Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podsumowanie ligowe Waszym okiem /Finanse i premie za sezon | I LIGA
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 9 (II sezon MLO)
lukasz44

W tym temacie piszemy wszystko na temat niedawno zakończonego sezonu. Kto
was zaskoczył na plus, kto na minus, jak oceniacie sezon w swoim
wykonaniu czy też innych zawodników, czy jesteście zadowoleni itp. itd.

Niebawem na stronie głównej podsumowanie, ale na razie czekamy na Wasze opinie sugestie i odczucia.

Końcowa tabela:

Tabela tylko po 1 rundzie:

Tabela tylko po 2 rundzie:

Bonusy\Premie ligowe:

ZAPRASZAMY DO DYSKUSJI !!!
czubinho
Pierwszy sezon Tuluzy w 1 lidze, poniekąd zakończył się sukcesem. Utrzymanie w tym sezonie było bardzo ciężkim przedsięwzięciem, tym bardziej, że Francuzi grali strasznie nieregularnie i widmo spadku cały czas otaczało Fioletowych. Raul, który w poprzednim sezonie dał awans, w tym sezonie nie błyszczał aż tak bardzo, strzelił co prawda kilka bramek, natomiast Pavel Pogrebnyak znakomicie uzupełniał się z Aniołem z Madrytu. Wykorzystywał praktycznie każde podanie Raula, dzięki temu na jego koncie jest 18 bramek. Końcówka sezonu to chyba najlepszy okres w tym sezonie, kilka zwycięstw z rzędu. Taktyka tititaccio(catenaccio+tititaka przyp.red.) sprawdziła się. Widać było doświadczenie, które nabyłem przez te sezony grając w Pesa. Cel na przyszły sezon to ... zwycięstwo w lidze. Trzeba mierzyć jak najwyżej, a co... wink.gif

Jak dla mnie to Ferat powinien zostać mistrzem, chłop z którym nie wiem czy kiedyś wygram mecz wink.gif Punktuje mnie w każdym momencie meczu. Wielkie gratulacje.
Odchodząc od tematu ligi, cieszy mnie to że wielu nowych graczy wstępuje w szeregi Issonline. Fajnie że gra która ma już kilka lat nadal cieszy i znajdują się ludzie, którzy chcą w nią grać. Zabawę z ligą Issonline zacząłem dawno dawno temu i nadal ani myślę o rezygnacji. Niedługo broda mi urośnie. Dzięki za sezon. Powodzenia w następnym.
woodi
Zaczne od siebie smile.gif ten sezon uważam raczej za udany choć mierzyłem w pierwszą 10 ale nie dużo brakło biggrin.gif tylko jednego zwyciestwa biggrin.gif poczatek sezonu był bardzo dobry zmiana taktyki na ofensywną gdzie Amauri robił swoje z Bojinovem... druga połowa sezonu to spadek formy i całkowite wypalenie sie Bojinova, który nie gral nic :/ Musiałem zmienić taktyke na mniej ofensywna i zastapic Bojinova kimś z ławki. Najpierw Briand, który grał w kratke... Wkońcu dałem szanse Bukharovowi, którego bardzo chciałem usunąć ze składu gdyż był zbyteczny, ale... to był strzał w dziesiątke tongue.gif kapitalnie spisywał sie jakos środkowy napastnik i napewno bedzie grał w przyszłym sezonie jesli jeszcze raz tymi samymi drużynami bedziemy grac biggrin.gif
Co do innych zawodników: ider jest zaskakujący, gdyż moim zdaniem lepsi zawodnicy są w tej lidze no ale lider to lider i nie ma gadania tongue.gif ja obstawiałem na Bobyego1908, ferata badz milerinho smile.gif wysoko w tabeli znalazl sie Ogryz, którego świetnie znam i nie dziwi mnie taki wynik wysoki tongue.gif rozczarowal mnie napewno Donkryst, które miał jedną z lepszych ekip a zajął miejsce w dole tabeli :/ co do reszty to poziom był zajebi... wysoki i każdy mógł wygrać z każdym jak ja np. z Feratem pierwszy mecz porazka aż 9:0 a drugi wygrany 2:1 tongue.gif nastepny sezon bedzie napewno lepszy biggrin.gif
lukasz44
Sprawa z tymi bonusami za zwycięstwa\porażki\remisy z I rundy się pogmatwała i mimo że jest to niedopatrzenie ze strony tych którzy nie wpisali sobie tego w zimie idziemy Wam na rękę i kasa będzie liczona za całość.

Niebawem uaktualnię tabelkę i dodamy jeszcze fundusze za 1 część rozgrywek.

Jest to sytuacja wyjątkowa i jednorazowa, taki mały bonusik od nas. Każdy "jakąś kaskę zyska"
lizaku
Tak sobie siedzę w pracy i usypiam, to napisze coś od siebie na komórce tongue.gif. Może zacznę od siebie. Sezon można uznać za udany, choć runda rewanżowa była gorsza, jakby była tak dobra jak pierwsza to była możliwość na 8 miejsce bodajże. W tamtym sezonie była 14 lokata, w tym 10, fajnie by było w następnym być przynajmniej na 6 tongue.gif. Zdobycie mistrzostwa przez wesołego uważam za nie porozumienie, gościu wogóle na to nie zasługiwał, styl gry to klasa totalna, byle strzelić bramkę, minąć bramkarza, czy z 5 metrów koło bramkarza, heh, rozumiem można tak strzelić parę bramek w sezonie, ale nie większość, ponos. Na mistrza najbardziej zasługiwał Ferat, ale nie udało się, nawet udało mi się z min 2 mecze zremisować smile.gif. Trzeba pochwalić wks-a i lukasza za rundę rewanżowa, była o wiele lepsza niż pierwsza. Poniżej oczekiwań moim zdaniem don kryst, szymson i czubek, stawiałem przed sezonem że będą przynajmniej w pierwszej 8 ligi. Sezon ogólnie udany i już zacieram ręce na okienko transferowe i przyszły sezon. Będzie ciekawie smile.gif
WKS
Odczucia dotyczące własnej drużyny.

Typowy scenariusz rodem z filmów. Drużyna przegrywa, nikt w nic nie wierzy aż tu nagle od meczu do meczu i wspinaczka w górę tabeli. Cóż, pierwsza runda była tragiczna. Wygrałem tylko 3 spotkania. 70% spotkań grałem aby rozegrać. Nie czerpałem żadnej przyjemności z meczów ligowych. Skazywałem sam siebie na II lige i powoli przyzwyczajałem się do tego, że od dna odepchne się za sezon/dwa bo teraz to już nic nie zrobię. Postanowiłem zaryzykować bo nie miałem już nic do stracenia. Sprzedałem Eduardo,Beckhama, Williana. Ogniwa i liderów drużyny. O ile pierwszy i drugi to aktorzy pierwszoplanowi, Wilian także trzymał pomoc w ryzach. Za nich chciałem sprowadzić graczy, którzy wypalą. Całe szczęście tak się stało. Hoarau ( w sumie nie wiem dlaczego Szymson go nie chciał) znakomicie rozumiał się z Makukulą a ataki dwóch "bydlaków" dopieszczał Gundogan i kupiony z Sevilli Chorwat - Rakitić. Udało mi się uwolnić potencjał. Potencjał który drzemał we mnie przez cały I sezon i właśnie kawałek II. Pokazałem pazur całej I lidze. Bardzo sie ciesze, że mogę powiedzieć iż znalazłem nareszcie styl. Już wiem jak mam grać, od którego piłkarza ile wymagać. Przy optymistycznej wersji, całkiem możliwe było zajęcie...nawet 4 miejsca ! (jakbym wygrał z BlueOle przy wynikach rywali takich jakie mają teraz) Bardzo chciałbym aby następny sezon był równiejszy i jeszcze lepszy. 6 Miejsce jest najwyższym jakie osiągnąłem na ISSOnline w 1 lidze tongue.gif. Zawsze broniłem jak lew 7/8. Myślę, że spokojnie stać mnie na walke o miejsca 4-5-6 i w to znów celuję. Nie chce iśc na mistrza. Jestem Realistą wink.gif. Obym w takim samym humorze opisywał następny sezon wink.gif

Na +

W sumie nie za bardzo tutaj o czym gadac biggrin.gif. Zaskoczył (jak co sezon ? ) mistrz. Wg mnie mistrz kontrataków z dobrym bramkarzem tongue.gif Tzn chodzi o to, że bardziej z Wesołego taki przypadkowy mistrz ;d nikt na niego nie stawiał, przez cały sezon nic nie pokazywało aby miał siłe włączyć się o walke po złoto. O stylu w jakim zdobył raczej nie ma co gadać. Każdy ma własne zdanie i każdy pracuje na to jak się go postrzega. Zaskoczył mnie również Ogryz. Po raz kolejny zajął wysokie miejsce. Poprawił skilla.

Na -

Tutaj już jest w czym wybierać. Na sam początek DonKryst. Szkoda, że zajął 13 miejsce. Don ma skilla bardzo dużego, więc nawet jakby wygrał lige to myślę, że nie odczułbym jakiejś sensacji. Zawsze mu kibicuje, dlatego szkoda mi że jest tak nisko. Spokojnie powinien bić się zawsze o 1-3 Tymczasem on coś świruje pawiana i przegrywał mecze dlatego jest tak nisko. Mam nadzieje, że oprócz mnie jeszcze pare osób Cie opieprzy, weźmiesz się w garść i coś tam zaczniesz wygrywać w następnym sezonie biggrin.gif. Następny minus leci dla Ferata. Choć nie wiem czy jest go za co winić. Poprostu utracił stabilność. Nie da się cały sezon wygrywać jednak zdecydowanie wypuścił mistrzostwo z rąk na własne życzenie. Jesteś już blisko w końcu zdobędziesz. Kolejną osoba którą uwazam ze stać ją na więcej jest sam Czubinho. Myślałem osobiście, że po takich wynikach w drugiej lidze coś spróbuje zaatakować i "starych wyjadaczy" ale tymczasem jak owieczka - co miał oskubać to oskubał i tyle tongue.gif

Szymson
Witam;)Pierwsza część sezonu w moim wykonaniu fatalna,dość nietrafione transfery i efekty były widoczne w grze,przed runom rewanżową wiedziałem że coś trzeba zmienić wzmocniłem skrzydła i zmieniłem taktyke i okazało się to bardzo trafne posunięcie,znaczna poprawa gry zdecydowanie więcej zdobytych punktów;)Sezon oceniam na średnio udany,pozycja w tabeli mówi sama za siebie;)
Co do innych na pewno uwage zasługuje świetna postawa w rundzie rewanżowej WKSa i oczywiście mistrza ligi Wesołego,osobiście nie stawiałem go w roli faworytów do mistrzostwa;)Zawiódł Ferat który zdecydowanie prowadził po pierwszej części sezonu,a w drugiej wiele straconych pkt i mistrzostwa nie ma;)
Dzięki wszystkim za sezon i do następnego;)
lukasz44

A więc i ja dodam kilka zdań od siebie. Na pewno sezon w swoim wykonaniu uznaję za udany, mimo że w lidze ugraliśmy dopiero siódme miejsce strata do czwartego miejsca była ledwo dwu-punktowa, a więc nie jest tak źle. Na dodatek udało się wygrać puchar ligi co jest dotychczas największym naszym sukcesem.
Pierwsza runda była nie tyle co słaba co po prostu brakowało nam pomysłu na grę, zaciął się Grafite i nie było komu strzelać. Od drugiej rundy przeszliśmy do ofensywniejszego ustawienia 3-4-3 z ustawieniem Grafite, Bance i Dannyego w jednej linii, okazało się to strzałem w dziesiątkę gdyż wreszcie było komu kończyć akcje tworzone przez Donovana, Artetę czy Ze Roberto. Obrona z trójką :Alves, Mexes i Cissokho spisywała się równie dobrze, straciliśmy w drugiej rundzie tylko 37 goli co jest dobry wynikiem. Rogerio Ceni na bramce również spisywał się bez zarzutu, wygryzając Manningera i Zhevnova. Ogólnie jak mówiłem na początku sezon udany, styl gry jaki był każdy widział, strzeliliśmy mnóstwo pięknych goli (niebawem być może zrobię z nich kompilację smile.gif) i cieszyliśmy się grą przez praktycznie cały sezon.

Co do reszty postaram sie o każdym powiedzieć choć słowo, bo nie jestem takim typem który przemilcza podsumowania smile.gif

In plus:
Ferat - stworzył z Udinese mocną pakę i nie ma prawa zawodzić. Świetni dobrze zbudowani, mocni i solidni gracze + paru wyjadaczy jak Di Natale czy Carew pokazali swoją moc. Szkoda że nie wygrałeś mistrzostwa, bo zasługiwałeś dużo bardziej niż kolega nad Tobą.

Edi092- gracz z którego większość powinna czerpać wzorce względem gry i zachowania. Nigdy z nikim nie popadł w konflikt, a i skilla poprawił zdecydowanie.

WKSRKS- kilka ruchów transferowych okazało się strzałami w dziesiątkę i w drugiej rundzie pokazali to na co ich stać. Małą satysfakcją jest to że w dwóch meczach z nimi zdobyliśmy 4 pkt smile.gif

Reszta graczy też próbowała grać coś fajnego : BlueOle, niCejOke. lizaku, Szymson, woodi, Don, Czubi, sylwek, ale nie będę pisał o każdym z osobna gdyż zrobię to w głównym podsumowaniu (nie ma co dublować wypowiedzi smile.gif)

Zaskoczył mnie też w drugiej rundzie milerinho, grając z nim mecz rewanżowy chciałem go po prostu odbębnić, ale jednak z biegiem minut stworzył się fajny spektakl z ciekawymi golami i próbami strzałów. I dlatego mały plusik za być może zmianę nastawienia do gry, oby tak było dalej. Podziękowanie za grę, brak lamerstwa tak powinno być zawsze.

In minus:
wesoły89 - Walka o mistrzostwo trwa

Boby1908 - tu już każdy miał wyrobioną opinię, Cisse-Martins-Biabiany zaczęli zawodzić, przyszły porażki to mistrz postanowił się ulotnić tylnym wyjściem.

O tych o których nie wspomniałem nie mam po prostu nic do powiedzenia.Nie mam zamiaru dublować swoich opinii co do niektórych, bo nie warto, bo zaraz znowu włączą się "koledzy " aby tylko pomóc w wybrnięciu z sytuacji.

Organizacyjnie sezon chyba uznajemy za udany. Nie było dużo walkowerów, każdy raczej grał w terminie. Wiele osób z I ligi grało fajną piłkę i mecze były spektaklami co jest czymś świetnym. Byli też gracze którzy woleli ciułać punkty a nie strzelić ładną bramkę, ale cóż. Jak to już kiedyś mówiłem każdy pracuje na swój nick i to jak będzie postrzegany.
Dzięki i miejmy nadzieję że spotkamy się w kolejnym sezonie (choć to nie jest pewne ;\)
Edi092
Na sam początek chciałbym podzękować wszystkim za ten sezon,świetnie się bawiłem w każdym meczu,żadnego spotkanie nie zapamietałem negatywnie. Mimo,że PES często bywa niespirawiedliwy to nie można obwiniać za to drugiego przeciwnika. Co do sezonu to najlepszy jak dla mnie na issonline, 5 miejsce mogło być wyżej gdyby nie pare zawalonych meczy,ale naszczęście końcówka sezonu juz taka jak pierwsza cześć ligowych zmagań. Gratulacje dla Wesołego któremu z niemrawego początku udało się wygrać całą lige, mecze z nim zawsze na wysokim poziomie. Ferat początek świetny później czym dalej w las to zdarzały się wpadki,napewno będzie groźny w następnym sezonie. Miller który był dla mnie faworytem do wygranej i z którym mecze zawsze były i będą dla mnie najbardziej emocjonujące. Łukasz dobry sezon i jego napastnicy, Danny,Grafite zawsze mieszali i byli trudni do upilnowania w polu karnym.Widać,że dobrze się wpasowali w Zenit.Blueole jak zawsze ofensywny football i dużo ładnych bramek w naszych meczach,niezawodny Poldi+ Demba Cisse.DonKryst jego miejsce w tabeli nie odzwierciedla w ogóle jego potenciału bo zawsze w naszych meczach pokazywał się z dobrej strony i ciężko było o przyzwoity wynik, myśle że pare wzmocnień w obronie i może w następnym sezonie top5. Świetny sezon za nami,następny będzie jeszcze lepszy, zabawa trwa w najlepsze i o to tu chodzi ! Nowy sezon kilka beniaminków,może byc ciekawie,a raczej napewno będzie smile.gif wielkie podziękowania również dla organizatorów ligi, do nikogo z nich nie można się przyczepić o sprawy organizacyjne. dzięki jeszcze raz !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.