Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dyskusje o EURO 2012
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
lukasz44

Euro już niebawem a więc i podyskutować na ten temat trzeba:
Jak oceniacie szanse Polaków ?
Kto według Was ma największe szanse na tytuł mistrza Europy ?
Czarny koń rozgrywek ?
Kto zostanie królem strzelców ?

To są pytania które zadajemy sobie zapewne najczęściej smile.gif

Zapraszamy do wolnej dyskusji smile.gif
T-Mac
Marne szanse mamy ale moze uda sie wyjsc z grupy.
Najwieksze szanse to raczej ma Hiszpania ale ja stawiam na Niemcow.
Czarny kon - oby my smile.gif ale sadze ze moze szwecja.
Krol strzelcow - lewandowski (jak go smuda nie wywali, bo 3 musi odrzucic jeszcze tongue.gif )
GooFy
Teoretycznie nasza grupa jest najbardziej wyrównana ze wszystkich. Zdarzyć się w niej może wszystko. I biada temu kto myśli, że wyjście z grupy to spacer po parku. Wszystkie drużyny wietrzą okazję na łatwy awans i walka będzie na pewno zacięta.
Jason Bourne
Grupa najsłabsza w historii Euro. Mamy szanse wyjść, no ale Panowie Ruscy widzieliście sami jak ostatnio na Mistrzostwach grali. Grecja teraz w eliminacjach też na luzaku przeszła, chociaż najlepszy strzelec drużyny zdobył 2 bramki ;D. Co do Czech to jest to rywal na naszym poziomie. Najlepsza grupa to ta z Danią, Port., Holendrami i Niemcami. Tutaj każdy może wyjsć. Nieporozumienie to powołania dla : Sobiecha, , Boenischa, Jodłowca, Matuszczyka i Fabiańskiego.
T-Mac
jeszcze bym dodal Kucharczyka z legii
wolal bym widziec Piecha
Borubar za fabianskiego smile.gif
lukasz44
Już Smolarek lepszy niż ten Sobiech czy Kucharczyk smile.gif Bynajmniej grał z najlepszymi i potrafił strzelać przeciwko tym najlepszy ekipom ...
Jason Bourne
Za Fabiana - Boruc
Za Jodłowca Celeban
Za Matuszczaka C. Wilk
Za Sobiecha - Piech
Za Boenischa- Żewłakow

Co do Ebiego to najbardziej "rzetelna" gazeta w Polsce- Fakt - na Euro typowali Smolarka biggrin.gif
WKS
Słowami wstępu wiem, że wszyscy lub większośc się cieszy że Polska i Ukraina ma Euro woohoo ! Świetnie..tylko, że ja nie czuje tego klimatu całkowicie. Na sam poczatek zepsuła mi to afera z budowlami stadionów, które juz sie podobno rozsypują. Druga rzecz jaka mi psuje Euro to kretyn Smuda, który możę radzi sobie z drużyną ale Reprezentacja to dla niego o wiele za dużo. Myślę, że także i większość ma takie zdanie jak ja:

Pół Polakom, którzy sie nie mogą dopchać do kadr Niemiec, Francji czy innych "potęg" - dziękujemy.

Wole abyśmy dostali po 5:0 od Czech, Ruskich i Greków niż po 2:0 z Perqisami, polanskimi (specjalnie z malej ) i innymi Boenichsami, który pewnie nie zna nawet Polskiego w stopniu Smudowym.

To tak na początku jaki mam stosunek do Polski i tego Euro. To już nie jest 2008, 2006, czy 2002 rok gdzie maksymalnie był jeden obcokrajowiec ( z dupy bo z dupy ale Polski znał ). Bo teraz to się zrobiła z tego przesada....

Szczerze mówiąc, los mojego narodu jest mi obojętny. Przy wyborach "Dyzmy" . Nie rozumiem decyzji dlaczego większe szanse na Euro dostali Kucharczyk czy Sobiech a nie Arek Piech, który poziomem (jakże mizernym) nie odstaje ale ma więcej bramek niż oni razem wzięci (10). Nie rozumiem jak można brać kogoś takiego jak Boenischa do kadry..nic do niego nie mam [oprocz tego, że to szwab ] ale brać kogoś kto przez cały sezon rozegrał 47 minut w ligowym meczu ? Żałosne.. Powinien pogadać z Żewłakowem i Borucem, wziąć Celebana, Piecha i jeszcze paru grajków, którzy coś tam szpilali. Nie wiem czemu jest także powołany Matuszczyk który jest słabym ogniwem w drugoligowej Fortunie a Borysiuk który coś tam w Kaiselsratuern jeszcze gra nie jest brany pod uwage (Ale skoro Franek zabiegał o Adasia no to pewnie musi mieć szerokie gardł...yyy argumenty). Jednym zdaniem...Na Euro moglibyśmy o coś zawalczyć (mieć szanse) gdyby Smuda powołał własciwych zawodników . Tak to mam nadzieje ze na Lewandowskiego, Piszczka, Blaszczykowskiego czy Szczęsnego nie wpłynie jakoś tak sromotna klęska jaką poniesiemy.

Wydaje mi się, że Hiszpania może wypaść w przedbiegach. Ich czas powoli mija. A to dlatego ze Xavi i Iniesta nie są obecnie w najwyższej formie. W Ataku też mieszanka wybuchowa bo Torres raptem 6 goli a Soldado z Negredo i LLorente nie daja gwarancji ..Owszem są dobrzy ale czy na miedzynarodowej Arenie to potwierdza? Mysle ze mogliby sie nie odnaleźć. Stawiam na Holandie, która pokazała pazur na MŚ 2010 i Niemców, którzy cały czas mi imponują stylem.

Czarny koń rozgrywek ?

Troche to śmieszne ale ten cyrk jaki jest z trenerem w okół Anglii może być...właśnie strzałem w 10. Wydaje mi się, że Anglicy na przekór wszystkim zajdą daleko. Portugalia też od dluzszego czasu nic nie gra więc może to ten moment ?

Trudne pytanie.
GooFy
Nikt z nas nie ma prawa oceniać czy ktoś jest "pół-polakiem" czy ktoś "prawdziwym polakiem". Zasmucę pewnie wielu, "prawdziwi polacy" nie istnieją smile.gif. Zawsze w drzewie genealogicznym znajdzie się jakiś obcokrajowiec, nie ma osoby która w prostej linii od Piastów ma w rodzinie samych Polaków. Ba, nawet Piastowie musieli skądś przybyć, nie zmaterializowali się przecież na ziemiach polskich smile.gif. Kończąc, nie mam nic przeciwko braniu do składu graczy którzy niedawno zrobili polski paszport, pod warunkiem, że są tego warci. Bo Matuszczyk, Boenish i Polański na pewno nie są.
szejk
Co do pół polaków.To Polanski mówi bardzo dobrze po polsku. Osobiscie nic do nich nie mam, gdyby tylko grali w swoich klubach....Mnie selekcja trenera Smudy sie wogóle nie podoba, brak przede wszystkim konsekwencji, bo moge zrozumiec ze Boruc jest konfliktowy a mamy młodego swietnego bramkarza i to on jedzie na euro pewny numeru 1 ale Zewłakow? Brak nam stoperów, ba brak sredniej klasy stopera!

Mysle ze jestesmy faworytem grupy! Dlaczego?

Po pierwsze jestesmy gospodarzem, po drugie personalnie mamy najlepszych piłkarzy. Tak tak my, dlaczego? Sam to dostrzegłem dopiero tydzien temu gdy Polska Borussia zdemolowała wielki Bayern. Trio z Dortmundu plus Szczesny to piłkarze klasy swiatowej.

Czesi i Rosjanie maja duze nazwiska( Cech, Rosicky, Arszawin, Pawluczenko) ale takiej formy to oni juz nie maja.

Niemcy, Hiszpania, Włochy, Francja

Czarny koń rozgrywek ?

Mam nadzieje ze Polska.

Van Persie lub Robben to straszne samoluby, maja wiec duze szanse

Bakel
Cześć,

Mam do sprzedania po cenie nominalnej: 70EUR + 10EUR(opłata zdzierstwa UEFA)=80EUR cztery bilety na mecz Portugalia – Dania we Lwowie. Mecz odbędzie się w środę 13 czerwca o godz. 18. Są to 4 miejsca obok siebie w drugiej kategorii cenowej.

Lwów leży ok. 70km od polskiej granicy. Jakby ktoś był zainteresowany to dajcie znać. Bilety mam już w ręku, więc przekazanie ich to czysta formalność.

Bilety chcę oddać, gdyż udało mi się zdobyć wejściówki na mecz Niemcy – Portugalia (też we Lwowie), a dwie wyprawy na Ukrainę w ciągu tygodnia to chyba za dużo… wink.gif

kontakt: [email protected]
Orange_91
Panowie jutro początek Euro a w temacie cisza.;d Nawet Jacek Gmoch już się nie może doczekać: http://www.dailymotion.com/video/xrcgjo_yy...yy_sport?start=
Orange_91
Ogląda ktoś tutaj Euro? smile.gif
T-Mac
wczoraj bylem zaskoczony jak nie bylo klanu tylko jakis mecz

a tak serio to jeden plus - obroniony karny, znowu nam sie wykreuje gwiazda szkoda tylko ze znowu to bedzie GK
co do smudy to nie wiem co on robil na tej lawce chyba zapomnial o zmianach
Obraniak nic nie gral Polanski to samo - dupa zenada ;/
zibii75
W totku zakładowy obstawiłem wynik 1:1 w tym meczu.
z Czechami 1:0 w plecy a z Rosją 2:1 do tyłu.

Jak dla mnie Ruski to czarny koń rozgrywe i nie chodzi o wczorajszy wynik bo ten mecz akurat obstwiłem tylko 1:0 dla nich.
GooFy
Dajcie spokój. Odpadliśmy. Trzeba nie mieć mózgu żeby przy 1:0, ciągłym stwarzaniu zagrożenia i przewadze jednego zawodnika na drugą połowę wychodzić składem i taktyką murowania bramki. Trzeba nie mieć mózgu, żeby przy Grekach którzy są świetni ze stałych fragmentów gry i świetnie grają głową wrzucać piłkę na aferę w pole karne. Trzeba nie mieć mózgu żeby widzieć jak Obraniak czy Błaszczykowski spacerują po boisku i nie zrobić zmiany. Dobrze, że chłopcy do domów nie będą mieli daleko, bo już we wtorek będą mogli bilety kupować.

Jedyny pozytyw :

Jason Bourne
Polać Goofiemu. Facet pisze od rzeczy. Po co mydlić sobie oczy i wierzyć w to, że Polska jest w czołówce najlepszych ekip starego Kontynentu. Tak nie jest. Lagi do przodu- a tak jak napisał Goofy- Grecja zdobywa większość bramek ze stałych fragmentów. A my graliśmy jak drewna. Od czerwonej kartki, mecz był toczony pod dyktando Grecji. Paradoks- grali w 10 a klepali nas i robili co chcieli.
"Dwie chwile szaleństwa Wojciecha Szczęsnego sprawiły, że zawiedzione zostały nadzieje jego narodu. Golkiper Arsenalu Londyn najpierw popełnił zawstydzający błąd, a potem został wyrzucony z boiska, a marząca o pięknym początku EURO 2012 Polska została zatrzymana przez śmiałych Greków" - komentuje najpoczytniejszy angielski tabloid, "The Sun
Pokazaliśmy swoją klase + brak roszad- no kurde żadnej zmiany, przepraszam jedna wymuszona. Wyszliśmy przegrani na 2 połowę, baliśmy się ich i taka prawda. Przestraszyliśmy się wygranej. Ten remis jest przegrany. To nasza porażka. Grać 11 na 10 przy ułożonym wyniku i grze i przegrać 60 minut. DNO. Powinniśmy wyjść na drugie 45 minut ze spokojem i z zamiarem kontrolowania meczu i klepania piłką, A smuda-cuda postawił na defensywę, tak jakbyśmy my prowadzili i grali w 10 na 11. A było odwrotnie! Nasz był mecz! Zrobiliśmy wszystko żeby go nie wygrać. Cofniecie skrzydłowych i sam pozostawiony na pożarcie Lewy. No brawo smuda. No i Szczęsny.... Cytat dałem wcześniej takie same mam odczucia. Rosja nas zmiecie. Czesi wczoraj nie zagrali źle- walczyli ale Rosja była poza zasięgiem. A my walczyliśmy przez 30 minut. Nasz zespół ma to, że jak straci gola to później sypie się cała gra. O i na koniec warto wysłać list z podziękowaniami do sędziego, dzięki któremu mamy punkt. Nieodgwizdany karny plus prawidłowa bramka nieuznana.... happy.gif
woodi
A więc tak wczorajsze spotkanie Polska - Grecja to po prostu śmiech na sali.... Powinnismy sie cieszyć ze jest 1pkt bo nie powinno byc nic. Smuda powinien podziękować najpierw sędziemu, który nie podyktował karnego, gdzie Perquis zagral reką w polu karnym, a poźniej nie uznał gola, który moim zdaniem był prawidłowy... Drugą osobą której powinniśmy my wszyscy podziekowac to Przemysław Tytoń, znakomita interwencja i moim zdaniem on powinien być numerem 1 w bramce a nie ten szmaciarz Szczęsny, któremu wyszedł jeden mecz z niemcami i od razu jaki kozak to ja pierdole klękajcie narody przed nim... Pierdolony narcyz wywyższa sie i naśmiewa z Boruca któremu nawet butów nie mógł by wiązać bo za słaby biggrin.gif Następnie to ustawienie polaków... Kurwa jak oni chcą strzelać dużo goli jak grają ustawieniem 4-5-1 typowo defensywnym :/ juz nie mówie żeby grali jak rosjanie czy holendrzy 4-3-3 ale 4-4-2 no na lajcie powinni grać, prawy napastnik Lewandowski, obok niego Obraniak, na środku ofensywny pomocnik Rybus, po prawej Błaszczykowski, po lewej Mierzejewski, Defensywny pomocnik Dudka, Obrona prawa strona Piszczek, lewa Boenish, srodek Wasyl i Wawrzyniak.... i jazda... Jak Smuda może sie chwalic ze sa przygotowani na najlepszych jak kurwa, która drużyna światowa gdzie wygrywa 1:0 graja przez pół spotkania z przewagą 1 zawodnika po pierwszej polowie po prostu stoją i patrza sie jak Grecy ich leją :/ oni nie sa wcale przygotowani kondycyjnie:/ kondycji to oni maja na 45 minut i gdyby tyle trwał cały mecz to mogliby sie równac z drużynami z najwyzszej półki... Ale niesty mecz trwa całe 90 minut plus to co doliczy sedzia wiec nie mamy zadnych szans zeby wyjsc z grupy :/ Ruski nas zmiotą i zrównają z murawą.... Nie oszukujmy sie to ostatnie mistrzostwa Euro na których była polska druzyna chyba ze znów zorganizują u nas biggrin.gif:D
czubinho
Rozumiem, że Euro w Polsce jest to sprawa narodowa, ale nie wydaje mi się, że trzeba przy każdym słowie stawiać jakże piękne epitety z języka łacińskiego.
Po pierwsze to Polacy nie grali meczu o stawkę przeszło dwa, więc mogli się troszkę zagubić w drugiej połowie. Lecz pierwsza połowa była bardzo atrakcyjna dla oka, przyzna mi to każdy z tutaj obecnych. Druga połowa to może efekt rozluźnienia, po czerwonej kartce dla Greka, chłopaki pomyśleli, że mecz sam się wygra. Niestety mylili się, lecz pragnę nadmienić, że Grecja to również nie ogórki, swojego czasu to nawet Mistrzowie Europy więc na pewno wiedzą jak radzić sobie z takimi sytuacjami.
Druga sprawa, którą chciałem poruszyć to obelgi rzucane bezpodstawnie na Wojtka Szczęsnego. Czy Wy oglądaliście ten sam mecz?? Szczęsny uratował nas od straty bramki, gdyby nie sfaulował to Salpingidis bez problemu trafił by do siatki. Dzięki temu mieliśmy jeszcze szanse,żeby tej bramki nie stracić. Wielka zasługa w tym Tytonia, lecz bardziej niż bramkarza Arsenalu poganił bym linię defensywy, która pozwoliła na wpół łysemu Grekowi na urwanie się.
Woodi, czy uważasz, że Szczęsny jest szmaciarzem. Powiedz mi, czy znasz go, czy rozmawiałeś z nim kiedykolwiek? Podejrzewam, że nie, więc uważam, że takie wyzwiska są nie na miejscu. Również nie zgodzę się z tym, że wyszedł mu tylko jeden mecz. Przypominam, że ten chłopak w wieku dwudzestu kilku lat jest podstawowym bramkarzem czołowego zespołu angielskiego. I ostatnim słowem jakim bym określił Szczęsnego to narcyz. Jest po prostu pewny siebie, posiadając przy tym dystans do swojej osoby.
Co do ustawienia, to 4-5-1 bardzo często przechodzi w 4-3-3, w tym przypadku Błaszczykowski i Rybus wcielają się w rolę bocznych skrzydłowych lub napadziorów, więc formacja nie różni się za bardzo od tych które stosują czołowe europejskie zespoły.
Może jestem niepoprawnym optymistą, ale ciągle wierze w awans z grupy. Jest to możliwe. O byłym zapomniał. Podczas powrotu z pracy wczoraj, około 17.30 szedłem obok strefy kibica. Ludzi było jak mrówek, wszyscy byli podnieceni, pełni emocji, były rodziny, kobiety, dzieci, ludzie potocznie nazywani "Januszami"(nie ubliżając Januszom) Podejrzewam, że niektórzy oglądali mecz pierwszy albo drugi mecz w życiu. Troszkę mnie to denerwuje, ponieważ kibicem się jest a nie bywa, tylko dlatego, że Euro jest w Polsce. Następnego dnia czytam opinie prawdopodobnie tych samych "kibiców", że Polacy to słabiacy, leszcze tudzież patałachy. Chciałem tym kibicom powiedzieć, że nie przedstawiają dla mnie żadnej wartości kibicowskiej.
Pozdro, czekamy do wtorku!
Tomek93
Podpisuję się pod komentarzem Czubinho
Pisać o Szczęsnym, że jest szmaciarzem? Może i dał troszkę ciałka przy tej straconej bramce, no ale, kurrrde... bez przesady chłopaku uspokój się biggrin.gif Gdyby nie czerwona kartka dla niego to pewnie całowałbyś go po stopach i wychwalał jaki on nie jest wspaniały....
Denerwują mnie takie opinie laików, sezonowców, którzy nie mają swojej własnej opinii, a kierują się zdaniem "ludu". Oczerniać to każdy jeden potrafii dry.gif.
Ja tam wierzę w naszych wink.gif. Wszystko jest jeszcze możliwe...
Z Ruskimi może i nie powalczymy, byleby tylko Czesi wygrali z Grekami. Zagramy mecz o awans z "Pepikami",a wtedy to wszystko może się wydarzyć.
Co do samego meczu z Grecją to nie będę zbyt oryginalny kiedy powiem, że o zmianę aż się prosiło, najlepszym momentem był obroniony karny przez Tytonia. Wtedy przydałby się taki Grosik który rozruszał by może naszą ofensywę. Szkoda, że Smuda zrezygnował ze zmiany Rybusa jeszcze przed stratą bramki. W jednym z wywiadów powiedział, że miał już taką zmianę przygotowaną, ale na boisko wejść by miał Brożek biggrin.gif. Mi by ta zmiana się nie podobała tongue.gif . Mnie w oczy raziło, przynajmniej w pierwszych minutach, wybijanie piłki na oślep przez naszych stoperów... Zdecydowanie chłopaki się przemotywowali, ta presja która na nich ciążyła była trochę za duża wink.gif. Taka jest moja opinia ;P
Cieszmy się z tego co mamy, mogło być gorzej, kibicujmy swoim. Wszystko może się zdarzyć wink.gif
DO BOJU POLACY!!!

P.S. Te emocje przed meczem i w trakcie ;-) Niezapomniana sprawa ... a i łzy radości po golu Lewandowskiego happy.gif
szejk
bronicie Szczesnego... sam sobie winny, mega gwiazda... jeszcze nic nie wybronił a juz gwiazdor ze hoohoho.

Do Boruca to mu jeszcze daleko, przynajmiej dwie wielkie imprezy... oczywiscie dobrze zagrane closedeyes.gif

Wierze ze pokonamy Ruskich i Czechów i wyjdziemy z pierwszego miejsca
czubinho
Czy dlatego, że chłopakowi się udało wybić w tak młodym wieku to trzeba od razu nadawać mu przydomek gwiazdy? Po prostu jest pewnym siebie bramkarzem. A to, że reklamuje jakieś tam czipsy czy cole to oznacza tylko, że jest szanowany i ceniony w półświatku marketingu. Osobiście nie przeszkadza mi to.
Oczywiście, że Artur Boruc jest bardziej doświadczonym bramkarzem, lecz czy w wieku 22 lat grał na tak wielkiej imprezie? Raczej nie. Przed Szczęsnym wielka kariera i tego mu życzę.
Jason Bourne
Czubinho
Ok ale zobacz jak się zachowuje szczęsny. Głupie docinki w stronę innych, najeżdzanie na Boruca- chłopak ma niewyparzoną japę. Jest zadufany w sobie i tyle. Jest dobry ale do wielkich brakuje mu jednego- cwaniactwa na boisku. Bo poza nim to jest cwaniakiem. Ale kilkakrotnie w tym sezonie po jego błędach zespół tracił bramki- nam zawalił 1. Szkolne błędy.
Oj chyba nie wiesz jak działa ten świat próżni. Reklamuje teraz bo gra w Arsenalu i jest najbardziej znanym polskim piłkarzem, obok 3 z Borussi. A na tym można zbić kaskę niezłą. To samo było z Beckhamem- nigdy nie był wirtuozem piłki, ale miał parcie na szkło. Miał genialne wrzutki, dalekie podania, ale do Figo, Zidane'a, Giggsa daleko mu było. Nie wspiął się na ten szczebel. Do Realu przyszedł przede wszystkim w celach marketingowych. I to jest maszynka do robienia pieniędzy. Jesteś znany- to biorą Cię wszędzie- reklamujesz od Pepsi po papier toaletowy. Tak tylko czy szczęsny utrzyma się na tak wysokim szczeblu. Wejść łatwiej niż pozostać tam. Na razie Szczęsny jest perspektywicznym bramkarzem, ale grając w Arsenalu nie zostanie jednym z najlepszych bramkarzy. Wiedział to Neuer i przeszedł do lepszej drużyny. A Wojtkowi przyda się taki pstryczek, bo do osiągnięc Boruca to mu daleko. No umiejętnosci, bo być może za rok, dwa będzie lepszy od Boruca, ale w tej chwili nei jest. Robeinie gwiazdy z kogoś kto dopiero wchodzi na "salony" nie jest dobre.
PS Widzieliście ile Ronaldo miał wczoraj żelu ^^ Masakra i tradycyjnie zawalił mecz.
GooFy
Nie zesrajcie się tym Borucem. Boruca na Euro nie ma i nie będzie - face it. Szczęsny nigdy na niego nie najeżdżał, powiedział kiedyś, że nie będzie oceniał gry Boruca, bo nie ocenia lepszych od siebie. Powiedział również, że interwencje Boruca na Euro gówno dały, miał na myśli "wspaniałą grę" kolegów z pola. W przeciwieństwie do Pawłowskiego z Lechii nigdy nie kreował siebie na wielką gwiazdę, ani nie obrażał innych. To, że ma aspiracje na bycie nr1 w reprezentacji czyni go szmaciarzem? Fakt, ostatni mecz nienajlepszy w jego wykonaniu, ale "bezbłędny Boruc" również miał takie wygłupy jak np w meczu z Irlandią, który osobiście nam przegrał i kto wie, czy nie załatwił tym eliminacji MŚ10. Także, nie ma się co martwić, bo bramkarzy akurat Ci u nas dostatek, Tytoń podbudowany interwencją może świetnie zagrać z ruskimi, a Szczęsny jeśli ma charakter (a wszystko wskazuje na to, że ma) może wrócić i chcieć udowodnić krytykom co potrafi. Zapowiada się ciekawa rywalizacja w bramce reprezentacji.
woodi
Popieram Cie Piecia1990 Szczęsny może i zdolności ma ale pokory za grosz nie ma i nie pisz mi Czubinio ze uratował polske bo skosił Greka i poswiecił sie dostajac czerwona kartke.... tylko gdyby nie popełnił błędu wczesniej i nie wyszedl z bramki to tez gola by nam nie strzelili.... a ja Szczęsnego nie lubie od zawsze nie tylko po jednym czy dwóch meczach co mu nie wyszły tylko nigdy nie lubiłem go za jego cwaniactwo i robienie z siebie wielkiej gwiazdy :/ Po meczu z Niemcami gdzie zremisowalismy 2:2 i fakt wtedy bronił znakomicie trzeba to przyznać, ale po meczu wziął aparat fotograficzny niewiem czy od jakiegoś fotoreportera czy prywatny i robil sobie zdjęcia schodząc do szatni.... dla mnie to nie jest normalne. Piszcie co chcecie ale ja zdania o szczęsnym nie zmienie i dla mnie numerem 1 jest nadal Artur Boruc smile.gif
WKS
Ja jestem zdania, że ten mecz powinniśmy rozstrzygnąć jeszcze w pierwszej połowie. Myślę, że spokojnie powinno być 2:0 do przerwy  i wtedy gramy piłeczką a rozdrażnieni Grecy musieliby się tylko otworzyć. Smuda, co tam ? U mnie bez zmian. Nie wiem o co chodziło Franiowi ale zdecydowanie powinien  zdjąć podmęczonego Obraniaka i wstawić Wolskiego i  za Polańskiego dać Grosickiego. Co my mieliśmy tu bronić przy 1:1 ? Szczerze ? Dla mnie jak i dla wielu ten remis jest jak porażka i 1 pkt czy 0 pkt nie robi mi zbytniej różnicy bo i tak musimy wygrać dwa następne i tak aby być zależni od siebie. Powinniśmy wtedy bardziej przycisnąć Greków już po tym karnym i być może udałoby się coś strzelić. Boli mnie tylko to, że niektórzy naprawde czekali na to Euro i jeżeli mieliśmy już przegrywać to przynajmniej z zespołem o klase lepszym. Ale tutaj widać, że mamy potencjał i spokojnie moglibyśmy Czechów i Greków pojechać... Niestety zachowujemy się jak drużyna drugoligowa, która po strzeleniu bramki ma paraliż, stoi w miejscu i oczekuje 90 minuty. Zeby tak grac trzeba miec dobra defensywe... my jej nie posiadamy...No przepraszam Łukasza Piszczka ale oprócz jego to my jej nie posiadamy wink.gif Oczywiście "dopóki piłka w grze" "sercem za Polską" ale realnie to mało w to wierze, że możemy awansować. Oczywiście chciałbym  to odszczekać na tym forum chcialbym bardzo bardzo, zeby tak bylo...ale nie będzie.

Co do innych meczów to tak Piecia widziałem Cristiano. Widziałem, że mógł mieć spokojnie dwie asysty ale koledzy pokazali "kunszt" strzelecki w Neuera. 

Na brawa zasługuje zespół Danii bo tak naprawde wygrali ten mecz w głowach i wyszli grać z Holandią jak równy z równym. Nie zaparkowali autobusu przez większą część spotkania tylko starali sie łapać kontakt z Holendrami i iśc za ciosem.
Jason Bourne
"Obecnie nie jest on potrzebny naszej kadrze "to o Arturze. I to nie jest tupet Niech dojdzie na taki level co Boruc to pogadamy. Dania pokazała jak grać prowadząc 1-0.
czubinho
Ale Boruc nie zagra w kadrze dopóty dopóki selekcjonerem będzie Franio. A wydaje mi się, że zostanie do Mundialu u Kanarków więc prędzej zakończy karierę niż założy koszulkę z orzełkami.
Woodi, a skąd Szczęsny miał wiedzieć, że obrońcy staną w miejscu? Musiał coś zrobić, miał2 wyjscia albo puścić greka dalej, albo stanąć mu na drodze. Zrobił to drugie i wg mnie zrobił dobrze. Jakby Grecy strzelili na 2-1 to byłoby po meczu a W.SZ. poniekąd odciągnął nas od tego. Przy pierwszej bramce również nie on popełnił błąd, tylko Wasyl, którego osobiście bardzo lubię. Polska ma szanse i wierzę że sie uda.
lukasz44
Tyle się dzieje panowie a tu zero opinii ? xD

Daje aktualne tabele:

Jak na razie wszystko wygląda bardzo fajnie, ogólnie całe Euro stoi na bardzo wysokim poziomie.
Warto zauważyć że w żadnym meczu nie było bezbramkowego remisu ! Wszyscy grają w miarę możliwości ofensywnie i to się podoba.

Jak dla mnie na razie najciekawszy mecz Ukraina-Szwecja oraz Irlandia-Chorwacja. smile.gif

Piszcie coś, bo taki temat musi żyć smile.gif
JustMe1987
Ja tradycyjnie skupiam sie na szukaniu perelek ktore w drodze turnieju moga otworzyc sobie drzwi do wielkiej kariery. Taki zawodnikiem dla mnie z pewnoscia jest prawy obronca reprezentacji Czech - Gebre Selassie. Dolozylbym jeszcze skrzydlowego Ukrainy - Evgena Konplyanke no i nie sposob przemilczec postawe Alana Dzagoeva. Dostrzegliscie jeszcze jakis mniej znanych a bardzo wyrozniajacych sie pilkarzy?

Co do postawy naszych to graja ile fabryka dala tylko trener troche im przeszkadza ale coz... "Łatwiej kibicowac druzynie ktora zwycieza.. trudniej trwac kiedy jest ciezko. Jestesmy w Polsce i nikt nie mowil ze bedzie latwo! Polska!!! Polska!!! Polska!!! cool.gif
Jason Bourne
Mam nadzieję, że Polakom uda się wyjść z Grupy. Jak na razie faworyt jako taki się nie narodził- mieli to być Rosjanie, którzy w meczu z nami pokazali, że są do ogrania. Dania miała dziś szansę jedną nogą być w 1/8, ale niestety ich misterny plan się nie powiódł. Portugalia yyyyyyy. Nie no co bym nie napisał to wielcy fani koffanego Ronaldo zaraz się rzucą jak hieny i będą wypisywać, że zagrał dobrze- no ale 2 sety to nic. To nic, że gdyby nie Varela byłby linczowany w newspaperach sportowych, za to że przyczynił się do odpadnięcia. Liczę na Włochów, Polaków i Francję. Czekam na taki mecz, którego zapamiętam przez długie lata i będzie mi się kojarzył z tą imprezą. Zobaczymy jak Hiszpanie, którym niepotrzebni są nominalni napastnicy zagrają w 2 kolejce.
lukasz44
JustMe na pewno Konoplyanka z Ukrainy bardzo się wyróżnił, ale mnie bardzo zaskoczył piłkarz Arsenalu Oxlade Chamberlain, świetny piłkarz z niego będzie o ile dalej będzie się tak rozwijał smile.gif

JustMe1987
Dla mnie absolutny wyciskacz lez...

T-Mac
wszytkie wlosy na ciele wyprostowane smile.gif

GooFy
Odpadliśmy. Kolejne 40 lat trzeba czekać na awans smile.gif. 45 minut to jedyne co ta drużyna potrafi zagrać. Pierwsza połowa z Grekami, druga z Ruskimi i znowu pierwsza z Czechami. Na nic więcej nas nie stać. Obudźmy się, jesteśmy 2 klasy słabsi od naszych grupowych rywali i zasłużenie odpadamy.
czubinho
Nareszcie skończy się ta szopka z wielkimi gwiazdami, kibicującymi Polsce. Również zamilkną wielcy sezonowi kibice.
Szkoda, że dopiero po odpadnięciu Polski poznajemy prawdziwych kibiców. Wróciłem przed chwilą ze strefy kibica, pod koniec meczu zostali tylko fani. Nikt nie oszczędzał gardła. Oddajmy szacunek chłopakom.
Goofy- piszesz, że naszych stać tylko na 45 minut, ale chłopie zobacz ile emocji wyzwoliły te mecze. Może końcowy wynik nie jest zadowalający, ale ja nadal wierzę w międzynarodowy sukces Polaków. Następny cel: Eliminacje do Mundialu, jestem pewien, że to z Anglią będziemy walczyć o 1 miejsce w grupie.
Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce
Jason Bourne
Tylko co jest sukcesem? Awans na Mundial? ok. Ale jak się gra u siebie w taki prestiżowej imprezie , wymaga się znacznie więcej. Stawiajmy sobie wysoko poprzeczki a nie to co teraz. Zagralismy jak buszmeni, chaotycznie, wolno, słabo. Piszczek- Real? Facepalm- chyba Sociedad. A najlepsze, że nieźle zagrał na tle innych Boenisch. Pilkarz, który miał sezon w plecy. Wyszliśmy jak z Ruskimi- 3 dfm. Kuzwa no żeby wygrać, myśleć o wygranej, trzeba ryzykować. Pilarz robił z nami co chciał. Masakra. Pierwsza połowa- świetna gra naszych, atakowaliśmy, w strugach deszczu walczyliśmy, szkoda. Kuba świetne 45 min. Później padaka. 1/4 zapowiada się "znakomicie" Niemcy-Grecja, czy Portugalia- Grecja. No szok, co to za 2 drużyny eh. Lepiej trafić do silniejszej grupy niż najsłabszej, grając u siebie i taki blamaż sad.gif To tak na gorąco.
GooFy
Sukces? Tak, możemy odnieść sukces w eliminacjach. Mówiłem to od początku, może nie konkretnie w tym temacie, ale piecia i WKS potwierdza. Ta druzyna ma potencjał, personalnie mamy dobra drużynę. Trener też nie był taki zły, niestety jednak spękał i nie wiedzieć czemu, po 2 latach wałkowania gry ofensywnej, pojenia nas tekstami, że będziemy grać piękny bezkompleksowy futbol wychodzimy 3ma defensywnymi pomocnikami. Coś tu jest nie tak panie trenerze. Cały turniej, z wyjątkiem pierwszej połowy z Grecją się murowaliśmy. Dodatkowo śmieszy mnie to, że pomoc która miała być naszą główną siłą, która grała w tym składzie praktycznie 2 lata zawiodła. Obrona natomiast, która została sklejona na kolanie, kilka miesięcy przed Euro plus rezerwowy bramkarz była najpewniejszym punktem zespołu. Potencjał jest. Potrzebujemy trenera z pomysłem, z wizją, który to poskłada. Wydaje mi się, że potrzebujemy trenera z zagranicy. Dajmy sobie spokój z odkopywaniem leśnych dziadków, którzy kiedyś tam w latach 90 cośtam zdobyli. Potrzebujemy nowoczesnego trenera, który wprowadzi naszą piłkę w XXI w.
czubinho
Smuda nie pozostawił po sobie spalonej ziemi, więc na tych podstawach będzie trzeba zbudować coś lepszego.
Tylko ja tutaj nie mam pojęcia kto może objąć tą reprezentację. Skorża? może Michał Probież? A co do trenerów zza granicy to nie wiem czy ktoś by się podjął.
Ja bym zostawił Franza do końca eliminacji, wkońcu on zagrał w swojej reprezentacyjnej karierze tylko trzy mecze o stawkę. W eliminacjach powinien ich jeszcze poprowadzić. Trzon reprezentacji już jest Szczęsny/Tytoń-Perquis-może Piszczek-Wasyl-Ojgen co napierdala- Kuba- Robert. Reszta miejsc jest wolnych i warto znaleźć lepszych kreatorów gry. Mundial jest sprawą otwartą. POLSKA !!!
Jason Bourne
transfery.info/52863,oficjalnie-smuda-rozstaje-sie-z-kadra

Nowy trener hmmm? Może uznacie mnie za szaleńca, ale ja bym powierzył tę funkcję Piotrowi Nowakowi, który od wielu lat jest cenionym coachem w USA. Ma znajomości, może w końcu amerykańscy specjaliście lepiej przygotowaliby naszą kadrę. Jak dla mnie to dobry coach. Tylko nie probierz, który jak na razie tylko Jagiellonie wprowadził do Pucharów. Skorża? Hmmmm może za 2, 3 lata. Zagraniczny? Może Guardiola ;p A tak poważnie to naprawdę Piotr Nowak byłby ciekawą opcją. Nasz człowiek w Stanach, były asystent Bradleya i nawet przez chwilę tymczasowy coach USA. Podobno rozstał się z klubem, który dotychczas prowadził Philadelphia.
lukasz44

To był nasz najsłabszy mecz na tych mistrzostwach, taka mieszanka drugiej połowy z Grekami i pierwszej z Rosją. Od początku zbyt defensywnie, niemal powtórka z meczu z wtorku tyle że o klasę gorzej i sytuacja trochę inna, bo tam mogliśmy bronić, tutaj wypadało zaatakować. Całkowicie bezradny nasz zespół, bez jakiejkolwiek możliwości zrywu do przodu. Czesi ośmieszyli nas w drugiej połowie, dowiedzieli się że potrzebują nie remisu a zwycięstwa i jaka reakcja ? Szybsza, bardziej ofensywna gra. A nasza reakcja? Dalej graliśmy to samo, całkowicie jednostajne tempo.
Nie potrafiliśmy utrzymać piłki w środku pola (murawski gra chyba tylko dlatego że znają się ze Smudą z czasów Lecha), chociaż to Czesi grali bez Rosickiego, my prawdziwego lidera od lat nie mieliśmy i nie mamy. Błaszczykowski liderem ? Wolne żarty... To on zamiast zapierdalać za akcją gdy poszła kontra bramkowa biegł sobie truchcikiem z tyłu, tak walczy kapitan ?
Co jest najgorsze? Że musimy przyznać, że byliśmy słabsi i nie zasłużyliśmy na ten awans.
Smuda mówi że odchodzi, i dobrze. Zawiódł, nie miał pojęcia jak ustawić zespół taktycznie i wyszło jak wyszło. W każdym meczu praktycznie nie potrafił dodać ekipie mocy jako trener.

Na plus na pewno Tytoń (być może załatwił sobie transfer do lepszego klubu dzięki Euro), Perquis, Wasyl, Polanski.

Zawiedli Kuba, Murawski no i najbardziej chyba Piszczek. Aż dziw bierze że piłkarz który w bundeslidze potrafił wyłączyć Riberyego przegrywał pojedynki z jakimś cienkim Czechem.

Oby dziś Portugalczycy zdołali awansować, bo perspektywa ćwierćfinału z Czechami mogłaby dać im wielki sukces w Euro 2012...

GooFy
Nowak? Tak nawet niezły pomysł. Musimy jednak pamiętać o jednym. PZPN'em zarządzają bucowate gbury z poprzedniego ustroju. Oni drżą przed jakimikolwiek zmianami w polskim futbolu i najprędzej wybiorą człowieka który jest nim przesiąknięty i który nie będzie chciał żadnych zmian. Będzie to niestety Skorża albo Kasperczak - czyli trenerzy którzy kiedyś tam ponoć wyszli z jakiejś grupy i to już ich w Polsce czyni "wybitnymi". Podsumowując, jeśli chcemy zmian w polskiej piłce i polskiej kadrze, musimy wypieprzyć leśnych dziadków z komuny.
czubinho
Gdzieś czytałem, że w wypadku nie wyjscia z grupy Biało-Czerwonych, Grzesio odejdzie i nie będzie kandydował na kolejną kadencję. Według mnie najlepszym prezesem byłby Masiota, ale nikt nie zna dobrze żadnego z tych ludzi. Nie wiadomo kto ma na nich haka itp etc
GooFy
Według mnie najlepszym kandydatem będę ja albo Ty. tongue.gif Tutaj potrzeba człowieka nowego, świeżego, spoza tego syfu. Który nie ma żadnych obietnic do spełnienia swoim kolesiom, którzy kiedyś go tam wspierali, który nie będzie miał żadnych podpowiadaczy. Jednak wszyscy dobrze wiemy, że nikt taki się nie pojawi.
Jason Bourne
Goofy w twoim przypadku, powstałaby już legendy jak za czasów Hiszpanii Aragonesa. Tym razem o nas pisaliby - "Grają jak nigdy, przegrywają jak zawsze " biggrin.gif Potrzebujemy nowego trenera, który by ten burdel w naszej piłce ogarnął. Czy jest ktoś taki, kto by podjął wyzwanie? Ja chciałbym Piotra Nowaka. Nieskażony polską piłką, ale Polak, zna naszą mentalność i słabe strony. Plus doświadczenie zagraniczne i obycie ze światową piłką.
No niestety Goofy, ale tak będzie- obejmie nas coach, który jest silnie związany z polskim futbolem. No i ktoś, kto jest zamoczony po kolana w tym bagnie PZPN'owskim. Masz rację czubinho. Ale wg. mnie ten człek nie ma na tyle honoru, żeby odejść. Tak jak nasz premier. Dziękuję.
PS Goofy na selekcjonera!
czubinho
Znowu coś tu cicho
Dziś Wierzyciele- Dłużnicy. Po 1 połowie 1-0 dla tych pierwszych. Zgadzam się z mediami że to najbardziej "polityczny" mecz tych Mistrzostw. Ciekawe z którego Euro Grecja odpadnie wcześniej..
Co do wczorajszego meczu to byłem za Czechami. Boli mnie to, że miano najlepszego bocznego obrońcy przypadnie najprawdopodobniej Gebre Selassie, a nie Łukaszowi Piszczkowi. Ale cóż, takie życie. Ten czarnoskóry Czech jednak na to zasługuje, jego rajdy flanką były znakomite. Cieszy mnie to, że po tym Euro kilku naszych piłkarzy zostanie zauważonych przez inne europejskie kluby, np. Tytoń, ponoć obserwuje go Milan, choć nie jest to według mnie dobra droga dla niego. W Milanie bramkarz poniżej 30 roku życia nie ma prawa bytu. Kubę zainteresował Inter, co już mi się bardziej podoba.
Jako, że pan Grzesio nie spieszy się z opuszczeniem tego za przeproszeniem(modne ostatnio przeprosiny) ciepłego kurwidołka to w kwestii trenera nie będę się wypowiadał. Smuda odszedł, wielka szkoda, lecz trzeba żyć dalej. Może przyjdzie ktoś, kto chociaż trochę będzie dorównywał kompetencjami piłkarskimi Panu Franciszkowi. Może człowiek z Radomia, M.Skorża wink.gif ?
Orange_91
Temat coś się nie rozkręcił. biggrin.gif Euro mamy już niestety za sobą, ale można by jeszcze podyskutować o wczorajszym finale. Osobiście liczyłem na Włochów, ale wczoraj Hiszpanie byli nie do pokonania. Myślę, że dla Włochów srebro to i tak dużo zwłaszcza, że nie byli wymieniani w gronie faworytów do medalu. Hiszpania jak Hiszpania znów pokazała klasę, cały turniej grała przeciętnie, ale w finale pokazała swoją wartość, co prawda na przemęczonych Włochach, którym w dodatku nie sprzyjało szczęście (kontuzja Motty). Jednak bez względu na wszystko wygrać 4-0 w finale to wyczyn. Za 4 lata zapewne nastąpi zmiana mistrza, bo taka hegemonia nie może trwać wiecznie biggrin.gif i może tutaj pojawia się okazja dla Polaków, aby przywieźli z Francji złoto? ohmy.gif To tak żartem, ale na poważnie mam nadzieję, że zakwalifikujemy się za 4 lata na ME we Francji zwłaszcza, że kwalifikują się, aż 24 drużyny.
Jason Bourne
Co tu pisać po 62 min było po meczu, kiedy to Motta z niewiadomych (na pewno) przyczyn opuścił murawę. Spain zagrali najlepszy mecz w turnieju, szkoda że wygrali ale taka jest piłka. Dla mnie Włosi grali najrówniej nie licząc tego finału. A zbaczając neico z tematu dnia 30.06.2012 r. Alex Del Piero zamieścił list pożegnalny z kibicami Juve. Łezka się w oku zakręciła jak to przeczytałem.
Oto link do listu...
Koniec Alex ...
JustMe1987
Mysle ze Euro 2012 nie zawiodlo. Bylo pelne ofensywnej gry. Padlo sporo goli. Jako gospodarze mozemy byc z siebie dumni bo zrobilismy sobie dobry pr ( pomijajac windowanie cen przez hotelarzy ) zwlaszcza jako przyjazne obcokrajowcom spoleczenstwo. Mam nadzieje ze na zachodzie juz nie beda drukowac podrecznikow w ktorym nasz kraj to zielona kraina pelna zacofanych gleboni pasacych owce.
Wracajac do aspektow sportowych. Hiszpania grala caly turniej na zwolnionych obrotach. Strzelali kiedy musieli i grali tak jak wymagala tego od nich sytuacja. Z biegiem turnieju ich styl coraz bardziej zyskiwal przeciwnikow. Trudno sie dziwic - tiki taka jest fajna i efektowna kiedy prowadzi do zdobycia kilku goli. Natomiast to co momentami ogladalismy bylo sztuka dla sztuki. Mimo ze sympatyzuje nieco za Hiszpanami to jednak uwazam ze ciekawsza pilke grali Niemcy, Portugalia czy chocby Wlosi w 1/2. Jednak podczas finalu druzyna Del Bosque pokazal cos wiecej. Wreszcie zrobili roznice tak jak to powinni robic juz od pierwszego meczu w grupie. Szkoda rywali bo gdyby nie kontuzja Motty to wynik z pewnoscia nie byl by tak wysoki a moze i udaloby sie zdobyc honorowego gola.

Turniej wykreowal paru ciekawych pilkarzy ktorych losem bede sie w przyszlosci interesowal bo nie ulega watpliwosci ze skorzystali z furtki do wielkiej kariery jaka otworzyl im turniej w Polsce i na Ukrainie.
Jedna rzecz ktora tez utkwila mi w pamieci to fakt jak bardzo mozna zaobserwowac ewolucje taktyki pilkarskiej. Mam na mysli jak bardzo urosla rola zawodnikow na niektorych pozycjach. Mowi sie ze napastnicy zyja z podan i kluczowa wartoscia dobrego zespolu jest linia pomocy. Trudno z tym dyskutowac ale mi bardziej rzuca sie w oczy rola bocznych obroncow. Mnostow nazwisk po tym turnieju zapamietalem poniewaz ci faceci robili niesmowita roznice. Abate, Gebre Selassie, Lahm, Jordi Alba, Coentrao i moglbym tak wymieniac.

Lada chwila eliminacje polskich klubow do pucharow. Proponuje kazdemu aby przygladnal sie jak beda operowac boczni obroncy naszych zespolow i niech to chociazby bedzie wymiernym papierkiem lakmusowym ukazujacym jak daleko jeszcze naszej pilce do prawdziwego grania w pilke. cool.gif
Jason Bourne
Dodam, że pojawiło się wiele nowych nazwisk, które mogą za rok, dwa stanowić o sile potęg europejskich. Mam tu na myśli Vaclava Pilara, którego rajdy zapamiętam. Ninis- młody chłopak, mający zadatki na to, żeby stać się drugim Karagounisem. Jednak i Ci nieco starsi udowodnili, że pomimo 30 na karku, potrafią czarować i w tak późnym wieku mają szansę wybić się- choćby Krohn-Delhi, Joao Pereira czy Jiracek, który naprawdę rozegrał prawdopodobnie tueniej życia. Pomimo braku szybkości, większej techniki, zwodami tak prostymi i slamazarnymi, kręcił I Piszczka i innych obrońców jak chciał. Jego cena znacznie wzrośnie. Również Samaras pokazał, że potrafi przytrzymać piłkę, nawet rozegrać i często to on ciągnął Grecję w trudnych chwilach. Dodatkowo warto wspomnieć o Debuchym, pomimo 1 błędu popełnionego z Hiszpanami, to on pokazał jako jedyny z Francuzów oraz Giaccherinim czy Cassano, po takiej przerwie zagrał b.dobry turniej. I kto by pomyślał, od zera do bohatera. Pilar i Jiracek przeszli do "Wilków" i zapewne będą mieli z nich wielki pożytek. No i oczywiście nie można nie wspomnieć o tych "dziadkach", którzy udowodnili swoją klasę. Buffon, Pirlo, Karagounis czy Pletikosa. Również notowania pomimo wieku skoczą Balzarettiemu, Barzagliemu czy Diamantiemu. Zapomniałem o Mandzukiciu - strzelcu 3 bramek, które dały mu kontrakt z Bayernem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.