Opis: Hmm Mój pierwszy mecz ligowy W pierwszej połowie padły wszystkie 3 bramki Moja dryżyna stworzyła sobie mnóstwo okazji lecz nie była w stanie trafic do siatki. Natomiast zespół Lecha zainponowal skutecznoscia.W pierwszej polowie oddajac 2 strzaly zakonczone golami. Druga połowa to tylko strzaly lecace kilometr nad bramka
Bohater spotkania: Krzysztof Kotorowski
Wolrid
Jun 25 2012, 21:29
Mecz numer: 005 WolridWitu
Screeny:
Strzelcy: Kolendowicz
Romanczuk
Opis: Pogoń Szczecin po 5 latach pobytu w II lidze wraca do ekstraklasy. Na inauguracje rozgrywek przypada, zeszło roczny beniaminek Łódzki Klub Sportowy. Portowi wspaniale rozpoczęli spotkania stwarzając kilka groźnych okazji, przy których padła bramka Kolendowicza. Sił jednak starczyło na jakieś 30 minut, potem już Gancarczyk czy Szczot okazali się sprinterami z przy Szałku czy też Hricko. Łodzianie dominowali z minuty na minute, a gospodarzą pozostało próbować ataków z kontry. Szczecinianom odpychanie ataków dobrze wychodziło do 63', jednak w tejże właśnie minucie Romanczuk pięknym strzałem z woleja daje wyrównanie. Reszta spotkania to "ekstraklapa", czyli kopanie na chaos i częste strzały w trybuny, wykończonych już po 70 minutach zawodników obydwu drużyn. Dzięki za meczyk
Bohater spotkania: Ciężko tak naprawdę kogoś wyróżnić. Pozytywnymi postaciami byli Janukiewicz i Velimorović, jednak ofensywni piłkarze obu ekip mogli się bardziej przyłożyć i dać im trochę więcej roboty.
Domino
Jun 25 2012, 23:22
Mecz numer: 034 DominoWolrid
Screeny: Strzelcy: Milik Edi Andradina Thomik Przybylski Djousse Edi Andradina
Opis: Mecz obfitujący w bardzo dużą ilość bramek.Wynik 1 połowy mógl sugerować wygrana Gornika lecz tak sie nie stalo po bardzo dobrej grze Pogoni w 2 części spotkania.Dzięki za piękny mecz
Bohater spotkania: Edi Andradina
JustMe1987
Jun 25 2012, 23:41
Mecz numer: 026 JustMe1987Donkryst
Screeny:
Strzelcy:
Hałgas Tonev
Opis:
Kosmiczny mecz zakonczyl sie remisem. Z pozycji gospodarza remis z nizej notowanym rywalem trzeba postrzegac w kategoriach porazki. Nic to. Mecz byl swietny bo obaj pudlowalismy na potege i w zasadzie wynik jest sprawiedliwy. Dzieki za dobra zabawe. / mecz dogrywany na raty
Bohater spotkania:
Mysle ze nikt nie blysnal.
Edi092
Jun 26 2012, 11:51
008 EdiDomino
Screeny:
Strzelcy: Nakoulma Nakoulma
Kupisz Samobój Opis: Na start rozgrywek Jaga zmierzyła się z Górnikiem,mecz zapowiadał się ciekawie i również tak było na boiksku, Nakoulma szalał dziś na boisku i szybko dzięki jego trafieniom gości wyszli na dwubramkową przewage,udało się przed przerwą zmniejszyć,gol do szatni zmotywował Jage do kolejnych akcji. W drugiej połowie gra wyglądała uważniej i na moje szczęście brameczka padła z sprawą kupisza,dzięki za meczyk !
Opis: Spodziewałem się ciężko meczu i mimo wygrania 4 : 1 ten mecz taki był, bardzo ciężko się grało, jednak w Wiśle zawiodły największe gwiazdy takie jak Melikson, który zszedł z boiska już po 45 minutach i to mi bardzo ułatwiło wygranie tego meczu. Dzięki za mecz i powo dalej.
Bohater spotkania: Marcin Smoliński - Znakomicie grał w ataku, a efektem tej gry były 2 gole.
Opis: Prawdziwe piłkarskie święto sporządzili piłkarze obydwu drużyn kibicom. Wystarczy spojrzeć na częstotliwość bramek. Już w pierwszej minucie bramke strzelił Miro Radović a dwie minuty później zrobił to Tadić. Również wymiana bramkowych ciosów nastąpiła pod koniec pierwszej połowy gdzie bramki jednych jak i drugich zmieniały nastroje kibiców. W drugiej połowie mecz się ustatkował. Skuteczne przykrycie skrzydeł, pozwoliło na zdetronizowanie najmocniejszych punktów Gdańskiej Lechii. Również prezent zrobił sędzia ponieważ po faulu na Blanco podyktował rzut karny (wg mnie wolny ale cicho xD). Karnego na bramke zamienił młodziutki Rafał Wolski i to przypięczętowało zwycięstwo Legionistów. Tak naprawde zwycięzcami są oba teamy bo razem pokazały fantastyczne widowisko i Lechia wcale nie była gorsza. Jednak stety i niestety w futbolu decydują bramki a więcej ich zdobyli Gospodarze. Dzięki wielkie i oby więcej takich meczy.
Bohater spotkania:
Legia i Lechia.
Jason Bourne
Jun 26 2012, 15:06
Mecz numer:015 pieciaWolrid
Screeny: Strzelcy: Wilk Tadic
Fraczczak Fraczczak
Opis: Mecz dobry i uratowany remis na PGE Arena. Wolrid miał nieznaczną przewagę jednak nie potrafił jej wykorzystać. Ostatnia moja bramka to takie pdoanie rozpaczy, bo takie piły celnie zagrywał tylko Pirlo i Ronaldinho ale się udało i gol ;p
Bohater spotkania: Edi Adradina pomimo prawie 40- kręcił moich obrońców jak niegdyś Pauleta Wałdocha
Edi092
Jun 26 2012, 15:33
Mecz numer:036 EdiJustMe
Screeny:
Strzelcy: Zahorski Plizga
Opis: Jaga powoli wchodzi w ten sezon, co pokazuje ten mecz który zaliczam do bardzo udanych ze względu na atmosfere w nim panującą jak i również sama ładna gra. Strzelenie bramki wisiało w powietrzu,gdy Franek nie zdecydował się na uderzenie z wolnego po którym piłka trafiła w poprzeczke i dopadł do niej Zahorski mecz mógł się skończyć różnie,Just musiał od tamtego momentu atakować i Jaga przeprowadziła zabójczą kontre która przyniosła kolejną brameczke i ustawiła wynik spotkania, Dzięki i powodzenia w następnych meczach !
Bohater spotkania: Fair Play !
Jason Bourne
Jun 26 2012, 16:16
Mecz numer: 032 piecialukasz44
Screeny:
Strzelcy: Lukjanovs Lukjanovs Wilk Wisniewski
Stevanovic Stevanovic Voskamp
Opis: Dobry mecz, ale przez lagi oboje zagraliśmy tak naprawdę normalne tylko 45 min. W 1 połowie ja rządziłem, w 2 l44. Skończyło się wynikiem 4-3
Skrót spotkania:
Bohater spotkania: Lukjanovs- 2 mecze na rezerwie, teraz wyszedł w 1 składzie i 2 bramki.
WKS
Jun 26 2012, 18:22
Mecz numer: 025 WKSRKSDomino
Screeny:
Strzelcy: Blanco Gol Nakoulma
Opis: Już w 5 minucie na prowadzenie wyszli Legioniści. Fantastyczne podanie od Wolskiego i bardzo dobre pokazanie się na pozycji Blanco (jak na PL lige) zakończyło się bramką w prawy róg Zabrzan. Ogólnie w pierwszej połowie zagrożenie stwarzali piłkarze Warszawscy. Bo jeszcze był słupek Ljuboji i jeden strzał z dystansu, który przeleciał nad poprzeczką. W drugiej połowie do głosu doszli piłkarze Górnika. Jednak Nakoulma sam meczu nie wygrał ;d a koledzy mu niestety nie pomogli.
Bohater spotkania:
Znakomicie dyrygował linią defensywną i praktycznie dzięki niemu udało mi się wyłączyć z gry popularnego "Prezesa".
lukasz44
Jun 27 2012, 19:09
Mecz numer:22 lukasz44Witu
Screeny:
Strzelcy: Fojut Ćwielong Voskamp Iwański
Opis: Patrząc na staty i grę obu ekip zwycięstwo Wrocławian wydaje się zasłużone, co prawda trzeba było gonić wynik ale jednak skończyło się happy endem. Oby kolejne spotkania były równie ciekawe jak to. Dzięki za dobrą atmosferę i fajną grę, powodzenia dalej.
Skrót spotkania:
Bohater spotkania: Piotr Ćwielong - zamienili się w trakcie meczu pozycjami z Cetnarskim co dało wymierny efekt
Mecz numer: lukasz44Tomek93
Screeny:
Strzelcy: Ćwielong S.Dudek Sultes Piech 2 Abott
Opis: W moim odczuciu przegrałem wygrany mecz xD Ale cóż taka piłka, mi wpaść nie chciało rywalowi wręcz przeciwnie. Dzięki, powo dalej.
Opis: Ciekawy mecz pod względem sytuacji podbramkowych i niespodziewanym obrotem wyniku z 3:0 dla Piasta do remisu. Mecz mógł rozstrzygnąć się w doliczonym czasie gry, gdy obie strony miały "piłki meczowe", ale nie wykorzystały tego. Bohaterem spotkania wybrałem Nowaka ze względu na asystę i bramkę, które doprowadziły do wyrównania.
Bohater spotkania: Dawid Nowak
Witu
Jun 28 2012, 21:43
Mecz numer: 014 WituNachos
Screeny: Strzelcy: Artur Golanski Bonin Iwanski Iwanski Kujawa Kujawa
Brzyski
Opis: Statystki mówią same za siebie, niesamowita fala ataków ze strony ŁKS'u od samego początku do końca Polonia nie istniała, nawet mój rywal przyznał, że Przyrowski w tym meczu jest ze mną i trudno się nie zgodzić, bo to on wyprawiał woła o pomstę do nieba, ale tradycji i tak stało się zadość i piłkarze z Warszawy zdobyli honorową bramkę po karnym w 87 min. Dzięki i powo dalej.
Bohater spotkania: ŁKS - za znakomitą grę, nie spodziewałem się, że nimi da się tak grać
Szopa1910
Jun 28 2012, 21:51
Mecz numer: 016 Szopa1910WKSRKS
Screeny:
Strzelcy: Korzym Sobolewski J.Bak Korzym Opis: Mecz od poczatku wydawal sie bardzo wyrownany. Dobre okazje strzeleckie Legii jak i w pozniejszym czasie Korony swiadczyly o tym, ze bedzie to swietnie widowisko. Tuz po rozpoczeciu drugiej polowy bramke na 1:0 strzela Maciek Korzym. Korona rozpedzala sie z minuty na minute. Kolejna bramke dolozyl Sobolewski i 2 kolejne 17 letni Jakub Bak oraz strzelec pierwszej bramki Korzym. Legia w tym meczu miala swoje sytuacje strzeleckie, lecz swietnie bronil Pilarz. Dzieki za mecz, powodzenia.
Bohater spotkania: Maciek Korzym, Jakub Bak - obaj zagrali swietny mecz
Wolrid
Jun 28 2012, 22:37
Mecz numer: 024 WolridSzopa1910
Screeny:
Strzelcy: Sotirovic Edi Andradina
Kiełb Korzym Korzym Vukovic Vukovic Opis: Co ja mam tutaj opisywać. Mecz dla kibica piękny, dużo sytuacji, bramek, słupki, poprzeczki, parady bramkarzy jak i piękne babole puszczane przez Junkiewicza. Chociaż nie wiem jakbym się starał, to nie ma siły abym Hernanim, Hricikiem czy innym "obrońcą" zatrzymał rozpędzonego Korzyma, Kiełba czy Bąka. Nie mam też co marzyć o wygranej marnując kilka sytuacji sam na sam, czy obijając poprzeczki strzałami zza pola karnego. Korona również kilka razy nie wykorzystała swoich sytuacji, jednakże 5 bramek strzelili i wygrali.
Bohater spotkania:
Jacek Kiełb - Nie miłosiernie zostawiał za sobą w tyle Hricka i Szałka.
Szymson
Jun 28 2012, 22:41
Mecz numer:002 Szymsonzibi75
Screeny:
Strzelcy: Kirm Iliev Jovanovic Romell Quioto
Opis: Myśle że wbrew wyniku spotkania nie było tak bardzo zdominowane przez moich podopiecznych;)Widzew miał momenty że przycisnoł Wisłe ale to było za mało tego dnia,dzięki za mecz i powodzenia dalej;)
Bohater spotkania: Cała drużyna Wisły
Mecz numer:021 SzymsonTimac
Screeny:
Strzelcy:
Opis: Wyrównany mecz sporo walki i okazji ale nbic nie wpadało;)Ciężko mi się gra Wisłą mimo że potencjał jest duży,ale cóż wkońcu trzeba zacząć wygrywać;)Dzięki za mecz i powodzenia dalej;)
Bohater spotkania:
donkryst
Jun 28 2012, 22:44
Mecz numer:018 DonKrystEdi
Screeny:
Strzelcy: Cicman Kupisz Makuszewski
Opis: Piastunki nie wytrzymały presji, przez cały mecz grając składną piłkę, dopuścili do momentu dekoncentracji, co bezlitośnie wykorzystali Białostoczanie, przechylając szalę zwycięstwa na swoją korzyść w dwóch ostatnich minutach meczu. Dzięki i powo dalej
Bohater spotkania: Makuszewski - dał 3 punkty Jadze.
Mecz numer:035 DonKrystWKSRKS
Screeny:
Strzelcy: Swiatek Nalepa Ljuboja Blanco Radovic
Opis: Mimo znacznej różnicy sił, Piast grał z Legią jak równy z równym, do ostatniej minuty mając szanse przynajmniej na remis. Niestety, atak jaki posiadam, poza Świątkiem nie rozpieszcza i po raz kolejny muszę przełknąć gorycz porażki, wcale nie będąc gorszym od rywala. Dzięki i powo dalej
Bohater spotkania: Nikt szczególny.
Stuart17
Jun 29 2012, 16:29
Mecz numer: 027 Stuart17Edi
Screeny:
Strzelcy: Paweł Giel Marcin Żewłakow Marko Ćetković
Opis: Jaga posiadała piłkę, a GKS strzelał i zwyciężył. Obrona Bełchatowian była praktycznie nie do przejścia, poza drobnymi wyjątkami, gdzie napastnicy gości pudłowali i straconą bramką w końcówce.
Bohater spotkania: Cały zespół GKS-u
JustMe1987
Jun 29 2012, 17:01
Mecz numer: 007 JustMe1987Szopa1910
Screeny:
Strzelcy:
Stilic Kiełb Korzym J.Bąk
Opis:
Byli jak numer meczu.. Tak wlasnie goscie przyjechali pewni siebie z zamiarem osiagniecia konkretnego celu ktory zrealizowali. Jednym slowem jedenastu agentow 007 pod wodza wlasciwego czlowieka na wlasciwym stanowisku. Cos mi mowi ze Korona bedzie wysoko w tym sezonie. A Lech? Lech to moze co najwyzej postraszyc renomowana nazwa bo z pewnoscia nie forma napastnikow.
Bohater spotkania:
Cala ekipa gosci zasluzyla na to miano za koncertowe zawody!
Opis: Wkońcu pierwsza wygrana Zagłebia po 2 porazkach :/ Jednak u siebie gra im służy, 1 połowe grali koncertowo nie dając praktycznie nic pograć gościom:P Druga połowa to zdecydowanie lepsza postawa Bełchatowian, którzy groźnie kontrowali i o mały włos zdołaliby wyrównać wynik meczu... Troche martwi skuteczność 2 snajperów Zagłebia którzy mieli ogrom okazji i nie wykorzystali ich :/ no ale pierwsze koty za płoty jak to sie mówi i w nastepnych meczach ze skutecznoscia bedzie lepiej mam nadzieje powodzenia dalej
Bohater spotkania: Cała drużyna Zagłębie( oprócz obrony ) zagrali koncertowe spotkanie
nachos
Jun 30 2012, 23:09
Mecz numer: 004 nachosT-Mac
Screeny:
Strzelcy: Sikora
Opis: Mecz typowy dla polskiej ekstraklasy. Dużo niedokładności, sporo walki w srodku pola. Lepiej w tym ligowym bagienku odnalazła się drużyna Podbeskidzia, która po bramce Sikory wyszła na prowdzenie. Drużyna z Bielska utrzymała korzystny wynik do końca spotkania. Powodzenia dalej.
Bohater spotkania: Sikora - często był przy piłce, strzelił jedyna bramke w tym spotkaniu
Szopa1910
Jul 1 2012, 08:24
Mecz numer: 033 Szopa1910NCHS
Screeny: Strzelcy:
Korzym Korzym Opis: Mecz bardzo wyrownany. Obie druzyny mialy swoje szanse. Korona wykorzystala tylko 2 z nich, a Polonia ani jednej. Masa nieskutecznosci po obu stronach. Dzieki za mecz, powodzenia.
Bohater spotkania: Korzym - zapewnil 3 punkty Koronie
Tomek93
Jul 1 2012, 11:33
Mecz numer:012 Tomek93Szymson
Screeny:
Strzelcy: Samobój Romell Quioto
Opis: Mecz którym rządził przypadek. Dzięki i powodzenia dalej.
Bohater spotkania: Nikt
nachos
Jul 1 2012, 16:56
Mecz numer:023 nachospiecia90
Screeny: Strzelcy: Wszołek Wszołek Dvalishvili Bruno
A. R. Traore Dawidowski Lukjanovs Surma Tadic
Opis: Aż 9 bramek oglądaliśmy przy Konwiktorskiej. Lepiej w mecz weszli gospodarze, którzy prowadzili nawet 4-1 i wydawało się, że mają wszystko pod kontrolą. Później jednak Polonia stanęła w miejscu, a bramki strzelali tylko goście. Do przerwy było już tylko 4-3, dwie bramki po przerwie i skończyło się 4-5.
Bohater spotkania: Tadic - zapewnił 3 pkt Lechii
T-Mac
Jul 3 2012, 07:32
Mecz numer: 002 T-Maclukasz44
Screeny:
Strzelcy:
Opis: Mistrz polski przyjechal zabawic sie z chlopakami z prowincji, slask wykorystywal wszystko - no ale co sie dziwic tego dnia gralem bez gk powodzenia dalej
Skrót spotkania:
Anty-Bohater spotkania: Mateusz Bąk
zibii75
Jul 3 2012, 10:18
Mecz numer: 031 zibii75Stuart17
Screeny:
Strzelcy: Matusiak Marcin Zewłakow
Opis: Mecz grany na raty w 2 polowie przy stanie 1:1 wywaliło kolege, dograliśmy 20 minut meczu lecz wynik sie nie zmieniał.
Bohater spotkania:
Brak
T-Mac
Jul 16 2012, 20:19
Mecz numer: 028 T-MacGoofy
Screeny:
Strzelcy:
Opis: Mecz jak wiekszosc moich spotkan, duzo staran jeszcze wiecej baboli w sytuacjiach 100%. Moglem wygrac, Goofy zreszta tez. Dobrze ze w tych meczach przynajmniej cos sie dzieje i jakos to wyglada dopoki nie przyjdzie strzelac Powodzenia dalej
Bohater spotkania: GooFy - za to ze rozegral w koncu to spotkanie
GooFy
Jul 17 2012, 18:48
Mecz numer: 001 GooFywodi
Screeny:
Strzelcy: Abwo M. Traore Galkevicius Rok Straus Rok Straus
Opis: Nie mogłem wygrać tego spotkania. Dziwię się, że strzeliłem dwie bramki. Zagłębie silniejsze i szybsze. Przepychali moich zawodników jak dzieci na podwórku. Wszystkie pojedynki 1 na 1 przegrane.
Bohater spotkania: -
woodi
Jul 17 2012, 22:19
Goofy nie przesadzaj że nie mogłes wygrac tego spotkania wygrywałeś go 2:1 i to ja miałem duuuuuużego farta że go wygrałem... Sprawiedliwy byłby remis ale jak to w pesie gra sie do końca i w końcówce wpadła bramka która dala mi zwycięstwo ale łatwo nie było naprawde
zibii75
Jul 19 2012, 19:42
Mecz numer:010 zibii75GooFy
Screeny:
Strzelcy:
Kaczmarek Ostrowski Opis: Bardzo wyrównane spotkanie na remis, zadecydowała skuteczność i chyba w dniu dzisiejszym los uśmiechnął się do mnie. Dzięki za dobre spotkanie i powodzenia dalej GooFY.
Bohater spotkania: Jednak brakmarz Widzewa, kilka piłek powyciągał i miał niezłego farta.
lizaku
Jul 20 2012, 16:45
Mecz numer:004 lizakuT-Mac
Screeny:
Strzelcy:
Opis: Mecz wyrównany i najsprawiedliwszy byłby remis, no ale skuteczność Polonii to tragedia. Chyba nic nie ugram tą ekipą. Powo dalej.
Opis: Czułem się jakbym grał jakimiś bolkami z podwórka. Nic się nie kleiło, pod każdym względem piłkarze Polonii byli słabsi. Niby piłkarze nie mają złych statów a nic nimi nie idzie ugrać, 3 mecz, 3 porażka i nie zanosi się na lepsze czasy. Goście wykorzystali błąd bramkarza w 1 połowie który odbił piłkę przed siebie i dobitka na pusta była formalnością. W 2 połowie 2 kontry i mamy 0-3. Dzięki za mecz.
Bohater spotkania: Ciężko określić, może strzelcy bramek
Tomek93
Jul 20 2012, 21:14
Mecz numer: Tomek93Woodi
Screeny:
Strzelcy: Sernas J.Gancarczyk Sernas J.Gancarczyk M.Traore Opis: Nie wczytuję mi się terminarz. Co do meczu upokorzenie, Zagłębie mega skuteczne. Gratulacje. Powodzenia dalej .
Bohater spotkania:
Witu
Jul 20 2012, 21:45
Mecz numer: 014 Witulizaku
Screeny: Strzelcy: Romanczuk Mieciel Łobodzinski
Cani Cani
Opis: Ładny mecz, 5 bramek, emocje były było co oglądać jednym słowem. Prowadzenie objęła Polonia która utrzymała je do przerwy, po przerwie do ataków ruszył ŁKS i strzelił szybko 2 gole. Im bliżej końca meczu tym więcej groźnych akcji ze strony Polonii i w 80 minucie klops Wyparły wprowadził pewną nerwowość w mojej ekipie, ale udało się w 84 minucie przechylić szalę zwycięstwa na swoją korzyść po błędzie notabene Przyrowskiego gola zdobył Łobodziński.
Skrót spotkania :
Bohater spotkania: Cani - Mimo porażki Polonii to on był wyróżniającą się postacią.
GooFy
Jul 21 2012, 14:30
Mecz numer: 019 GooFyTomek
Screeny:
Strzelcy: Grzelak Jankowski
Opis: Żenada w wykonaniu Krakowian. 3 albo 4 niewykorzystane sytuacje sam na sam co o mało nie doprowadziło do porażki.
ANTYBohater spotkania: Grzelak 4 razy z rzędu przegrał pojedynek z bramkarzem Ruchu.
woodi
Jul 21 2012, 19:56
Mecz numer: 020 woodiZibii75
Screeny:
Strzelcy: Sernas M.Traore M.Traore Panka
Opis: Dobry mecz w wykonaniu gospodarzy aczkolwiek wynik troche za wysoki... Przy dwóch bramkach Zagłebie miało ogromnego farta no ale liczy sie to co w bramce więc pewnie wygrywają 3:1. Goście robili co mogli ale niestety brakowało skuteczności i opanowania pod bramką... Jedyna bramka dla gości padła z karnego, którego spowodował komputer :/ Dzięki za mecz i do rewanżu
Bohater spotkania: M.Traore - strzelec dwóch bramek, które dały 3 pkt gospodarzom
Szopa1910
Jul 24 2012, 21:11
Mecz numer: 033 Szopa1910Lizaku
Screeny: Strzelcy:
Sikorski Korzym Korzym Grunt
Opis: Pilkarze Korony moga czuc niedosyt po tym meczu. To oni dominowali na boisku lecz nie potrafili tego przelozyc na bramki. Swietnie w bramce spisywal sie Przyrowski i to dzieki niemu Polonia tego meczu nie przegrala. W koncowce Korona dala zaskoczyc sie rywalowi i stracila bramke po kontrze. Dzieki za mecz, powodzenia.
Opis: Pech mnie nie opuszcza, znowu niezły mecz zagrałem, a po stracie 2 przypadkowych bramkach w 1 połowie nie zdobyłem nawet pkt. Tragedia po prostu.
Bohater spotkania: Może byłby nim Lukjanows jakby te bramki były z czegoś a nie z niczego
+
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.