Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: EditPES4OPTIONFILE
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Problemy z edycją
Pocker
Chodz mi mianowicie o ten program do edycji optionfileòw..Kiedyś gdy miałem patcha Obssesion i załadowywałem sejva własnie od tego patcha, miałem podgląd twarzy w dziale PLAYERS..Teraz gdy zmieniłem OPTION FILE na tego z exlusiva, daje zakładkę PLAYERS i podglądu twarzy nie ma blink.gif Ładuje wszystkie możliwe sejvy i nic..Jak podglądu nie było tak nie ma..Co mam zrobić aby podgląd twarzy był ?
T-Mac
tu musisz wskazac 0_TEXT z folderu PES4/dat
podglad masz na screenie

http://img361.imageshack.us/img361/1408/18hi.jpg
Pocker
QUOTE(T-Mac @ Aug 14 2005, 09:44:59)
tu musisz wskazac 0_TEXT z folderu PES4/dat
podglad masz na screenie

http://img361.imageshack.us/img361/1408/18hi.jpg
[right][snapback]32384[/snapback][/right]

Super, już wszystko hoola biggrin.gif ..Dziękuję Panie Piotrze cool.gif
Johnes
Ma ktoś może linka do takiego EditOptionFile żeby statystyki, ktòre tam zmienisz były w ML? Nie mogę nigdzie o znaleźć.
Z gòry thx!
T-Mac
QUOTE(Johnes @ Aug 14 2005, 12:43:13)
Ma ktoś może linka do takiego EditOptionFile żeby statystyki, ktòre tam zmienisz były w ML? Nie mogę nigdzie o znaleźć.
Z gòry thx!
[right][snapback]32399[/snapback][/right]

google, czlowieku google wink.gif
http://perso.numericable.fr/~ryannick/

wie ktos jak zrobic Pauliste??Może jakieś propozycje statystyk?

moj wyglada tak statystycznie:)
http://img361.imageshack.us/img361/843/17sz.jpg
majkelinho
Ja tez mam problem z tym Obsession Patch. Kiedy probuje zrobić plik para_we8 (tak zeby te statystyki byly tez poprawione w ML) , otwieram option file z tego Obsession Patch, zmieniam co trzeba, klikam file/create para_we8, zapisz i pokazuje sie komunikat o błędzie "para_we8.bin won't accept createf players in national squads", klikam OK i pokazuje sie "Unable to write file".
Tak zrobiony plika para_we8 zajmuje 0bajtòw i po zaimportowaniu go do gry ta nie uruchamia się.

Błagam niech ktos napisze jak rozwiązać ten problem.
tomixx
A jak już zrobiłem to para_we8 i jak powiększyłem slot w afs explorerze i importowałem to to wtedy gra mi się dziwnie otwiera i nie da się grac po pes się zawiesza, jak zrobić aby to działało????
_kamil_
QUOTE(majkelinho @ Aug 15 2005, 09:41:53)
Ja tez mam problem z tym Obsession Patch. Kiedy probuje zrobić plik para_we8 (tak zeby te statystyki byly tez poprawione w ML) , otwieram option file z tego Obsession Patch, zmieniam co trzeba, klikam file/create para_we8, zapisz i pokazuje sie komunikat o błędzie "para_we8.bin won't accept createf players in national squads", klikam OK i pokazuje sie "Unable to write file".
Tak zrobiony plika para_we8 zajmuje 0bajtòw i po zaimportowaniu go do gry ta nie uruchamia się.

Błagam niech ktos napisze jak rozwiązać ten problem.
[right][snapback]32458[/snapback][/right]

ehh... editOP nie akceptuje graczy stworzonych w kadrach narodowych. jak chcesz stworzyc nowego zawodnika i dac go do kadry to wyedytuj juz istniejacego
Mani3k
Jak zrobić, aby statsy edytowane przez nas były w LM (tyczy się rownież transferowania zawodnikòw do klubòw i państw)...?

Więc tak:
1.Otwieramy w OptionFile plik save...
2.Zmieniamy co chcemy (statsy i transfery) i dajemy save...
3.Następnie tworzymy Para_we8.bin (file->create)...
4.Teraz otwieramy nasz plik 0_text w DKZStudio i szukamy Para_we8.bin...
5.Importujemy za niego nasz zedytowany Para_we8.bin ktorego zrobiliśmy w OptionFile...
6.Program poinformuje nas, że plik BIN jest za duży i trzeba będzie powiększyć rozmiar 0_text... (po lewej stronie powinien się pokazać napis REBUILD, klikamy na niego i zapisujemy nowy 0_text na dysku)
7.Zastępujemy stary 0_text nowym, włączamy grę i cieszymy się statsami w LM, transferami itp.

Jeśli postąpicie wg mojej instrukcji nie powinno byc żadnych problemòw z włączaniem gry ...
Cya rolleyes.gif

EditPES4OptionFile v1.35 XP
Download

DkZStudio v0.84b
Download
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.