Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tydzień 1 | 02.05 - 13.05 | kolejki 1-5
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 9 (II sezon MLO) > Sezon 9 - II liga
Stron: 1, 2
WKS

Tydzień 1
piecia1990 (Espanyol) - Witu (Hoffenheim) 2:2
Tomek93 (Celtic Glasgow) - nachos (Besiktas) 4:2
GooFy (Spartak) - Wolrid (Athletic) 0:3
JustMe1987 (Twente) - adonim (WBA) 1:3
Bedziu (Benfica) - przemosek123 (Parma) 3:4
Filips (Trabzonspor) - zibii75 (Braga) 1:1
barthinio (Olympiacos) - tobinho (Newcastle) 3:2
kuba12-15 (Ajax) - Grigorian (Blackburn) 5:2
kksm (Hannover) - Waski90 (Fulham) 4:0
Szopa1910 (Stuttgart) - T-Mac (Bayer) 1:2

Tydzień 2
nachos (Besiktas) - piecia1990 (Espanyol) 0:7
Wolrid (Athletic) - Witu (Hoffenheim) 1:2
adonim (WBA) - Tomek93 (Celtic Glasgow) 1:2
przemosek123 (Parma) - GooFy (Spartak) 3:1
zibii75 (Braga) - JustMe1987 (Twente) 1:0
tobinho (Newcastle) - Bedziu (Benfica) 2:2
Grigorian (Blackburn) - Filips (Trabzonspor) 6:5
Waski90 (Fulham) - barthinio (Olympiacos) 2:3
T-Mac (Bayer) - kuba12-15 (Ajax) 2:3
Szopa1910 (Stuttgart) - kksm (Hannover) 5:1

Tydzień 3
piecia1990 (Espanyol) - Wolrid (Athletic) 1:3
nachos (Besiktas) - adonim (WBA) 2:1
Witu (Hoffenheim) - przemosek123 (Parma) 1:1
Tomek93 (Celtic Glasgow) - zibii75 (Braga) 0:2
GooFy (Spartak) - tobinho (Newcastle) 3:3
JustMe1987 (Twente) - Grigorian (Blackburn) 5:3
Bedziu (Benfica) - Waski90 (Fulham) 1:0
Filips (Trabzonspor) - T-Mac (Bayer) 3:2
barthinio (Olympiacos) - Szopa1910 (Stuttgart) 2:4
kuba12-15 (Ajax) - kksm (Hannover) 2:5

Tydzień 4
adonim (WBA) - piecia1990 (Espanyol) 4:4
przemosek123 (Parma) - Wolrid (Athletic) 3:1
zibii75 (Braga) - nachos (Besiktas) 7:3
tobinho (Newcastle) - Witu (Hoffenheim) 1:6
Grigorian (Blackburn) - Tomek93 (Celtic Glasgow) 2:5
Waski90 (Fulham) - GooFy (Spartak) 0:4
T-Mac (Bayer) - JustMe1987 (Twente) 1:3
Szopa1910 (Stuttgart) - Bedziu (Benfica) 3:1
kksm (Hannover) - Filips (Trabzonspor) 5:3
kuba12-15 (Ajax) - barthinio (Olympiacos) 3:2

Tydzień 5
piecia1990 (Espanyol) - przemosek123 (Parma) 2:2
adonim (WBA) - zibii75 (Braga) 2:3
Wolrid (Athletic) - tobinho (Newcastle) 2:1
nachos (Besiktas) - Grigorian (Blackburn) 2:4
Witu (Hoffenheim) - Waski90 (Fulham) 1:0
Tomek93 (Celtic Glasgow) - T-Mac (Bayer) 1:0
GooFy (Spartak) - Szopa1910 (Stuttgart) 1:2
JustMe1987 (Twente) - kksm (Hannover) 3:6
Bedziu (Benfica) - kuba12-15 (Ajax) 2:2
Filips (Trabzonspor) - barthinio (Olympiacos) 2:3

pomarańczowo- przedłużone
czerwony - wpis niezgodny z regulaminem, brak wpisu na forum , WO (pogrubione)
zielono - mecze wpisane zgodnie z regulaminem

WYCIAGI Z REGULAMINOW:

CYTAT
* Przywileje i obowiązki gospodarza:

- pierwszeństwo założenia gry na serwerze
- wybór strojów (muszą różnić się kolorami)
- wpisanie wyniku w panelu gracza (bezpośrednio po zakończeniu spotkania)
- obowiązek umówienia się na termin rozegrania meczu
- wpisanie wyniku na forum używając szablonu, wstawienie 3\4 screenów oraz wprowadzenie opisu składającego się z przynajmniej 2 PEŁNYCH ZDAŃ !!!
- aby uniknac sytuacji z brakiem screenow: Obie strony robia je po meczu i maja obowiazek zachowac na dysku do konca sezonu w formie katalogow z kazdego meczu. (opiekunowie maja prawo kontrolowac czy kazdy ligowiec posiada takie katalogi)
- dopisanie pod screenami strzelców w takiej formie :

Messi
Ronaldo
Messi
Kaka

- niewpisanie wyniku na forum zgodnie z szablonem będzie karane ostrzeżeniem; trzy ostrzeżenia skutkują odebraniem 3 punktów; każde kolejne (czwarte, piąte) spowoduje odebranie 1 punktu za każde ostrzeżenie.

-Wprowadzamy obowiązek robienia przedmeczowych screenshotów ze składami obu ekip.
Najlepiej aby robili je obaj gracze i po meczu wstawiali na forum. Nagminny ich brak będzie karany ostrzeżeniami.

CYTAT
Kary:
5 czerwonych kartek w sezonie (kumuluje się w czasie sezonu) - -1.000,000
Umyślny faul (udokumentowany nagraniem) - - 750,000
Celowe odłączenie z meczu - -1,000,000

CYTAT
Zawieszenia za kartki\kontuzje

3 żółte kartki
skutkuja 1 tygodniem zawieszenia ( 4 kolejki nastepnego tygodnia )
1 czerwona kartka to 1 tydzien zawieszenia ( 4 kolejki nastepnego tygodnia )
Zwykła kontuzja to 1 tydzien zawieszenia ( 4 kolejki nastepnego tygodnia )
Poważna kontuzja to 2 tygodnie zawieszenia ( 8 kolejek nastepnych dwoch tygodni )
Szopa1910
1 kolejka
Szopa1910T-Mac
Screeny:

Składy/Formacje:

VfB Stuttgart

Bayer Leverkusen

Strzelcy:
Itamar
Arango

Kvist

Opis:
Wreszcie upragniona inauguracja sezonu. Tradycyjnie jakiego zespolu w jakiej lidze bym nie prowadzil, pierwszy mecz zawsze do tylu. Dwie minuty zawazyly o przebiegu calego spotkania. Poczatek pierwszej polowy to badanie sie obu rywali. Druga polowa to smielsze ataki VfB jednak nieprzynoszace jakiejkolwiek korzysci, poniewaz swietnie dysponowany w tym dniu byl goalkeeper Bayeru. Rywale starali sie groznie kontrowac. Dzieki za meczyk, powodzenia i do rewanzu.

Kartki/Kontuzje:
61' Dante

brak

brak

Man of the match:

Jego swietna dyspozycja w tym meczu doprowadzila Leverkusen do zwyciestwa w tym spotkaniu.
Tobinho
4 kolejka
TobinhoWitu

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Babel
Vagner Love
Vagner Love

Honda
Obasi
Vagner Love
Vagner Love

Opis:
Chciałbym zaznaczyć, żę to mój pierwszy mecz ligowy. Wydawałoby się, że mecz nabierze równego tempa a tu nagle 3 kontry w wykonaniu Hoffenheimu i jest 3-0. Drużyna Newcastle nie poddawala się i chciała złapać kontakt przed przerwą. Plan został wykonany, jednak po przerwie nastąpiło rozluźnienie w formacji defensywnej i ponownie straciliśmy 3 bramki. Gratuluje zwycięzcom:)

Kartki/Kontuzje:
Nikt nie otrzymał kartki w tym meczu. Także nikt nie został skontuzjowany.

Bohater spotkania:
Vagner Love

Wolrid
2kolejka
WolridWitu

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
David Suazo
Vagner Love
Salihovic

Opis:

A miało być tak pięknie. Początek spotkania to nawałnica z Niemiec, szybko jednak stłamszona w 14 minucie przed "genialnego" Suazo. Athletic mógł odskoczyć na dwu bramkową przewagę, jednak swe okazje marnowali najwięksi bombardierzy z Baskonii (Martinez słupek, Suazo nie strzela sam na sam i na pustą, Muniain sam na sam). Hoffenhaim się nie poddaje i po kontrze w 42 minucie strzela bramkę do szatni. Druga połowa to wymiana ciosów, a to nie strzela Suazow dogodnej sytuacji (co mocno mnie zaskakuje, gdyż w sparingach strzelał jak na zawołanie), a to Ribiero trafia w poprzeczkę. Niestety nadchodzi 89 minuta, któryś z "wieśniaków" wrzucał piłkę w pole karne, ta zostaje nie chlubnie wybita co wykorzystuje Salihović i ładuje ją do bramki. Remis był na wyciągnięcie ręki.

Kartki/Kontuzje:
Brak

Bohater spotkania:
Salihovic - to jego lewa noga, sprawiło że to Niemcy cieszą się z kolejnych 3 punktów.

Wolrid
5 kolejka
WolridTobinho

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Coloccini-sam
Jadson
Helder Postiga

Opis:

Ciekawy pojedynek, Bilbao wyszło po zwycięstwo, natomiast ekipa z Anglii zagrała zachowawczo w obronie szukając okazji w kontrach. Wydawać się mogło że 2 : 0 powinno dać spokojne prowadzenie i kontrolę nad spotkaniem, jednak Newcastle nie poddało się i strzeliło bramkę kontaktową. Wynik mógł być wyższy jednak skuteczność stała na bardzo niskim poziomie.

Kartki/Kontuzje:
Brak

Bohater spotkania:
Jadson - zagrał świetne spotkanie, najpierw po jego wrzutce padła bramka samobójcza, następnie sam strzelił bramkę.

similo14
3 kolejka
similo14T-Mac

Screeny:

Strzelcy:
Paweł Brozek
Paweł Brozek
Paweł Brozek
Tymoshchuk
Arango

Opis:
Bardzo wyrównany i zacięty mecz, niestety było dużo błedów w obronie, które kończyły sie bramkami. Trzy błedy niemców na bramki bezlitośnie zamienił Paweł "99 Problems" Brożek. Natomiast gole dla Bayeru strzelili Tymoshchuk oraz Arango. Dzieki za mecz i powodzenia dalej! Poniżej na szybko zmontowany skrót tego spotkania.

Skrót:

Kartki/Kontuzje:
Brak

Bohater spotkania:
Paweł "99 Problems" Brożek

Tobinho
2 kolejka
TobinhoBedziu

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Chamakh
Lewandowski
Chamakh
Arshavin

Opis:
Mecz od pierwszej do ostatniej minuty bardzo wyrównany z delikatną przewagą po stronie benfici. Chamakh bardzo szybko rozwiązał worek z bramkami. Do przerwy drużyna z portugali prowadziła 1-0. Po przerwie do ataku ruszyli anglicy i zdobyli bramkę remisową. jednak szybko zostali sprowadzeni do parteru gdyż 4 minuty później to znów musieli odrabiać straty. Trener zmienił troszkę taktykę i Arshavina przesunął na szpice co było efektem strzałów na bramkę golkipera z Lizbony. W doliczonym czasie Rosjanin zdobył wyczekiwaną bramkę w lidze i dał remis swojej drużynie 2-2. Myślę, że obie ekipy cieszą się z podziału punktów, gdyż mecz mógłby być wygrany przez jedną lub drugą jedenastke.

Kartki/Kontuzje:
Żadnych kartek.
Cabaye lekka kontuzja(Absencja 1 tydzień)

Bohater spotkania:
Strzelec 2 bramek Chamakh

T-Mac
2 kolejka
T-Mackuba12-15
Screeny:

Składy

Strzelcy:
Bayer
Grosicki
Itamar
Ajax
Aissati
Odonkor
Van Wolfswinkel

Opis:
Mecz rogrywany na raty, w pierwszej probie strzelilem w 1min gola Itamarem za chwile strzelilem w slupek i kolega stwierdzil ze nie moze grac bo co wcisnie to pisze, dziwne - no ale uleglem i jeszcze raz gramy, nie wyszlo mi to na dobre wink.gif Za bardzo nie wiem co pisac o tym spotkaniu bo przez zdenerwowanie malo co zapamietalem aaa piekna bramke Grosika i chamski faul kuby w koncowce meczu to pamietam.
Bramka Itamra zaliczona do ogolnego wyniku.

Kartki/Kontuzje:
Eriksen

brak

Van Wolfswinkel - lekka kontuzja

Man of the match:

brak (moze klawiatura Kuby tongue.gif )
Bedziu
5 kolejka
BedziuKuba12-15

Składy:

Screeny:

Strzelcy:

Chamakh
Kewell
Gaitan
Kewell

Opis:
Spotkanie bardzo wyrównane, mecz typowo na remis. Oboje mieliśmy swoje sytuacje i chociaż to ja dwa razy byłem na prowadzenie to rywalowi udawało się doprowadzać do wyrównania. Pozostaje na pewno niedosyt, ale trzeba się cieszyć z tego co jest, bo zawsze mogło być gorzej. Życzę powodzenia w kolejnych spotkaniach.

Kartki/Kontuzje:
brak

Bohater spotkania:
Harry Kewell - zdobywca dwóch goli dla Ajaxu, w tym tej najważniejszej, dającej wyrównanie w doliczonym czasie gry.

JustMe1987
Tydzien 3.
JustMe1987Daro.

Składy:

Screeny:

Strzelcy:

Kezman
Kanoute
Kanoute
Henry
Henry
Walcott
Renato Abreu
Shevchenko

Opis:

Udane zainaugurowanie sezonu. Mecz w milej atmosferze i odziwo na wielkim luzie. Trudno kogos wyroznic bo cala druzyna zagrala dobrze w pilke. Moze podkreslmy ze "blizniacy" dali rade zgodnie z pokladanymi w nich nadziejami cool.gif

Kartki/Kontuzje:

Alex - zolta kartka

Bohater spotkania:

Bedziu
1 kolejka
Bedziuprzemosek123

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Showunmi
Showunmi
Jeleń
Jeleń
Jeleń
Jeleń
Torje

Opis:
Po fenomenalnym początku liczyłem na spokojną wygraną i się przeliczyłem. Przyszło rozluźnienie i szybko straciłem 4 gole. W drugiej połowie doszedłem na jedną bramkę, ale później już brakło skuteczności. Dzięki.

Kartki/Kontuzje:
brak

Bohater spotkania:
Ireneusz Jeleń - zdobywca wszystkich czterech goli dla gości dających im wygraną.

Tomek93
5 kolejka
Tomek93T-Mac

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Gudjohnsen

Opis:
Przewaga T-Mac'a przez jakieś 70 minut meczu. Pierwsze 20 minut meczu dla mnie, ładna gra piłką, szybka bramka. W kolejnej fazie meczu nastąpiło wyrównanie ze wskazaniem na przeciwnika, by ostatnie 20 minut szaleńczo się bronić. Udało się zdobyć 3 pkt, ale z meczu jestem połowicznie zadowolony. Świetny Veloso, VdV pokazał, że jednak potrafi grać w piłkę i Gudjohnsen który popisał się ładnym wolejem oraz genialny Załuska - obronił ze 3 sytuację sam na sam. Dzięki za mecz i powodzenia dalej.

Kartki/Kontuzje:
Czyściuteńko jak zawsze

Bohater spotkania:
Gudjohnsen

JustMe1987
Tydzien 5.
JustMe1987kksm

Składy:

Screeny:

Strzelcy:

Kanoute
Henry
Henry
Giovinco
Giovinco
Giovinco
F.Inzaghi
F.Inzaghi
Juninho

Opis:

Dobry mecz. Niewykorzystany potencjal wynikajacy z przewagi w dogodnych sytuacjach bramkowych pozwolil przegrac spotkanie dosc wysoko. Friedel zaliczyl asyste a Kader Mangane przyplyw zlosci ktory zaowocowal karnym. Gdyby nie te dwa wydarzenia to wyniki 3:3 powiekszylby sie o oczka u gospodarzy jednak nerwowosc po tych sytuacjach rozbila mnie a kksm sprytnie to wykorzystal wypunktowujac mnie do samego konca.

Kartki/Kontuzje:

Mangane - zolta kartka

Bohater spotkania:

@=>Sebastian GIOVINCO

Kolejny juz raz turbodoladowany Sebastian znalazl patent na Twente!

Barthinio

BarthinioTobinho

Screeny:

Strzelcy:

M.Martin
Helder Postiga
Djebbour
van Nistelrooy

Lewandowski

Opis

Poczatek spotkania niesamowite atak gości. Newcastle był lepszy , lecz pierwsza bramke zdobyli gospodarze po błedzie pomocnika Alana Shmit i nie samowitym wejściem w pole karne Martin wychodzimy na prowadzenie jest 1:0 dla Greków. Jest pieknie , lecz ta radosc nie trwa długo bo do głosu dochodza goście Piekna wrzutka w pole karne na głowe Heldera Postigi i jest juz 1:1 Jednak gospodarzy strata bramki sie nie załamali lecz jeszcze bardziej sie zmobilizowali i nie trzeba było długo czekac na efekty.Po podaniu prostopadłym do Djebboura i wyprzedzeniu Colciniego Djebbour zachowuje zimna krew uderza i pakuje piłke do siatki w górny róg dalszego słupka jest juz 2:1 Dla gospodarzy.Od straconej bramki na 2:1 do konca pierwszej połowy Newcastle sie broniło i było bezradne nic im nie wychodziło no a gospodarze byli pewni siebie zmarnowali kilka okazji z której mogła wpaść przynajmniej jedna bramka. koniec 1 połowy jedna zmiana w Olympiacosie za zmeczonego Alexisa wchodzi Marcano i jedna zmiana w Newcastle za Heldera Postige wchodzi polak Robert Lewandowski.Druga połowa zaczyna sie od kilka kontr gosci lecz nie udanych.Mamy deźawi Newcastle atakuje ale to gospodarze strzelaja znowu pierwsi.Po strzale na bramke Djebboura bramkarz gospodarzy fatalnie wybija w srodek pola karnego pod nogi van Nistelrooy wiec niec nie pozostało jak umieszczenie piłki w siatce jest juz 3:1 dla Olympiacosu.Gospodarze byli pewni ze juz nic nie moźe im wyrwac 3 pkt , lecz tu nagle przebłysk gości atak za atakiem bład w obronie no i mamy ładna bramke Lewandowskiego bramkarz bez szans same okno z ok. 12-13 metrow.To była 64 minuta wiec jeszcze było duzo czasu na zremisowanie ale pieknymi paradami popisywał sie Wojciech Szczesny.Końcówka zdecydowanie dla Newcastle

Kartki/Kontuzje

Helder Postiga ukarany w 3 minucie żółtą kartka

Kontuzje brak
Bohater spotkania
Wojciech Szczesny
przemosekk
4 kolejka
przemosek123Worlid
Składy:

Screeny:

Strzelcy:

Oduro
Oduro
Andy Johnson:
Rosicky

Opis:

Bardzo wyrównane spotkanie. Lepszą skutecznością wykazali się piłkarze Parmy. Mecz był grany w miłej atmosferze.

Kartki/Kontuzje:
22' Pienaar
83' Bougherra

brak

brak

Man of the match:

Oduro - gracz za 200 tysięcy strzelił 2 gole dla Parmy
kuba12-15
3 kolejka
kuba12-15kksm

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Ntibazonkiza
Naismith
F.Inzaghi
Aubameyang
Juninho
F.Inzaghi
F.Inzaghi

Opis:
No cóż, na początku meczu trochę się zagapiłem i szybko dostałem drugą bramkę. Ogólnie mój przeciwnik miał ten mecz przez większość czasu w garści. Tylko przez jakiś czas gra była dość wyrównana, pod koniec pierwszej i na początku drugiej połowy, kiedy to zdołałem wyjść na prowadzenia. Niestety potem wszystko się posypało... Był remis 2:2, a ja poprzez głupi faul straciłem jednego zawodnika który dostał czerwoną kartkę. KKSM wyszedł na prowadzenie i wbił mi gwóźdź do trumny strzelając mi dwie kolejne bramki nikim innym jak Inzaghim.

Kartki/Kontuzje:
Ersan Gulum - Czerwona karka w 58 minucie meczu

Bohater spotkania:
Pippo Inzaghi - strzelec hat-tricka i wiodąca postać na boisku w tym meczu.

Jason Bourne
1kolejka
PieciaWitu

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Santa Cruz
Santa Cruz

Salihovic
Samobój

Opis:

Mecz, w którym piłkarze Espanyolu mieli zagrać na zero z tyłu i jak się uda strzelić to będzie fajnie. Niestety. Pomimo dwu bramkowego prowadzenia, oddałem inicjatywę Witu i skrzętnie to wykorzystał. Dogrywane 20 minut to wyrównana walka i niestety- błąd Goalkeepera, który do samobója bronił jak natchniony. Kolejny punkt i kolejny remis. Dzięki Witu. Dogrywaliśmy 20 minut, stąd brak screenów.

Kartki/Kontuzje:

Bohater spotkania:

Hoffenheim za walkę do końca
Barthinio

BarthinioSzopa.1910

[b]Screeny:[/b]

Strzelcy:
van Nistelrooy
Kuzmanovic
Schieber
Sturridge
Schieber
Traore

Opis:

Początkowa badanie stron przeciwnika z jednej jak i z drugiej strony.Goscie szybko wyczuli intencje rywala i zaczeli kontraatakowac lecz nieskutecznie.Wreszcie dochodzi 29 minuta strata piłki przez obronce i fatalna postawa bramkarza który nie złapał piłki no i mamy bramke dla gospodarzy a strzelcem nie zawodny van Nistelrooy.Gdy piłka była poza boiskiem trener Stuttgartu dwoił sie i troił dawał wskazówki swoim piłkarzom atak za atakiem Gospodarze sie bronili, ale to nie przyniosło efektu w pierwszej połowie, do przerwy 1:0 dla Olympiacosu.Po zmianie stron znowu wymiana ciosow ale gospodarze czuli sie nie pewnie az wkoncu po kilku bezsensownych błędach traca bramke chwile pózniej kolejną jest juz 1:2 dla gosci.Jednak radość Stuttgartu nie trwała długo w 61 minucie wychodzi na pozycje strzelecką Sturridge bramkarz gości widząc słaba postawe obronców którzy juz nie byli w stanie dogonić napastnika postanowił wyjść z bramki ale zakonczyło to sie strata bramki.Gospodarze zaczeli nabierac tepa lecz skonczyło to sie kolejna bramka dla gości jest juz 2:3.Bramka ta zmotywowała gospodarzy do ataku 1..2..3.. strzał nic nie wychodziło Olympiacosowi Fatalna postawa w drugiej części meczu van Nistelrooya który wychodził sam na sam z bramkarzem i nie potrzebnie cofnął sie zostawiając piłkę w polu karnym.Gospodarze zamkneli Stuttgart w polu karnym 1 2 rożny dobitki po zucie rożnym i nic.Chwilowy przebłysk Gospodarzy nic nie wskórał. Goście bronili sie i grali skrupulatnie a nie wykorzystane sytuacje Olympiacosu sie zemciły szybka kontra Stuttgartu i jest pozamiatane Traore wpisuje sie na liste strzelców koncowy wynik to 2:4 Mecz wyrównany ale z przewaga gości

Kartki/Kontuzje:

brak/ brak

Man of the match:

Schieber

gapa
2 kolejka
GapaTomek93
Screeny:

sorry ale nie udalo mi sie zrobic ss ze skladami, narazie chyba to nie jest wielki problem bo jeszcze zawieszen nie bylo zadnych.

Strzelcy:
Aboutreika
Hooper
Gudjohnsen

Opis:
Mecz w ktorym od poczatku przewazali goscie i to oni mimo kilku prob gospodarzy zdolali wygrac to spotkanie po "znaczacej" bramce Gudjohnsena. dzieki i powo dalej

Kartki/Kontuzje:
brak

brak

brak

Man of the match:

Gudjohnsen

gapa
4 kolejka
Gapapiecia1990
Screeny:

Strzelcy:
Mutu
Bellamy
Bellamy
C.Lucarelli
Odemwingie
Guerrero
Santa Cruz
Samobój

Opis:
W tym meczu jak widac po wyniku duzo sie dzialo. Gdy WBA ucieklo juz na dwie bramki i wydawalo sie ze obroni ten wynik do konca meczu to gospodarze przeprowadzili naprawde kilka "skutecznych" akcji po ktorych mogli cieszyc sie z 1 punktu jaki wywiezli ze stadionu gospodarza. dzieki i powo dalej.

Kartki/Kontuzje:
Bellamy, A.Traore

brak

Bellamy lekka

Man of the match:

Bellamy

PS Gapa nie dopisałeś, że kontuzję doznał Bellamy
JustMe1987
Tydzien 1.
JustMe1987gapa

Składy:

Screeny:

Strzelcy:

Henry
Bellamy
C.Lucarelli
C.Lucarelli

Opis:

Zasluzone zwyciestwo gapy ktory stlamsil mnie w calym meczu rozmontowujac moja obrone raz po raz. Eksperymentowanie z ultraofensywnym ustawieniem ma swoja cene. Pora chyba zejsc na ziemie bo Barcelony to ja z Twente nie zrobie a liczniki straconych bramek sie kreci tongue.gif

Kartki/Kontuzje:

Bohater spotkania:

@=>Cristiano LUCARELLI

Legenda Livorno i na wyspach w gazie!

Szopa1910
4 kolejka
Szopa1910Bedziu
Screeny:

Składy/Formacje:

VfB Stuttgart

Benfica Lisbona

Strzelcy:
Nakamura
Showunmi
Quagliarella
Quagliarella

Opis:
Mecz wyorwnany lecz to gospodarze zdobyli w tym meczu 3 punkty. Bardzo cieszy postawa "nowych" zawodnikow. Dzieki za mecz, powodzenia dalej.

Kartki/Kontuzje:
Kuzmanovic

brak

brak

Man of the match:

Fabio Quagliarella

Jego bramki pozwolily Stuttgartowi zgarnac 3 punkty w tym meczu.
Szopa1910
2 kolejka
Szopa1910Kksm
Screeny:

Składy/Formacje:

VfB Stuttgart

Hannover 96

Strzelcy:
Rausch
El Shaarawy
Nakamura
Schieber
Schieber
Okazaki

Opis:
Nie mam wszystkich screenow poniewaz rozlaczylo nas w polowie. Mecz rowny w pierwszej polowie. Druga polowa to dominacja gosci. Dzieki za mecz, powodzenia.

Kartki/Kontuzje:
brak

brak

Nakamura - lekka kontuzja

Man of the match:

Julian Schieber

Rozegral swietnie spotkanie i strzelil dwie bramki.
kksm
1 kolejka
kksmWaski90

Screeny:

Strzelcy:
Giovinco
Giovinco
F.Inzaghi
Juninho

Opis:
Co tu dużo mówić - kompletna dominacja Hannoveru. Gdyby nie wspaniałe interwencje GK gości było by kilka goli więcej. Powodzenia dalej.

Kartki/Kontuzje:
Micah Richards
brak
brak

FAIR PLAY

Man of the match:

Giovinco - złapał formę wraz ze startem ligi.

kksm
4 kolejka
kksmsimilo14

Screeny:

Strzelcy:
Aubameyang
Juninho
Juninho
Giovinco
Giovinco
Zokora
Paweł Brozek
Dobroiu

Opis:
Trochę nas rozłączyło po pierwszej połowie (było 2-1 dla Hannoveru). Dograliśmy całą drugą - jedna bramka Pippo z lamki więc nie liczona. Spotkanie ciekawe. Sporo sytuacji. Konsekwentna gra Hannoveru i 3 pkt zostają u gospodarzy.

Kartki/Kontuzje:
brak
brak
brak

FAIR PLAY

Man of the match:

Juninho - kapitalne rozeznanie w grze i 2 ważne gole.

Bedziu
3 kolejka
BedziuWaski90

Składy:

Screeny:

Strzelcy:

Saviola

Opis:
Mecz całkowicie pod kontrolą gospodarzy co widać po statystykach. Mogłem wygrać bardzo wysoko, ale nic nie chciało wejść, poza golem Savioli. W końcówce rywal mógł mnie za to ukarać, ale na szczęście udało się dowieźć zwycięstwo do końca. Dzięki.

Kartki/Kontuzje:
brak

Bohater spotkania:
Saviola - zdobywca jedynego gola w spotkaniu, dającego pierwszą wygraną zespołowi z Lizbony.

kuba12-15
4 kolejka
kuba12-15Bartinho

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Sulejmani
Naismith
Sulejmani
Rafael Carioca
Sturridge

Bramka Eriksena to lamka

Opis:
Mecz stał na dość dobrym poziomie. Mecz ustawiłem sobię można powiedzieć w pierwszej połowie kiedy to strzeliłem 3 bramki. Niestety potem poczułem się zbyt komfortowo, a przeciwnik rzucił mi się do "gardła". Na szczęście zdołałem utrzymać prowadzenie z pierwszej połowy i wygrałem ten mecz. Dzięki i powo dalej

Kartki/Kontuzje:
brak

Bohater spotkania:
Sulejmani - najlepszy zawodnik na boisku. Zdobyte 2 bramki mówią same za siebie

Witu
3 kolejka
Wituprzemosek

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
J.de Guzman

Andy Johnson
Opis:
Cóż, mam mieszane uczucia po tym meczu... po pierwsze to już 3 mecz z rzędu w którym muszę gonić wynik po drugie, fatalna gra w ataku ( tylko 3 celne strzały... ) no i na dodatek fatalna gra w obronie, co przemosek powinien wykorzystać, ale nie wykorzystał w efekcie muszę się cieszyć, że mam takiego piłkarza jak Julian de Guzman, który mi uratował remis, kąśliwym strzałem. Dzięki za mecz. Powo dalej.

Kartki/Kontuzje:
Brak

Bohater spotkania:

Julian De Guzman - Strzelca pięknego i jakże ważnego gola, który uratował mi remis

5 kolejka
WituWąski

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Reyes

Opis:
Nie wiem, czy się płakać czy śmiać z nieporadności moich grajków... 20 strzałów 5 celnych, poprzeczka Ibisevicia, słupek Babela i zdominowana cała 1 połowa prze ze mnie, ale nic nie chciało wpaść do doliczonego czasu gry pierwszej połowy kiedy to Reyes przymierzył w okienko z narożnika pk, co prawda można się zastanawiać czy bramkarz popełnił, bo strzał był w krótki róg, więc bramkarz powinien sobie poradzić, ale to już nie mój problem. Dzięki za mecz i powo dalej.

Kartki/Kontuzje:
Brak

Bohater spotkania:

Jose Antonio Reyes - Co prawda zmarnował kilka okazji, ale to jego strzał z doliczonego czasu gry I połowy zapewnił "wieśniakom" 3 pkt.

zibii75
2. kolejka
zibii75JustMe1987

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Janko

Opis:

Jak przed każdym meczem z JustMe zaciskam poślady i tym razem nie było inaczej, jako inauguracje sezonu wybrałem Jego osobę, bo mimo trudności, jakie stawia na boisku to jakoś mi leży ten zespół i zawsze fartownie wygrywam. Jak widać nie pomyliłem się i tym razem, mecz jak zawsze prowadzony w miłej atmosferze na boisku jak i po zanim. Co do spotkania jak zawsze wyrównane, głównymi aktorami tego meczu byli obaj bramkarze oraz zawodnicy ataku, którzy marnowali akcje za akcją. Cały mecz prowadzony ofensywnie przez obie ekipy, w drugiej połowie zostały dokonane zmiany kadrowe po obu stronach. Strzałem w dechę było wprowadzenie nowego gracza zakupionego w tym okienku transferowym Janko, który po dwójkowej akcji kontrującej razem z Tonim dał zwycięstwo gospodarzom w 88 minucie. Kilka sekund przed końcowym gwizdkiem Kanoute z 5 metrów przestrzelił obok bramki gdzie była szansa, choć na uratowanie remisu.

Na wyróżnienie w tym meczu zasługują w ekipie Bragi: Bramkarza Janot oraz cała linia obrony, która wyłączyła praktycznie z gry T. Henry- ego, ze strony Twente na uznanie zasługuje Friedel, a antybohaterem chyba Kanoute, który zaprzepaścił szanse, choć na 1 punkt.

Podsumowując cały mecz na remis i zwycięstwo Bragi można nazwać fartem, szczęściem, bo remis był by sprawiedliwy.

Dzięki za mecz i Powo dalej Just smile.gif

Kartki/Kontuzje:
Brak, mecz

Bohater spotkania:
Braga:
Janko
Janot

Twente:
Friedel

Daro.
2 kolejka
Daro.similo14

Składy:

Screeny:

Strzelcy:

Javi Marquez
Shevchenko
Jordi Alba
Javi Marquez
Shevchenko
Shevchenko

Barrera
Dobroiu
Alanzinho
Dobroiu
Alanzinho

Gol Halila Altintopa - lama.

Opis:

W debiucie pierwszego trenera Blackburn Rovers wystąpił dziś młody trener Daro. W swoim debiucie ligowym ekipa gospodarzy pokonała Trabzonspor 6:5. Spotkanie było bardzo emocjonujące. Od pierwszych minut obie ekipy narzuciły bardzo wysokie tempo, które utrzymywało się do końcowych minut spotkania. Pierwsze 45 minut było bardzo wyrównane, natomiast w drugiej połowie goście bardziej przeważali, którzy byli bardzo nie skuteczni. W ostatniej minucie gry bramkę na wagę zwycięstwa strzelił ukraiński lis pola karnego - Andriy Shevchenko zapewniając pierwsze trzy oczka dla Blackburn i udany debiut w roli trenera niedoświadczonego coacha.

Daro. "Ja jestem bardzo szczęśliwy z powodu wygranej. Mecz był bardzo trudny. Rywal nie ustępował nam na kroku. Prawdę mówiąc byłem przed i w trakcie meczu bardzo stremowany z powodu debiutu w lidze. Nie niej jednak bardzo się ciesze, że graliśmy do końca, co pozwoliło nam zapisać na koncie swoje pierwsze punkty. Gratuluje też rywalowi, dzięki któremu widowisko było tak emocjonujące. Powodzenia w dalszych grach."

Skrót spotkania:
* skrót spotkania wykonany przez similo14

Kartki/Kontuzje:

- brak -

Bohater spotkania:

Andriy Shevchenko

JustMe1987
CYTAT(zibii75 @ May 6 2012, 14:40) *
2. kolejka
zibii75JustMe1987

SKRÓT:

T-Mac
4 kolejka
T-MacJustMe1987
Screeny:

Składy

Strzelcy:
Bayer
Tymoshchuk

Twente
Recoba
Kanoute
Amr Zaki

Opis:
Niestety kolejna moja porazka - jak jest sie 7dni w tygodniu na bani to co sie dziwic tongue.gif (koniec z majowymi weekendami)
W pierwszej polowie dawalem jeszcze rade ale w drugiej siadlem calkowicie, duza przewaga przeciwnika - gratki.

Skrót

Kartki/Kontuzje:
brak

brak

Man of the match:

kuba12-15
1 kolejka
kuba12-15Daro

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Kewell
Anita
Eriksen
Volfswinkel

Alex
Jordi Alba

Opis:
Plan na mecz był prosty. Szybko zapewnić sobię przewagę bramkową, a potem spokojnie się bronić i grać z kontry. Można powiedzieć że wykonałem ten plan w 50 procentach. Mimo, iż w pierwszej połowie zdobyłem wyszedłem an jedną bramkę prowadzenia to mogło być dużo gorzej. przeciwnik ciągle naciskał i gdyby nie mój bramkarz mogłem ten mecz przegrać. Starania Dara wyszły na dobre na początku drugiej połowy gdy wyrównał. Potem szybko wziąłem się do roboty i szybko udało mi się uzyskać przewagę potrzebną do zwycieśtwa.

Kartki/Kontuzje:
Jordi Alba - żółta kartka

Bohater spotkania:
Igor Akinfeev - gdyby nie on wynik mógł być zupełnie odwrotny

Jason Bourne
3 kolejka
pieciaWolrid
Screeny:

Strzelcy:

Guerrero
Javi Martinez
Rosicky
David Suazo

Opis:

Kolejny słaby mecz Espanyolu. Nie mogę wejść w sezon. Mam nadzieję, że przełamie się jak najszybciej. Espanyol nie miał nic do powiedzenia z Bilbao. Dzięki i powo.

Kartki/Kontuzje:

Marquez (Espanyolu)

brak

brak

Man of the match:

Całe bilbao
Daro.
4 kolejka
Daro.Tomek93

Składy:

Screeny:

Strzelcy:

Shevchenko
Shevchenko

Owen
Owen
Gudjohnsen
Scott Brown
Van der Vaart

Opis:

Spotkanie toczone w miłej atmosferze. Szybko strzelona bramka przez gospodarzy sprawiła, że tliła się nadzieja na uzyskanie dobrego rezultatu w tym meczu. Gość później jednak wykorzystał błędy w grze, a przede wszystkim starość mojego komputera, która sprawia, że pojawiają się lagi. Od stanu 2:2 na boisku panowała wyłącznie ekipa Celticu Glasgow. Graty.

Kartki/Kontuzje:

- brak -

Bohater spotkania:

Cała ekipa Celticu Glasgow.
Jason Bourne
5 kolejka
pieciaPrzemosek

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Guerrero
Guerrero
Oduro
Jelen

Opis:
Pierwsza połowa to przewaga gości i prowadzenie. W drugiej Espanyol zaczął coś grać, jednak wystarczyło to tylko do remisu. Kolejny 4 mecz bez zwycięstwa.
Kartki/Kontuzje:
Brak

Bohater spotkania:

Guerrero- wszedł na drugie 45 minut i strzelił 2 bramki, które dał tylko punkt Espanyolowi, albo aż punkt.
nachos
3 kolejka
NachosGapa

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Mutu
Berbatov
Berbatov

Opis:
Wyrównany mecz, toczony w dobrym tempie. Ostatnie 25 minut pod dyktando gości, którzy za wszelką cenę chcieli uzyskać korzystny rezultat - jednak Besiktas pokazał charakter i zdobył 3 pkt

Kartki/Kontuzje:
Czysty mecz, obyło się bez kontuzji i bez kartek

Bohater spotkania:

Dimitar Berbatov - strzelec 2 bramek, dających zwycięstwo drużynie gospodarzy

Gapa ogarnij się z tymi tekstami. Jak nie potrafisz przegrywać to nie graj- piecia1990
Jason Bourne
2 kolejka
Nachospiecia

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
K. Asamoah
El-Hadji Diouf
Sergio Garcia
Sergio Garcia
Sergio Garcia
Seydou Keita
Guerrero

Opis:
Mecz pod dyktando gosci. Hiszpanie przyjechali do Stambułu na pewno nie jako faworyci. Po ostatnich słabych 4 meczach, nic nie wskazywało na poprawę gry. A jednak! Dziś wychodziło wsyzstko: drybling, nie zawiodła taktyka oraz skuteczność. Tego wieczoru Hiszpanie robili co chcieli z rywalami. Turcy byli bezsilni, to był wieczór Espanyolu. Bezwględna dominacja. Szacunek dla Besiktasu za grę fair do samego końca. Takich ludzi potrzeba w lidze, a nie tych, którzy po porażce zrzucają winę na cały świat i mają pretensje do oponenta.

Kartki/Kontuzje:

zero

Bohater spotkania:

Cały Espanyol. Za grę do końca, za walkę i podniesienie się po poprzednich blamażach. Takiego Espanyolu chcą kibice! Aż odechciało się spać smile.gif Jednak to pewnemu zawodnikowi należy się ten tytuł- Sergio Garcii, za hatricka oraz za to, że pokazał iż jest wartościowym zawodnikiem i warto stawiać na Hiszpana. Znów stał się ulubieńcem Katalończyków smile.gif
GooFy
2 kolejka
GooFyszopa

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Luuk de Jong
Quagliarella
Cacau

Opis:
Wspaniały początek sezonu Spartaka. Gdy prowadzili 1:0, mieli kontrolę w meczu i sytuacje podbramkowe, sytuacja wydawała się beznadziejna. Chłopcy jednak pokazali charakter i zagrali fatalnie w drugiej połowie tracjąc dwie bramki. Jeśli Spartak myśli o ostatnim miejscu w tabeli musi grać tak w każdym meczu. smile.gif
Kartki/Kontuzje:

Brak

Bohater spotkania:
Cacau
Tomek93
3 kolejka
Tomek93Zibii

Składy:
Sorry, ale bez screenów.

Screeny:

Strzelcy:
Toni
Iaquinta

Opis:
Pierwsza połowa zdecydowanie na moją korzyść, stracona bramka w 42 minucie- przypadkowa kontra- podłamała moich zawodników. Słabsze łącze w 2 połowie i mam 2:0 w plecki. Chociaż mogło być wyżej bo mój GK zagrał dzisiaj dobre spotkanie. Szkoda, bo słabszy nie byłem. Dzięki za mecz i powodzenia dalej.

Kartki/Kontuzje:
Kontuzję:
Brown (lekka)
Ki Sung Yong (lekka)

Kartki:
Diaby
Toni

Bohater spotkania:
Brak

Aktualka kartek i kontuzji.
GooFy
1kolejka
WolridWolrid

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Jadson
Scholes
Ilan

Opis:

Spartak zagrał nieporadnie, bez charakteru i bez koncepcji. Brawo dla Bilbao.

Kartki/Kontuzje:
Brak

Bohater spotkania:
Wspaniała bezjajeczność spartaka

Tomek93
1 kolejka
Tomek93Nachos

Składy:
Sorry, nie ma screenów

Screeny:

Strzelcy:
Obinna
Obinna
Van der Vaart
Scott Brown
Berbatov
M. Fernandes
Opis:
Bardzo ciekawy mecz w Glasgow. Pierwsza połowa 1:0 i spokojny wyrównany mecz. Druga gol za gol, skuteczniejszy byłem ja, zwyciężając po pięknych golach VdV i Browna. Dzięki za fajny meczyk, powodzenia wink.gif

Kartki/Kontuzje:
Bez kartek, ale za to lekka kontuzja - Abdul Kader Keita

Bohater spotkania:
Obinna, VdV, Mulgrew

nachos
3 kolejka
NachosDaro

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Park Chu Young
Berbatov
Walcott
Walcott
Borowski
Borowski

Opis:
Wyrównany mecz, toczony w dobrym tempie. Więcej zimnej krwi zachowali goście i dzięki temu odnieśli zwycięstwo.

Kartki/Kontuzje:
Ujfalusi - żółta

Bohater spotkania:

Theo Walcott - strzelec 2 bramek,
Dodam, że antybohaterem został Park Chu Young - co prawda strzelił jedną bramkę, ale zmarnował 4 lub 5 sytuacji sam na sam

GooFy
3 kolejka
GoofyTobinho

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Keirrison
Keirrison
Lincoln
Arshavin
Arshavin
Lovenkrands

Opis:
Patrząc na same statystyki stwierdzić można, że gospodarze mieli przytłaczającą przewagę. Przewagi tej jednak nie potrafili wykorzystać i mecz zakończył się podziałem punktów.

Kartki/Kontuzje:
Nikt
przemosekk
2 kolejka
przemosek123GooFy
Składy:

Screeny:

Strzelcy:

Jelen
Jelen
Jelen
Valdivia

Opis:

Bardzo wyrównane spotkanie. Lepszą skutecznością wykazali się piłkarze Parmy, choć w pierwszej połowie dominowali piłkarze Spartaka Moskwa. Mecz był grany w miłej atmosferze.

Kartki/Kontuzje:
brak

brak

Gago - lekka kontuzja

Man of the match:

Ireneusz Jeleń - strzelił hat - tricka dla Parmy
wĄskI
4 kolejka
waski90goofy

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Agbonlahor,Agbonlahor
Valdivia,Valdivia

Opis:
Ogromna przewaga gości co widać w statystykach, londyńczycy nie istnieli w ogóle w tym meczu.Czas na jakieś zmiany.

Kartki/Kontuzje:
Brak

Bohater spotkania:
Agbonlahor wink.gif

wĄskI
2kolejka
waski90Barthinio

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Zamora
Fred

van Nisterooy
Sturrdge
Sturrdge

Opis:
Gospodarze opanowali pierwszą połowe spotkania i prowadzili 1:0. Zaraz po rozpoczęciu drugiej połowy wpadła bramka na 2:0. Trener gości wprowadził zmiany w druzynie co przyniosło im 3 bramki,dzięki temu wygrali te spotkanie. Atmosfera była do ostatniego gwizdka była bardzo nerwowa, Fred ustrzelil dwa razy słupek, a holender van Nisterooy zmarnował pare dogodnych sytuacji.

Kartki/Kontuzje:
Brak

Bohater spotkania:

Uratował gości,bronił silne strzały napastników Fulham
zibii75
4. kolejka
zibii75nachos

Składy:
1 połowa

2 połowa

Screeny:

Strzelcy:
Welbeck
Welbeck
Welbeck
Welbeck
Omotoyossi
Omotoyossi
Dubarbier
Holosko
Holosko
Holosko
Opis:
Mecz rozgrywany na raty, koledze w połowie meczu rozłączyło neta.Co do meczu to 1 połowa pod dominacją Bragi 6 goli i spokojna gra, 2 połowa to odrabianie strat przez kolege jednak brakło czasu i mecz kończy się wynikiem 7:3. Dzięki za meczyk i powo dalej smile.gif

Kartki/Kontuzje:

Bohater spotkania:
Welbeck 4 gole, wpadało praktycznie wszystko !!!!

Akutal
zibii75
... kolejka
gapazibii75

Składy:

Screeny:

Strzelcy:
Welbeck
Welbeck
Ciani
Del Piero
Pizarro

Opis:
Wyrównane spotkanie na remis, jednak bochaterem meczu zostaje obrońca Cani który ustalił wynik na 2:3 dla przyjezdnych. Dzięki za mecz i powo dalej smile.gif

Kartki:

Kontuzje:

Bohater spotkania:
CIANI

Filips
5 kolejka
FilipsBarthinio

Składy:

Screeny:

Strzelcy:

Colman
Paweł Brozek
Van Nistelrooy
Djebbour
Djebbour

Opis:

Dwustronne widowisko mogliśmy zaobserwować oglądając to spotkanie. Od początku zarówno jedna jak i druga drużyny starała siędyktować tempo, co w pierwszej połowie lepiej wychodziło gościom. W 33 minucie wyszli na prowadzenie po błędzie obrony i bramkarza, a następnie popełnili faul w polu karnym i sędzia wskazał na "wapno". Okazja wykorzystana i na przerwe schodziliśmy z winikiem 1-1. Ciekawe co wtedy działo sięw głowach zawodników, a szczególnie gospodarzy, którzy przez pierwsze 20 minut drugiej połówki zamkneli gości na ich własnej połowie. Wtedy to nieoczekiwanie w głowie Barthinio pojawił się pomysł wprowadzenia Djebbour-a, co okazało się kluczem do całego sukcesu. Wyprowadzenie kilku kontr mści się na gospodarzach którzy znowu schodzą z murawy bez punktu. Gratuluję wygranej i powodzenia dalej...

Menedżer Trabzonsporu po meczu wyraził swoje niezadowolenie, oraz emocje, jednak nikogo nie chciał urazić swoimi słowami a jeśli ktoś poczuł się dotknięty, bardzo przeprasza.

Kartki:

Rafael Carioca
Elias

Kontuzje:

Serkat Balci

Bohater spotkania:

Wszedł i odmienił losy spotkania, gratulacje.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.