bobson
Oct 26 2004, 16:58
Witam :!:
Może wiecie gdzie znajde klawiszologie do WE2002. Chodzi mi głownie o tricki. I jeszcze jedno w jaki sposòb odbierać szybko piłke? (naciskając np. przycisk strzału) <--- bo nie wiem.
P.S. Grałem w ta grę 3 razy więc sie nie śmiejcie z moich laickich pytań :wink: No i za wszelką pomoc WIELKIE dzięki
sir_Hero
Oct 26 2004, 18:10
pilke odbiera sie podaniem.
A co do trickow to wpisz w gogle we 2002 i na kazdej stronie jaka sie wyswietli beda tricki
STEROWANIE :
::::OBRONA::::
Kwadrat []
-podwajanie krycia; zmusza gracza nie będącego pod Twoją kontrolą do zaatakowania przeciwnika posiadającego piłkę
Kòłko O
-wślizg ; uwaga, źle skalkulowany może zakończyć się ostrym wejściem w nogi rywala i w konsekwencji kartką; przy umiejętnym wykorzystywaniu bardzo dobra defensywna broń ;
-wybicie piłki ; gdy piłka jest w powietrzu naciśnięcie O spowoduje wybicie jej nogą lub głową w pole
Krzyżyk X
-presja- ciągłe trzymanie klawisza powoduje, że aktualnie kontrolowany zawodnik pròbuje odebrać piłkę przeciwnikowi
-przechwyt - naciśnięcie X w odpowiednim momencie spowoduje zabranie piłki przeciwnikowi
-podanie głową- gdy piłka jest w powietrzu, X-em możemy ją podać do partnera
Tròjkąt /
- wyjście bramkarzem- dzięki temu możemy skròcić kąt strzału przeciwnikowi albo zapobiec dojściu do piłki przez napastnika rywala
L1
-zmiana zawodnika
::::ATAK::::
Kwadrat []
-strzał- jego siła i wysokość zależy od długości przytrzymania przycisku
-głòwka- naciśnij bądź przytrzymaj gdy piłka znajduje się w powietrzu w celu strzału na bramkę
Kòłko O
-podanie gòrą- podanie wykonywane w środku pola, siła zależy od stanu paska nad nazwiskiem zawodnika
-dośrodkowanie- w okolicach pola karnego na lewej lub prawej flance wciśnięcie X spowoduje wrzutkę w pole karne, można regulować wysokość podania:
O - najwyższe podanie, na głòwkę, skuteczne w przypadku posiadania wysokich napastnikòw,
2xO - nieco niższe silniejsze podanie, dobre na szczupaka, woleja, nożyce, czy też zwyczajny strzał głową
3xO – dośrodkowanie po ziemi, dobre podanie na wbiegającego w pole karne gracza
Krzyżyk X
-podanie dołem – podstawowe podanie; jeżeli naciśniesz X przed dojściem gracza do piłki to odegra ją bez przyjęcia
-podanie głową – jeżeli naciśniesz X podczas gdy piłka jest w powietrzu, wòwczas zawodnik odegra ją głową do kolegi z zespołu
Tròjkąt /
-podanie na dobieg- w rękach dobrego gracza potrafi być zabòjczo skuteczne
SPECIAL MOVES:
-L1+Tròjkąt - podanie na dobieg ale gòrą, taka piłka za plecy obrońcòw, stosuje się zamiennie z wypuszczeniem dołem, w zależności od sytuacji
-L1+Kwadrat – wysoki lob, opanowanie tego elementu baaardzo przydaje się w sytuacjach 1 na 1 z bramkarzem
-L1+Krzyżyk- podanie z klepki, 1-2, najbardziej skuteczne zagranie w grze, potrafi bardzo skutecznie rozmontować obronę rywala, można stosować w każdym miejscu na boisku, jednakże nadmierne używanie tego zagrania jest uznawane za zwykłe lamerstwo
-L1+Kòłko- podanie 1-2 gòrą tzn. pierwsze podanie idzie po ziemi a odegranie następuje gòrą; także świetne zagranie o działaniu niemal identycznym jak L1+X, a nawet skuteczniejsze gdyż po odegraniu gòrą często obrońcy rywala zatrzymują się na moment w miejscu
-3xL1 – przekładanka a’la Carlos czy Denilson, trzykrotne przełożenie nòg nad piłką
-Kwadrat, Krzyżyk- markowanie strzału, działa tylko na połowie przeciwnika, często tym zagraniem można położyć naraz i bramkarza i obrońcòw, wymaga jednak treningu, aby mòc skutecznie stosować
-Tył+Kwadrat- niski lob, podczas sprintu naciągamy pasek strzału i przytrzymujemy kierunek przeciwny do kierunku biegu
-R1 – kiedy twòj zawodnik czeka na dochodzącą do niego piłkę po podaniu od partnera, wciśnij R1 aby przepuścił piłkę między nogami, jednak to zagranie zostało osłabione względem ISSProEvo, ponieważ wydłużył się czas oczekiwania na reakcję twojego zawodnika
-dowolny klawisz akcji [X, [], O, / ] lub jeden z przyciskòw kierunkowych o kącie 90st względem kierunku biegu [ skomplikowanie brzmi, przypuśćmy, że biegniesz w prawą stronę, wòwczas masz nacisnąć gòrę lub dòł ] wciśnięty dokładnie w momencie w ktòrym rywal wykonuje wślizg spowoduje przeskoczenie nad nim i kontynuowanie biegu; bardzo efektowne zagranie i jednocześnie trudne do wykonania
STAŁE FRAGMENTY GRY:
::::RZUTY WOLNE::::
Kwadrat – strzał :
---Dòł+Kwadrat---precyzyjny, ale słabszy strzał, piłka leci wyżej nad murem, wykonujemy gdy odległość od bramki jest mniejsza od 26m
---Kwadrat---strzał o przeciętnej sile, wykonujemy gdy odległość od bramki wynosi 26-30m
---Gòra+Kwadrat---mocny strzał, wykonujemy gdy odległość od bramki jest większa od 31m
Możemy ròwnież podkręcać piłkę za pomocą trzymania ‘lewo’ ‘prawo’ podczas napełniania się paska siły strzału . Przykładowo strzał z 24m wyglądałby tak : lewy-dolny skos+Kwadrat lub prawy-dolny skos+Kwadrat
Z bliskich odległości można pokusić się o tzw. szczurka, mocny strzał po ziemi [ gòra+Kwadrat, ledwo muśnięty]
Kòłko – podanie:
---Kòłko+Gòra--- mocne podanie gòrą, kontrolowana moc podania
---Kòłko+Doł--- kontrolowane podanie po ziemi
---Kòłko---zwyczajne podanie gòrą
Krzyżyk:
---X---podanie dołem do najbliższego zawodnika
::::RZUTY ROŻNE::::
Krzyżyk:
---X---podanie dołem do najbliższego zawodnika
Kòłko:
---Kòłko+Gòra---mocna wrzutka na kròtki słupek, bardzo efektywna gdy mamy wysokich dobrze grających głową obrońcòw
---Kòłko+Dòł---dośrodkowanie po ziemi w pole karne na wbiegających w głebi pola zawodnikòw
---Kòłko---zwykłe dośrodkowanie o dość wysokiej paraboli lotu piłki
ladnie ci sie nudzi bakel
mino, Ty myslisz, ze ja to na biegu pisalem ?
ahaha
WE2002 Mega FAQ lezy u mnie na dysku odlogiem, jutro moze wrzuce na IO
bobson
Oct 27 2004, 10:58
Bakel :!: Wielkie dzięki stary :!: Oto mi chodziło
A z tym wrzuceniem na głowną strone to może nie taki głupi pomysł :wink:
P.S. Czy można jeszcze dopisać się na lige :?:
Odkryłem kilka jakże ważnych rzeczy , od razu łatwiej się gra .
Koniecznie na str. głòwną .
pawel_szulc
Nov 14 2004, 15:31
I co Bakel wrzucisz cos??
pawel_szulc narazie niech Ci sterowanie samo wystarczy to jest podstawa...
pawel, nie moge sie powstrzymac, to silniejsze ode mnie, mozna byc nowym, mozna czegos nie wiedziec, ale ty czytac nie umiesz... bakel wkleil wszystko co potrzeba nowemu userowi, chcesz wymiatac opanuj te zagrania do perfekcji, to pogadamy...
pawel_szulc
Nov 15 2004, 19:30
kemot ja zagrania mam opanowane. w ta gre gram dluzej od ciebie nie boj sie. Chyba nie grasz w to od kiedy sie pojawilo na pSX nie ?? No dobra. Mozemy gadac. Tylko chcialem zobaczyc co jest w tym Faq
wilimowski
Nov 15 2004, 19:57
heh Paweł_szulc rocznik 1991 bedzie uczył młodego śpika Kemota LOL
i bardzo dobrze! przyda się tym chłystkom z IO i PolEvo troche twardej 10-letniej ręki!! Musi być porządek, a kto jak nie nasza kochana młodzież w wieku komunalnym( jakkolwiek by to nie brzmiało :wink: ) ma całkowitą wiedzę o ISS'ach? 8)