Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Lagi na łączu 512/256 Radiòwka
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null
janq77
Witam
Jestem już powoli zdesperowany. Mam łącze 512/256. Specjalnie zwiększyłem je aby mòc grać online. Zaznaczam, że jest to radiòwka. Antena na dachu bloku. Opròcz mnie net ma dwòch sąsiadòw w klatce. Żeby nie było gra chodzi płnnie jak gram jako host, co jest chyba zrozumiałe ale przeciwnik -Client ma lagi. Oczywiście jak ja zagram jako klient to ja mam lagi. Nikt nie chce ze mną grać!!!!! Mam zainstalowany Cfos speed, ustawione odpowiednio MTU PES4 odpowiednio ustawiony, tzn rozdziałka i detale na minimumi i nic sad.gif. Normalnie przy ściąganiu plikòw transfer jest ok i nie ma "czkawki". Systemowy firewall wyłączony. Co zrobić???? Aha, zdarzają się dni że wszystko chodzi super, ale dzieje się to baaardzo rzadko.

POMOCY!!!!!!
Czarny
QUOTE(janq77 @ Sep 13 2005, 19:59:47)
Co zrobić????

powiesić się laugh.gif
ftomekk
Siemka.
Czarny-po raz kolejny błysnąłeś.Brawo.
Janq-wpisz w konsole polecen(start-uruchom,cmd) polecenie ping.
ping www.wp.pl
ping www.onet.pl itd

Mozesz tez spròbowac polecenie : tracert wp.pl
tracert onet.pl
Zobacz jaki jest ping do popularnych portali.
Dlatego o tym pisze bo czesto nawet na dobrych laczach w niektorych godzinach jest duzy ping na ktorym nie warto grac.
Jezeli masz wysokie pingi o wszystkich godzinach ,proponowalbym zglosic to do dostawcy internetu.To by bylo tyle z mojej strony.
JTK
" Ping www.onet.pl -t " ctrl+c .

Czasem nie dzielisz tego lacza z sasiadami ? Bo jezeli tak to zapytaj ich czy czasem czegos nie sciagaja wink.gif Dodac nalezy tez ze tryb online w PES4 jest spaprany! Niestety client bardzo czesto bedzie mial lagi ,bo uzywane przez gre sa porty UDP :/
Radarek
Dodam jeszcze ze HOST musi miec duzy UPLOAD. Czyli co z tego ze masz dobrego neta jak koles z ktorym grasz (a on jest hostem) ma maly upload? Wtedy tobie laguje i nic na to nie poradzisz. Ostatnio probowalem grac przez Hamachi ale widzialem ze nie jestem w stanie zagrac z ludzmi jako CLIENT (bo mieli cienki upload) - tego nie mozna bylo nazwac lagami bo gra zamieniala sie w wielkiego zolwia :-). Kiedy zamienialism sie rolami (ja HOST) moi rywale w wiekszosci nie narzekali.

QUOTE(Czarny @ Sep 14 2005, 00:33:43)
powiesić się laugh.gif
[right][snapback]35017[/snapback][/right]
A ty czarny jak nie masz nic do powiedzenia to sie nie odzywaj. A jak juz nabijasz sobie posty to rob to w bardziej inteligentny sposob.
Czarny
napisalem tak bo poraz 1000-czny osoba pisze nie w tym dziale co trzeba...
to sa "problemy techniczne strony i forum IO" nie PESa i innych...
ale niewazne
Radarek
QUOTE(Czarny @ Sep 14 2005, 10:58:27)
napisalem tak bo poraz 1000-czny osoba pisze nie w tym dziale co trzeba...
to sa "problemy techniczne strony i forum IO" nie PESa i innych...
ale niewazne
[right][snapback]35032[/snapback][/right]

Co nie znaczy ze musisz tak pisac. Wystarczylo napisac ze post jest nie w tym dziale co trzeba i tyle. Nie wszyscy wiedza wszystko tak jak ty. Ty na pewno od pierwszego razu uzywania forum wiedziales wszystko co i jak: gdzie zadawac pytania, jak, w jakim dziale, jak odpowiadac etc.
janq77
Dzięki za rady. Ale dzwoniłem już do tego kret....ika (obsługę), że mam lagi, a on mi na to że to w radiòwćę całkiem normalne. No to myślałem że zawału dostanę...... Za duże pingi powiadacie...... Ale ustawiałem MTU (ping -f -l .......) a w centrali sieci mogą coś zrobić z pingami??? BTW Wielkie dziexy za rady, chłopaki..... i Czarny smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.