Na dzisiejszej konferencji prasowej Trener Kubbas udzieli odpowiedzi na wszystkie nurtujące kibiców pytania oraz wypowie się na temat planów drużyny.
Witam państwa, chciałem na początek przedstawić już sfinalizowane zakupy Naszego klubu, jak dobrze wiadomo jestem tutaj od niedawna, gram tym co zastałem, ale z sukcesami, pozycja w tabeli jest zadowalająca, ale może dla Was kibiców nie dla mnie jako trenera, kilka wpadek było do uniknięcia, a przewaga nad resztą drużyn w tabeli byłaby większa.
Zacznijmy od priorytetowego zakupu Naszej drużyny w tym sezonie a był Nim Burak Yilmaz, który spodobał się mi podczas jednego z wielu meczy sparingowych z drużyną Spartaka Moskwa, uważam, że Yilmaz gotowy jest na pierwszą 11 i zapewnia mi świetną rotacje wśród 4 napastników Yilmaz Cole Nilmar Rossi, w zależnośći od dyspozycji można zastosować na prawdę ciekawe warianty w napadzie.
Drugim zakupem, w kolejności priorytetu, był Zvjedan, dysponujący świetnym podaniem, świetnym zmysłem rozgrywania co było najbardziej poszukiwane, nie jest on może najszybszym ani najzwrotniejszym graczem w lidze, ale dysponuje umięjętnościami które pozwolą mu na niesamowite wzmocnienie firepoweru drużyny.
Zakup Dzusdzsaka był bardzo kwestionowany przez sztab Moich asystentów, zwłaszcza gdy wcześniej kupiony został Nene, który upatrywany był przeze mnie już wcześniej, ale nie spodziewałem się jego dostępności tej zimy, ale jak tylko się pojawił został zakupiony. Dzsudzsak gracz lewonożny operujący wyśmienicie prawą nogą, co było niesamowicie ważne gdyż ma grać na prawym skrzydle, naturalny skrzydłowy, cena tego gracza sprawiała, że po zakupie Nene rozważaliśmy wycofanie się z negocjacji, 14 mln to nie są grosze, ale po ponownym przyjrzeniu się sytuacji, i zastanowieniu nad taktyką, która była już gotowa, uznaliśmy, że ten gracz jest jednym z niewielu który może podołać oczekiwaniom managmentu na tej pozycji w pełni.
Nene o którym już wcześniej wspominałem szykowany jest na ławkę, ale na pewno będzie widywany na boisku bardzo często, takie umiejętności na pewno nie będą się marnować
Tulio, jeden z najważniejszych zakupów, Libero wprost z Japonii, który nigdy nie zaistniał w europejskiej piłce, prawdziwy lider zespołu, potrafiący grać gdy trzeba nawet w pomocy, pierwsza jedenastka gwarantowana.
Carton Cole, pojawił się nagle na rynku za niewielką cenę, po szybkich negocjacjach prywatnych z trenerem, który jest moim znajomym, doszliśmy do porozumienia.
Ostatni ale nie najgorszy, Yeste, odkrycie autorskie, 750 tysięcy, śmieszna cena, za wyśmienitego gracza, nie jest szykowany na wiele gry w tym sezonie, gdyż dubluje się poniekąd z Nene i Dzu, ale nigdy nie wiadomo co i jak się potoczy. Trener nie zaprzecza także możliwości gry w niektórych meczach dwoma skrzydłami
Nene 6 mln - nr 11
Dzsudzsak 14 mln - nr 8
Burak Yilmaz 3.845 mln - nr 14
Misimovic 3.1 mln - nr 10
Tulio 3 mln - nr 3
Yeste 750 tysięcy - nr 16
C. Cole 2.5 mln - nr 30
Odeszli z zespołu również De Guzman, który nie mógł znaleźć żadnej lini porozumienia z klubem, dostaliśmy za niego symboliczne 500 tysięcy.
Zwolnieni zostali niepotrzebni w drużynie:
Mubarak
Mano
Kosecki
Sobota
Nakoulma
Hernan Perez