Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tydzień 1 \ 17.11 - 25.11 \ kolejki 1-5
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 11 > Liga
WKS

Tydzień 1

przemosek123 (Dynamo) - Ferat (Udinese)
cichy21 (Malaga) - BlueOle10 (Fenerbahce)
manki (Valencia) - siero94 (HSV)

chelsonik (BVB) - kuba12-15 (Ajax)
Hexio (Marsylia) - Outqer (Aston Villa)
piecia1990 (Espanyol) - T-Mac (Bayer)

woodi (Sporting) - GooFy (Spartak)
Nalep (Bordeaux) - WKSRKS (Shakhtar)
sylwek12b (Rangers) - Witu (Hoffenheim)
zibii75 (Braga) - niCejOke (Zaragoza)

Tydzień 2

kksm (Hannover) - przemosek123 (Dynamo)
BlueOle10 (Fenerbahce) - Rybson (Panathinaikos)
Ferat (Udinese) - zibii75 (Braga)
siero94 (HSV) - cichy21 (Malaga)

Outqer (Aston Villa) - manki (Valencia) WO 3:0
kuba12-15 (Ajax) - piecia1990 (Espanyol)
GooFy (Spartak) - Hexio (Marsylia)
T-Mac (Bayer) - Nalep (Bordeaux)
Witu (Hoffenheim) - woodi (Sporting)
WKSRKS (Shakhtar) - sylwek12b (Rangers)

niCejOke (Zaragoza) - chelsonik (BVB)

Tydzień 3

zibii75 (Braga) - kksm (Hannover)
Rybson (Panathinaikos) - siero94 (HSV)
chelsonik (BVB) - Ferat (Udinese)
cichy21 (Malaga) - Outqer (Aston Villa)
manki (Valencia) - GooFy (Spartak)
Nalep (Bordeaux) - kuba12-15 (Ajax)
Hexio (Marsylia) - Witu (Hoffenheim)
sylwek12b (Rangers) - T-Mac (Bayer)
woodi (Sporting) - WKSRKS (Shakhtar)

piecia1990 (Espanyol) -niCejOke (Zaragoza)

Tydzień 4

przemosek123 (Dynamo) - zibii75 (Braga)
kksm (Hannover) - chelsonik (BVB)
Outqer (Aston Villa) - Rybson (Panathinaikos)

Ferat (Udinese) - piecia1990 (Espanyol)
GooFy (Spartak) - cichy21 (Malaga)
Witu (Hoffenheim) - manki (Valencia)
kuba12-15 (Ajax) - sylwek12b (Rangers)
WKSRKS (Shakhtar) - Hexio (Marsylia)
T-Mac (Bayer) - woodi (Sporting)
niCejOke (Zaragoza) - Nalep (Bordeaux)

Tydzień 5
BlueOle10 (Fenerbahce) - siero94 (HSV) 0:3 WO
chelsonik (BVB) - przemosek123 (Dynamo)
piecia1990 (Espanyol) - kksm (Hannover)
Rybson (Panathinaikos) - GooFy (Spartak)
Nalep (Bordeaux) - Ferat (Udinese)
cichy21 (Malaga) - Witu (Hoffenheim)
manki (Valencia) - WKSRKS (Shakhtar)
woodi (Sporting) - kuba12-15 (Ajax)
Hexio (Marsylia) - T-Mac (Bayer)
sylwek12b (Rangers) - niCejOke (Zaragoza)

pomarańczowo- przedłużone
czerwony - wpis niezgodny z regulaminem, brak wpisu na forum , WO (pogrubione)
zielono - mecze wpisane zgodnie z regulaminem

WYCIAGI Z REGULAMINOW:

CYTAT

* Przywileje i obowiązki gospodarza:

- pierwszeństwo założenia gry na serwerze
- wybór strojów (muszą różnić się kolorami)
- wpisanie wyniku w panelu gracza (bezpośrednio po zakończeniu spotkania)
- obowiązek umówienia się na termin rozegrania meczu
- wpisanie wyniku na forum używając szablonu, wstawienie 34 screenów oraz wprowadzenie opisu składającego się z przynajmniej 2 PEŁNYCH ZDAŃ !!!
- aby uniknac sytuacji z brakiem screenow: Obie strony robia je po meczu i maja obowiazek zachowac na dysku do konca sezonu w formie katalogow z kazdego meczu. (opiekunowie maja prawo kontrolowac czy kazdy ligowiec posiada takie katalogi)
- dopisanie pod screenami strzelców w takiej formie :

Messi

Ronaldo
Messi
Kaka

(jest to niezbędne do szybkiej aktualizacji klasyfikacji strzelców, która zostaje wprowadzona od V sezonu)

- niewpisanie wyniku na forum zgodnie z szablonem będzie karane ostrzeżeniem; trzy ostrzeżenia skutkują odebraniem 3 punktów; każde kolejne (czwarte, piąte) spowoduje odebranie 1 punktu za każde ostrzeżenie.

-Wprowadzamy obowiązek robienia przedmeczowych screenshotów ze składami obu ekip.
Najlepiej aby robili je obaj gracze i po meczu wstawiali na forum. Nagminny ich brak będzie karany ostrzeżeniami.

CYTAT
KARY:
5 czerwonych kartek w sezonie (kumuluje się w czasie sezonu) - -3.000,000
Umyślny faul (udokumentowany nagraniem) - - 3,000,000
Celowe odłączenie z meczu - - 2,000,000
Oszustwa w negocjacjach (edycje godzin) - -3,000,000
Przekroczenie budżetu - - 7,000,000
nie prowadzenie działu ligowego - -1,000.000
nie prowadzenie arkusza - - 1,000,000
Gdy ktoś przekroczy maksymalną liczbę graczy których może kupić płaci karę w wysokości 5.000.000 i ma minus 3 pkt w lidze

W przypadku wystawienia przez rywala nieuprawnionego gracza (umyślnie bądź też nie ; d) kartki, strzelcy i kontuzje liczą się normalnie w przypadku wygranej osoby która dostaje WO. Jeżeli zaś przegrała to zostaje 3-0 a liczą się tylko kartki.
Gdy ktoś dwa razy wystawi gracza zawieszonego lub wy kartkowanego dostaje -1 pkt w tabeli. Każdy kolejny raz znowu -1.

CYTAT
Zawieszenia za kartkikontuzje:
3 żółte kartki skutkują 1 tygodniem zawieszenia (5 kolejek następnego tygodnia)
1 czerwona kartka to 1 tydzień zawieszenia (5 kolejek następnego tygodnia)
Zwykła kontuzja to 1 tydzień zawieszenia (5 kolejek następnego tygodnia)
Poważna kontuzja to 2 tygodnie zawieszenia (10 kolejek następnych dwóch tygodni)
Lekka kontuzja + lekka kontuzja to 2 tygodnie zawieszenia (10 kolejek następnych dwóch tygodni)
Hexio
1 kolejka
HexioOutqer

Andre Ayew
Cardozo
Cardozo
Quagliarella
Quagliarella

Piłkarze Marsylii popisali się dzisiaj dużymi umiejętnościami, aczkolwiek zawodnicy klubu Aston Villa pokazali, że potrafią walczyć do końca.

Brak

Brak

Oscar Cardozo

Hexio
5 kolejka
HexioT-mac

L. Bender
Derdiyok
Derdiyok
Zeballos
Zeballos
Ljuboja

Goście w tym meczu nie dali szans przeciwnikom. Pomimo defensywnej taktyki Marsylia nie zdołała zatrzymać ataków Bayeru.

Brak

Lekka kontuzja - Andre Ayew

Pablo Zeballos

Outqer
4 kolejka
OutqerRybson

Mało screenów, ponieważ nie mam pojęcia dlaczego ale się nie zapisały (spudłowałem klawisz?), Rybson poratował mnie tym :

Kanoute
Cleyton
Julio Baptista

Dla takich meczy naprawdę warto grać. Świetne nastawienie obu zespołów, i na naprawdę wielkie brawa zasługują obaj bramkarze : Brkic i De Sanctis. Gdyby nie oni już w pierwszych 10 minutach wynik na tablicy zmieniłby się i to nie o 1 bramkę. Mecz wyrównany, akcja za akcję, mało gry w środku pola karnego dużo przed polem karnym. Sporo kartek, jednak nie wynikały one z bezczelności gry, wręcz przeciwnie, z ferworu walki. Dzięki za mecz, powodzenia dalej, i do zobaczenia w rewanżu smile.gif

- Kanoute, Ranocchia, Leto
-

-

Tyle co oni dzisiaj się razem naskakali... smile.gif

Hexio
3 kolejka
HexioWitu

J. Ayew
Ibisevic
Gervinho
Babel

Mecz był wyrównany do końca pierwszej połowy, następnie grasze Hoffenheim'u rozbudzili się w drugiej połowie i pokazali na co ich stać.

Brak

Brak

Ibisevic

Kubbas.
5 kolejka
KubbasOutger

Burak Yilmaz
Burak Yilmaz
Burak Yilmaz
Quagliarella
Lacazette

Mecz raczej cały pod moje dyktando, 2 bramki Outgera w kilka minut sprawiły, że trochę zrobiło się gorąco, ale dowiozłem bez wiekszych problemów

-
-

-

Yilmaz

Rybson
1 kolejka
RybsonKubbas

G. Rossi
G. Rossi

Mecz zdominowany przez przyjezdnych, niestety inauguracja przed własną publicznością nie była udana, co więcej w tym meczu nie miałem nic do powiedzenia, nic nie chciało mi wyjść, przede wszystkim źle obrana taktyka na mecz, wiele dziur w obronie, i niezawodny G. Rossi... który błyszczał, i strzelił 2 bramki i został bohaterem Villarealu:)
dzieki powodzenia dalej!

-

(villareal)
Gullon
Tulio

- brak

- brak

G. Rossi

5 kolejka
RybsonGoofy

Samobój Felipe
Maxi Lopez

Bardzo wyrównane spotkanie, rozstrzygnął niefortunny samobój felipe, jednak wyszedł mu bardzo ładny strzał z głowy:) tyle, że nie do tej bramki co trzeba.
każdy mógł wygrać, jednak końcówka spotkania to biciem głowa w mur jednych i drugich, a że jedna z kontr zakończyła się sukcesem i maxi lopez ustalił wynik spotkania, bardzo Ciężkie zawody ledwo wygrane przez gospodarzy. dzieki za mecz powodzenia dalej!

- brak
- brak

- brak

Maxi Lopez strzelec gola dającego spokój.

chelsonik
3 kolejka
ChelsonikFerat

Carew x5
Boupa Diop x2
Utaka

Ribeiro

Bardzo ciekawe spotkanie na Signal Iduna Park w Dortmundzie. Przed meczem wyraźnym faworytem było Udinese Calcio. I tak też się stało.
Choć BVB grało dobrze, czasami nawet bardzo dobrze, to brak Hummelsa i fantastyczna postawa napastników gości wpłynęła na hokejowy wynik meczu. Borussia udowodniła, że potrafi grać skrzydłami, lecz na świetnie dziś dysponowanych piłkarzy z Włoch to za mało. 'Udine' potwierdziło, że będzie się liczyć w walce o mistrzostwo.

- brak
- brak

- brak

Carew

przemosekk
1 kolejka
Przemosek123Ferat

Carew
Carew
Jones
Jones

Jak dla mnie to najtrudniejsze ze wszystkich meczów spotkanie, nie dość ze miałem all gk na niebieskich formach i dzięki temu traciłem głupie gole w tym jedna z mijanki bodajże Carewa, ale nie jestem pewny. Druga polowa była wyrównana, przynajmniej dotrzymałem takiego wyniku do końca meczu. Powo dalej Ferat

- brak
- brak

- brak

Kenwyne Jones za ładną bramkę z daleka

sylwek12b
1 kolejka
sylwek12bWitu

Miccoli
Miccoli
Miccoli
Miccoli
El-Hadji Diouf
Babel

Szybkie spotkanie z dużą ilością sytuacji podbramkowych. Najwysza forma dwoch podstawowych zawodnikow czyli Howarda i Miccoliego pozwoliła na zdobycie duzej liczby bramek(Miccoli) i stratę tylko jednego gola (w kilku sytuacjach fantastycznie bronił Howard). Dzięki za mecz i do rewanzu

- Agger (Hoffenheim)
-

-

Miccoli - strzelec 4 bramek w tym spotkaniu

Nalep
3. kolejka
Nalepkuba12-15

Pablo Piatti
Kerzhakov

Mecz rozpoczął się od huraganowych ataków gospodarzy. Efekt ten było widać w 21. minucie, gdy Pablo Piatti po zamieszaniu w polu karnym znalazł się z piłką przed pustą bramką i nie miał innego wyjścia jak umieścić ją w siatce. Mimo kilku szans gospodarzy i kontrataków gości wynik do przerwy nie uległ zmianie. W drugiej połowie Ajax postawił na bardziej ofensywną grę, czego wynikiem była bramka Kerzhakova w 52. minucie. Obie drużyny miały kilka szans, aby strzelić bramkę, która wyprowadziłby którąś z nich na prowadzenie. Co prawda więcej przy piłce byli piłkarze z Amsterdamu, ale to chyba Bordeaux miało więcej okazji. Tak więc Żyrondyści mogą pluć sobie w brody. Dzięki za mecz i do rewanżu.

- Fair
- Play

- Brak

Nikt się nie wyróżnił.
kksm
2 kolejka
kksmprzemosek123

Wynne
Aubameyang
Simao
Olic
Vagner Love

Bellamy
Elia
Mpenza

Wyrównane spotkanie, które mimo wszystko lepiej zachowujący się w sytuacjach podbramkowych wygrywa Hannover. Cieszą pierwsze punkty w sezonie.

Wynne - świetny mecz, szybkiego, bocznego obrońcy Hannoveru 96
zibii75
3. kolejka
zibii75kksm

Larsson

Fajne spotkanie, otwarte z naciskiem na bramki. Padła tylko jedna która zapewniła 3 oczka przyjezdnym.
Popis obron bramkarskich z obu stron, dla tego tak mało goli heheh.

Dzięki za mecz i powodzenia dalej kksm.

Otwarcie na minus w wykonaniu Bragi choć można się doczepić jedynie wyniku.

- Williams
-

- Brak

Sieron94
2 kolejka
siero94cichy21

Welliton
Welliton
Son Heung-Min

Juanmi
Rondon

Mecz wyrównany, lepiej zaczął zespół Cichego21, który zdobył dwie bramki w ciągu kilkunastu minut. Szaleńcza pogoń HSV opłacała się, która dała pierwsze 3 pkt w sezonie.

- brak
- brak

- brak

Son Heung-Min - zmiana na wagę 3 pkt

chelsonik
5 kolejka
Chelsonikprzemosek123

El Hamdoui
Petersen

Amara Diane
Cummings
Cummings
Elia

Dynamo wygrało mecz już w pierwszej połowie. Choć w drugiej odsłonie gry BVB było lepszą drużyną nie zdążyło dogonić Ukraińców.

- Schmelzer
- brak

- brak

Całe Dynamo za gre w pierwszej połowie.

Jason Bourne
1 kolejka
Piecia1990Timak

Zarate
Zarate
Santa Cruz
Santa Cruz
Santa Cruz

Sidney Sam

Pierwszy mecz w sezonie, z jakim przeciwnikiem i ........... wysoka wygrana. Timak w ubiegłym sezonie rozdawał karty w II lidze, więc wiedziałem, że to będize trudny mecz. Do tego dokładnie 13 graczy odpadło z powodu niebieskiej formy. Z tego powodu od początku zagrał.... Santa Cruz. W ataku Raul, Del Piero, Fuller, Sergio Garcia byli bez formy. Ewerthon nominalny napastnik grał tego wieczoru na pozycji playmakera. Ryzyko postawieniu na środku zamiast Tchoyi'a Hitzlspergera opłaciło się. Liczyłem na to, że mając taką ekipę, spokojny mogę być o to, kogo wystawię, bo mam 32 osobową silną kadrę, bardzo wyrównanych pod względem statystyk graczy. Wszystko ułożyło się cacy. Timak nie istniał, próby kończyły się na 20 metrze. Andersson- szwedzki grajek, zatrzymywał wysokich graczy Zeballosa (?) i Derdiyoka. Bayer dobił były ich piłkarz.... Datolo, który sezon temu odszedł z Espanyolu do Aptekarzy, po czym... wrócił do Katalonii. DO\obry początek i dzięki Timak.

-
-

-

Santa Cruz Strzelec 3 goli. Facet, który był na sprzedaż za nędzne 2 mln, a nawet 1.5. Strzelał w sparach gol za golem, I zaczął od trójeczki.

manki
3 kolejka
MankiGoofy

Lamela
Martinez
Hamouma
Martinez

Mecz od pierwszych minut do jednej bramki , nie z trudem domyśleć się do której , Valencia ambitnie grała i miała chwile "uniesienia" dopóty do póki nie doszła do połowy boiska gdzie piłka była przechwytywana przez przeciwników

-
-

-

Martinez-Ilość strzelonych bramek

sylwek12b
3 kolejka
sylwek12bT-mac

Miccoli
Derdiyok

Wynik odzwierciedla gre, marna skutecznosc spowodowala to ze padly tylko 2 gole. Dzieki za mecz i powodzenia dalej

- Dante (Bayer L)
-

-

Miccoli i Derdiyok - strzelcy obu bramek w tym spotkaniu

WKS
4 kolejka
WKSRKSHexio

Makukula
Makukula
Makukula
J.Ayew
Cardozo

Inauguracja sezonu na Donbas Arenie okazała się pomyślnie dla Gospodarzy. Olimpique po odbiciu się od dna i znaleźeniu trenera zamazała wszelkie wątpliwości o jakichkolwiek problemach. Mecz stał na wysokim poziomie choć pomimo tak okazałego wyniku mimo wszystko zabrakło bramek. Graczom z obu drużyn (oczywiscie Szachtar musiał być lepszy...) upatrzyli sobie obramowanie bramki i za wszelką cene starali się strzelać w słupki i poprzeczki. Smucą dwie kartki załapane na sam start... Miejmy nadzieje, że to pierwsze i ostatnie ;d. W każdym bądź razie mecz mógł się pokonać i Maryslczycy mogą jechać do siebie z głową do góry. Nie mieli się czego wstydzić.

- Crusat, Srna
-

-

Ariza Makukula - Miał tyle okazji, że spokojnie mógł podwoić swój dorobek strzelecki, jednak dobry i hat-trick na początek.
GooFy
2 kolejka
GoofyHexio

Marko Marin
J. Martinez
Remy
Maurice-Belay

Po tym spotkaniu na pewno zadowoleni są kibice którzy siedzieli za bramkami. Spartak posłał dziś sporo piłek w trybuny.

-
-

-

kuba12-15
... kolejka
kuba12-15Sylwek12b

Kevin Gameiro

Helmes
Helmes
El-Hadji Diouf
El-Hadji Diouf

Wygrała po prostu zdecydowanie druzyna lepsza, a przede wszystkim skuteczna. Rangersi przez wiekszosc meczu kontrolowali grę i nie pozwolili Ajaxowi na roziwnięcie skrzydeł. Dzięki i do rewanżu smile.gif

-
-

-

Nalep
1. kolejka
NalepWKS

Niestety, z emocji zapomniałem zrobić screena ze statystykami, ale te najważniejsze są.

Makukula
Pizarro
Ben Arfa
Pizarro
Chamberlain
Pizarro
G. Dos Santos
Ben Arfa
Makukula
Beckham
G. Dos Santos
Makukula
Samobój

Cóż to był za mecz! Kibice zgromadzeni na stadionie w Bordeaux zobaczyli (uwaga!) aż 13 bramek! Fenomenalne spotkanie drużyn, które postawiły wynik na szali. Tak, to prawda. Jakim wynikiem nie zakończyłby się ten mecz i tak jestem mega zadowolony z gry moich zawodników. Po pierwsze byli mega skuteczni pod bramką. Żyrondyści podnieśli się po tym jak przegrywali 4-5 i ostatecznie udało się wygrać. Zwycięską bramkę rzutem na taśmę w doliczonym czasie gry strzelił... W sumie to był samobój, ale ja zapisałbym bramkę Dos Santosowi, który najlepiej odnalazł się w wielkim zamieszaniu w polu karnym. Niestety nie pamiętam wszystkich bramek, bo to niemożliwe, ale mogę napisać, że było kilka trafień cudownej urody. Tak jak np. strzał Dos Santosa. Szkoda, że go nie nagrałem, bo piłka zanim wpadła do bramki odbiła się od poprzeczki! Warto dodać, że od ok. 70 minuty oba zespoły grały... 4 napastnikami! Tak, niby wynik się nie liczył, ale tych sytuacji było multum. Ja osobiście nie żałuję, bo wygrałem. Nie wiem jak mój przeciwnik. Oby takich spotkań było więcej, bo naprawdę warto. Dzięki za mecz, powo dalej i do rewanżu!

- Fair
- Play

- Brak

Giovani Dos Santos - zdecydowanie MOTM. Strzelec dwóch bramek, no i kluczowa postać przy tej ostatniej, zwycięskiej.

Jason Bourne
5 kolejka
Piecia1990kksm

Wywaliło po 45 minutach

Zarate
Del Piero
Zarate
Ewerthon

Oduro

Mecz pod dyktando Hiszpanów. Pierwsza połowa to spokojna gra Espanyolu i 2-1. Przerwało po pierwszych 45 minutach i 2 połowa była dogrywana. Tam pomimo natarć Hannoveru Espanyol wbił 2 gole i zasłużył w pełni na pełną pulę.

-
-

-

Hmmm chyba Zarate za 2 bramki. Ale ogólnie cały espanyol.

T-Mac
... kolejka
T-MacNalep

L. Bender

Pablo Piatti
Pizarro

Niestety porazka, po 2 slupkach i sporej ilosci sytuacji jakie mialem nie zdolalem tego wykorzystac - wiedzialem ze sie to zemsci ;/
Gratulacje i powodzenia dalej

-
-

-

cichy21
1. kolejka
Cichy21BlueOle1910

Demba Cisse
Demba Cisse
Demba Cisse
Agbonlahor
samobój

Konsektwentna i solidna gra Fenerbahce była kluczem do zwycięstwa w tym spotkaniu.

-
-

-

Demba Cisse - Strzelec hattricka

3. kolejka
Cichy21Outqer

Joe Cole
Rondon
Quagliarella
Kanoute

Wyrównany mecz zakończony sprawiedliwym remisem.

-
-

-

Nikt sie nie wyróżnił

przemosekk
4 kolejka
Przemosek123zibi75

Maloney
Maloney
Obinna
LuaLua
Gusev

Myślałem na samym początku, że mecz będzie bardzo ciężki, ponieważ z bardzo trudnym rywalem jakim jest zibi75. Okazało się, że było zaś odwrotnie i to mój zespół prowadził grę strzelając 3 gole w pierwszej połowie, a w drugiej połowie aż 2 gole. Oczywiście zespół zibiego też robił dobre akcje, ale dzięki mojej obronie udało się przerywać kontry zibiego. Mecz był rozgrywany na wysokim poziomie. Mecz grany w miłej atmosferze. Dzięki za mecz zibi75 i powodzenia dalej w lidze oraz do rewanżu (mam nadzieję, że się odegrasz za tą porażkę).

- brak
- brak

- czysto

Shaun Maloney - strzelec 2 goli dla Dynama Kijów. Dzięki niemu koledzy podnieśli się i pokazali klasę.

zibii75
1. kolejka
zibii75niCejOke

Cassano
Jose Enrique
Omotoyossi
Omotoyossi
Omotoyossi

W pierwszych minutach meczu zaczelo sie tak samo jak z Przemoskiem czyli znowu w plecy, udało się wyrównać i od tej chwili popis gry Omotoyossiego który ustrzelił 3 gole. Na 3 mecze 3 punkty, jak bedzie dlaej zobaczymy, oby nie było to tylko mała wypadkowa a oznaka wzrostu formy. Zmiana taktyki dała efekt.

- Brak
- Brak

- Brak

Omotoyossi

Witu
2 kolejka
Wituwoodi

Gervinho

Joao Pereira
Izmailov

Pierwszy mecz w tym sezonie u siebie i niestety porażka, pozostaje pewien niedosyt bo mecz był bardzo wyrównany i równie dobrze przy większej skuteczności to moja ekipa mogła zejść z murawy z 3 pkt, ale stało się inaczej i 3 pkt jadą do Portugalii. Dzięki za mecz i powo dalej.

-
-

-

Marat Izmailov - strzelca zwycięskiej bramki dla ekipy Sportingu
Rybson
3 kolejka
RybsonSiero94

Spotkanie wyrównane, emocjonujące, i w sumie mozna powiedzieć, że nie brakowało niczego... zaczeło się od niewykorzystane sytuacji sam na sam przez Alexa... po czym zemscilo sie i kapitalnym podaniem popisał się bodajże Willian do Wellitona ... także akcja panów W&W biggrin.gif swietnie to wyszło... chociaz byłem przekonany ze jest spalony , potem jedna i druga druzyna grała jakoś tak bez siły przebicia, głównie wojna toczyła się w środku pola, w 60 minucie poirytowany dyspozycją coponiektórych grajków, wpuszczam Jokera... Cleytona, który niedość ze przywraca nadzieję, to odwraca losy meczu, i w ciągu kilkunastu min pakuje 2 bramy z głowy, nie do obrony!, dzieło zniszczenia dokonuje Tuncay, i zwycięstwo przed własną publicznością staje się faktem, dzięki za fajny mecz, powodzenia dalej!

- brak
- brak

-brak

CLEYTON - Joker w talii Panaty:)

GooFy
4 kolejka
GooFyCichy

Douglas Costa
Hamouma

Twardy mecz, żadna ze stron nie chciała za wcześnie się otworzyć. Nie było to spotkanie przyjemne dla oka, obie defensywy grały konsekwentnie. W 73 minucie Douglas Costa wykorzystał właściwie jedyną 100% okazję. Malaga musiała teraz mocniej zaatakować co otworzyło Spartakowi drogę do bramki gości. Wynik ustalił Romain Hamouma, strzelając piękną
bramkę.

Brak

Brak

Romain Hamouma - Dojrzałość tego gracza zaskakuje mnie samego. Kupując go nigdy nie oczekiwałem, że będzie tak dobry. Pracował na całej długości boiska, w odbiorze, w rozegraniu i ataku. Występ zwieńczył piękną bramką.

Nalep
5. kolejka
NalepFerat

Pizarro
Carew

Przez większą część meczu żadna z drużyn nie miała, ani jednej dogodnej sytuacji do zdobycia bramki, by w doliczonym czasie gry (sędzia doliczył 0 xD) padły dwie bramki. W 90. minucie Claudio Pizarro znalazł się oko w oko z bramkarzem gości. Za pierwszym razem Diego Lopez obronił strzał Peruwiańczyka, ale przy dobitce nie miał szans. Po rozpoczęciu gry solową akcję przeprowadził John Carew i... Strzelił bramkę na 1-1. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że Żyrondyści na koniec mieli jeszcze jedną sytuację, którą zaprzepaścił wychowanek La Masii - Cristian Tello. Dzięki za co by nie mówić (xd) dobry mecz i do rewanżu

- Fair
- Play

- Brak

Sędzia - "doliczony" czas okazał się zbawienny.

sylwek12b
5 kolejka
sylwek12bNiCeJoKe

Ronaldinho
Luis Fabiano
Luis Fabiano
Elano
Senna

Nie wiem co sądzi o tym mecz. Mecz był wyrownany ale niestety moim zawodnikom nic nie chcialo wpasc, albo swietnie bronił gk rywala albo moi zawodnicy pudłowali do pustej bramki, dzieki za mecz i do rewanzu

- Senna (Saragossa)
-

-

Cały zespól Saragossy - za skutecznosc pod bramką rywala

WKS
2 kolejka
WKSRKSSylwek

Szachtar po raz kolejny nie zagrał dobrego meczu. Nie mają szczęścia przy bramce przeciwnika, choć dogodnych sytuacji było jak na lekarstwo. Słupek Navasa mógł skończyć sie bramką ale rywal nastawił się na wytrwanie 90 minut i wytrwał. Typowy mecz bez histori. Dzieki za mecz.

-
-

- El Hadij Diouf (Rangers) (lekka)

-

Aktualka
Witu
4 kolejka
WituManki

Niestety mecz był grany na raty i po drugiej połowie rywal zbyt szybko opuścił mecz i nie zdążyłem zrobić screenów dlatego udostępniam te z pierwszej połowy...

Lisandro Lopez
Lisandro Lopez
Salihovic
Salihovic
Ibisevic
Gervinho
Gervinho

Od pierwszej do ostatniej minuty miażdżąca przewaga Hoffenheim i wynik mógłby być spokojnie dwukrotnie wyższe jednak seryjnie w tym meczu okazje marnowali moi piłkarze, głównie Ibisević i Firmino, rywala było stać na pojedyncze próby wyjścia z kontry. Dzięki za mecz i powo dalej.

-
-

-

Sejad Salihovic - 2 bramki i asysta mówią same za siebie.

zibii75
2. kolejka
Feratzibii75

Omotoyossi
Omotoyossi
Omotoyossi
M.B.Diouf
K.Asamoah

Dwie diametralnie różniące się połowy, pierwsza to popis gry w ataku zespołu Bragi i trzy gole Omotoyossiego powinny ustawić spotkanie na drugą połowę. Nic jednak bardziej mylnego, taki przeciwnik jak Ferat gra zawsze do końca i jest chyba jednym z lepszych w lidze. Wiedziałem, że będę musiał dużo się natrudzić i grać z rozwagą, aby coś ugrać i dowieź dobry wynik do końca spotkania. Powiem tylko tyle, że po prostu koledze brakło czasu, aby choć wyrównać a Kuszczak się dwoił i troił w bramce Bragi ( obok Omotoyossiego był dziś w fenomenalnej formie) i tylko dzięki jego postawie wynik meczu to 3: 2 dla Bragi. Dzięki za fajny mecz Ferat i do następnego, powodzenia dalej.

- Manu
-Brak

- Brak

Obie ekipy, ale dziś chyba jednak Kuszczak

woodi
3 kolejka
woodiWKSRKS

Samobój
C. Beattie
Joao Pereira
Elmander
Amauri

Bance
Bance
Mutu
Mutu

Bardzo zacięty i szybki mecz z wieloma błędami w obronie po obu stronach co za tym idzie? dużo goli smile.gif Pierwsi zaczeli Portugalczycy juz w 5 minucie zdobywając gola ale 2 minuty sie nie odwlekło a goście wyrównują.... do przerwy cios za cios i wynik 4:4 druga połowa to bardziej rozważna gra i szanowanie piłki. kilka okazji po obu stronach ale bramek nie oglądaliśmy i gdy wszyscy myśleli że bedzie podział pkt mim zdaniem sprawiedliwy skrzydłem ostatnią akcje meczu rozpoczął Elmander, który minął obrońców zszedł ze skrzydła w pole karne i zamiast uderzać zobaczył dobrze wyprzedzającego go Amauriego, któremu posłał miękką podcinką idealną piłke, bramkarz chciał uprzedzić Napastnika Lizbony ale Amauri jest za cwany i uprzedził wychodzącego bramkarza kierując piłke do siatki obok słupka bramki smile.gif dzieki za mecz i do rewanzu smile.gif

- Sissoko
- brak

- brak

Myśle ze Amauri, który dał zwycięską bramke swojej drużynie i cenne 3 pkt

T-Mac
... kolejka
T-Macwoodi

Zeballos

Dobra gra w obronie i 3pkt zostaja w Leverkusen. Bramke strzelil niezawodny Zeballos, mimo tej bramki na wage wygranej to Dante zostal graczem meczu.
Powo dalej

-
-

-

Dante
cichy21
5. kolejka
Cichy21Witu

Babel
Babel
Lazovic

Goście byli zdecydowanie lepsi w tym meczu i w pełni zasłużenie wygrali.

-
-

-

kksm
4 kolejka
kksmchelsonik

Olic
Olic

Rozłączyło nas po połowie. Mecz od początku do końca kontrolowany przez Hannover 96 i mimo problemów technicznych z padem zakończony wygraną 2-0. Czas zakupić nowy działający wreszcie pad ;P Powodzenia dalej.

- Schmelzer

Olic - 2 decydujące bramki.

woodi
5 kolejka
woodiKuba12-15

Niestety brak bo po meczu czarny ekran :/

Gekas
Gekas
Schieber

Dobry mecz w wykonaniu gospodarzy, cały czas kontrolowali przebieg spotkania i nie pozwalali gościom na zbyt dużo. Goście mogli strzelić honorową bramke ale Riquelme uderzył w poprzeczke i to był chyba najgroźniejszy strzał ze strony holendrów... Dzięki za mecz i powodzenia dalej

- brak
- brak

- brak

Gekas - dostał swoja szanse, dziś rozegrał pierwsze spotkanie w nowym sezonie i prosze 2 gole dające pewne zwyciestwo smile.gif

BlueOle10
2 kolejka
BlueOle10Rybson

Agbonlahor
Cisse
Cisse
Cisse
Totti
Sow
Maxi Lopez

jak to derby z Rybsonem, mecz z wieloma bramkami, wieloma akcjami, bardzo wyrownany. Tym razem to ja bylem skuteczniejszy, a zwyciestwo zapewnil mi Cisse.

-
-

-

cisse- hat trick dajacy roznice bramkowa miedzy dwoma druzynami.

woodi
1 kolejka
woodiGoofy

Joao Pereira
Gekas

Cleo
Cleo
Hamouma

Niewiem co zaczyna się dziać ze Sportingiem :/ dobry start sezonu a teraz leżą i kwiczą mimo iż byli drużyną lepszą więcej okazji sobie stworzyli do zdobycia bramki to nie potrafili nawet uderzać w światło bramki :/ fatalna postawa napastników w tym meczu na 16 strzałów oddanych tylko 4 w światło bramki :/ i kolejny mecz przegrany w ostatnich minutach meczu :/ no nic do 3 razy sztuka zobaczymy jak pójdzie im nastepny mecz smile.gif dzieki i powodzenia dalej biggrin.gif

- M.Diarra (Spartak)
- brak

- brak

Cleo - strzelec dwóch goli dla Spartaka, które dały 3 pkt smile.gif

chelsonik
1 kolejka
chelsonikkuba12-15

Ribeiro
Klasnic
Klasnic
Dobroiu

Gameiro
Gameiro
Diop
Diop

Kapitalne emocje w Dortmundzie. Ajax zaczął od bardzo mocnych ataków, co zaowocowało dwiema bramkami już na początku meczu. BVB miało wiele szczęścia, bo mogło to się skończyć gorzej. Ale o dziwo, chelsonik tak wstrząsnął ekipą BVB, że odbudowali się już przed przerwą i doprowadzili do remisu. Po przerwie po kapitalnej indywidualnej akcji bramkę strzela Ribeiro, po czym BVB znów spoczęło na laurach, a Ajax wykorzystał to z nawiązką i prowadził 3:4. Wtedy to trener BVB wprowadza Dobroiu, a ten strzela gola, który ustalił wynik meczu na 4-4. Dzięki za dobry mecz i powodzenia.

- Hummels
-

- Riquelme - lekka

Dobroiu - joker w talii Chelsonika.

Aktualka
kuba12-15
2 kolejka
kuba1215Piecia

Weiss

Carlos Eduardo
Riise
Maxi Moralez
Fuller

Ładny, przyjemny mecz z fajną grą z obu stron. Oby dwaj trenerzy są zgodni zdania, że mecz powinien sie zakończyć remisem (zresztą tak jak w każdym meczu druzyn Ajaxu i Espanyolu)smile.gif. Ajax w pierszwej połowie nie umiał wykorzystać swoich klarownych sytuacji i to sie zemsciło w postaci tej porażki. Dzięki i powo dalej

- Riise
-

-

Sieron94
1 kolejka
mankisiero94

Petric
Willian
Welliton
Welliton
Welliton
Petric

Mecz pod kontrolą Hamburgera. Mecz grany na raty.

-
-

-

Welliton - strzelec hat-tricka.

Jason Bourne
3 kolejka
pieciaNiCeJoKe

Luis Fabiano
Elano
Elano
Lewandowski

Mauro Zarate
Mauro Zarate

Mecz grany na raty. Nice 2x wywalało. Po 1 meczu 2-0 dla nice. Słabe spotkanie zm ojej strony. W dogrywanych 45 minutach zagrałem o neibo lepiej. Zmniejszyłem rozmiar porażki na pcozątku do 2-3, jednak zbyt ofensywna taktyka zemściła się. Mając takich graczy w zespole jakich ma trener Saragossy, kwestia czasu były gole. Skńczyło się na 2-2. Zasłużony remis i znakomite dla oka 2 45 minut. Zasłuzona wygrana w końcowym rozrachunku Saragossy.

- Bosingwa (Saragossa)
-

-

Obie drużyny za typowy hiszpański futbol

Aktualka

strzelcy
WKS
5 kolejka
mankiWKS

nie mam nie ja jestem gospem.

Makukula
Makukula
Makukula
Bance
Bance
Bance
Ben Arfa
Ben Arfa
Jesus Navas

Mecz grany dość dawno w dodatku na raty. Manki jakoś się nie kwapi aby wstawić...trudno. Ja nie wiele z tego meczu pamietam. Ale ogromna przewaga Szachtaru.

-
-

-

Szachtar
Nalep
4. kolejka
niCejOkeNalep

Gattuso
Pires
Cassano
Niang
Senna
Pizarro
Niang
Senna
Gattuso

Mecz z przewagą gości, którzy bardzo szybko objęli prowadzenie. Myślę, że ta bramka mimo wszystko ustawiła ten mecz, bo to gospodarze musieli gonić wynik. Ogólnie mecz był obfity w dużo sytuacji pod bramką obu drużyn. Ofensywne style gry obu zespołów w końcowym rozrachunku pokazały, że tutaj nie było miejsca (i czasu) na defensywną grę. Było też kilka błędów, które popełnili zawodnicy z obrony. To tyczy się także obydwu teamów. Ozdobą spotkania było świetne uderzenie z dystansu autorstwa Gennaro Gattuso. Ten gol ustalił wynik spotkania. Dzięki za mecz i do rewanżu.

- Brak
- Brak

- Brak

Pires - kilka świetnych prostopadłych piłek oraz strzelona bramka. Francuz wraca do wysokiej formy, którą prezentował na początku sezonu.

Aktualka
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.