Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przedsezonowe typy: podium, awanse, spadek
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 10 (III sezon MLO)
lukasz44

Zapraszam wszystkich graczy pierwszej ligi do dyskusji.

Każdy powinien się wypowiedzieć, nawet w kilku zdaniach, o tym co zmieniło się podczas
rynku transferowego w drużynie, jak postrzegacie transfery w innych klubach (kto zaskoczył, kto dokonał najbardziej wartościowych transferów, itp.)

oraz

oczywiście o swoich celach ligowych w 10 sezonie, waszych faworytach do laurów i tym podobnych.

Zapraszamy do dyskusji, bo już niebawem start 10 sezonu smile.gif

Jason Bourne
Tak na szybkiego wiadomo nowe składy, mogą wyzwolić z graczy większe umiejętności smile.gif Motywacja wzrośnie, mam nadzieję, że sportowo również będzie jeszcze lepiej niż sezon temu. Co do faworytów. Jestem żółtodziobem I ligowych boisk, a ludzi znam przede wszystkich z gry w Ekstraklasie lub turach. Kto zdobędzie Majstra? Będę szczery- Faworyt nr 1 Ferat- na pewno nie popełni takich błędów jak sezon temu, kiedy to miał zwycięstwo na wyciągnięcie dłoni. Drugim do tyłu faworytem jest WKS- dlaczego on? Wygrał T-Mobile, genialny start na Euro 2012 i skill, który bezdyskusyjnie posiada. Chłopak dorósł myślę do roli zwycięzcy. Do tej pory był żołnierzykiem w całej tej batalii- młokos, zdobywający experience. Teraz- Przeistoczył się w dowódcę, Gladiatora skazanego na sukces. Ten sezon może być jego. Dodatkowo wzmocnił się bardzo mądrze w każdej formacji. Kto 3 do tytułu? Myślę, że pomiędzy tą dwójką rozstrzygnie się walka o mistrza. Warty uwagi jest również NiceJoke, Edi no i L44- chociaż ten ostatni jest skazany za pewne bądź co bądź na miejsce w środku- taki jego żywot tongue.gif . A to dlatego, że czasem po prostu brakuje mu tzw. chamówki i zdobywania bramek blisko granicy zakazanych. Jeśli chodzi o szansę zawodników, którzy awansowali to nie wydaje mi się, aby ktoś z nas zawojował ligą. Mówię tu również o sobie, bo zaliczam się do tego grona. Co do spadku- to myślę, że nie na miejscu troszkę jest wymienienie tutaj konkretnych osób, bo znając życie w konfrontacji z nimi za wszelka cenę będą chcieli mi dopiec blush.gif

Swoje szansę oceniam nijako, chcę się po prostu utrzymać.

"czarny koń" WKS
Największy faworyt: Ferat
Kto z byłych II ligowców: raczej nikt
podium: Ferat/WKS- 3 miejsce L44/Edi/Nice.

PS Nie brałem pod uwagę BlueOle, ponieważ nigdy z nim nie grałem i nie wiem na co go stać.
lizaku
Co do rynku transferowego, to było bardzo ciekawie, wielu graczy od razu rzuciło się do poważnych zakupów, w tym i ja. Moje transferyuważam jak najbardziej za udane, choć tak naprawdę okaże się to w sezonie. Balmont i Payet - znam ich z gry w Challenge z Lille, bardzo fajnie mi się nimi grało, dlatego tez ich kupiłem. Camoranesi - może grac w środku, jak i zarówno na skrzydle, niska cena bo tylko 1,5 mln mnie skusiła na tego doświadczonego gracza. Smalling, Santacore - miałem za cel transferowy dwóch obrońców i myślę że kupiłem całkiem niezłych, za Smallinga trochę się wykosztowałem 10,1 mln najdroższy mój transfer, zać Santacore to mój najtańszy nabytek bo zaledwie 0,8 mln. Kiessling - gracz kupiony na spontanie, miałem w ogóle nie kupować napastnika, ale tania oferta sprzedaży mnie skusiła. Odnośnie innych transferów to na pewno wartościowe i przydatne to Kanoute, Keżman, Jerome Jones, Senna, Friedel, Luis Perea i duzo by tu jeszcze wymieniać.

Odnośnie typów na sezon to moimi faworytami do pierwszej "3" są Ferat, WKS, Czubinho. Moim celem jest środek tabeli, choć najważniejsze żeby nie spaść bo to jest mój ostatni sezon i trzeba zostawić jakieś dobre wrażenie tongue.gif
Witu
Za bardzo się transferom nie przyglądałem, ale w pamięci mi zapadło kilka rzucających się w oczy czyli po dwa transfery Stoke - Ewerthon i Taison, Bilbao - Miranda i Pirlo i po jednym transferze Espanyolu - Kezman oraz Szachtaru - Doumbia. Było na pewno jeszcze wiele ciekawych transferów, ale jakoś się wszystkim nie przyglądałem.

Faworyci do mistrzostwa ? Nie zaskoczę chyba nikogo jak wymienię, że są to WKS i Ferat i jak ktoś inny zdobędzie mistrzostwo to będę zaskoczony, ale wiadomo w piłce ( w pesie ) wszystko jest możliwe chociaż umiejętności ta dwójka graczy ma nie przeciętne. Do walki o mistrzostwo mogą się jeszcze włączyć tacy gracze jak BluOle, L44, Ogryz, Czubinho czy Nicejoke. Co do graczy którzy awansowali z II ligi to mam podobne zdanie jak pięcia, że raczej nikt z nas nie zawojuje I ligi chociaż, też nie wydaje mi się abyśmy byli chłopcami do bicia tongue.gif. Mój skromny cel to jest utrzymanie się w I lidze i do tego będę dążył.
kksm
Transfery były tym razem bardziej przemyślane. Trenerzy nie nabywali wypalonych gwiazd, a jedynie takich graczy, którzy na 100 % dadzą coś od siebie całej drużynie. Mi udało się schandlować Pippo Inzaghiego za ponadprzeciętną kwotę 8 mln, choć był to napewno w zeszłym sezonie symbol Hannoveru 96 i kibice zapamiętają go na długo. Sprowadziłem też kilku wartościowych zawodników z Borucem i Lisandro na czele, którzy to od razu wskoczyli do pierwszego składu. Reszta graczy zakupionych będzie musiała wywalczyć sobie miejsce w składzie. W doskonałej formie jest kapitan Schmiedebach i napastnik Aubameyang więc - BÓJCIE SIĘ 1 LIGOWE SALONY!!! xD

Kandydatów do zwycięstwa w lidze nie mam, gdyż nie znam zbytnio graczy występujacych w rozgrywkach 1 ligi. Mam tylko nadzieję, ze beniaminkowie skutecznie uprzykrzą tym najlepszym życie i sprawią jakąś niespodziankę.

Mój cel: gra o jak najwyższą możliwą pozycje. Jako beniaminek bez sensu jest od razu myślenie o utrzymaniu się. Zagram swoją konsekwentną i szybką piłkę, co mam nadzieję przełoży się na regularnie zdobywane punkty.
WKS
Ja w sumie zbyt wiele do powiedzenia nie mam. Widzę,ze jestem wysoko stawiany i niechce Was zgubić bo "pomimo małego kursu u bukmacherów" pewnie znowu wyląduje gdzieś na dnie bo moge sobie wszedzie radzic ale Liga IO czy w I czy w II rundzie moja gra to katastrofa smile.gif Mam nadzieje, że to tylko takie moje gadanie bo skład mam naprawde niezły [zebym nie załował tych słów] i jeżeli bym się spią to moglbym powalczyć o coś wielkiego. Zdecydowanie bardziej nastawiam sie na Puchar Ligi. Dawno nic nie ugrałem tam , dlatego pora to zmienić. Fajnie byłoby dojść tam gdzieś wyżej. Co do innych to nie mam opinii. Jestem ciekawy jak poradzi sobie wolrid czy piecia. Ostatnio beniaminek wygrał lige choć takie zwycięstwa przyprawiają o ruch wymiotny dlatego mam nadzieje, że tym razem mistrz będzie z prawdziwego zdarzenia a nie z pierwszej łapanki w dodatku w "wykastrowanym stylu". Cóż, licze na dobrą zabawe która przerodzi się w miłe wspomnienia po tym sezonie a nie żal i jak najszybsze zapomnienie. Powodzenia wszystkim.
woodi
To i ja coś napisze. W rynku transferowym brałem udział ale nie za bardzo sie przykładałem z braku czasu :/ Nabyłem Luiza Adriano, Shrebiera i Elmandera, po kilku sparingach najbardziej jestem zadowolony z Elmandera, ponieważ wpasował sie w mój styl gry i oczywiście nie przepłaciłem go biggrin.gif rozczarował mnie Luiz Adriano i Schrebier, którzy raczej beda grzali ławe albo sporadycznie grali... Sprzedalem Kallstroma i Mati Fernandeza gdyż byli mi zbyteczni tongue.gif Co do innych transferów wcale sie nie przyglądałem i nie mam pojęcia kto kogo kupil tongue.gif Moje typy na ten sezon są nastepujące: Lider - WKSRKS, Ferat, BlueOle lub L44 innej opcji nie ma tongue.gif Mocną drużyną i czarnym koniem może być Ogryz lub Nicejoke, mają świetne teamy smile.gif ja licze na to że sie utrzymam jakoś biggrin.gif niech już rusza ten sezon i jedziemy z koksem biggrin.gif powodzenia panowie...
niCejOke
to i ja coś napiszę. Trzeci sezon nadchodzi, gracze mniej więcej znają już swoje możliwości. Myślę, że nie można wskazać jednoznacznego faworyta do zwycięstwa. Jest kilka ciekawych ekip ale jak przedmówcy podkreślam, że niestety każdy mecz jest inny i to jest piękno tego e-sportu. Wierzę w siebie i swój zespół, że w tym III sezonie pokaże równą formę przez cały sezon. I tego życzę każdemu aby ten sezon był zacięty jak żaden inny. Powodzenia "przyjaciele" z ISS smile.gif

@Witu nie mogę się doczekać obu meczy z Tobą ;***
lukasz44

O swojej ekipie:

Na każdej pozycji mam piłkarzy którymi kiedyś grałem bądź zapadli mi w pamięć, taktyka jest opracowana w stu procentach pod to co chcę grać i oby tylko szczęście dopisywało. Wierzę w to co stworzyłem, i tych piłkarzy. Liderem ma być Danny, i to on może być gwiazdą tego sezonu i na to liczę, gole mają strzelać Bance i Grafite, i oby tylko się nie zacięli na początku.

Cel:
Miejsce w pierwszej trójce oraz obronienie zdobytego pucharu ligi. Skład jest już ułożony niemal perfekcyjnie tak jak chciałem od początku, jeżeli nie będę się za dużo bawił i rywale nie będą mnie kontrować jedną i tą samą akcją może się udać ten cel osiągnąć. Na pewno nie zmienię podejścia że mistrzostwo czy laury mają zabić radość z grania. Nie nie, w pierwszej kolejności pójdzie pokazanie fajnej piłki tak jak zawsze, a co z tego będzie zobaczymy. Prawdopodobnie to mój ostatni sezon o ile się nic nie zmieni więc przydałby się sukces i dobre miejsce.
Wiem że pewnie i tak nie osiągnę dużo bo jak to GooFy ostatnio powiedział "kto nie ma wyrachowania (wiemy o czym mowa)" w życiu nie zdobędzie mistrzostwa.
Choć uważam że lepiej zostać w środku niż zostać mistrzem jak Boby czy wesoły.

O najciekawszych transferach w lidze:
Wiele może dać Szymsonowi pozyskany ode mnie Ben Arfa A poza tym Kezman (piecia), Valbuena (kksm) i Senna (NiCejOke) najbardziej zapadli mi w pamięć.

Faworyci I ligi:
Nie jest łatwo napisać o faworytach przed startem, wszystko i tak wyjdzie dopiero po 10 kolejkach i wtedy się ukształtuje jak zawsze.

Ale myślę że:
Ferat (nie musiał robić transferów, ma kompletną kadrę i duże umiejętności przede wszystkim w ustawianiu się w obronie i czytaniu gry rywala)
Edi092 (gra futbol na TAK, lubi się pobawić w grę kombinacyjną i mam nadzieję że znowu będzie w czołówce)
BlueOle10 (ofensywa i tylko ofensywa, zawsze bardzo dużo strzela, ale bolączką jest obrona, jeżeli uda się to zrównoważyć może być wysoko)

a poza tym w gronie walczących o coś moim zdaniem widzę:

niCejOke, lizaku, Ogryza, Szymsona, WKSRKS i Witu

Czarny koń rozgrywek:
Wierzę że odrodzi się Czubinho, odejście Ronaldinho może podziałać tylko dobrze na ten zespół, bo według mnie to przez niego poprzedni sezon był stracony.
Być może niespodziankę sprawi piecia1990 i jego Espanyol, miejsce w pierwszej piątce jest realne.
Również wolrid może zaistnieć bo ma niesamowitego Suazo i ogólnie ciekawą pakę + spore umiejętności.

Reszta graczy: Bedziu, kksm, kuba12-15, Szopa, woodi też mają predyspozycje i możliwości na dobre miejsca, ale jak mówię ciężko przed starem coś powiedzieć, wyjdzie w praniu.

Najlepszy strzelec:
Myślę że ktoś z tych graczy: Fabiano (NiCejOke), Mutu (WKSRKS), Podolski (BlueOle10), Vagner Love (Witu) zdobędzie koronę.
Po cichu liczę że do walki włączy się Grafite z mojej ekipy.
Wolrid

Podtrzymuje słowa, jakie napisałem przed startem poprzedniego sezonu. Poziom jest na tyle wyrównany, że każdy może wygrać z każdym, dlatego też w nikim nie upatruje konkretnego faworyta. Transfery również ciężko mi ocenić, gdyż w okresie okienka byłem po za domem.

Jak oceniam siłę swojej ekipy ? Bardzo dobrze, na każdą z pozycji mam po dwóch - trzech równych zawodników, a więc ewentualna kontuzja lub zawieszenie nie będzie sprawiała problemu. Jeszcze raz wielkie podziękowania dla WKS, za to że pilnował biznesu Bilbao, i przeprowadził wszystkie transfery.

Ogryz
Moja Ekipa:

Zacznę od swojej ekipy. W czasie okienka byłem bardzo aktywny na nim i wykorzystałem 10 transferów. Sprowadzając 2 bramkarzy, środkowego obrońce oraz bocznego obrońce, defensywnego pomocnika 3 skrzydłowych oraz 2 napastników. Najwięcej przetasowań będzie w linii pomocy gdzie odeszło aż 4 pomocników którzy grali bardzo dużo w poprzednim sezonie. Po meczach kontrolnych widać, że transfery były dobre ponieważ wyniki napawają optymizmem przed startem sezonu. Na razie z transferów zawodzi mnie tylko Banguera reszta spisuje się naprawdę solidnie.

Cel na ten sezon:

Celem na ten sezon będzie walka o mistrzostwo 1 ligi. W dwóch poprzednich sezonach byłem blisko podium, ale się nie udało. Mam nadzieje, że w tym sezonie nie będę miał takiego przestoju jak w poprzednim gdzie w rundzie rewanżowej wszystko przegrywałem. Mam zamiar walczyć o 1 miejsce, a co z tego będzie wyjdzie w praniu biggrin.gif

Transfery innych graczy:

Śledziłem transfery wszystkich graczy i było kilka naprawdę ciekawych transferów ; Doumbia(WKS) 23 mln a wczoraj przekonałem się w finale mini cupu o jego umiejętnościach jak jeszcze podrasują go to może być nie do zatrzymania. Makoun(Piecia) Sam go chciałem kupić, ale 15 mln nie wiem czy jest tyle wart, kupiłem Williansa za 3.5 i wcale nie jest gorszy biggrin.gif Valbuena(kksm) (On również był na mojej początkowej liście, ale zrezygnowałem z niego. Myślę, że bardzo ciekawy transfer Hannoveru. Ronaldinho(Sttutgart) Zobaczymy czy w Sttutgarcie będą z niego zadowoleni czy znów po 1 sezonie zmieni klub tongue.gif Dużo można by było wymieniać wszystko okaże się w trakcie sezonu wtedy zobaczymy co pokażą nowi.

Faworyci:

Ciężko wskazać faworyta, bo liga myślę, że będzie naprawdę wyrównana i każdy będzie mógł wygrać z każdym. Po 2 turniejach widać, że Szachtar pod wodzą WKS jest bardzo mocny nie przegrał ani żadnego meczu. Zobaczymy czy utrzyma taką formę do ligi. Namieszać myślę, że może Real Zaragoza, Everton, Udinese może Tuluza. Czarnym koniem rozgrywek może okazać się któryś z beniaminków. Witu i jego Hoffenheim silna obrona szybcy skrzydłowy naprawdę może namieszać. Szopa1910 również potrafi grać bardzo dobrze i również może powalczyć o dobrą lokatę. Zobaczymy jak Ronaldinho się spisze w Sttutgarcie.

Sezon ruszy już niebawem i będziemy mądrzejsi po kilku kolejkach kto wyrasta na faworyta, a kto będzie bronił się przed spadkiem. Mam tylko nadzieje, że nie będzie płaczu po porażkach i gadania na temat stylu gry rywala, bo każdy dużo klepie jęzorem, ale jak przegrywa to gra tak żeby tylko strzelić bramkę i wygrać spotkanie. Każdy chce tu wygrać i każdy chce się dobrze bawić. Dużo liczba osób płacze na temat stylu gry niektórych graczy w tym na temat mojego stylu, ale większość graczy gra tak samo. Mijanka bramkarza walenie Q+W czy też schodzenie do środka żeby tylko bramkę strzelić. To jest gra każdy gra jak mu się podoba, a płacz po przegranym meczu na temat stylu gry rywala jest żałosny. Więc niech każdy gra jak mu się podoba, bo nikomu się nie dogodzi zawsze będzie jakieś ale. Coś o tym wiem po meczu CC z panem adminem. Mniej spiny więcej gry. Powodzenia wszystkim. biggrin.gif
czubinho
Cieszy to, że kolejny sezon dojdzie do skutku. Widać, że zgrana z nas ekipa i fajnie sie gra.
Nowy sezon dla Tuluzy ma być przełomowym wink.gif 1 miejsce wydaje mi się, że jest w zasięgu ... rywali. Ja ze swojej strony mogę zapewnić walkę o punkty.
Dwa transfery Criscito i Diarra w sparingach dają same plusy. Będzie dobrze w tym sezonie.

Faworytów jest wielu, chociażby Ferat czy WKS. Łukasz też ma szanse. Niespodzianką będzie brak któregoś z trójki na podium. Powalczyć może jeszcze Nicejoke i Edi.

Życzę wszystkim udanego sezonu, wielu bramek, mało lamek i hiddenów wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.