Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podsumowanie ligowe Waszym okiem /Finanse i premie za sezon | I LIGA
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 8 (I sezon MLO)
lukasz44

W tym temacie piszemy wszystko na temat niedawno zakończonego sezonu. Kto
was zaskoczył na plus, kto na minus, jak oceniacie sezon w swoim
wykonaniu czy też innych zawodników, czy jesteście zadowoleni itp. itd.

Niebawem na stronie głównej krótkie podsumowanie, ale na razie czekamy na Wasze opinie sugestie i odczucia.

Końcowa tabela:

Tabela po 1 rundzie:

BonusyPremie ligowe:

ZAPRASZAMY DO DYSKUSJI !!!
WKS
Czy jestem zadowolony z własnych wyników ? Oczywiście, że nie. Dalej mam niedosyt bo wiem, że grą z końcówki sezon jakbym tak zaczął choć grać od rundy rewanżowej byłbym stanowczo wyżej. Jednak niestety pare urwanych punktów lub straconych na własne życzenie powoduje fakt, że uplasowałem się na 10 miejscu. Każdy z zawodników, grał dobre partie i dawali rade jednak wtedy kiedy trzeba było wziąc odpowiedzialność na własne barki - nie było nikogo. Niektóre transfery mi się przyznaje udały, ale były też lekkie klapy. Na pewno w nastepnym sezonie dam z siebie więcej ponieważ trzon drużyny jak i taktyke mam i będe sie jej trzymał. Drużyna ma potencjał, brakuje lekkich poprawek oraz sporządzenia mądrych transferów w okienku i można balować ;]. Oczywiście, najbardziej boli mnie fakt kartek zwałaszcza tych czerwonych. Z 3 na 4 które zdobyłem winien jest komputer ( 2 razy popisał sie w meczu z Szymsonem gdzie kończyłem w 9 ) a ja tylko mogłem powąchać 10 mln które piechotą nie chodzi. Co do żółtych to wiadomo, że nie raz nie ma sie złych intencji a wychodzi jak wychodzi. Ogólnie ciesze się z mojej drużyny, grali dobre zawody tylko wyniki tego nie pokazywały co mnie denerwuje i sprawia, że jakbym zaczął grać dokladniejszą piłkę mogłbym być o pare miejsc dalej z paroma oczkami więcej. No cóż, taki jest PES. Ten sezon na ISS nie zaliczam do udanych ale może w drugim będzie lepiej ? Taką mam nadzieje.

Co do innych to jakoś nikt mi w sumie nie zaimponował, kazdy grał na takim samym poziomie na jakim grał pare sezonów wcześniej więc zbytniego progresu w "padach" ligowców nie zauważyłem. Wiadomo, że mistrz może dziwić. Jednak nie ujmując umiejętnościom Bobemu to mimo wszystko bardziej kwestia transferów zamieszała tak bardzo iż zasiadł na "tronie". Również DonKryst pokazał swój potencjał co mnie cieszy bo naprawde zasługuje on na pudło i zdecydowanie powinien być mocniejszy w przyszłym sezonie. Rycerzem Wiosny zdecydowanie został Blue, widać to po kasie za zwycięstwa. 4,5 mln to najwięcej w lidze. Wyciskał z Podolskiego 200% i poprowadził go Polak do 9 miejsca zajmując niższe miejsca przez pierwszy okres gry. Nowy sezon zapowiada się ciekawie. Liga jest tak zajebiście skontstruowana, że kazdy może wygrać z każdym a o zwyciestwie zadecydują szczegóły co jeszcze bardziej mnie cieszy przed nowym sezonem. Nigdy wcześniej tak dobrze się nie bawiłem jak w tym sezonie. Gratulacje i podziękowania dla każdego z ligowców oraz specjalnie podziekowania dla opiekunów za perfekcyjną organizacje. To dzięki nam wszystkim ta liga jest najlepsza w Polsce smile.gif Jeszcze raz dziękuje.
Edi092
Pierwszy sezon MLO zakończony,jestem zadowolony napewno z drugiej połowy sezonu w której zmieniłem taktyke na bardziej ofensywną i stwierdziłem,że gra z 4 napastnikami przy taki składzie może byc strzałem w dzięsiątke i była,przy odrobinie szczęścia byłbym w pierwszej czwórce.To mnie bardziej mobilizuje do kolejnego sezonu. Transfery moge uznać za udane te z okienka zimowego mniej,ale to było raczej dopełnienia do składu.Ci co mieli strzelać bramki to je strzelali.
Sezon wyrównany moim zdaniem co widać,różnica miedzy 1 a 7 zespołem to tylko 9 oczek,a to cieszy.
Zabawa w MLO jest przednia i zniecierpliwością czekam na kolejny sezon jak i okienko transferowe. Podziękowania dla organizatorów bez których tak kolorowo by nie było.Z tego miejsca Gratuluje Bobiemu który pokazał dobrą gre i myśle,że to niespodzniaka tak wysokie jego miejsce.Zdecydowania poniżej oczekiwań wg. mnie arczi który myśle,że poprawi swoje miejsce w następnym sezonie. Cieszy również duże zaangażowanie ligowców,mało WO,kultura i można było zamienić z każdym pare słów. Wielkie DZIĘKI !

Arczi nie poprawi bo odchodzi : ) Ktoś tu nie czyta Offtopiców ^ ^ /// WKS
Boby1908
CYTAT(lukasz44 @ Mar 25 2012, 17:15) *

W tym temacie piszemy wszystko na temat niedawno zakończonego sezonu. Kto
was zaskoczył na plus, kto na minus, jak oceniacie sezon w swoim
wykonaniu czy też innych zawodników, czy jesteście zadowoleni itp. itd.

Niebawem na stronie głównej krótkie podsumowanie, ale na razie czekamy na Wasze opinie sugestie i odczucia.

Końcowa tabela:

BonusyPremie ligowe:

ZAPRASZAMY DO DYSKUSJI !!!

Mój budżet się nie zgadza.Liczyłem go tuż po zakończeniu ostatniego meczu i wyszło mi inaczej. Napiszę szczególowo co i jak:
KARTKI: 25mln (zgadza się z waszymi przeliczeniami)
Gole:10mnl (zgadza się z waszymi przeliczeniami)
MIEJSCE W LIDZE: 35mln (zdadza się z waszymi przeliczeniami)
PUCHAR LIGI: według moich obliczeń 3mln (według waszych obliczeń ZERO - Skoro było wcześniej ustalone to Panie Łukaszu nie powinieneś edytować posta 18 marca i zmieniać zasad tylko dlatego że zaszedłeś do półfinału i zgarnąłeś 5 baniek. Było jasno i wyraźnie napisane, że za ćwierćfinał jest 3mln)
ZA ZWYCIĘSTWA: według moich obliczeń 3.6mln (Według waszych obliczeń 2.3mln. Nie bardzo wiem na jakiej podstawie.Proszę mi to wyjaśnić.Ja napiszę jak ja to policzyłem: 6 zwycięstw * 0.5mln = 3mln. Do tego dochodzi kasa za remisy 3remisy * 0.2mln = 0.6mln. Razem daje to 3.6mln)
Reasumując według waszych wyliczeń mam 72.3mln.Natmiast według ,moich obliczeń powinienem mieć 80.230.000 minus pensje dla zawodników 14795000 = 65.435.000 ( błąd popełniliście licząc kasę za zwycięstwa i remisy oraz NIE WIEM CZEMU Łukasz skasowałeś nagrodę finansową za puchar ligi).
lukasz44
Premia za puchar ligi będzie wliczana na nowo. Widocznie jakiś błąd się wkradł, za 1\4 było 3 miliony.

18 marca była dopisywana takowa premia:

CYTAT
Sumienne prowadzenie swoich działów
Trenerzy którzy sumiennie przez cały sezon prowadzili swoje "blogi" drużynowe dostają po 5 mln dotacji do budżetu. Sumienne prowadzenie nie ogranicza się tylko do wpisania tematów finanse, budżet, kadra czy tym podobne. Wywiady, podsumowania za to będzie można zdobyć te fundusze.

gdyż po konsultacji wśród opiekunów uznaliśmy że coś za to powinno być.

Co do wynagrodzeń były liczone na podstawie tej tabeli, gdyż innej po 1 rundzie nie mamy i nie ma jak tego policzyc:

Błędy będą poprawione a bonusy wraz ze screenam dane na nowo. Mam już tabele tylko po 2 rundzie a więc te bonusy też policzymy na nowo.

Niebawem zmienie ss
lukasz44
Bonusy i screen w 1 poście poprawione, teraz na pewno jest dobrze gdyż wyszperałem tabelę 1 rundy po 14 meczach. Kto ma jakieś niezgodności proszę pisać na gg.
Rybson
z wyników jestem nie zadowolony, ogolnie liga jest fajna trochę zamieszania panuje cały czas ale to się pewnie wyklaruje..biggrin.gif prawda jest taka, że dupe zagrałem... ale oswojenie z moimi gigantami trwało naprawdę długo...smile.gif ciesze się że mam prawie 40 baniek na koncie jak dobrze pamietam tyle była warta drużyna przed transferami --->lol<--- i z tego się ciesze punktów jak na lekarstwo... wyniki z kosmosu:) no ale grac trzenba trzeba walczyc! i w przyszłym sezonie będzie lepiej!.

gratulacje dla mistrza, gratulacje dla Blue za króla strzelców, i dzieki za całkiem niezły sezon.

nie ukrywam, że wyniki mnie z lekka zaszokowały i nie spodziewałem się takiego rozstrzygnięcia w "czubie tabeli" miałem swoich innych cichych faworytów.

dzieki tej kasie będę mógł w końcu zwolnić 1/3 składu:D no i to jest chyba najbardzioej pozytywna informacja dla mnie na koniec tego sezonu!:)
no i poowinno starczyć na jednego solidnego gracza!:)

szkoda, że grecka piłka leci na łeb na szyje i ten walkower panaty w meczu z olimpiakosem... wartości rynkowa zawodników zamiast rosnąć bęzie spadała...

( może jakaś dotacja dla pokrzywdzonych przez losowanie :PPPP albo chociaż darmowe masowe zwolnienie:P )

pozdrawiam i

powodzenia w przyszłym sezonie!!!

GL&HF
lukasz44
3\15 ???? A gdzie reszta wypowiedzi ? Panowie wstyd sad.gif

Zmobilizować się i pisać ! Choć kilka słów smile.gif
lizaku
Witam, w końcu po prawie miesiącu odzyskałem neta, wieć mogę napisać cosik.

Zacznę może od mojej postawy. Był to bardzo nie udany sezon i powinien byc spadek do 2 ligi, ale jakos sie udało. Niewiem w czym tkwił problem bo skład mam niezły. Trochę się przyczyniło napewno to że często gram na lagach i nie robiłem problemu tak jak to przeciwnicy. Teraz juz nie powinno być problemu (mam taką nadzieję tongue.gif). Jednak wyniki i tak powinny być lepsze. Troche tez brakuje mi umiejętności wykańczania akcji, ale popracuje nad tym w sparingach. Przed sezonem mierzyłem w srodek tabeli, nie udało sie, jest przed ostatnie miejsce i mam nadzieję że w następnym sezonie bedzie lepiej (musi być).

Co do przeciwników to spodziewałem sie lepszej postawy arcziego i rybsona, stawiałem na wysoką pozycję Dabro, Ogryza i Ediego bo znałem ich grę z 2 ligi. Zaskoczyło mnie mistrzostwo Bobiego. na temat reszty za wiele nie mogę powiedzieć bo nie znałem ich gry z poprzednich sezonów.

Co do pomysłow na zmiany to mam pomysł na 3 sezon, żeby zrobić większą ilość lig np. po 10 zespołow i 4 rundy, powiedzmy z kazdej ligi spadaja 2 drużyny i 2 awansują. Fajne by to było bo by urozmaiciło kwestię spadków i awansów, bo brakuję teraz tego jak sa 2 ligi. Pomyslcie nad tym.

W tej chwili bez odbioru, pozdro smile.gif
Ferat
Przed sezonem wierzyłem, że uda się dobić do czołówki i namieszać, ale słusznie nie widziałem w sobie zwycięzcy, gdyż moje umiejętności na to nie pozwalają, mistrz ligi musi utrzymywać równą i wysoką formę przez cały sezon a tego nigdy nie potrafiłem:) Cel został osiągnięty, podium to dobre miejsce, trudniejsze zadanie czeka Udine w nadchodzących rozgrywkach, gdyż do ligi dołączy kilku świetnych graczy z zaplecza ekstraklasy.

Zaskoczenia, rozczarowania? Przeczuwałem, że liga będzie bardzo wyrównana i tak się stało, także nie mogę wiele napisać w tej kwestii, małym zaskoczeniem jest może fakt, że Boby miał aż 5 punktów przewagi:P

Zmiany? W tej chwili nie przychodzi mi do głowy nic konkretnego, ale z niepokojem patrzę na budżety drużyn, są stosunkowo wysokie, sytuacja zmierza ku temu (piszę na przykładzie swojej drużyny), że będę miał szeroką równą kadrę i żonglował swobodnie zawodnikami, ktoś mi się znudzi to wymienię go na innego o podobnych umiejętnościach, ale np. innej fryzurze.. Top zawodników nie kupujemy, więc dojdzie do tego, że drużyna pod względem personalnym, szybko osiągnie maksymalny level. Już teraz mniej entuzjastycznie podchodzę do transferów, bo w zasadzie potrzebuję jedynie rozszerzyć kadrę, ale jest to tylko moja subiektywna opinia.

Rozpoczynając od nowa projekt master ligi online zastanowiłym się nad systemem transferów, nie podoba mi się fakt, że co okienko niemal każda drużyna przechodzi prawdziwą rewolucję, z drugiej strony może gdyby ograniczyć to do 2-3 ruchów nie byłoby takiej zabawy? Trudno powiedzieć. Na pewno projekt jest udany i przynosi większości ogrom zabawy a to najważniejsze:)

Pozdrawiam i życzę wszystkim wielu pięknych bramek.
GooFy
CYTAT(Ferat @ Mar 30 2012, 11:38) *
Już teraz mniej entuzjastycznie podchodzę do transferów, bo w zasadzie potrzebuję jedynie rozszerzyć kadrę, ale jest to tylko moja subiektywna opinia.

Dobrze, że podkreśliłeś iż jest to Twoja subiektywna opinia. Nie wszyscy mieli takie szczęście jak Ty, że otrzymali drużynę która już właściwie bez transferów jest stosunkowo silna. Wiele drużyn, kilka nawet w I lidze na prawde musiało się namęczyć aby pozbyć się "zapchajdziurów" i zastąpić ich kimś bardziej konkretnym. To, że Tobie, Twoja drużyna od początku pasowała nie jest regułą dla wszystkich. Także rewolucji w systemie Master League radziłbym się nie spodziewać.
BlueOle10
No to pare slow ode mnie.
Ten sezon to kompletny szok. Kazdy zrobil zespol jak najlepiej potrafil, a ogarniecie go jednym przyszlo szybciej, drugim wolniej.
U mnie osobiscie nadeszlo to dopiero w rundzie wiosennej, kiedy to wygrywalem mecz za meczem. W Piewszej czesci znacznie gorzej, wiekszosc to porazki, niestety zazwyczaj roznica jednego gola, takze przynajmniej taki plus.
Co do pozostalych panow to wielki szacun dla Bobyego za tak udany sezon.
Dla pozostalych z pierwszej 5-tki takze, za dobra forme i w ogole wink.gif
Jeszcze co cieszy, to najlepszy bilans bramkowy, swietna forma podolskiego i najwiecej bramek w lidze smile.gif
Ferat
CYTAT(GooFy @ Mar 30 2012, 14:08) *
Dobrze, że podkreśliłeś iż jest to Twoja subiektywna opinia. Nie wszyscy mieli takie szczęście jak Ty, że otrzymali drużynę która już właściwie bez transferów jest stosunkowo silna. Wiele drużyn, kilka nawet w I lidze na prawde musiało się namęczyć aby pozbyć się "zapchajdziurów" i zastąpić ich kimś bardziej konkretnym. To, że Tobie, Twoja drużyna od początku pasowała nie jest regułą dla wszystkich. Także rewolucji w systemie Master League radziłbym się nie spodziewać.

nie zgodze sie z tym, ze udinese mialo by byc jakas lepsza druzyna niz inne w tej lidze.. wymienilem praktycznie wszystkich zawodnikow, z pierwotnego skladu zostal Di Natale i Handanovic.. zaakcentowalem tylko, ze transfery moglo by byc bardziej przemyslane, bo mam przed oczami ich liste i z calym szacunkiem niektore ruchy sa srednio przemyslane, zeby nie powiedziec glupie.. a rewolucji sie nie spodziewam, ani oczekuje.. taka formula przynosi wszystkim duzo zabawy i to cieszy.
lukasz44
A więc i ja coś napiszę:

O innych:
Odnośnie najważniejszych rozstrzygnięć to mistrzostwo Bobyego jest dla mnie mega niespodzianką. Nie myślałem że znajdzie się tak wysoko, ale jak widać transfery i dobra taktyka pomogły w osiągnięciu tego rezlutatu. DonKryst i Ferat grali dość nierówno ale i tak myślę że miejsca 2-3 są dla nich satysfakcjonujące. Sporym zawodem dla mnie była postawa Dabro96 który przez to że nie powpisywał wyników stracił szanse na wyższe miejsce, aż dziw mnie bierze na takie coś... W środku tabeli spory tłok, WKS, BlueOle, Edi w następnym sezonie mogą bardzo dużo namieszać. To samo Ogryz. Mam nadzieję że nikt oprócz wydalonego arcziego nie zrezygnuje bo szkoda aby I liga straciła na wartości i jakości.
Spada Tomek, awansuje Miler, Czubi, Nicejoke, sylwek a więc będzie jeszcze ciekawiej jak było.

O sobie:
Hmm, miejsce szóste to solidna i dobra pozycja, ale czy to mnie satysfakcjonuje ? Szczerze powiem że nie, wiem że byłem zdolny spokojnie zająć miejsca 2-4 ale jednak gdzieś uciekła mi forma gdy miałem awarię pada i 2 tygodniową przerwę (właśnie wtedy odniosłem bardzo znaczące w skutkach porażki z feratem,ogryzem czy blueole). Pada wyczułem dopiero po zakończeniu sezonu i dopiero teraz mogę powiedzieć że w mojej grze nie ma już tego przypadku co w ostatnich meczach ligowych. Szkoda że dopiero teraz, ale cóż. W kolejnym sezonie o ile będę grał powalczę o najwyższe lokaty po raz kolejny, może tym razem się uda smile.gif

O swojej ekipie i zawodnikach?:
Złożyłem mega fajny skład i każdy mecz po prostu aż chciało się grać ! O to właśnie chodziło przed sezonem, nikt nie powie teraz że brakuje mu napastnika czy obrońcy gdyż każdy miał czas na zakupy i własne ustawienie całego składu. Grafite, Donovan, Mexes, Aly Cissokho czy Bance to moje najlepsze transfery i jestem z nich bardzo zadowolony, chyba na żadnym zakupie się nie zawiodłem, chociaż hmm może po Granero spodziewałem się trochę więcej...

Gole w mojej ekipie strzelali:

Na minus ?:
Postawa arcziego w końcówce sezonu gdzie całkowicie olał wpisywanie wyników i robienie opisów oraz Dabro który z własnej winy spadł o kilka pozycji też z tego samego powodu.

Przyszłość ?:
Zmieniliśmy wszystko w lidze. Zaczynając od struktury aż po mentalność graczy. Zmiany wyszły na plus a więc jeżeli wszystko wypali kolejny sezon musi być jeszcze lepszy ! Wszyscy tego chcemy i oby tak było !

To tyle odemnie. Dzięki za kolejny sezon.
Podsumowanie ligowe na głównej pojawi się na dniach. Praktycznie już je kończę.
Rybson
CYTAT(Ferat @ Mar 30 2012, 18:27) *
nie zgodze sie z tym, ze udinese mialo by byc jakas lepsza druzyna niz inne w tej lidze.. wymienilem praktycznie wszystkich zawodnikow, z pierwotnego skladu zostal Di Natale i Handanovic.. zaakcentowalem tylko, ze transfery moglo by byc bardziej przemyslane, bo mam przed oczami ich liste i z calym szacunkiem niektore ruchy sa srednio przemyslane, zeby nie powiedziec glupie.. a rewolucji sie nie spodziewam, ani oczekuje.. taka formula przynosi wszystkim duzo zabawy i to cieszy.

biggrin.gif napewno było słabsze kadrowo niż panathinakos i getafe cool.gif

Chyba razem wzięte:)
Tomek93
o Celticu zapomniałeś happy.gif

A ja sobie spadam, na szczęście smile.gif. Celtic - wspaniały klub, wielkie tradycję, beznadziejny skład wink.gif. Szczęście mi nie sprzyjało, większość meczy przegrana w końcówkach, niektóre po błędach bramkarzy. Napastnicy zawodzili. Pierwsza runda fatalna, zero przyjemności z gry, rewanże super. Dokupiłem paru dziadków - Gudjohnsen + Ljungberg + Frei. Gra się zaczeła kleić, można było wygrać z każdym. Największe rozczarowanie - Van der Vaart. Miał mi prowadzić grę, a spadł do roli takiego pewniaka, który może jednym zagraniem rostrzygnąć cały mecz. Szkoda, że tych zagrań było bardzo mało.... Za późno zacząłem ogarniać transfery, wielu "okazji" typu Zanetii, Nesta, Carvalho uciekło mi sprzed nosa. No cóż to tak ogólnie od siebie coś dodałem. Mistrz - Wielkie zaskoczenie, Martins tam nieźle pocinał wink.gif. Dzięki za fajny sezon, czeka mnie powrót na stare śmiecie happy.gif. Bójcie się drugoligowcy tongue.gif
Ferat
CYTAT(Rybson @ Apr 1 2012, 13:04) *
biggrin.gif napewno było słabsze kadrowo niż panathinakos i getafe cool.gif

Chyba razem wzięte:)

ale jakie to ma znaczenie, jeśli w podstawie grają sami nowi? .......na to zwracałem uwagę....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.