Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ankieta o kształcie rozgrywek MLO
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Master League Online > Sprawy organizacyjne > Propozycje\pomysły\uwagi
JustMe1987

Zapraszam was do głosowania na temat opcji która odpowiada wam najbardziej i uzasadnienia takiego właśnie wyboru.
JustMe1987
Ja osobiscie obstawalbym za zroznicowaniem ligi i utowrzeniem 3. mniejszych. Po pierwsze sprzyja to wiekszej rywalizacji z racji tego ze szersza liczba graczy ma szanse na zdobycie mistrzostwa i na spadniecie o klase nizej. Po drugie rozwiazanie tego typu korzystne byloby dla terminarza gdzie bylibysmy spokojni o doprowadzenie rozgrywek do finalu przed wakacjami ktore jak wiadomo mocno wplywaja na dezorganizacje ligi i sa widmem niepotrzebnych wo z tytulu rozmaitych wyjazdow.

Zapomnialem jeszcze o tym ze ja utrzymuje dobra forme zazwyczaj pol sezonu wiec chcialem tez zwiekszyc swoje szanse na ugranie czegos. laugh.gif

Glosy sie pojawiaja widze to i czekamy jeszcze na jakas tresc ktore by ich bronila.
WKS
No dobra ale ten projekt jest dobry właściwie na jeden sezon bo wakacje się zbliżają. A co z następnymi ? Grając w 15 w lidze I czułem niedosyt meczów. Ewentualnie zrobić tak,że ten sezon w 3 ligi i 12 drużyn runda jesienna oraz rewanżowa a następny sezon tak samo z tym, że gralibyśmy ze sobą 3 mecz jak w lidze Szkockiej. To już by mi bardziej pasowało. Pozdrawiam.
lizaku
Tak jak już pisałem parę dni temu że chciałbym żeby utworzono 3 ligi. Było by więcej spadków i awansów co by dało duże urozmaicenie i większą rywalizację. Mam nadzieję że to przejdzie :-)
zibii75
Mogą być 3 ligi, ale jak rozwiązać problem spadków po odbytym sezonie?
Jeśli awansowało 4 graczy z 2 ligi do 1, to spada też czterech graczy czy więcej tak, aby utworzyć 12- zespołowe ligi?
I ma rozumieć jak miałem 13 miejsce na koniec ligi to z automatu już jestem w 3???
Szopa1910
Dajmy spokoj... 16 osob w lidze smile.gif minimalnie 14. Jesli chcecie 3 ligi poczekajcie z sezon dwa, a nowych graczy przyjdzie tylu, ze spokojnie bedzie mozna utworzyc wiecej lig.
Jason Bourne
Ja nawet mogę być i jestem za utworzenie m3 lig po np 12 graczy. Ale jak podzielisz na te grupy użytkowników, żeby kogoś nie skrzywdzić? To, że komuś w tym sezonie nie poszło, nie oznacza, że jest słaby. A pozycja w tabeli również tego nie oddaję- przykład Justa i mój- Just miał świetną pierwszą rundę, a w 2 coś mu się posypało. Ja miałem na odwrót- 2 o wiele lepsza niż 1. Jeśli znalazłoby się jakiś sprawiedliwy podział to ok. I w sumie też mi się wydaję, że jeśli ma to być wcielone już na jakiś dłuższy czas, to zrobić z issonline- typowo szkockie rozgrywki. (33 kolejki) Tyle, że w Szkocji po sezonie zasadniczym, tabela podzielona jest na grupę spadkową i tą walczącą o mistrza. Jak dla mnie to głupota, bo drużyna która przez cały sezon grała równo i prowadziła w lidze, przez jakiś głupi system dzielenia tabeli, może stracić mistrza na rzecz tamu z 3 miejsca. Pamiętam tak było chyba 2 sezony temu w Belgii. Genk wtedy było na 3 miejscu po 34 kolejkach, a wygrało wszystkie mecze w tej grupie mistrzowskiej i zostało Mistrzem biggrin.gif. Co do dzielenia, to chyba jedynie można to zrobić na podstawie miejsca w tabeli w 1 sezonie ML ;/
Witu
Ja jestem za 3 ligami, jednak mam jedno "ale". Kto ma grać w II lidze a kto w III ? No i jak to się ma do graczy którzy awansowali i spadli w poprzednim sezonie ? Mam nadzieje, że admini już nad tym pomyśleli.
kksm
Jak dla mnie również 3 ligi. Tylko właśnie ta sprawa podziału hmmmm
lukasz44
Popieram zdanie WKS że będzie za mało meczy, przy 12 osobach wyjdzie nam ich tylko 22, a to bardzo mało i mistrzowskie miejsca może wyłonić kwestia przypadku czy szczęścia... A tego też chyba nie chcemy...

Po drugie myślę że dzielenie ludzi z II ligi mogłoby przynieść sporo kłótni i nieporozumień, więc czy warto ?

I liga 18 druga 18 takie jest moje zdanie.
kksm
W sumie lukasz44 ma racje. Myślę, że po przez tzw. reorganizację ligi można narobić chaosu i problemów.
lukasz44
Kolejne argumenty za zostawieniem jak jest:
Sama liga trwałaby około 5 tygodni a więc już po 2 tygodniach gry mielibyśmy kolejne okienko transferowe ? Trochę bez sensu jak dla mnie i zdecydowanie za szybko w porównaniu z tym co mamy teraz czyli okno po 5 tygodniach

A jeszcze lepszym pomysłem jest to aby każdy z ligowców poszukał wśród grona pesowych znajomych tych którzy mogliby do nas dołączyć i ich zaprosić smile.gif Wtedy mielibyśmy podział lig : 18,18 i np. 10 lub 12 w III. To lepsze wyjście.
similo14
3 ligi ale w troche innej organizacji. 1 Liga np. 18 osob i 2 drugie ligi np po 10 graczy gdzie gramy po 4 mecze a pozniej 5 najlepszych z obu gra jakies play-off'y o awans do pierwszej. Pomysł można dopracować.
Witu
3 ligi to nie jest zły pomysł, ale zamiast grać dwie rundy to można zagrać 4 rundy i przy 12 graczach pierwsza część sezonu to 22 mecze, po tych 22 meczach byłoby okienko i potem 3 i 4 runda następne 22 mecze razem 44 mecze, czyli 10 więcej niż przy obecnym systemie i wtedy przypadek na pewno nie przesądzi o mistrzostwie, tylko z tym podziałem... ja miałbym pewien pomysł, aby przed sezonem rozegrać na szybko takie eliminacje które by przydzieliły graczy do III i II ligi, oczywiście w eliminacjach wzięli by udział nowi gracze, obecni drugoligowcy i najsłabsi gracze z I ligi.
WKS
Nie no 44 mecze to stanowczo za dużo. Musielibysmy chyba po 6 na tydzień brać jak nie więcej. Z resztą niektórym ligowcom może się odechcieć w połowie i w sumie bym sie nie zdziwił bo "co za dużo to nie zdrowo " wink.gif . Więc jak dla mnie pomysł nie wchodzi w gre. Ja też bym chciał 3 ligę ale dopóki nie znajdziemy 10 graczy to może zostańmy przy klasycznych 2 ? No chyba, że ktoś ma "złoty środek".
Jason Bourne
Ja już wcześniej napisałem, że może być po 12 drużyn, ale system jak w Szkocji, czyli gramy 3x z jednym graczem, co daje 33 mecze. Z tymi playoffami o których Similio pisał to zdecydowanie nie. Podałem przypadek w realu, gdzie genk zostało mistrzem. Wszystko można ze sobą zgrać, kwestia decyzji i chęci smile.gif
Tyle, że popieram l44 i WKS, że niesprawiedliwe będzie dzielenie graczy.
lizaku
CYTAT(zibii75 @ Apr 8 2012, 16:10) *
Mogą być 3 ligi, ale jak rozwiązać problem spadków po odbytym sezonie?
Jeśli awansowało 4 graczy z 2 ligi do 1, to spada też czterech graczy czy więcej tak, aby utworzyć 12- zespołowe ligi?
I ma rozumieć jak miałem 13 miejsce na koniec ligi to z automatu już jestem w 3???

No tak by wychodziło, ja miałem przedostatnie w 1 lidze i tez bym sie znalazł w 2, ale nie miałbym żalu bo jednak przy większej ilości lig było by wiecej spadków i awansów, co za tym idzie większe urozmaicenie rozgrywek ligowych.

Dlatego pisałem pare dni temu żeby te zmiany wprowadzić od 3 sezonu ML i nie bedzie nikt miał pretensje że sie utrzymał w 1 czy 2 lidze a nagle gra w 2 bądź 3. W 3 sezonie zrobić taki podział po 12 drużyn i 4 rundy, czyli 44 mecze i normalnie zrobić 4 mecze w tygodniu, co za tym idzie, rzadziej by było okienko teransferowe i to by było napewno dobre, bo i tak te drużyny to juz są cyborgi. Zmniejszyc też te wszystkie premie, żeby nie było tak ze niektóre drużyny mają po 70 mln na transfery, bo to troche przesada. Dobre by też było zeby dodawać co dwa tygodnie zestaw meczy, czyli 8 kolejek, bo często jest tak że w tych 4 meczach tygodniowych nie mozna sie dogadać co do zorganizowania meczu, a są inni chętni gracze z którymi mozna rozegrać mecz z następnego zestawu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.