Nadchodzi już małymi kroczkami czas na rozpoczęcie zapisów. W gronie opiekunów ligi zastanawialiśmy się nad tym czy drużyny takie jak Wisła, Legia, Lech czy nawet Śląsk nie będą zbyt mocne. Ja, Czubinho i Łukasz zgodnie uważamy, że lepiej dla ligi byłoby je wykluczyć. Tutaj zdania są jednak podzielone. Podsunąłem pomysł dodania kilku silnych ekip z I ligi w ich miejsce. Takich jak Pogoń, Zawisza czy Sandecja. Łukasz uważa, że zajmie to sporo czasu i lepiej grać ligę bez Legii itd, ale nie dorabiać nowych drużyn. Stuart - ofmaker z 6.5 uważa, że nie będzie problemu z dorobieniem drużyn. Pytanie więc do Was drodzy użytkownicy, jak Wy zapatrujecie się na tą sprawę?
czubinho
Jan 9 2012, 21:11
Tak jak Goofy napisał, jestem za wykluczeniem tych najmocniejszych zespołów. To żadna frajda ogrywać ludzi tylko dlatego, że ma się Ljuboję czy Rundiewa w składzie. A jeśli Stuart twierdzi, że nie jest problemem dorobienia dwóch,trzech zespołów z niższej(wcale nie gorszej) ligi to warto się nad tym głębiej zastanowić.
JustMe1987
Jan 9 2012, 21:31
Ja w jakiejs zmutowanej lidze ani mysle grac. W zeszlym sezonie dopisalo mi szczescie i ugralem sporo Legia. Teraz jednak jakis slabszej druzynie tez moge dac szanse a jak to ma sie nazywac ekstraklasa to gramy wszystkimi druzynami. Chyba nikt nie pamieta jak Rybson ogral mnie w 3 na 4 meczach Podbeskidziem. Takze innym wypadku na mnie nie liczcie..
lukasz44
Jan 9 2012, 21:42
Moje zdanie również było podzielone. Niby ekipy są mocniejsze, ale jednak da się im przeciwstawić (sam grałem Arką Gdynia wiem co mówie

) i fajnie było stanąć naprzeciw dużo silniejszych ekip, można było udowodnić swoje umiejętności a nie jakieś fuksy

Oczywiście gdy Wisła, Legia czy Lech trafią w ręce kogoś z lepszych graczy będzie miał łatwiejsza drogę ale ja tez opcjuję za graniem tak jak jest wszystkimi ekipami. Choć pomysł z dorabianiem ekip z I ligi jest fajny.
Jason Bourne
Jan 9 2012, 21:46
Moim zdaniem nie powinniście wyrzucać tych drużyn z ekstraklasy. Wiadomo, że grając Wisłą czy Legią dany gracz ma pewni handicap nad pozostałymi, jednak umiejętności graczy to 70 % sukcesu drużyny. 30 % to dyrygowany team. Just podał doskonały przykład swój i Rybsona.
PS Tylko "wybrańcy" będą mogli grać w isson line EKSTAKLASA. Czy tylko CI co w poprzednim sezonie?
lukasz44
Jan 9 2012, 21:50
CYTAT(piecia1990 @ Jan 9 2012, 21:50)

Moim zdaniem nie powinniście wyrzucać tych drużyn z ekstraklasy. Wiadomo, że grając Wisłą czy Legią dany gracz ma pewni handicap nad pozostałymi, jednak umiejętności graczy to 70 % sukcesu drużyny. 30 % to dyrygowany team. Just podał doskonały przykład swój i Rybsona.
PS Tylko "wybrańcy" będą mogli grać w isson line EKSTAKLASA. Czy tylko CI co w poprzednim sezonie?
Dobrze powiedziane.
Co do tych "wybrańców" nie wiem co masz na myśli, kojarzy mi się to bardziej z matrixem reaktywacja II niż z ligą

Co do zapisów to pewnie kto pierwszy ten lepszy, bo wątpie żebyśmy znależli tylu sumiennych graczy

Ale może jakieś pierwszeństwo dla tych co grali w poprzednim sezonie zrobimy, bo posypało się też sporo banów. mi.in:
craxa93
dj_adriano
Rybson
gapa
Tsu
Arczi333
napewno nie zagrają w kolejnej edycji
Lech, Legia i Wisła ewentualnie Śląsk jeśli wylecą zostawią dużą dziurę. Wrzucenie silnych ekip z I ligi jest wg mnie świetnym pomysłem, niektóre z nich mogą byc nawet silniejsze niż np Cracovia czy Łks. Tak jak mówiłem, pół biedy jeśli ktoś słaby wylosuje Legię czy Wisłę. Ale jeśli jakiś stary wyjadacz pokroju justme czy milera - we're screwd. Ogólnie jest tak jak myślałem, czyli starzy ligowcy będa za pozostawieniem tych ekip, gdyż wiedzą, że nawet słabiakami mogą je pokonać, ale dla nowicjuszy drużyna często robi różnicę.
no jak nie bedzie chetnych to jak cos moge zagrac w Ex
Milerinho
Jan 9 2012, 23:19
Bardzo dobre posunięcie jeżeli nie będzie tych ekip ktore wymieniliście wyżej.
Jeżeli na dorobienie kilku ekip z 1 ligi nie zajmie dużo czasu to można odsunąc Wisłe Legie Lecha i Śląsk powiedzmy, a za nich 4 ekipy z 1 ligi, ale jeśli ma trwać to dlugo to grajmy tak jak jest. Mi w sumie jest to obojętne
zibii75
Jan 10 2012, 11:23
Jestem za pozostawieniem ekip i zagraniem wszystkimi bez zmian w patchu, mnie jest obo i moge dostać znowu ŁKS.
Oczywiście dostane miejsce w Ekstraklasie

?
gdziekolwiek pojawia sie ekstraklasa, mowie sobie, nie. nie bede gral, ale tak jak ostatnio pewnie i teraz sie skusze, bo brakuje rywalizacji i meczow, dla mnie nie ma zadnego znaczenia na co sie zdecydujecie, gra polskim zespolem tak czy siak bedzie dla mnie mordega:)
Więc tak. Trafiam na ten temat dopiero dzisiaj bo mam troche mało czasu a jak zaglądam na forum to często na "gościu" bo nie chce mi się logować [kiedys miałem autologowanie ale cos sie popsuło ;/] w każdym bądź razie nie widze sensu grania innymi drużynami i mam nadzieje ze pozostawicie Wisłe, Legie ,Lecha czy Śląsk. Co do zapisów, uważam iż nie powinno być "pierwszych lepszych" niektórzy w tamtym sezonie grali sumiennie mecze a teraz zapisy do Eksy mogą się rozejść jak świeże bułeczki i po dwóch godzinach może być pozamiatane. Uważam, że dla tych, którzy byli fair w stosunku do rywala i udało jakoś im się rozegrać mecze

[jak na tamte czasy które mam nadzieje mineły i nie wróca mała częśc userów pokazała, że jednak można

] to powinni mieć ten przywilej jak przy potwierdzeniach przy Ligach ISS. Taka moja propozycja a co zrobicie Wy to i tak uszanuję

Pozdrawiam.
Rybson
Jan 11 2012, 16:41
oo jak miło widzę ze mam bana...
widze ze olałem rozgrywki...

no widzę ze naprawdę się przeliczyłem... to ze nie napisałem parę razy o Wo bo to jest żałosne widzę, że zostało nagrodzone...
teraz dopiero trafiłem na ten temat... druga sprawa to powiem wam, że jak wyrzucicie najlepsze drużyny to to będzie dupa a nie polska ekstraklasa;) pamietam jak przyjemnie grało sie podbeskidziem, im silniejszy zespoł na przeciw tym sie lepiej grało a przegrywałem najczęściej z drużynami pokroju Podbeskidzia!:)
nie chce mi się szukać na forum ale z tego co pamiętam dostałem ostrzeżenie!:)
ale jak nie to prosić się nie będę po prostu wiem gdzie gram:)
miłej gry.
CYTAT(WKSRKS @ Jan 11 2012, 16:30)

Więc tak. Trafiam na ten temat dopiero dzisiaj bo mam troche mało czasu a jak zaglądam na forum to często na "gościu" bo nie chce mi się logować [kiedys miałem autologowanie ale cos sie popsuło ;/] w każdym bądź razie nie widze sensu grania innymi drużynami i mam nadzieje ze pozostawicie Wisłe, Legie ,Lecha czy Śląsk. Co do zapisów, uważam iż nie powinno być "pierwszych lepszych" niektórzy w tamtym sezonie grali sumiennie mecze a teraz zapisy do Eksy mogą się rozejść jak świeże bułeczki i po dwóch godzinach może być pozamiatane. Uważam, że dla tych, którzy byli fair w stosunku do rywala i udało jakoś im się rozegrać mecze

[jak na tamte czasy które mam nadzieje mineły i nie wróca mała częśc userów pokazała, że jednak można

] to powinni mieć ten przywilej jak przy potwierdzeniach przy Ligach ISS. Taka moja propozycja a co zrobicie Wy to i tak uszanuję

Pozdrawiam.
Może rozwiniesz jakoś tą myśl ? Dlaczego "nie widzisz sensu grania innymi drużynami"?
lukasz44
Jan 11 2012, 17:06
CYTAT(Rybson @ Jan 11 2012, 16:45)

oo jak miło widzę ze mam bana...
widze ze olałem rozgrywki...

no widzę ze naprawdę się przeliczyłem... to ze nie napisałem parę razy o Wo bo to jest żałosne widzę, że zostało nagrodzone...
teraz dopiero trafiłem na ten temat... druga sprawa to powiem wam, że jak wyrzucicie najlepsze drużyny to to będzie dupa a nie polska ekstraklasa;) pamietam jak przyjemnie grało sie podbeskidziem, im silniejszy zespoł na przeciw tym sie lepiej grało a przegrywałem najczęściej z drużynami pokroju Podbeskidzia!:)
nie chce mi się szukać na forum ale z tego co pamiętam dostałem ostrzeżenie!:)
ale jak nie to prosić się nie będę po prostu wiem gdzie gram:)
miłej gry.
YYY jak to przeliczyłeś się ? Wpisałem z tego co pamiętam Ci około 5 walkowerów gdyż nie było z Tobą żadnego kontaktu...
Ostrzeżenie ? Wyraźnie pisałem w zapisach i podsumowaniu że kto oleje I sezon nie zostanie dopuszczony do kolejnego i tak teraz czynimy. Więc nie rozumiem w czym problem ?
Pretensje możesz mieć tylko i wyłącznie do siebie, ...
To i ja się wypowiem... mamy grać podobno Polską Ekstraklasę... więc grajmy wszystkimi drużynami z Ekstraklasy. Ok Lech, Legia, Wisła czy ten Śląsk to silne ekipy, ale czy to powód żeby nimi nie grać no nie, w tamtym sezonie graliśmy wszystkimi ekipami i nikt nie narzekał... nawet zibii który grał ŁKS'em, ja grałem Ruchem i też grało się dobrze liczy się dobra zabawa a nie kto ma jakim team, przecież to nie są rozgrywki o prawdziwe Mistrzostwo Polski i udział w eliminacjach LM tylko zwykła gra, a więc ja uważam żeby zostać przy wszystkich ekipach ekstraklasy, aby była ta radość jak ktoś takim ŁKS'em czy innym klubem ogra Legię, Śląsk, Lecha czy Wisłe, bo nie ukrywajmy ogranie Pogoni na pewno ucieszy, ale nie aż tak jak przykładowo Legii.
Tomek93
Jan 11 2012, 17:37
Normalna eksa. Dla mnie gra bez tych naszych ekstraklasowych "wielkich" drużyn, nie będzie miała sensu. Liga pozbawiona będzie klimatu i dziwnie będzie wyglądała tabela np. z Podbeskidziem czy ŁKS'em na czele (oczywiście wcale nie przekreślam tych drużyn w walce o mistrza [wszystko jest możliwe

]).
CYTAT(GooFy @ Jan 11 2012, 16:49)

Może rozwiniesz jakoś tą myśl ? Dlaczego "nie widzisz sensu grania innymi drużynami"?

Znów, źle sforumowałem swoją wypowiedź

oczywiście chodziło mi, że granie bez Legii,Wisły czy Śląska lub Lecha a granie Zawiszą czy Pogonią bez tej czołówki klubów troche by popsuło "realistyke" ale tak czy tak widzę, że wiekszość jest za tą "czwórką" więc nie widze problemu (o ile sprawnie i szybko doszła by akutalka z tymi team'ami z pierwszej).
lukasz44
Jan 11 2012, 18:44
CYTAT(Witu @ Jan 11 2012, 17:31)

To i ja się wypowiem... mamy grać podobno Polską Ekstraklasę... więc grajmy wszystkimi drużynami z Ekstraklasy. Ok Lech, Legia, Wisła czy ten Śląsk to silne ekipy, ale czy to powód żeby nimi nie grać no nie, w tamtym sezonie graliśmy wszystkimi ekipami i nikt nie narzekał... nawet zibii który grał ŁKS'em, ja grałem Ruchem i też grało się dobrze liczy się dobra zabawa a nie kto ma jakim team, przecież to nie są rozgrywki o prawdziwe Mistrzostwo Polski i udział w eliminacjach LM tylko zwykła gra, a więc ja uważam żeby zostać przy wszystkich ekipach ekstraklasy, aby była ta radość jak ktoś takim ŁKS'em czy innym klubem ogra Legię, Śląsk, Lecha czy Wisłe, bo nie ukrywajmy ogranie Pogoni na pewno ucieszy, ale nie aż tak jak przykładowo Legii.
Dokładnie

Pamiętam jaką satysfakcję miałem grając Arką przeciwko Wiśle, Legii czy Lechowi
Podpytam siana czy pomógłby w losowaniu i kiedy najwcześniej dałoby rade wystartować
lukasz44
Jan 12 2012, 22:07
Chyba wariant z normalną ekstraklasą pozostanie na kolejny sezon.
Kiedy chcielibyście zacząć ?
Milerinho
Jan 12 2012, 22:13
Jak siano opanuje w skrypcie losowanie
Dokładnie, jak najszybciej

o ile jutro masz Łukaszu czas to można nawet zrobić zapisy.
Tylko żeby wcześniej było napisane kiedy będa otwarte zapisy, bo kogoś może w domu nie być, a grał w tamtym sezonie, a się okaze, że nie bedzie dla tej osoby miejsca.
lukasz44
Jan 12 2012, 22:30
Będzie info dzień wcześniej
Spróbuję złapać Bakela albo siano
lukasz44
Jan 13 2012, 16:54
Bakel napisał że pomoże przy tabelce na głównej
Dziś wieczór otwieramy zapisy. Gracze z poprzedniego sezonu będą mieli pierwszeństwo, jeżeli będzie naprawdę dużo chętnych można będzie utworzyć drugą dywizję z mniejszą ilością ekip
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.