komercha jest, bo rynek gier wideo jest warty kilkaset miliardòw dolaròw!
Ja miałem i pleya 1 i 2 i mam teraz xboxa. Pley 1 rządził!! Pleya 2 schrzanili, chodzi mi o jego żywotność. Laser nie trzymał zbyt długo a po przerobienu go tym bardziej. Sony pojechało po bandzie ( w negatywnym tego słowa znaczeniu) wciskając ludziom konsole odnawiane fabrycznie. Ja się pytam czemu nie popracowaliści trochę dłużej i czemu nie dopieściliście szczegòłòw, żeby takie sytuacje nie miały miejsca.!!! Za to w kwesti gierek jak dla mnie to pley wygrał z xem. Takie tytuły jak japoński Winning Eleven, Tekken, Final Fantasy, JAK 3, Gran Turismo to tytuły w ktòre bym sobie pyknął, ale jako posiadaczowi x-a nie będzie mi to dane

Może to dlatego, że po sukcesie Pleya 1 producenci gier wiedzieli na czym stoją i mieli zaufanie do Sony i tylko kontynuowali swoje produkcje na nowej platformie, a xbox był dla nich czymś nowym, nieznanym. Za to x wygrywa pod względem funkcjonalności wspomnę o takim programiku jak xbox media center, ktòry może dosłownie wszystko, no i oczywiście grafa jest znacznie lepsza, ach bym zapomniał o dysku twardym dzięki ktòremu wrzucimy sobie gierkę na twardziela i będziemy w nią pykać nie eksploatując lasera, troszkę pada schrzanili chodzi mi o rozmieszczenie przyciskòw L2 i R2, ale za to na x-ie 360 będzie już lepiej.
Teraz troszkę o next genach. Czytam PSX Extrema na bierząco co miesiąc i śledze nowinki o nowych generacjach. Jeszcze się zastanawiam, bo na pewno kupię nową konsole, bo nie będe wkładał kasy na kompa, a za rok będe musiał grać na ustawieniach minimalnych

, ale jeszcze nie wiem ktòrą. Na początku jak mòwili o możliwościach Pleya 3 miałem mieszane uczucia. Teraz szala zwycięstwa przechyla się na korzyść xa. Na początku gdy poròwnywali obie konsole to mòwiono, że pley jest lepszy, i coś mi tu nie pasowało przecież bill nie mògł dać sprzętu słabszego niż Sony i rzeczywiście nie da, bo po przeczytaniu artykułu zamieszczonego w linku na to wygląda. A gierki może będą lepsze niż na 1-ego xa, nie mòwie, że były złe, bo naprawdę były super np takie Halo, ale brakuje mi takich gierek jak wyżej wymieniłem przy Pleyu 2, ale mam nadzieję, że po sukcesie jaki odniòsł 1-y x większa liczba producentòw będzie robiła gry na xa 360 i doczekamy się takich tytułòw jak Tekken, bo podobno Resident Evil ma wyjść

Także coraz bardziej myśle o zakupie xboxa 360
pozdro