Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Arkusze Kalkulacyjne MLO - WYSYŁAMY !
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Master League Online > Sprawy organizacyjne > Patche, Arkusze
lukasz44

Wszystkich którzy wyczerpali już limit transferów, lub zakończyli aktywność w okienku transferowym prosimy o wysyłanie arkuszy kalkulacyjnych. Prosimy także o nie zmienianie numerów w całej ekipie, numery będą dodawane automatycznie dla nowych - TYLKO.
Najlepiej aby arkusze dało się otworzyć również w Office 2003, więc możecie wysyłać i pod 2003 i pod nowszy.

Ostateczny termin na podesłanie to 11.04.2012
18:00

KTO NIE PODEŚLE ARKUSZA BĘDZIE MIAŁ ANULOWANE WSZYSTKIE TRANSFERY "DO SWOJEJ EKIPY"
Przypominamy również że wszelkie błędy transferowe (złe godziny składania ofert, nasze przeoczenia) należy zgłosić do dnia dzisiejszego !!! Jutro wieczorem będzie roster !

BlueOle10
Boby1908
Czubinho
DonKryst
Edi092
Ferat

lizaku
lukasz44
milerinho (przekroczenie)
Nalep
niCejOke
Ogryz
rybson
sylwek12b
Szymson
wesoly89
WKSRKS
woodi (przekroczenie)

barthinio
Bedziu
Grigorian
adonim

GooFy
JustMe1987
kksm
kuba12-15
nachos
piecia1990
przemosek123
Filips
Szopa1910
T-Mac
tobinho
Tomek93 (przekroczenie)
wąski
Witu
Wolrid
zibii75

Arkusz wysłany, budżet się zgadza
Arkusz wysłany, budżet ok, numery w ekipie zrobione
Arkusz wysłany, brak numerów
, zostają standardowe
Brak arkusza

WAŻNE

Osoby które nie brały udziału w okienku
(tzn. nie zmieniły nic w kadrach, nie kupiły nikogo, nie sprzedały nikogo) piszą w tym temacie tylko posta że nie brał udziału, nie muszą wysyłać !!!

Grigorian
Grigorian: http://speedy.sh/aqJKR/Arkusz-Grigorian-Blackburn.xls
adonim
arkusz West Bromwich Albion - adonim

http://sendfile.pl/175652/adonim_WBA.xlsx
http://www.speedyshare.com/znyTp/adonim-WBA.xlsx
Milerinho
FSV MAINZ 05

http://www.sendspace.com/file/d2wtbk
niCejOke
nie brałem udziału.
Wolrid
nie brałem udziału
Rybson
panata bez zmian
Witu
Hoffenheim
Grigorian
Tobinho: http://speedy.sh/258Ra/NEWCASTLE-UNITED.xls

Wysyłam w imieniu Tobinho, gdyż musiał wyjechać, nie zdąży wrócić do 20-tej i poprosił mnie żebym wysłał za niego. Mam nadzieję, że to nie kłopot.
Szopa1910
VfB Stuttgart
sylwek12b
Glasgow Rangers
http://sendfile.pl/175793/Multi-licznik_IS...zupelniona1.xls
Barthinio
W poprzednim wydaniu rostera zaszła pomyłka 2 zawodników miało te same numery 77 Alexis oraz Jean Makoun
temu pierwszemu Alexis-owi zmieniłem na 76 a Makoun zostaje bez zmian czyli 77. nastepnie 2 odeszło Jose Holebas miał numer 20
oraz Giannis Fetfatzidis który miał numer 18 oraz 2 przybyło Claudio Pizarro przypisałem numer 9 a Louis Saha dostał 7 a Rafaelowi Carioce
zostałem zmuszony zmienic na 19 Mam nadzieje ze to nie zrobi wielkich problemów opiekunom oraz administratorom zgóry dziekuje i pozdrawiam smile.gif

Olympiakos Piräus
Ferat
Jason Bourne
Espanyol ESPANYOL OLE!
Boby1908
Panowie dopiero wróciłem do domu.Za chwilunie będzie arkusz
lukasz44

LINK
WKS
http://speedy.sh/ReJJg/zMulti-licznik-ISS-Online-222.xlsx

Nie chce mi sie wklejać coś graficznego wiec macie szary , normalny , poczciwy link do hostingu biggrin.gif
Boby1908
Panowie zanim wrzucę swój arkusz, a bedzie to za minut dwie.Chciałbym poinformować niejakiego gościa o nicku Milerinho, że zagrał ze mną niewporządku.Mianowicie sytuacja dotyczy transferu Forlana ( Dżentelmeńska umowa była taka: Ja biorę Forlana za 19mln,a Miler Chicharito za 16-17mln i by było po sprawie) Niestety koleżka przygrał w chuja i kiedy ja kupiłem Forlana on wycofał się z zakupu Chicharito argumentując mi , że Chicharito nie pasuje do jego koncepcji , a co gorsza dodał JA WALCZE O MIEJSCE 1-3. Wnioskuję więc , że chciał się mnie pozbyć w sposób niewłaściwy.W związku z tym ja również postąpie jak świnia i zgłaszam iż transfer Forlana jest nieważny, gdyż ofertę złożyłem po czasie. Sprzedaż trwa 23:59h a ja złożyłem w 24h. Tak więc spóźniłem się o minutę,a co za tym idzie Forlan zostaje u Milera. Co gorsza jest na minusie i ma 10mln kary.Dziękuję bez odbioru.Kto mieczem wojuje od miecza dinie.KROPKA
kuba12-15
REGULAMIN MASTER LEAGUE ONLINE ISS ONLINE

Początek sezonu:
Zespoły przed rozpoczęciem sezonu zachowują budżet po przedsezonowym okienku transferowy. Przed sezonem i po okienku obliczana jest suma wynagrodzeń (W) wszystkich graczy na sezon, później ta suma jest odejmowana od budżetu który nie może być po odjęciu na poziomie 0 lub minusowym.
Jeżeli ktoś nie dopnie budżetu w letnim bądź zimowym okienku i znajdzie się pod kreską jego wszystkie transfery "do klubu" zostają anulowane i płaci karę.
W następnych sezonach budżet będzie zmniejszany o całość zarobków i wtedy trzeba będzie samemu starać się go dopinać.
W kolejnych sezonach Master League nie będzie zmian ekip, każdy będzie prowadził ekipę wylosowaną w pierwszym roku przez 2-3-4 ligowe sezony.
BUDŻET:
Każda z ekip ma ustalony budżet już na początku sezonu.
W I lidze jest to 35 mln
W II lidze 40 mln Nowi gracze którzy dochodzą do ligi w II bądź III sezonie otrzymują budżety na poziomie - 45.000.000

SPONSORZY (NIE WIEMY CZY ZOSTANIE TO WPROWADZONE JUŻ W 1 SEZONIE)
Przed sezonem każdy z zawodników wybiera sobie sponsora z którym uzgadnia premie, dodatki za zwycięstwa i inne tym podobne. Każdy będzie miał czas na wybór z podanych przed sezonem umów sponsorskich.

JAK LICZYMY WYNAGRODZENIA PIŁKARZY:
Zarobki liczymy na podstawie strony http://www.transfermarkt.de/en/
Znajdujemy danego piłkarza w serwisie i patrzymy na jego wartość. Jezeli piłkarz jest wart 3.000.000- to jego zarobki to suma wartości podzielonej przez 10.
A więc wychodzi że jego zarobki to 300,000 rocznie. Proste jak drut
Suma zarobków wszystkich piłkarzy jest odejmowana po letnim okienku transferowym. Pamiętajcie że budżet musi być po ich odjęciu dodatni aby uznać go jako kwalifikujący.

Gracze nie posiadający swojej ceny na transfermarkt.de mają wartość standardową ustaloną na poziomie 500,000 i taką prosimy wpisywać do skryptu excel.

Jak uzupełniać zarobki piłkarzy gdy kogoś kupujemy ? W arkuszu wpisujemy wartość za jaką go kupiliśmy, a nie tą z TM !!! To samo tyczy się spadków bądź zwyżek cen na TM, u nas one nie obowiązują, niczego nie zmieniamy i nie poprawiamy.
Ceny jakie mieliśmy na początku zostają, to co dzieje się w prawdziwym świecie nas nie interesuje.

TRANSFERY- Rynek transferowy będzie otwarty dwa razy w sezonie - na początku i w połowie rozgrywek.

Kadra pod koniec każdego okienka musi mieć 22-32 graczy.

Letnie okienko
Gracze muszą pilnować budżetu w czasie okienka, gdyż po nim odejmowane są jeszcze pieniądze z kontraktów dla piłkarzy (podczas okienka LETNIEGO) w każdym sezonie. Czyli zbieramy od graczy arkusze, później odsyłamy je Wam już z odjętymi pensjami.
Jeżeli ktoś przekroczy budżet i będzie na przysłowiowym minusie jego wszystkie transfery do klubu zostają anulowane (graczy których sprzedał nie) i gra na defualtowym rosterze 6.5 bądź na składach z poprzedniego okienka.
Dostanie również zakaz transferowy w zimie, będzie mógł sprowadzić nie 6 lecz tylko 3 graczy do klubu !

Zimowe okienko
Jeżeli sytuacja z przekroczeniem budżetu ma miejsce po zimowym okienku wtedy wszystkie zimowe transfery danego gracza są anulowane a gracze których sprzedał nie zostają odzyskani. Pieniądze z transferów kupionych wracają do niego i odejmujemy od budżetu karę negocjacyjną plus zakaz na transfery w letnim okienku kolejnego sezonu (max 3 wtedy a nie 10)
Graczy można sprowadzać zarówno z klubów występujących w I lidze jak i II.
Nie ma ograniczeń w negocjacjach.

Zakupy:
max 10 kupić w lecie, max 10 sprzedać
max 7 kupić w zimie, max 7 sprzedać w zimie
max 6 wypożyczyć inne, max 6 rozwiązać kontrakt w 1 okienku

Kupowanie graczy:
Każdy zespół może kupić nie więcej niż 10 nowych graczy podczas letniego okienka transferowego i 6 podczas zimowego (w połowie sezonu).
Dzienny limit składania ofert kupna to 2 oferty !!!!
Należy pamiętać jednak, że limit ten dotyczy TYLKO nowo zakładanych tematów.
W licytacjach inicjowanych przez innych graczy można uczestniczyć nawet kilkukrotnie.

Sprzedawanie graczy:
Co do sprzedaży nie ma żadnych ograniczeń. Lecz wszystko powinno być robione z rozwagą
Jeżeli chcemy kogoś sprzedać tworzymy temat w odpowiednim subforum podając wszystko tak jak w przykładzie i czekamy na oferty z innych klubów.
Czas na negocjacje to 24h. Jeżeli po tym czasie nie napłynęły oferty za danego gracza zostaje on w ekipie sprzedającego.
Tego samego gracza możemy wystawić na sprzedaż tylko dwukrotnie.
Wystawionego gracza licytujemy tylko raz. Aukcja trwa 24h. Wygrywa gracz który zalicytuje najwięcej. Ważne są tylko oferty złożone w czasie 24:00 h od rozpoczęcia licytacji.

Przykład:
Aukcja zaczyna się o 19:00 w poniedziałek, kończy się zaś równo o 19:00 we wtorek !
Minimalna cena za jaką możemy wystawić na sprzedaż gracza to - 100.000.

Wypożyczanie graczy:
Istnieje też opcja wypożyczenia gracza z innej drużyny na pół sezonu (do zimowego okienka!) koszty takiej operacji to połowa wartości piłkarza według http://www.transfermarkt.de/en/
Jeżeli chcemy wykupić gracza po zakończeniu wypożyczenia w połowie sezonu mamy taką opcję, ale wtedy musimy dopłacić drugą połowę jego wartości dodając do tego 2 mln.
Jeżeli po okresie wypożyczenia prawowity właściciel karty piłkarza zechce go z powrotem musi zwrócić 100% otrzymanej kwoty od osoby wypożyczającej. Pensję piłkarzowi wypożyczonemu płaci jego obecny pracodawca.
Wypożyczać można tylko z klubów będących w I lub II lidze ISSOnline.

Rozwiązywanie kontraktów:

Możemy zwalniać graczy których cena nie przekracza 4.000.000 płacąc połowę ich wartości. Czyli gdy dany piłkarz jest wart 4.000,000 płacimy 2.000,000 zadośćuczynienia.
Jeżeli jego cena przekracza 4.000,000 płacimy całą jego wartość. (Przykład - Piłkarz wart 4,100,000 - płacimy 4,100,000)
Maksymalna liczba graczy z którymi możemy rozwiązać kontrakty w jednym okienku to 6

Wymiany:
Transakcje wiązanewymiany między graczami nie są dozwolone.

Licytacja:
Gracz który jako pierwszy złożył ofertę na forum za danego piłkarza ma prawo 2 razy włączyć się do negocjacji. Każdy który próbuje go przebić ma tylko 1 próbę.
Gracz zakładający temat z oferą kupna ma prawo do przebicia wszystkich licytujących po upływie 24h.
Jeżeli tego nie zrobi w ciągu 4 godzin gracz licytowany trafia do tego kto złożył największą ofertę.

Pamiętajcie że nie wolno edytować swoich postów z ofertą !!!!

Czas na negocjacje to 24h, posty negocjacyjne pisane po czasie nie będą brane pod uwagę.
Celowe podbijanie ceny zauważone przez opiekunów ligi będzie karane grzywną w postaci 5,000,000 (Tyczy to się graczy którzy rezygnują z licytacji w ostatniej chwili bądź nie mają środków na ich zakup)

Minimalna cena przebijania oferty poprzedniej to 100,000

Godziny w jakich możemy kupować graczy:
2 oferty na 24h w czasie od 20:00 dnia pierwszego do 20:00 dnia następnego.
Doba licząc od 20.
Mamy nadzieję że każdy to rozumie, nawet o 19:45 można złożyć 2 oferty i już o 20:03 dać kolejne 2 z dnia następnego.
(GODZINY MOGĄ SIĘ ZMIENIĆ PODCZAS KOLEJNYCH OKIENEK)

Gracze free players
Jeżeli chcemy kupić gracza z klubu którego nie ma w lidze ISS lecz jest we free agents patrzymy na jego wartość na http://www.transfermarkt.de/en/ i od tej ceny możemy zacząć negocjacje tworząc temat w odpowiednim dziale tak jak w przykładzie.

Gracze spoza rostera
Każdy ma prawo do zakupu 2 zawodników których nie ma w 6,5 a posiada staty na stronie http://pesstatsdatabase.com/PSD/
Nie może być to gracz klasyczny ani piłkarz na emeryturze. Biorą udział tylko piłkarze czynni zawodowo.
Max 2 w lecie spoza rostera, max 1 w zimie spoza rostera

Cyborgi
Pamiętajcie też aby nie kupować cyborgów ! Oferty za takich graczy jak Drogba, CR, Messi, Casillas i wiele wiele innych tym podobnych będą unieważniane (lista graczy których nie można kupić na dole posta).

Wynagrodzenia za miejsce w lidze Cele sezonowe Jak zdobyć gotówkę ? Sponsor :
Każdy przed sezonem ustala sobie cel, dzięki któremu może zarobić trochę gotówki na transfery.

Przykładowo tak wyglądają premie ligowe:
I liga:
1 miejsce - 19 mln
2 miejsce - 16 mln
3 miejsce - 15 mln
4 miejsce - 14 mln
5,6 miejsce - 12 mln
7, 8, 9 miejsce - 10 mln
10, 11, 12 miejsce - 8 mln
13, 14, 15, 16 msc - 6 mln

II liga:
1 miejsce - 16 mln
2 miejsce - 14 mln
3 miejsce - 13 mln
4 miejsce - 11 mln
5,6 miejsce - 10 mln
7, 8, 9 miejsce - 8 mln
10, 11, 12 miejsce - 7 mln
13, 14, 15, 16 msc - 5 mln

Puchar Ligi:
Zwycięzca - 12 mln
Finał - 7 mln
12 finału - 3 mln

Inne wynagrodzenia: (będą liczone w przerwie sezonu (kasa za zwycięstwa) i na koniec (kartki, gole)!)
Zwycięstwo -500,000
Remis - 200,000
Przegrana - 50,000

Najlepszy strzelec w III lidze - 4 mln
Najlepszy strzelec w II lidze - 3 mln

Premie za gole (I liga):
Zdobycie 140 goli lub więcej - 14 mln
Zdobycie 120 goli lub więcej - 12 mln
Zdobycie 100 goli lub więcej - 10 mln
Zdobycie 80 goli lub więcej - 9 mln
Zdobycie 60 goli lub więcej - 7 mln
Zdobycie 40 goli lub więcej - 6 mln

Premie za gole (II liga):
Zdobycie 140 goli lub więcej - 11 mln
Zdobycie 120 goli lub więcej - 10 mln
Zdobycie 100 goli lub więcej - 8 mln
Zdobycie 80 goli lub więcej - 7 mln
Zdobycie 60 goli lub więcej - 5 mln
Zdobycie 40 goli lub więcej - 4 mln

Premie za kartki:
Bez czerwonych kartek w sezonie - 8 mln
Mniej niż 2 czerwone kartki w sezonie - 5 mln
Mniej niż 5 żółtych kartek w sezonie - 10 mln
Mniej niż 10 żółtych kartek w sezonie - 8 mln
Mniej niż 15 żółtych kartek w sezonie - 5 mln
Mniej niż 20 żółtych kartek w sezonie - 2 mln

ml mini cup - 2 mln do budżetu
prowadzenie działu - 4 mln do budżetu
prowadzenie arkusza (strzelcy ładnie) - 3 mln do budżetu

Master League Mini-Cup
Innym sposobem na zdobycie gotówki będą krótkie-miniturnieje " Master League Mini-Cups" w których zwycięzcy będą zdobywać 2 miliony dopisywane do budżetu.

Sumienne prowadzenie swoich działów
Trenerzy którzy sumiennie przez cały sezon prowadzili swoje "blogi" drużynowe dostają po 2 mln dotacji do budżetu. Sumienne prowadzenie nie ogranicza się tylko do wpisania tematów finanse, budżet, kadra czy tym podobne. Wywiady, podsumowania za to będzie można zdobyć te fundusze.
Przykładowo tak wyglądają kary ligowe:

Kary:
5 czerwonych kartek w sezonie (kumuluje się w czasie sezonu) - -3.000,000
Umyślny faul (udokumentowany nagraniem) - - 3,000,000
Celowe odłączenie z meczu - - 2,000,000
Oszustwa w negocjacjach (edycje godzin) - -3,000,000
Przekroczenie budżetu - - 7,000,000
nie prowadzenie działu ligowego - -1,000.000
nie prowadzenie arkusza - - 1,000,000
Gdy ktoś przekroczy maksymalną liczbę graczy których może kupić płaci karę w wysokości 5.000.000 i ma minus 3 pkt w lidze

Zawieszenia za kartkikontuzje:
3 żółte kartki skutkują 1 tygodniem zawieszenia (5 kolejek następnego tygodnia)
1 czerwona kartka to 1 tydzień zawieszenia (5 kolejek następnego tygodnia)
Zwykła kontuzja to 1 tydzień zawieszenia (5 kolejek następnego tygodnia)
Poważna kontuzja to 2 tygodnie zawieszenia (10 kolejek następnych dwóch tygodni)
Lekka kontuzja + lekka kontuzja to 2 tygodnie zawieszenia (10 kolejek następnych dwóch tygodni)

W przypadku wystawienia przez rywala nieuprawnionego gracza (umyślnie bądź też nie ; d) kartki, strzelcy i kontuzje liczą się normalnie w przypadku wygranej osoby która dostaje WO. Jeżeli zaś przegrała to zostaje 3-0 a liczą się tylko kartki.
Gdy ktoś dwa razy wystawi gracza zawieszonego lub wy kartkowanego dostaje -1 pkt w tabeli. Każdy kolejny raz znowu -1.
Filips

Wracamy do pomysłu sprzed sezonu gdy gracze będą mogli dodać swoją opinię na temat kolejnego sezonu ligi. Napewno zostaniemy przy 15 minutach i formie losowej. To Gracze decydują o kształcie ligi. Myślę, że i tym razem rozgrywki przyniosą wiele emocji.

Wielce prawdobodobne jest to że najlepsi gracze jubileuszowego 10 sezonu ligi pes6 dostaną pamiętkowe statuetki bądź medale.

Planowany start 10 sezonu Ligi ISSOnline:
Wrzesień 2012

Wprowadzamy ankietę, każdy z ligowców głosuje czy jest za restarem MLO (granie wszystkiego od nowa) czy też za jeszcze jednym sezonem tymi ekipami co są obecnie.
Szymson
T-Mac
Leverkusen
nachos
Besiktas bez zmian
przemosekk
PARMA FC
GooFy
Спартак Москва
Jason Bourne
SZYMSON

Popraw arkusz. Jeśli kupujesz zawodnika, to w tabeli wpisuj wartość za jaką go kupiłeś, a nie wartość z TM. Andiego Johnsona kupiłeś to wpisz wartość jaką za niego zapłaciłeś, a nie tę z transfermarkt. To samo jest z Keitą, Odmewingie, Beckhamem, Eduardo, Bierezutskiego i innych. Popraw arkusz. Cenę z TM wpisujesz tylko i zmieniasz tym graczom, których masz od samego początku w składzie. A tych co kupiłeś, wpisujesz kwotę za jaką ich sprowadziłeś.
Edi092
Everton
http://www.sendspace.com/file/wupkpn
wesoly89
PSV

EDIT:

http://speedy.sh/r6fSu/Wesoly89-PSV22.xlsx - juz tym razem napewno dobry arkusz wrzucilem wink.gif
JustMe1987
Szymson
JustMe1987
CYTAT(Boby1908 @ Jun 10 2012, 20:50) *
Panowie zanim wrzucę swój arkusz, a bedzie to za minut dwie.Chciałbym poinformować niejakiego gościa o nicku Milerinho, że zagrał ze mną niewporządku.Mianowicie sytuacja dotyczy transferu Forlana ( Dżentelmeńska umowa była taka: Ja biorę Forlana za 19mln,a Miler Chicharito za 16-17mln i by było po sprawie) Niestety koleżka przygrał w chuja i kiedy ja kupiłem Forlana on wycofał się z zakupu Chicharito argumentując mi , że Chicharito nie pasuje do jego koncepcji , a co gorsza dodał JA WALCZE O MIEJSCE 1-3. Wnioskuję więc , że chciał się mnie pozbyć w sposób niewłaściwy.W związku z tym ja również postąpie jak świnia i zgłaszam iż transfer Forlana jest nieważny, gdyż ofertę złożyłem po czasie. Sprzedaż trwa 23:59h a ja złożyłem w 24h. Tak więc spóźniłem się o minutę,a co za tym idzie Forlan zostaje u Milera. Co gorsza jest na minusie i ma 10mln kary.Dziękuję bez odbioru.Kto mieczem wojuje od miecza dinie.KROPKA

Sprawa przedyskutowana przez opiekunow. Nasza wspolna deyczja oparta o regulamin i wzory postepowania w podobnych przypadkach. Forlan zostaje u Milerinha. Jego reszta transferow z tego okna zostaje anulowana w zwiazku z przekroczeniem budzetu. Pilkarze ktorzy zostali sprzedani z Mainz zostaja u swoich nowych trenerow. Decyzja nie podlega zadnej dyskusji.

Ze strony zarzadu przykro nam ze maja takie sytuacje miejsce. Umowy dzentelmenskie powinny byc wiazace dla obu stron. Nie bedziemy rozstrzygac kto zachowal sie mniej badz bardziej niewlasciwie bo postawa obu stron budzi niesmak.
Na przyszlosc radzimy wam obu byc bardziej fair wobec siebie i pilnowac swoich spraw.
kksm
r1.gif HANNOVER 96 r2.gif

NOWY EXCEL

97-2003 EXCEL
czubinho
http://www.sendspace.pl/file/cdc9d03c3e7256045867014
TULUZA
Tomek93
U mnie lipka sad.gif
Przekroczyłem budżet, małe niedopatrzenie z mojej strony ...
lizaku
Getafe

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.