Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wolne
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Problemy z edycją
Rokefeler19
czy wy strzelanie z wolknych gole?kurde ja gram kilka miesiecy i nie moge.czy dacie jakas podpowiedz?jak ladowac anergie?czy prz strzale trzymac jakies strzalki?enrgie ladujecie za jednym nacisnieciem strzalu czy kilka razy naciskacieprosze o odp
TeDi
Rzuty wolne w PES 4 wykonuje się trudniej niż w poprzednich częsciach tzn. mniejszy jest margines błędu na jaki można sobie pozwolić przy strzale, a nawet jeśli piłka idzie na okienko to bramkarz nieraz obroni. Strzał z wolnego zależy od umiejętności piłkarza, od jego poziomu podkręcania, siły i celności strzału, umiejętności wykonywania rzutòw wolnych i sposobu jego wykonywania oraz od odległości do bramki. Ja gdy wykonuje wolny to staram się, aby piłka przeszła między głowami dwòch graczy i zawsze podkręcam piłke trzymając strzałke w bok. Gdy jest mała odległość tak 16 m to pròbuje strzelać tam gdzie stoi bramkarz z wciśniętym R1 i strzałką do przodu, jak z 22 m to przytrzymuje R2 i podkręcam, gdy średnia odległość ( 26 m) to strzelam kwadratem i podkręcam, gdy jest ponad 30 m to trzymam strzałke do przodu, r1 i podkręcam. A siła paska to na wyczucie, to trzeba wytrenować tak na oko wiedzaieć kiedy trzeba puścić kwadrat.
Powyżej napisany sposòb nie jest idealny, bo każdy zawodnik inaczej strzela, jedni strzelą, drudzy nie, nawet mnie jest trudno strzelić gole z wolnych, ale w 4 już troche strzeliłem, ale nie jest to łatwe dlatego polecam włączyć trening i sobie poćwiczyć.
>Kornel<
wiec ja strzelam na dwa sposoby :
1.po dlugim rogu przytrzymujac R1 i trzymajac strzalke w gore no i zalezy do kiedy trzymac kwadrat ale mniej wiecej do polowy
2.trzymasz chyba L2 lub L1 i strzalke na dol i celujesz na krotszy slupek (blizszy) ! wg mnie 1 sposob jest lepszy bo leci niezla petarda a jak wejdzie w okno to bajka ! biggrin.gif pzdr
baski18
Ja zawsze robie strzalka w dòł(techniczny strzał) oraz strzałka w bok(zawse podkrecam w przeciwna strone udezenia noga zawodnika(tzn. jezeli zawodnik jest lewonozny to udezam w prawy slupek) nie zmieniam nigdy konta udezenia zawodnika(nie ruszam sie nim przed strzalem) i sila na polowe(czasami troche wiecej zalezy od odleglosci do bramki).

Natomiast czasami (bardzo rzadko) biore drugiego zawodnika do pomocy lekko wypuszczam mu pilke i nim udezam wtedy tez bardzo czesto padaja bramki.

Pozdro
TSP
na jakim klawiszu bierze się zawodnika do pomocy przy wykonywaniu rzutu wolnego??
abus
QUOTE(TSP @ Sep 8 2005, 16:07:29)
na jakim klawiszu bierze się zawodnika do pomocy przy wykonywaniu rzutu wolnego??
[right][snapback]34510[/snapback][/right]

na select
lualua
F1 - czyli domyślne select chyba
R3 - lekkie wysunięcie
Jest jeszcze niezła zmyła - strzela ten co stoi przy samej piłce, zaskakujce uderzenie z miejsca, ale zapomniałem klawisza
mihalo
o tmy to nie wiedziałem, przypomnij sobie prosze albo niech ktos powie jak zrobić by strzelił wystawiający.
abus
mihalo musisz przy rzucie wolnym nacisnąc select (żeby ustawić 2 zawodnikòw przy piłce) i musisz z przyciśniętym L1 nacisnąć strzał.Wtedy strzela ten zawodnik ktòry jest bliżej piłki.

P.S.50 POST
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.