Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Okienko transferowe #3 OFF TOP
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 11 > Liga
JustMe1987

Tutaj piszemy o wszystkim co związane z rynkiem transferowym.
Wyjaśniamy wszelkie nurtujące nas pytania smile.gif

Pierwsza informacja jest taka że oferty sprzedaży swoich graczy będzie można wypisywać już od dzis od
15 kwietnia 2012 od 20:00

Robimy to jak w PRZYKŁADZIE , zakładając temat w tym dziale:
http://board.issonline.pl/index.php?showforum=441

Druga informacja jest taka że oferty kupna zawodników od graczy z ligi\innych ekip z patcha lub wolnych agentów można będzie wypisywać od dzis 15 kwietnia 2012 od 20:00
(ZAPEWNE NIE WSZYSTKIM BĘDZIE TO PASOWAĆ, ALE NIE SPOSÓB DOGODZIĆ KAŻDEMU, A MUSIMY JUŻ ZACZYNAĆ PANOWIE)

Robimy to tak jak w PRZYKŁADZIE, zakładając temat w tym dziale:
http://board.issonline.pl/index.php?showforum=444

Reszta czyli wypożyczenia, zwolnienia:

Odpowiednie działy widzimy tutaj:
http://board.issonline.pl/index.php?showforum=438

Wystawiamy graczy tak jak w przykładach sprzedaży i kupna.

Dziennie mozna wystawic 2. oferty za pilkarzy.

Nasi nowi ligowcy maja prawo do przeprowadzenia 10. transferow.

Stara gwardia dokonuje maksymalnie 8. zakupow.

Kazdy ma prawo do sciagniecia 2. graczy z poza roostera ktorzy posiadaja statystyki na pes stats databse.
Musza byc to pilkarz czynni zawodowo w chwili licytowania ich. Zrodlem co do tego pozostaja transfermarkt.de

Uprzedzamy ze zapedy niektorych co do kupowania cyborgow beda blokowane. Dlatego darujcie sobie wasz i nasz czas porzadkowanie ofert za graczy typu Messi, Ronaldo, Buffon, Cech, Eto'o itd.

OKIENKO TRANSFEROWE #3

BĘDZIE TRWAŁO OD

15 kwietnia 2012 20:00

DO

22 kwietnia 2012 20:00

lukasz44

TYCH GRACZY NIE MOŻNA KUPIĆ :

Arsenal Londyn (Sagna, van Persie, Alex Song)
Chelsea Londyn (Cech, Terry, A.Cole, Lampard, Torres, Drogba, Mata, Essien, Malouda,)
Liverpool (Reina, Gerrard, Kuyt, Suarez, Caroll)
MCity (David Silva, Yaya Toure, Aguero, Dzeko, Nasri, Hart, Balotelli, Tevez)
MUTD (Ferdinand, Vidic, Evra, Nani, Rooney, Carrick, Younh, Valencia)
Tottenham (Bale, Defoe, Lennon)

Lille (Hazard)
Lyon (Bastos, Gomis, Gourcuff)
PSG (Pastore)

Napoli (Hamsik, Cavani)
Inter (Cesar, Chivu, Samuel, Maicon, Cambiasso, Sneijder)
Juventus (Buffon, Chiellini, Krasić)
Milan (Thiago Silva, Robinho, Pato, Ibra)
Roma (De Rossi)

Barcelona (Valdes, Mascherano, Pique, Dani Alves, Abidal, Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Messi, Villa, Puyol, Cesc, Alexis)
Real Madrid (Casillas, Pepe, Ramos, Marcelo, Khedira, Xabi , Kaka, Ozil, CR, Higuain, Coentrao, Lass, DI Maria, Benzema)
Malaga (Cazorla)
Valencia (Soldado)
Villareal (Nilmar, Rossi)

Porto (Hulk)
BVB (Gotze)
Schalke (Farfan, Huntelaar)
Bayern (Nauner, Lahm, Muller, Robben, Ribery, Schweinsteiger, Gomez)
Brazylia (Neymar)
Kamerun (Eto'o)

Lista jest niepodważalna wybrana i zaakceptowana przez wszystkich opiekunów.
Sporym błędem że nie zrobiliśmy tego przed I sezonem, ale cóż lepiej teraz niż będzie za późno. Oczywiście gdybyśmy jakiegoś na prawdę dobrego piłkarza w niej pominęli transfer może zostać zablokowany tak jak było to w poprzednim okienku.
zibii75
Taka moja mała refleksja na temat obecnego okienka transferowego smile.gif Patrzę, patrzę i nie wierze, jak dla mnie cała zabawa poszła w pizz..!!!

Za około 2 sezony w ligach porobią się po 2,3 zespoły, które będą rządzić, bo mają kasiore i chyba będzie po zabawie, uwolnienie kilku graczy na rynek jak dla mnie bez sensu, wystarczyły te cyborgi, co zostały z ostatniego okienka a tak ruszył wyścig szczurów i pokazanie jeden drugiemu tak jak w życiu „Ty masz poloneza je se kupie golfa2, i kto teraz mi podskoczy”, wyobrażałem sobie, iż będzie to wyglądać troszkę inaczej i po błędach z 1 sezonu, które spowodowały zakupy pewnych graczy w tym okienku będzie to wyeliminowane, i znowu się myliłem. Gracze Berbatov, Cicirino czy jak mu tam i kilku innych, których można kupić nakręciły ludzi strasznie na zbudowanie drużyn, w których będzie grać 2,3 kopaczy, ale za to jakich!!! z którymi nie powalczysz, bo jesteś za cienki w statch. Jak by była możliwość dorobienia 8-iu piłkarzy z poza patch-a wybrałbym takie rozwiązanie, bo to jest właśnie frajda poszukać zawodnika o dość dobrych stadach za małe pieniądze a nie kupowanie graczy za miliony, bo mnie stać. Kolejna sprawa to windowanie cen, jak wczoraj w pracy zerknąłem na stronce i zobaczyłem ile ktoś chce za zawodnika to normalnie rozje.ało mi uczucia i tak się roześmiałem, że ludzie w pracy patrzeli jak na wariata hahaha, druga sprawa to fakt, że jeszcze znajdują się Ci, co ich kupują i to jest dopiero zadziwiające. Reasumując całość to chyba wszystko idzie nie w tą stronę, w którą miało iść, ale to tylko moje skromne zdanie.

PS.

Mam nadzieję, że tym tekstem nikogo nie uraziłem, jest to jedynie moje skromne zdanie, które i tak jest mało ważne. Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na boiskach smile.gif

lukasz44
Błędem było że nie zablokowaliśmy cyborgów przed 1 sezonem smile.gif Teraz i tak jest ich duuuużo mniej i kupuje się ich mniej, także z jednej strony masz racje z drugiej z tym że zabawa jest gorsza się nie zgadzam, bo wcale nie ma transferów jakiś mega koksów smile.gif
T-Mac
Chcialem jakiegos mocnego napastnika lecz albo jest juz zajety albo nie mozna go kupic bo jest na liscie cyborgow (a wcale sie nie rozni od tych co maja ludzie)
nie to ze mi sie nie podoba ta lista
tylko wlasnie szkoda ze nie bylo takiej szerszej jak zaczynaliscie zabawe w 1 sezonie
Jason Bourne
Tak jak napisał Łukasz, to był błąd. W zespołach jest wielu graczy, którzy powinni być zakazani. Człowiek uczy się na błędach. W kolejnej edycji, nie będzie mowy o sprowadzaniu takich graczy.
gapa
moze w przyszlym sezonie warto przymyslec gdzie i ile wprawadzic ograniczenia czyli skilla w ataku max 85 u bramkarz umiejetnosci bramkarski max 85 predkosc maxymalna 90 bo tak to zrobiło sie to samo jakbysmy grali milanem . realem itp.
GooFy
Odezwał się Ten który sprowadził młodych chłopców z Sudanu. smile.gif
Witu
Panowie teraz to już żadne zmiany nie pomogą... za późno na nie, ale myślę że rozwiązaniem tego "problemu" może być wprowadzenie w następnej edycji budżetów początkowych na poziomie 40-50 mln a nie jak to było na początku tej edycji 70-80 mln bo teraz właśnie wychodzi, że to była przesada no i na pewno bonusy też jakby były troszkę mniejsze to by nie zaszkodziło. wink.gif
Ogryz
Ogólnie to jeśli chodzi o moje odczucia to nowi gracze dostali za mało kasy na start ponieważ ich ekipy były już osłabione o najlepszych piłkarzy którzy odeszli wcześniej i za 50 mln to tak naprawde mogli "gówno" a nie transfery zrobić, bo jak widziałem Bayer Leverkusen to było tam tylko 5 pomocników, a 2 sprawa która chce poruszyć to w regulaminie powinnien być punkt ile piłkarzy można przebijać, bo taki pan Smilo któremu się nie chce szukać piłkarzy i generlanie ma to w dupie podbija każdemu cene za piłkarzy tak zrobił z Arteta Łukasza tak zrobił przed chwilą z Kagawa Milera i tak zrobił z Dzagoevem Goofiego gdyby każdy mu puścił tych piłkarzy to z tego co mi się wydaje ten pan znów by przekroczył swój budżet. Ktoś się naszuka piłkarza a 2 osoba przebiją go i to o taką sume jeszcze.
GooFy
CYTAT(Ogryz @ Apr 18 2012, 17:22) *
Ogólnie to jeśli chodzi o moje odczucia to nowi gracze dostali za mało kasy na start ponieważ ich ekipy były już osłabione o najlepszych piłkarzy którzy odeszli wcześniej i za 50 mln to tak naprawde mogli "gówno" a nie transfery zrobić, bo jak widziałem Bayer Leverkusen to było tam tylko 5 pomocników, a 2 sprawa która chce poruszyć to w regulaminie powinnien być punkt ile piłkarzy można przebijać, bo taki pan Smilo któremu się nie chce szukać piłkarzy i generlanie ma to w dupie podbija każdemu cene za piłkarzy tak zrobił z Arteta Łukasza tak zrobił przed chwilą z Kagawa Milera i tak zrobił z Dzagoevem Goofiego gdyby każdy mu puścił tych piłkarzy to z tego co mi się wydaje ten pan znów by przekroczył swój budżet. Ktoś się naszuka piłkarza a 2 osoba przebiją go i to o taką sume jeszcze.

Dać Mu wódki!

Chciał też z Callejonem, ale nie zauważył, że aukcja się skończyła.
Jason Bourne
Przecież jest w regulaminie pkt., że ciągłe podbijanie cen wiąże się z karą.
zibii75
CYTAT(lukasz44 @ Apr 18 2012, 12:58) *
Błędem było że nie zablokowaliśmy cyborgów przed 1 sezonem smile.gif Teraz i tak jest ich duuuużo mniej i kupuje się ich mniej, także z jednej strony masz racje z drugiej z tym że zabawa jest gorsza się nie zgadzam, bo wcale nie ma transferów jakiś mega koksów smile.gif

Łukasz może pomyśleć nad tym, aby w nowym okienku transferowym przerobić trochę patcha. A mianowicie są w każdym zespole gracze rodzimi których nie sprzedaliśmy a staty od nich troche sie pozmieniały, młodzi powskakiwali do swoich składów co za tym idzie wzrosła ich wartość no i pewnie umiejętności, chcesz takiego sprzedać a on kosztuje 4.000.000 w chwili obecnej, a jak zaczynaliśmy ML kosztował 1,500.000 i w drugą strone to samo. Co o tym myślicie??? Mam w składzie kilku co mają średnie umiejętności a cena ich wzrosła więc i staty.

Taka mała sugestia smile.gif
Ogryz
CYTAT(piecia1990 @ Apr 18 2012, 17:44) *
Przecież jest w regulaminie pkt., że ciągłe podbijanie cen wiąże się z karą.

Tak tylko jak ty chcesz go kupić to musisz go kupić za to 26 a takto miałbyś go za 15 czy tam 18 więc 10 czy tam 7 mln to można 2 zawodnika za to kupić. Wiąze się kara dla niego, a ty musiałes za piłkarza przełacić. Teraz jakby każdy puścił mu tych 3 piłkarzy co chciał czy tam nawet 4 to znów by budzet przekroczył
Jason Bourne
wiem dlatego należy rozliczać ludzi z tego. Jego sprawa najwyżej będzie grał znów default.
GooFy
Gdybyśmy puścili wszystkich graczy, wyszłoby 86 mln.
lukasz44
CYTAT(Ogryz @ Apr 18 2012, 17:22) *

Ja o tym mówiłem, w pierwszej liście którą proponowałem były takie ekipy jak CSKA (Vagner Love, Dzagoev, Bierezutcy,) Villareal (Nilmar, Rossi), Sevilla (Navas, Negredo), Porto (Hulk) lecz nagle przemosek wyskoczył że chcemy dać ludziom ekipe z mega cyborgami, ale chyba te 2-3 gwiazdy nie byłyby wcale silniejsze niż te ekipy co zbudowali niektórzy... Także łatwo jest gadać, szkoda że jak była lista to wszyscy siedzieli cichutko i tylko przytakiwali zamiast dodać coś od siebie...
Jason Bourne
Dokładnie. Był czas na to, żeby wyrazić swoje zdanie na temat drużyn dla nowych graczy. Nikt nie pisał. Bierność użytkowników, a teraz nagle pretensje. Trza było to wcześniej napisać.
niCejOke
Pozwólcie, że wtrącę swoje trzy grosze do tematu. Gdy usłyszałem o idei MLO bardzo się ucieszyłem bo tylko ona mogła zagwarantować podobny system rozgrywki jaki panuje w realnym świecie. Dostaliśmy różne kluby. W I lidze mocniejsze od tych w drugiej. Tym samym budżety były różne o 10mln. Okey ja dostałem Zaragoza bodajże najsłabszy zespół z wszystkich. Ale wiedziałem, że mam trochę siana i będę mógł poprawić swoją sytuację. Nie kupowałem cyborgów. Chyba ze wg Was Cassano to cyborg (?) I tak przyćmił go Fabiano czy Dindane ale mniejsza o to. Każdy z pozostałych graczy również mógł kupić takich grajków mieli kase. Wystarczyło mądrze to rozegrać. Więc nie narzekać że macie słabszych czy cos bo mieliście takie same szanse na sprowadzenie graczy co ja. A teraz przejdzmy do 2 sezonu. Wiadomo było że ktoś musi wygrać lige itp tym samym zgarnie więcej gotówki i będzie mógł sobie teraz na więcej pozwolić. Ale tak właśnie jest w realnym świecie i tam nikt nie płacze bo pieniądze nie grają i każdy może każdemu urwać pkt. Tak samo u nas w MLO jak ktoś jest skillowy w pesa to poradzi sobie nawet ze słabszymi graczami, których w końcu sam sobie wyb ierał. wiec nie ma co płakać bo takie jest życie. i podobnie musi być też w takiej zabawie jak mlo
kksm
No i nawet takie nagrody za ligę to za ilość kartek na przykład mniej niż ileś tam - nie powinno być tyle kasy. Bo potem ktoś z dołu ma więcej kasy niż ktoś z czołówki, bo wynagrodzenia za miejsce w lidze są kiepskie w porownaniu do tych pobocznych jak na przykład za mniej niż 2 czerwone i mniej niż 10 żółtych i inne duperele. Na tym idzie się dorobić i wtedy też na zakupy dziwne zespołom z dołu styka.
lukasz44
Projekt był i jest innowacyjny, robiliśmy wszystko praktycznie od zera i regulamin i całą strukturę dlatego dopiero teraz widzimy co było trzeba poprawić i uwierzcie że jeżeli będą chętni na kolejne edycje wszystko powinno działać duuużo lepiej smile.gif
Jason Bourne
KKSM A jak dla mnie może i są troszkę za duże, ale powinny być wysokie. Z jakiego względu? Żeby przeciwdziałać chamskim faulom zawodników. A tak to człek zastanowi się 2x czy warto skosić przeciwnika i stracić sporo kaski. Gdyby tej nagrody nie było, byłoby więcej chamstwa niż gry.
PS w rzeczywistości Cassano wybitny nie jest, w grze i owszem :)Oto odp. na twoje pytanie smile.gif
gapa
no wlasnie sam wiem po sobie jest mozliwosc to sciagam dobrych ale mowie wprowadzic taki ograniczenia i nie sciagne i bedzie ciekawiej (ronaldinho sprzedalem i juz nie bedzie ze dzieki ronaldinho strzelilem gola biggrin.gif heh)
Witu
Można się dowiedzieć kiedy wyjdzie aktualka składów beta ? Wiem, że pracę trwają, dlatego się pytam kiedy się owej aktualki można spodziewać o ile to nie jest tajemnicą.
Jason Bourne
Przyszedł czas, żeby ocenić jeszcze trwające okienko transferowe. Dla mnie już się zakończyło, ponieważ w końcu ze spokojem mogłem dokonać roszad w składzie. Zacznę od siebie. Nastąpił ten długo oczekiwany przeze mnie moment, kiedy to tylko dokupowałem zawodników do wzmocnienia konkurencji, a nie do załatania dziur na boisku. Udało mi się kupić 7 z 8 zamierzonych nazwisk. Jedynie Wesoly podwędził mi Jones'a z Schalke. Blisko byłem utraty Marqueza, jednak wyłożone aż 8 milionów przestraszyło nachosa, który zrezygnował z pertraktacji. Jedynie za tego zawodnika przepłaciłem, no i w miejsce Jones'a kupiłem Keite, który kosztował 3 mln więcej. Co do innych- no cóż ja mam taką koncepcję inni mają zupełnie inną. Nie chciałbym więcej o tym pisać. Apropo transferów sprzedałem Friedricha, Rodallege (Yes smile.gif), Grosika i rozwiązałem umowy z 6 graczami. Miałem sprzedać jeszcze jednego zawodnika, jednak gracz który obiecał mi tuż przed okienkiem, że go kupi nie raczył nawet napisać, że zmienił zdanie. Ja to zrobiłem- przed okienkiem byliśmy po krótce dogadani z Szymsonem co do Odemwingie, jednak kiedy zmieniłem zdanie napisałem o tym mu. Dobrze, że nie wydałem maksimum kwoty i pieniądze ze sprzedaży tego piłkarza, nie okazały się zbawienne. Dla mnie to chamskie zachowanie, wystarczyło napisać co i jak. No ale chyba nie tylko ja miałem taka sytuację, w której to gracz miał mnie w 4 literach i nie raczył napisać głupiej wiadomości.... Na konie jeszcze jedno. Trochę mnie przeraził fakt, że ludzie wystawiają gracza wartego np. 4 mln- za 10 mln lub jeszcze więcej. A najśmieszniejsze jest to, że znajdzie się taki delikwent to pokusi się o taką "okazję". Takich przypadków było pełno. Co 4,5 oferta sprzedaży.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.