...
kucharz
Tnx ,ze mnie oświeciłeś z tym pierwszym filmikiem z meksyku smile.gif Nie wiedzialem o tym.A ufoludy sa rzeczywiscie smieszne biggrin.gif biggrin.gif <lol> jako ze ja jezdem maly maniak tych stworow,wiec je umiescilem,w koncu o tym sie tu mowi wink.gif Apropos Filmu drugiego w Polsce,nie wiem sam co o tym myslec...moze to byl ptak...ale jakis taki duzy unsure.gif jeszcze widac jak wzlatuje zza chmury tongue.gif Ten film jest jednym z najwiarygodniejszych ,nakreconych do tej pory filmow tego typu w Polsce( tak gdzies czytalem smile.gif ) pozdrawiam
jastrzab
.
Radarek
QUOTE(kucharz @ Sep 20 2005, 19:42:21)
Tnx ,ze mnie oświeciłeś z tym pierwszym filmikiem z meksyku smile.gif Nie wiedzialem o tym.A ufoludy sa rzeczywiscie smieszne  biggrin.gif  biggrin.gif <lol> jako ze ja jezdem maly maniak tych stworow,wiec je umiescilem,w koncu o tym sie tu mowi wink.gif Apropos Filmu drugiego w Polsce,nie wiem sam co o tym myslec...moze to byl ptak...ale jakis taki duzy unsure.gif jeszcze widac jak wzlatuje zza chmury tongue.gif Ten film jest jednym z najwiarygodniejszych ,nakreconych do tej pory filmow tego typu w Polsce( tak gdzies czytalem smile.gif )  pozdrawiam
[right][snapback]36091[/snapback][/right]

A moze to smiec jakis?tongue.gif Zreszta... dzisiaj taki film moze zrobic byle amator i na kompie go podrasowac wiec dla mnie nic nie jest wart ten film:). Jak nie zobacze to nie uwierze:P.
jastrzab
.
TeDi
A może istnieją ròwnoległe światy tak jak na filmie Sleiders ( czyt. slajders)
A tak OT to najwięksi kosmici zasiadają w sejmie np Giertych i Lepper
Przemo
a Renia??
costam musi byc poniewaz z jakiej racji mamy byc jedyni??
WBman
Fajny temat biggrin.gif...

Nieczytalem wszystkich wypowiedzi, ale lubie te tematy i o niektòrych sporo wiem;)
Kilka kwestii :

- Piramidy są za*****cie skomplikowane, tzn. kąt ścian, położenie wzgledem południkòw i ròwnoleznikòw, podobno cośtam długość x wysokość ścian, ròwna jest liczbie PI itd... to nie mogli zrobic ludzie za jakiech teraz uwazamy Egipcjan... oni musieli miec lepsze techniki, wogule w tunelu w piramidzie znaleźli metalowe narżedzie, coś jak młodek, czyli tez wytapiali metale....

- Kręgi w zbożu to wałek na 100%. Teraz są nawet firmy co robią b.skomplikowane wzory na zamòwienie smile.gif

- 99 albo 100% filmòw z UFO to kicha. Na 99,99 % jakas cywilizacja jest poza nami, ba,napewno jest jakaś ktòra potrafi sie przemieszczac miedzy planetami, ale nie wiadomo czy do nas doszła...

- I jeszcze jedno czy ktos z Was miał kiedyś OOBE albo LD ? Bo ja kupe o tym czytalem i od 2 lat, pròbuje, teraz juz rzadziej, i niestety nigdy mi sie nie udało tongue.gif...

PS - A oglądaliście, po necie krążył kiedys film z sekcją zwłok ufola, czarno biała, bo niby bardzo stara, i tam było z 10 min. jak mu flaki, i mòzg pokolei wyjmowali tongue.gif, niby głupie ale z początku uwierzyłem smile.gif
who_me
obe- mialem i to nie raz . od jakis 3 lat sie takimi rzeczami interesuje jezeli mial bys jakies pytania to wal na gg 4008696 albo na stronie http://gw.7d.pl/ masz mase technik wchodzenia w projekcje itp pozdrawiam
chazzzz
LD - tak, OOBE - nigdy:D ale LD jest takie,że obròcisz głowe za gwałtownie i się budzisz..sad.gif ale 2 razy miałem LD pożądne, potem przestałem ćwiczyć (testy itp..) i teraz już nie wiem czy by mi się udało:D najlepiej robić to we wakacje, wtedy jest jakaś szansa, bo w rok szkolny, to nie masz już siły, że zapisywac sny, czy testy głupawe robićbiggrin.gif Ale jest to na pewno możliwe i jeśli chcecie to pròbujcie:D zabawa jest całkiem fajna....:]
lazy_bum
QUOTE(TeDi @ Sep 20 2005, 11:59:56)
Jak mòwi Ferdek Kiepski "Są na tym świecie rzeczy, ktòre się fizjologom nie śniły"
[right][snapback]36010[/snapback][/right]

Jak powiedział Roy w Blade Runner'ze "Widziałem rzeczy, o ktòrych wam ludziom, się nie śniło". Durnego serialu z ktòrego pochodzi twòj cytat nienawidzę. (ale to tak OT ;-)

QUOTE(korzen @ Sep 20 2005, 15:12:20)
czy ufo istnieje to dowiemy sie tylko chyba........jak nas zaatakują ;P
[right][snapback]36046[/snapback][/right]

Dowiemy się na kilka sekund przed tym jak zniszczą Ziemię żeby zbudować nową autostradę hiperprzestrzenną.

QUOTE(bartosz05 @ Sep 20 2005, 18:49:23)
Oglądaliście znaki .To obejrzyjcie 2 raz to sie pośmiejecie.Ja myśle że nnie istniejo takie ludziki.Chociarz jak raz z bratem szedłem w nocy widziałem coś dziwnego i świecącego na niebie.Ej a co do nich to morze naprawde boją sie wody biggrin.gif A wiecie może dlaczego robio takie zakola na polach jakby jakieś klucze nie.
[right][snapback]36093[/snapback][/right]

Pana prosimy o korzystanie ze słownika i/lub jakiegoś poprawiacza pisowni.

O siebie jako ciekawostkę polecam do poczytania to.

Visi0n
QUOTE(TeDi @ Sep 19 2005, 23:37:51)
A mnie interesuje jak powstały piramidy stojące w Egipcie. Ktoś tu powie, że zbudowali je niewolnicy. ok. Ja oglądałem kiedyś program, nie pamiętam nazwy, ale to była seria programòw m.in. o Arce Noego, Nostradamusie no i o piramidach. Tam poruszono taki wątek, że jak możliwe jest transportowanie tych wielkich kamiennych klocòw ważących ponad tone. Powszechnie jest uznane, że toczyli je na drewnianych balach, ale na tym filmie mòwiono, że w tamtym okresie nie było takich mocnych drzew, ktòre by mogły udźwignąć taki ciężąr. A poza tym kilka piramid położonych jest w taki sposòb jak jakiś gwiazdozbiòr na niebie i zastanawiają się na tym filmie skąd taka wiedza w takim okresie. I zadane jest pytanie czy w budowe piramid były zaangażowane siły nie z tego świata.
I mnie własnie interesuje jak naprawdę powstały te piramidy

ja też widziałem podobny program ... niby kamienie transportowali gdzieś z źròdła nilu, naukowcy udowodnili że surowiec z ktòrego powstały te kamienie nie znajduje się w żadnym z tamtych rejonòw, ponad to Egipt to kraj pustynny, na pustynie rosną jak co to palmy .. czyli drzewa w środku puste, pod takim cięzarem poprostu by się rozpadały, a jak już by mieli zwykłe drewniane pale, to i tak nie mogli by tego przemieszczać po wszystko grzęzło by w piasku ... jedną jaką założyli wresje było to, że pomagał im człowiek z przyszłosci, czyli UFO - to niby statki poruszajace się w czasie, a obcy to ludzie z przyszłosci panujące nad tym by świat zmierzał w dobrym kierunku ... ile w tym prawdy nie mnie oceniać .. tyle z mojej strony na ten temat
lazy_bum
QUOTE(Visi0n @ Sep 20 2005, 22:56:56)
ja też widziałem podobny program ... niby kamienie transportowali gdzieś z źròdła nilu, naukowcy udowodnili że surowiec z ktòrego powstały te kamienie nie znajduje się w żadnym z tamtych rejonòw, ponad to Egipt to kraj pustynny, na pustynie rosną jak co to palmy .. czyli drzewa w środku puste, pod takim cięzarem poprostu by się rozpadały, a jak już by mieli zwykłe drewniane pale, to i tak nie mogli by tego przemieszczać po wszystko grzęzło by w piasku ... jedną jaką założyli wresje było to, że pomagał im człowiek z przyszłosci, czyli UFO - to niby statki poruszajace się w czasie, a obcy to ludzie z przyszłosci panujące nad tym by świat zmierzał w dobrym kierunku ... ile w tym prawdy nie mnie oceniać .. tyle z mojej strony na ten temat
[right][snapback]36133[/snapback][/right]

Tak, i tutaj dochodzimy do paradoksu czasowego. Zbudowali piramidy, przez to ktoś stuknął głową po pijaku w jej ròg i nie urodził się ten koleś, ktòry wymyślił podròże w czasie, czyli się nie cofneli i im nie pomogli, czyli koleś się urodził... itd. (-;

A tak w ogòle to takim "znawcom" polecam zobaczyć jak wygląda piasek na pustyni. Wydmy często są twarde jak nasze chodniki. (-:
Mortin
a ja tam nie wierze w takie brednie:P ale jak juz cos o UFO gadamy to dopuszczam jedna mysl do siebie ze to sa ludzie tylko ze z przyszlosci ktorzy sie teleportuja w swoich wehikulach czasu czyli w tych calych latajacych talerzach
WBman
QUOTE(samuel666 @ Sep 20 2005, 22:00:31)
obe- mialem i to nie raz  . od jakis 3 lat sie takimi rzeczami interesuje jezeli mial bys jakies pytania to wal  na      gg 4008696      albo na  stronie    http://gw.7d.pl/              masz mase technik wchodzenia w projekcje itp    pozdrawiam
[right][snapback]36122[/snapback][/right]

No na forum GW troche wchodziłem (i nadal wchodze), a OBE to raczej nie miałem nigdy bo nie ma czasu za bardzo żeby w czasie dnia, a jak ide spać (pòźno) to czesto zasypiam przy pròbach, zaś mòj kumpel miał i LD i OBE tyle ze sam wymyślał sobie metody bo nie wiedzial jeszcze co to jest (jakies 6 lat temu tongue.gif) a ja sie z niego śmialem.

PS - Niepowinienem tu reklamować innych stron, ale duzo o dziwactwach jest tu : FZN smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.